• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidenize bakarmısınız?

Ben her türlü haksızlığa karşıyım kaynana 5 çocuk doğurduysa hepsi 3 ay baksın kim bakıyor ise emekli aylığını o değerlendirsin neden tek kişi bakacakmış? Zaten ölür ölmez mal varlığına hemem konmak isteyenler bakmayanlardır! Birde çocuk sayısı çoğaldıkça nankör evlat bakmak istemeyen çoğunlukta olacaktır gördüğüm örnekler varır gördüğüm örnekler var

ben bakmam
çok katı gördum kendımı ama yaşadıklarımdan eşime annesının babasının yaşattıklarından
zaten eşimde ıstemez
düşünün artık neler yaşamışız

:68::68:

İnsan için de olmadan pek anlamıyor . Ben çok merak ediyorum gelinler kaynana ile oturmayı nasıl kabul ediyorlar başta.Çok yorucu ya düşüncesi bile yoruyor beni.Ben misafirliğe bile geldiklerin de rahat edemiyorum bir an önce gitsinler istiyorum kötü bi gelinim sanırım:).Ben olsam şu şekilde isterdim birincisi ya evi yakınlarım da olacak her gün gider hizmetini görür akşam evime gelir rahatıma bakarım .Yada işime gücüme karışmayacak istediği gibi kalsın( evim de).Kaynana değil de kayınpedere bakmak o bana çok zor gelirdi işte.

bencede cok ıyı düşünülmesı gerekır
ben daha sevgılı ıken eşime dedımbazen kendı annemle bıle geçınemem o yüzden asla bı evde yaşamayı asla yakın oturmayı ıstemem dedım
24 saat uzağız şükür:1:
bakmaya gelıncede bakamam valla:89:
bayramda 3 gün mısafr ettım 3 günde dellencektım o da eşim içindı :69:

ben eşimin ailesinde ki her üyeden ayrı ayrı nefret ediyorum ki bu son günlerde katlanarak arttı
babam aniden rahatsizlandı bir günde ölümle burun buruna gelidi...3 ay yoğun bakımda kalı neyse ki rabbime çok şükür yavaş yavaş topladı.
benim evim giriş kat ve babamın tedavi olduğu hastaneye çok yakın o yüzden eşiminde rızasıyla kendi evime çıkardım babamı ki haftada 3-4 defa hastaneye kontorole gidyo herşey iyiydi başlarda
ama şimdi tam bir felaket bunda da kaynanamın etkisi çok büyük niyeyse hep oğlumun evi oluyo biz neyiz ya orası benim evim değilmi geldiler oğlumun evine yerleştiler dediği insanlar benim ailem ve ben ona bakma için onun iki bina ötesine yerleştim kendisi organ nakilli bir insan tamam yatmıyo ama ne zaman hastalanacağı belli olmuyo
şimdi ben yeni evliyim bile demeden herşeylerine koştum hiç özlliğim olmadı ama ban laf sokyo benim babamı en iyi anlması gerekn o ömrü hastanelerde geçti
önceden hergün iş yerimi arardı kızım şöle böle falan filan babam hastalandı kadın elini eteğini çekti
eşimide dolduruyo eşim gitsinler diemiyo ama tavrı hareketi herşeyi anlatıyo

bunlara rağmen bakarmıyım dioyorum muhtaç olursa bakarım...allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin...ve insalanlara hatlarını bu dünyada anlma fırsatı versin....çok zor biliyorum kendi annem babaanneme 2 yıl baktı ve felçliyli kadıncağız annam altından alıyodu. bu rağmen yattığı yerden annemin burunundan getiridi...buna rağmen annem allah rızası için bakıyprum dedi...ne oldu annem maaşını yiyo oldu ki yalan kadının parsı bankada birikti sonra amcam çekti
bende bakardım diyorum her evlet bir olmuyo maalesef biri çok hasas oluyp anasına babasına sahip çıkarken kimi bbasının cenazesine bile tatili bozup gelmiyo

Hadi kayınvalidene baktın laf sokmalarına dayandın, kızı gelip ne o dört dörtlük bakıyomusun diye seni denetlemeye kalkacak, bu hadsizliklere dayanabilecek Aslannn var mı aranızda..

ben sahsen dayanamam zaten grmcemle anlaşamyrm.. bastan bakmam dedım de ... sora ınsalahh saglıklı kalırsınız da bakıma muhtac olmazsınız dedım... durumum geregı de bakamam, calısan bır bayanım. sabah7 aksam 7 ne zaman gelıp de bakacam dedim.. çoluk cck da varsa kıme bakabılecem gucum neye yetecek..:40:

canım şu an bakma diye bişey yok ama sonuç belli eşim bırakmaz kimseye evleri ve kayınpederimden maaşları var kayın validem de iyi yani düşkün değil
4 tane daha eltim var ama hiç biri istemez bakmayı çünkü normal değiller mantıksız işleri çok

bir an benı anlatıyorsun sandım... bende 2 grmce var evli ddil ama sdc.. :))

Seve seve bakarım diyemem .Ama Allah rızası için bakarım..Büyük konuşmamak lazım belki bana bişey olur o bakar..Hayat bu.ALlah kimseyi kimseye muhtaç etmesin...Cnm sende eşine bakmam deme ,ne olursa olsun onun annesi...

Büyük konuşmak istemem ama kız evladı varken bana düşmez...

Bana yaptığı onca şeyden sonra,ömür boyu bakma fikri korkunç geliyor.

Allah o günleri yaşatmasın bana.:19:

Kayınvalide var kayinvalide var şimdi . Kendini yaşını bilen hanım hanımcık bir anne ise bakın kayınvalide demiyorum anne diyorum bakılır hiç olmazsa aynı apartmanda oturulabilir yakın olmak işlerine yardım etmek için ama mesela benim babaannem gibi bir kayınvalide ise ömrünüzde ömür gider kanser olursunuz. Bir dakka susmaz her şeyinize karışır kavga çıkartır siz de sinir hastası olursunuz. Böyle ise ömrünüzü kısaltmaya değmez.

Nasıl bir insan olduğuna göre değişir. Bunun için de 3 ihtimal var bence.
1. Hayatı boyunca bana bir anne gibi yaklaşmış, iyi niyetli, şeker gibi bir insansa, yaşlandığında onunla ilgilenmenin adı "bakmak" bile olmaz. Yanımızda olmasından mutluluk duyarım. Nitekim sallanan sandalyesinde torunlarına masal anlatan, tonton bir babaanne tablosu, bana her zaman huzur verir. :97:

2. Ama bana karşı sürekli mesafeli olduysa, yaşlandığında aynı evde yaşayabilecek samimiyeti de benden beklemesin. Yakınımıza taşınmasına yardım ederiz, bir yardımcı tutarız, sık sık yanında olur, ilgimizi muhabbetimizi eksik etmeyiz bence gayet yeterli.

3. Bir de son ihtimal var ki o da kötü bir insan olması... Sürekli sizi huzursuz etmiş, laf sokmuş, bir güler yüzü eksik etmiş biridir, o zaman ne hali varsa görsün derim. Eşim ilgilenmek istiyorsa, beni karıştırmadığı sürece bir çaresini bulsun. Melek değilim, hafızam fazla kuvvetlidir, yapılanları unutmam. Sevmediğim, hele ki kötü bir insan içinse kılımı bile kıpırdatmam.
...
Şuan eşimin ailesini farklı şehirlerde oturduğumuz ve kırk yılda bir görüştüğümüz için fazla tanımıyorum. Ama annesi pek öyle çok sevgi dolu, sevecen birine benzemiyor. Eşimin anlattıklarından da öyle olduğunu görüyorum. Yani şuan için bizde 2.ihtimal gerçekleşecek gibi görünüyor. Tabi zaman neler getirir bilinmez.

bakmak istemeseniz bile,keşke politik davranıp bakarım tabi deseydiniz.
nasıl olsa 8 kardeşlermiş.zamanı gelince bir orta yol bulunurdu.

bu ne iğrençliktir ya yok kayın valideye bakmam bunun içinmi evlendim diyenler destek verenler.aklınızı başınızı toplayın be insanlık öldümü nekadar kötü olursa olsun bir insan genede bakılmak zorundadır vicdansızlıktır bunun aksi terbiyesizlıktir.sokağa atın ozaman,huzur evine verin zaten sizin gibiler yüzünden o huzur evleri doluyor.

[SUP][/SUP]
bu ne iğrençliktir ya yok kayın valideye bakmam bunun içinmi evlendim diyenler destek verenler.aklınızı başınızı toplayın be insanlık öldümü nekadar kötü olursa olsun bir insan genede bakılmak zorundadır vicdansızlıktır bunun aksi terbiyesizlıktir.sokağa atın ozaman,huzur evine verin zaten sizin gibiler yüzünden o huzur evleri doluyor.

İğrençlikle alakası yok bunun,konu sahibi illaki kayınvalidesine bakmak zorunda değildir.Kayınvalidesinin ona neler yaşadttığını da kimse bilemez ..Bu arada bekara kadın boşamak kolaydır..

mavımser evli misiniz bılmem ama evli değilsenız umarım zorlu bır kaynanaya bakmak zorunda kalmazsınız... bırseyler anca yasanılırsa anlanır. umarım tatmazsın.

Düşüncesini bu kadar kötü-hakaret dolu dile getiren bir kişinin, insanlarla ilişkisi nasıl çok merak ettim..

Bende bakılabilir düşüncesindeyim. Bende bu konuda katıyım.

Ama hayat sizin bakış açınız kadar açık değil.Bazen kalleşçe vurur.

Yüreğin ne kadar merhametli olursa olsun,bazen çileden çıkabiliyor insan..

Her evlilik, her anne baba, her kayınvalide-kayınpeder v.s aynı değildir.

Bazen eşin çok kötüdür, hayatın çok zulum altındadır, mutsuzsundur, karşı taraftan çok haksızlıklar yemişsinizdir vs.

Herkes kendi hayatına göre yorum yapar. Bunun vicdanla-insanlıkla HİÇ İLGİSİ olmayabiliyor bazen.

Uzak bakmayın, yakın bakın..Objektif davranın. Klavyeyi kullanarak olmuyor vicdanlık.Vicdan herkesin hayatını farklı değerlendirmekle oluyor.

Vicdan dilini yumuşak kullanmakla oluyor.

Siz ya bencil birisiniz, ya da hayatın nasıl farklı işlediğini bilmiyorsunuz başka evlerde.

benim kayınvalidenin kaynanası daha 2 sene öncesine kadar yaşıyordu. Ve benim kayınpeder her getirmek isteyişinde evde kıyamet kopuyordu getiremezsin ben hastayım bakamam halbuki kadının bakılacak birşeyi yoktu (aniden vefat etti 40 gün yoğun bakımda kaldı yani kimseye elini sürmek bile nasip olmadı) kadın oturduğu yerden kalkmaz konuşmazsan konuşmaz açım bile demezdi önüne vicdanın varda yemek koyarsan ne ala yoksa acım bile demezdi. Ama kaynanam zamanında çok çekmiş o da şöyle ki eltisiyle aynı yerde oturuyolarmış kapıları ayrı tabii eltisine patates çuvalı gelmişte ona gelmemiş :9: ne kadar acı ne kadar kırıcı bir durum dimi :60: bunun gibi daha birkaç tane saçma sapan sebepleri vardı. Birde utanmadan elalemede niye gidiyo kızının yanında kalıyo oğullarına gitsin sırayla diye dedikodusunu yapıyodu.Kayınvalidemin görümcesi en küçükleriymiş o evlenmeden baba ölünce anneyle daha bağlı tabii zaten başka bakmak isteyen de yok o bakmış evlenmişte ama ayrılmamış annesinden. Ama kadının baktığının adı yok kayınvalidenin emekli maaşı konuşuluyo parasını yedide bilmem ne de birsürüde laf sayıyo kaynanam. Kendi çocuklarına bir şeker bile almamışta vs vs Ama yaradan görüyo kim kalbinde ne taşıyosa onu görsün. Ben kayınvalideme bakmak istemem ama altlı üstlü oturuyorum. Sanırım bir bakıcı yardımıyla yanında olmaya çalışırım sadece çünkü çekilecek insan değil ve kendi sağlam kadına bir bardak su vermeyi çok gören bir insan.Ve bana gerçekten ama gerçekten çok yaptı hakkımıda hiçbir zaman helal etmiycem ona.Kendisi ve kızını eşlerinin ailesinden elinden geldiğince uzak tutmaya çalışan ama beni onunla aynı yerde yaşamaya mecbur gibi gören bir kayınvalidem var ve aileme söyledikleri kızıyla birlikte unutup affediceğim türden şeyler değil. Ama yinede Allah rızası için sadece yanında olmaya çalışırım o kadar daha fazlasını yapacak ne vicdan bıraktı bende ne de heves.

her ana bir kaynanadır herkesin bir anası olduğuna göre gerisini söylemeye gerek görmüyorum. yalnızca şaşıyorum ve acıyorum size.analar ve kaynanalar seçilmez kabul edilir.kişinin kendisi iyiyse herkes iyidir.tatlı sözün tatlı davranışın getireceği bir kötülük yoktur.her ananın bir kaynana olduğunu unutmayalım.analar ve kaynanalar dışlanmaz.herkes kendine gelsin büyükleri kabul etsin ve onlara saygılı olsun.saygı saygıyı getirir. kötülükte kütülüğü getirir.HER ANA BİR KAYNANA DIR.

her ana bir kaynanadır herkesin bir anası olduğuna göre gerisini söylemeye gerek görmüyorum. yalnızca şaşıyorum ve acıyorum size.analar ve kaynanalar seçilmez kabul edilir.kişinin kendisi iyiyse herkes iyidir.tatlı sözün tatlı davranışın getireceği bir kötülük yoktur.her ananın bir kaynana olduğunu unutmayalım.analar ve kaynanalar dışlanmaz.herkes kendine gelsin büyükleri kabul etsin ve onlara saygılı olsun.saygı saygıyı getirir. kötülükte kütülüğü getirir.HER ANA BİR KAYNANA DIR.

+1 :46: Allah sizi kimseye muhtaç etmesin.

Back
X