Kayınvalideniz yaptığınız yemekleri beğenip yer mi?

valla benm kayınvalıdem ne yapsam yer bayılır. ama bazen o da bırakır tabağında tamamen douyduğundan. söler zaten içimde kaldı ama yiyemedim inan çok doluyum falan. hiçde takmam. ben yapıyorum ister yer ister yemez. bnde öleyım. onlara gittiğimde ne istersem onu yerim. tamm özenmiş yapmış ama ben et yemeyen insanım etli yemkleri yiyememki.. hatırı için bile olsa. sadece çorba içerim kalkarım sofradan. yada bazen garip yemekler yapıyor kendi yörelerine ait. pek damak tadıma uygun değil. azcık alıyorum tadına bakıyorum beğenmedıysem anne eline sağlık emınım çok güzeldir ama bu pek bana hitap eden bir yemek değil bir yumurta kırım ben kendıme dıorum bir yumurta yapıyorum herkes memnunnDD

Bi de bu olayların tam tersi olabilir
Ben hamur işi çok severim
Kayınvalidemler tabak yapar mesela
Hepsini yerim ama daha hala aklımda bi çeşit varsa bile gidip alamam

benimki maşallah yer eline koluna sağlık güzel olmuş der ama 1-2 kere üzerinden zaman geçince bize bidaha ondan getirme biz sevmedik dedi heralde o anda söylemek istemedi ayıp olur diye sonradan söylüyo ama içinde kötülük yoktur hiç

Son düzenleme:
Kv ile beraberiz bi suredir.baslarda yemek isine karismiyim dedim ama baktim yagli ve tuzlu yapiyo yemekleri ve her yemege bi et koyma cabasi var.ben devraldim mutfagi.
Ama sunuda dedim anne ben oglunun ve torunun sevdigi seyleri yapiyorum eger sen baskaa bisey yapmak istersen gir yap beni yapiyo ayip olmasin diye dusunme dedim.
O yuzden icim rahat yani.bazen begenmedigi yemek oluyo(genelde sebze yemekleri olur bu,et koymam zeytinyagli yaparim sebzeyi) gidip baska bisey pisiriyo.boyle halkettik biz bu sorunu.
Sizede tavsiyem takmayin,isteyen yer istemeyen yemez.pasa gonulleri bilir.

sen neden canını sıkıyorsun ki ,
beğenmiyorsa yemesin , ben olsam ona farklı servis hazırlarım , kendi yaptığım hiçbirşeyden koymam
hazır ıvır zıvır ne varsa artık,ikram ederkende sen nasıl olsa sevmiyorsun diğerlerini derim ,
cidden böyle yaparım yani,
benim kayıvalidem ve diğer aile fertleri çok beğenirler yemeğimi hamur işimi filan,
kayıvalidede toplanıldığında diğer eltilerle filan evin aşçısı ben olurum o derece yani
ama hiçde kasmam yani kendimi nasıl iliyorsam öyle yaparım ,
sende öyle yap

allah ne verdiyse elimden geldiğince yapar eder hazırlarım, evime geldiklerinde beş dakka oturmam memnun etmeye çabalarım...ama beğenir yada beğenmez umurumda da değil....nimete burun kıvıran kişi için canımı sıkmazdım ben olsam...
ve şunu bil ki her defasında bir kulp takıyorsa pişirdiklerine, o zaman anla ki sırf beğenmemek için yapıyor.beğenmediğinden değil, hasetliğinden...sıkma canını...

Kayinvalidem canim.annnem vefat ettigi tam 13 gun oldu olum doseginde hic birsey yiyemedi sadece benim.yaptigim.mantar corbasini istemis hemen yaptim
Herzamqn begenirmi yemeklerimi herkezede anlatirdi kendide cok guzel yapardi
Tavuk.corbasina.da songulumun corbasi derdi
Ah annecim olsan dunyada yine pisirsem.yedirsem ne istesen
Her gelisinde sevdigu yemekleri yapsam
Simdi.ne seviyirsa bogazima diziliyor yiyemiyorum

Son düzenleme:

Ben eltim kötü demedim onlar çağırmamışken ben çağırıyorum hala yaranamıyorum zaten mesafemi koydum her hafta her hafta çağırmıcam.

63 den 59 a nasıl düştün arkadaşım nolur söyle noluuuurrr. konu sahibi kusura bakma lütfennn

yer. Hemde çokkk severek....Her konuda kendine cok güvense de,Yemek konusunda hiç karışmaz bana....eline sağlık da der....eşime de bikaç kere demiş eli lezzetli diye.... Bir iki kere pırasaya neden salça katmadın katmıyormusun dedi,hayır dedim....ve katmıyorum da eşim oğlum yemez mesela...

Sizin k.v deniz kusur bulmaya yer aramış resmen....yerinizde olsam hiç bi hazırlık yapmam birdaha gelmelerine,hazır market ürünü koyarım....Emeğime saygı duymayana kızarım....

kv yaptığımı yer ama birileri çok güzel olmuş falan derse oda güzel olmuş der. yemeklerimde allah için güzeldir. ama onun yaptığı yemeklerden birini yapayım hani bazı kişinin ünlüsü olan yemekler vardır ya. yada sizinki gibi tabakta onun ve beni yemeklerimden olsun benimki övgü alırsa baya bozulur.

benimkinin en sevmediğim yönü açım açım der durur. bigün yine öyle geldi canı balık istiyomuş gittim balık almaya yoktu taze balık mevsimi geçmişti aradım evi görümcemde yoksa şunu şunu ypalım dedi onay aldı anasından. ben yemeği yaptım. buyurun sofraya yemek hazır dedim. kv bitürlü oturmuyor sofraya benden özellikle buyur geç allah aşkına gel noluuuur falan dememi bekliyo. herkes hadi anne hadi falan diyo oturmuyor bitürlü ay şuram ağrıdı ay buram ağrıyo diye başlıyo. artık kızıyla oğluda pes ediyo biz yerken oda usulca oturuyor sofraya yiyo sonra diyoki mesela 3 kanat yedim iki kaşıkta pilav heh bukadar yedim diyo. çatalı sofaraya fırlatasım geliyor resmen.

bigün yine böyle annemde var yemek hazırladım kv çocuklarla evin içinde koşturup duruyo. buyurun sofraya dedim yine aynı manzara herkes oturdu kv oram ağrıyo buram ağrıyo. okadar koşturan insanada inanasın gelmiyor hani. annemde kendisinden yaşlı ve daha çok hastalığı var. annm dediki. bence biri hastaysa gider doktora lır ilacını öyle her dakika şuram buram diye kendini naza çekmez falan gibi konuştu. bende kötü olmadım değil tabi keşke anneme demeseydin dedim eşimle gözgöze geldik eşime dokundu çünkü bud durum ama içimdende anne içimden geleni söyledin ver azını öpeyim diyesim geldi. okadar belli ederki sofraya yalvararak çağırmamızı istediğini. bide her seferinde onun istediği yemeği yaparım e yiyeceğin yemeği sipariş ederken çekinmiyosunda sofraya oturmayamı çekiniyosun.

kp ise ne yemek yapsam sever.kv ile kp ayrı benim. eve tok bile gelse ben plav yapmış bile olsam ooo senin yemeklerin güzel verde biraz yiyim der. eşim bazen eve girerken babasıyla konuşur telde babası çikom ne yemek yapmış der. eşimde bişey yapmamış açız yine galiba diyince aç bırakmaz o seni eli lezzetlidir onun hamarattır der.

Zaten öyle yapıcam halley fln koyucam:)

Ben eltim kötü demedim onlar çağırmamışken ben çağırıyorum hala yaranamıyorum zaten mesafemi koydum her hafta her hafta çağırmıcam.

Ben de sana kimseye yaranma derdin olmasın diyorum.Bence eltin en doğrusunu yapıyor.Sen de koy.Haftasonun sana ait olsun.karı koca beraber geçirinMillete kek yapmayla onlara hizmet etmeyle uğraşacağına kendini şımart.Ayda bir çağırırsın.

Şimdi moda bi söz var ''Baktın olmuyor, bakmayacaksın...''Sende madem beğenmiyor, yapmayacaksın.

Boşver yaa daha iyisini o yapsın madem.
Benim kv beğenir öyle bi sorunum olmadı ama daha çok et yemeği yedikleri için benim pırasa gibi sebze yemeği yapmam gariplerine gidiyordu.

Fazla ilgiden ve ikramlardan dolayi arpasi fazla gelmis tabiri caizse..
Fazla gelenleri en aza indirin, bakin o zaman her yaptığınızi yalayip yutmuyor mu..

ben olsam hep boyle yapıyorsa bır daha çağırıpta ikram yapmam.zıkkımın kökünü yesin

sarmayı ince sararım,mantıyı minik yaparım ne uğraşıyon mideye gidecek deyip beğenmez 5 senedir böyle kendi dolma kalem uzunluğunda kalın sarar yiyen çatalıyla bölsün der,en son dayanamadım gecen sene dedim ki anne ne uğraşıyosun tencereye yaprakları koy üstünede harcı koy pişsin dedim.herkesin beğendiği yemeklerimi o beğenmez midem küçük deyip az yemeye gayret eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…