Anlayamıyorum neden şuan ihtimal birşey için eşinize o kadar net cevap veriyorsunuz ki ?
Eşinizin o sözünü duymanız normal, erkekler bunu yapar net cvp.lar karşısında.. Bencil yaratılmış varlıklar..Kendilerine deseniz asla bakmazlar kendi annelerine, bakamazlar.Üç gün sonra pes ederler..
evet kızdığı için söyledi ama seçim yapması gerekse idi eminim giden ben olurdum annemi sokağamı atayım dedi annesi sokakta değil geliri de var evi de var kendisinden hariç 7 kardeşi dah var ama benim ne gidecek evim nede gelirim var sokağa atılan ben mi yoksa annesi mi oluyo bu durum da
eşim ben senin ailene bakarım diyo bakarda ama şunu untuyo kendisi bütün gün dışarda ben bütün sıkıntılara katlamak durumundayım bakan kim oluyo eşim mi ben mi
Sizin diyeceniz şey ; ''bilemiyorum, o zaman ki beden-ruh sağlığıma bağlı.Eğer iyi olursam senin desteğinle tabiiki onu sokakta bırakmayız, o bizim annemiz.'' Alternatif çözümlerle bakarız inşaallah demelisiniz belkide..
canım neden sokakta kalsın 8 çocuğu var sadece ben bakmam diyorum iyi ben bakayım diğerleri rahat rahat otursunlar buna katlanamam
Bu kadar dert etmeyin, mesela bakmaya başlarsınız bakamıyorsunuz bir yardımcı tutarsınız, ya da bir zaman çok iyi bakarsınız yorulduğunuzu söylersiniz dönüşümlü olarak diğer eltilere gider v.s İyi baktığınız için hiçbirşey denilmez.
ya büyük bi ihtimal öyle olur heralde eşim atlamsın ben size hep bakarım diye söyledim ben annene bakmam diye
AMA ŞİMDİ böyle net cvp.lar verirseniz hep göze batacaktır.
Katılıyorum, bizler birer bireyiz ve net düşüncemizi hiç bunalmadan ve dolaştırmadan SÖYLEMELİYİZ.
Ama malesef ki eşlerimizin aileleri devreye girince biraz söylemek istediğimizi yumuşatmalıyız..Ve yine malesef ki evlilik biraz oyun istiyor.
Öyleleri daha çok kazanıyor.
canım eşim bana güvenip ben size bakarım diye söz vermesin diye
çok yoruldum canım bu oyunlar beni dahada yoruyo artık düşüncelerimi gizlemek istemiyorum eşim alıştı bile bu durumuma
işte ben de onu diyorum ben tek bakmam dönüşümlü olabilir bu bile zor ama yapıcak bişe yok birde biz uzaktayız diğerlerinde kaldığından daha fazla kalır kayın valideme en iyi bakacak oğlu benim eşim gitmeme ihtimalı fazla gelenede git denmezCanım eğer kadın tek kalmışsa eğer tek çocugu var ise elbetteki sahiplenmek gerekir bir gün bizlerde yaşlanacağız bazı insanlar anne babasını huzur evlerine atıyorlar ölüme terk ediyorlar çok yazık. Ama senin eşin 8 kardeşlermiş benim eşimde 8 kardeşler böyle bir durumda herkez destek olmalı yani tek senin üzerine yüklenilmemeli mesela bakmak gibi bi durum oldu hepinizde sırayla kalabilir 1 hafta sende bir hafta öbüründe gibi..
Kusura bakma ama esinin bu sekilde yanlis konusmasi icerisinde seninde yanlisin var bence gercekten bakmak istemesen bile direk bakmam demen sana ters tepkiyle geri donmus...soz konusu eger insanin ailesiyse eger kadin erkek farketmez hersey farkli boyut alir senin yerine kendimi koydum esime sen benim anneme bakarmisin diye sorsam oda yok hicbirsekilde bakimlarini ustlenmem derse ben o adami elinde sonunda bosarim yuzune soylerim soz konusu benim anam babam asla onlari muhtac birakirmiyim?simdi senin esinde bunun soylerken yapicagindan dil annesini mudafa icin evden gidecegini bildirmis aslinda onu biraz kirmissin farkinda dilsin.Bence bakmak istemesen bile yumusak bir sekilde farkli yontemlerle anlatabilirsin onca cocugun arasindan banami sira gelicek diyip geceilirdin yada Allah o duruma dusurmesin ikimizinde intihami boyle olmasin diyebilirdin...Acikcasi kayinvalidemi cok sevmem eger bakma gibi bir durum cikarsa esim icinde omur boyu bakamam esim icin bir guniki gun anca dayanirim ondan sonra bakamamki ama bakarsam Allah rizasini dusunerek bakarim bende yaslancagim gun gelince muhtac olmaktan korkucagim icin bakarim cunku gercekten bu hayatta ne yaparsan karsiligini bir sekilde elinde sonunda aliyoruz onun icin tedbirimi simdiden almak icin anca bakarim ki insallah rabbim ne onu ne beni yedi kat yabanci olani bile kimseye muhtac etmesin ne ana babaya ne evlada nede ele kimseyi kimseye dusurmesin...Bence esine ozur borclusun(kayinvalideni sevmesen bile) kesinlikle oda sana borclu cunku bakmak zorunda dilsin bu bir vicdan meselesi ama yinede gonlunu al derim evlilikte hayat gercekten musderek sen annesine bakmazsan inan senin anneni sevse bile sana inat olarak annene bakmaz
haklısın canım bende herşeyin farkındayım
vicdan... insanda vicdan mı bırakıyolar diyelim vicdan yaptım baktım hatayı affetmez eşim
bunu niye böyle yaptın neden böyle demedin olurya insanlık yorgunluktan yada başka bişeyeden dolayı yüzün düşse bak üzerlerine alınırlar böyle yap şöyle yap der durur artık bizimkiler çok alınganlar çok çabuk küserler der hep
sabırım biterse ne olucak ki ben sabırlı biri değilim işler kötüye gidecek aramızda ne saygı kalıcak ne sevgi sonuç tükenmiş bi evlilik peki ne uğruna... siz evliliğinizin bitme ihtimalini göze alıp vicdan yapıp hala bakak istemisiniz...
Ben her türlü haksızlığa karşıyım kaynana 5 çocuk doğurduysa hepsi 3 ay baksın kim bakıyor ise emekli aylığını o değerlendirsin neden tek kişi bakacakmış? Zaten ölür ölmez mal varlığına hemem konmak isteyenler bakmayanlardır! Birde çocuk sayısı çoğaldıkça nankör evlat bakmak istemeyen çoğunlukta olacaktır gördüğüm örnekler varır gördüğüm örnekler var
canım benim eşimin kardeşlerinin hepsi bakar bakmam demez hiç biri kayın validem çok şanslı bu yönde görümcem bebek gibi bakıyo kayınvalideme fakat kayın validem eşimden başkasında kalmaz kalsada uzun süreli olmaz
evet kimin kime bakacağı belli olmazSeve seve bakarım diyemem .Ama Allah rızası için bakarım..Büyük konuşmamak lazım belki bana bişey olur o bakar..Hayat bu.ALlah kimseyi kimseye muhtaç etmesin...Cnm sende eşine bakmam deme ,ne olursa olsun onun annesi...
iyide eşime bakarım diyipde sonradan bakmazsam bu onu aldatmak olur bunu bilsin ona göre hareket etsin bana güvenmesin diye söyledim ama doğru söyleyen yaranamıyo malesef ama ne olursa olsun ben içimdekini saklama gerği duymuyorum ne hissediyosam söylüyorum politik olamam
Kayınvalide var kayinvalide var şimdi . Kendini yaşını bilen hanım hanımcık bir anne ise bakın kayınvalide demiyorum anne diyorum bakılır hiç olmazsa aynı apartmanda oturulabilir yakın olmak işlerine yardım etmek için ama mesela benim babaannem gibi bir kayınvalide ise ömrünüzde ömür gider kanser olursunuz. Bir dakka susmaz her şeyinize karışır kavga çıkartır siz de sinir hastası olursunuz. Böyle ise ömrünüzü kısaltmaya değmez.
aynen katılıyorum
bu ne iğrençliktir ya yok kayın valideye bakmam bunun içinmi evlendim diyenler destek verenler.aklınızı başınızı toplayın be insanlık öldümü nekadar kötü olursa olsun bir insan genede bakılmak zorundadır vicdansızlıktır bunun aksi terbiyesizlıktir.sokağa atın ozaman,huzur evine verin zaten sizin gibiler yüzünden o huzur evleri doluyor.
sen gerçekmisin arkadaşım bu ne iyimserlik böyle gözlerim yaşardı
vicdana gelince vicdansız olduğun yazdığın sözlerden belli...
sizden daha vicdanlı olduğum kesin
kimse kimseyi vicdansızlıkla suçlayamaz hele terbiyesizlikle asla kendinize gelin sözlerinizi iyi seçin...
bakmak ne demek ya afedersiniz de sokak hayvanı mı bu? onunla bir arada yaşar mısınız demek istediniz galiba değil mi? sonuna kadar yaşarım başımın üstünde yeri vardır. evime gelsin diye yollarını bekliyorum. burda sıkılıyor türkçesi pek yok kürt kökenli geldiğinde fazla kalamıyor. hayatımın sonuna kadar öf bile demeden bakarım ben kayınvalidemden gördüğüm iyilikleri öz annemden görmedim bunu da bu siteye defalarca yazdım zaten. size gelince aranız nasıl bilmiyorum tartışma sürtüşme oldu mu bilmiyorum ama sizinle yaşamak durumundada kaldıysa buna istinaden eşinizin annesi, varsa çocuklarınızın babaannesi olmasına istinaden onunla yaşamalısınız. kimin ne olacağı belli olmaz etme bulma dünyası bizlerde böyle genç dinç kalmayacağız yaşlanacak biriyle yaşamaya zorunlu kalacağız bunları unutmayalım toprağın altına girecek hesap vereceğiz bunu da unutmayalım saygılarımla...
ne alakası var ya...
iyide kardeşim kendin demişsin annemden görmediğim iyiliği kayınvalidemden gördüm eee ben görmedim ne olucak şimdi bu durumda ben muafmıyım yani

bak canım kardeşim inşallah da bakarsın
evet eşimin annesi çocuklarımın babannesi benim de yengem bu arada bunu inkar etmedim herkes yaşadığını bilir bilip bilmeden konuşuyosun gel kayın validemle 3 gün yaşa anlarsın işte nedemek istediğimi uzaktan atıp tutması kolay tabi...
kızlar öncelikle belirteyim birgün sizde kayınvalide olacaksınız bunu unutmayın. kayınvalidem bana karşı kötü dahi olsa bakarım çünkü gülü seven dikenine katlanır. gerçekten Annelerimizin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz evimde kayınvalideme ve Anneme bir her zaman bir yerimiz vardır.kötü dahi olsalar yinede ha eşimin annesi ha benim annem fark eden birşey yok Allah elden ayaktan düşürmesin başımızın üstünde yerleri var.ömrüm yettiği kadarda bakarım.şunu unutmayalım ki bizlerde bir gün yaşlanacağız bakıma muhtaç olağız kim bilebilir kimse bilemez Allah tan başka Allah herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın ve herkese hayırlı evladlar nasip etsin .
oğlum yok bu arada damadlarım da bakmaz heralde yapıcak pek bişe yok kayınvalidem düşmez huzur evine ama ben en azından şimdiki düşüncem huzur evine gitmek kimseye minnet ettirmem boynu bükük durmam

ne kıymetli oğlu varmış
çocuk babasıyla oynuyor bundan daha doğal ne olabilirkii
çok şaşırdım valla buna
Soruna gelince,
evli değilim gerçi ne desem yalan olurda
bakardım herhalde
en azından denerdim
böyle şeyler gönül hoşluğu ister aslında
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin
Yaşlılık zor
Sizde haklısınız
Zor işler bunlar yaa
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
ama kayınvalidem öyle düşünmüyo malesef babasıyla oynuyo git annenin yanına bak annen sana çikolata verecek diye kandırıyo ben de çocuklarıma yalan söylemem söylesinlser de istemem ama budurumda nasıl örnek oluruz onuda bilmiyorum artık
evli olunca anlarsın tatlım ama inşallah iyi bi kayınvaliden olur
Dinimizde de kişi annesine bakmak zorundadır ama kayınvalideye bakmak zorunda değildir ama vicdanına bırakılmıştır Allah rızası için bakılır.. Bakmam diyen arkadaşlara tepki veren arkadaşlar ya bekarsınız yada kayınvalide gazabına uğramadınız bakmayanlar vicdansız değildir kişi kendinide düşünmeli vicdan vicdansızlık diye ayırmayalım her kayınvalide melek değildir tonton yaşlılardan değildir..
sözlerinin tamamına katılıyorum
Bakmam..
Şu yaşımda O kadar çok insanı sırtımda taşım ve hala taşıyorum birde evlenince çile çekemem ..
Ama bu sokağa atarız anlamına gelmıyor
Aynı apartmanda oturabılırız, yemeklerı beraber yıyebılırız , çamaşırını temizliğini üstlenirim , hastaysa hastalığına şifa ararız bakımını karşılarız ama aynı evde kalmasına , evime karışmasına evimde söz sahibi olmasına musade etmem .. ev üstüne ev olmaz kadın kadınada huzur olmaz ..
:13::13:
Canım bakamayacak bile olsan bunu açık bi şekilde söylemen sanırım eşini kızdırmış
Bende aynı evde yaşamak istemem ama bunu hiç bi zaman ortada bişey yokken dillendirmem
Sonuçta o sevdiğim adamın annesi ve bunu çok öncelerden paylaşırsam evlilik denen bişey kalmaz ortada
Şuan için bakamayacağımı düşünüyorum ama yaş biraz ilerledikçe belki de fikrim değişecek
Sonuçta bizlerde anne ve babalarız ve insanoğlunun başına ne geleceği belli olmuyor
Allah hiç kimseyi elden ayaktan düşürmesin
amin canım
eşime sordum beni anlıyosun değil mi evet ama sende beni anla bende seni anlıyorum dedim yani aramızda bi sorun yok kırgınlık elbet vardır benim ona onun bana ama oda herşeyi iyi biliyo bana hak veriyo ama başka seçeneği yok ben herşeyin farkındayım ama yapıcak bişey yok diyo
beni vicdansız diye itham eden kişiler gibi düşünmüyo düşünseydi 11 yılı benimle geçirmezdi

hayel kayınvaliden tam seyirlikmiş yani. ne demek önce oğluma bak sonra bebeğe. sen de deseydin ben önce kendi çocuğuma bakarım sonra senin çocuğuna diye...
soruna gelince ne bileyim sokağa atacak halimiz yok ya bakarız herhalde. zaten ben tek gelinim. yalnız bnim anne babamın gelini yok. mecbur kızlar bakacak. bakacaz yani o günleri görürsek..
oo daha neler var arkadaşım bu buzdağının görünen yüzü birde görünmeyen yüzü var
bende kayınvalideme tamam dedim eşim bana hepder annem çok mantıksız davranır konuşur tamam de geç sen yine bildiğini yap der bende eşimi dinliyorum işte tamam dedim onunda içi rahat etmişdir azcıkda olsa hoş sanmıyorumda

kızlar çok alıntı yapmışım karıştırmış olabilirim kusura bakmayın artık

Son düzenleme: