• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidenize bakarmısınız?

bakıma ihtiyacı varsa tabiki bakarım;

Ne dedik;iyi günde kötü günde....

yarın bizim ne olacağımız bell mi?

Allah yapılan iyiliği karşılıksız bırakmaz...

bakmak ne demek ya afedersiniz de sokak hayvanı mı bu? onunla bir arada yaşar mısınız demek istediniz galiba değil mi? sonuna kadar yaşarım başımın üstünde yeri vardır. evime gelsin diye yollarını bekliyorum. burda sıkılıyor türkçesi pek yok kürt kökenli geldiğinde fazla kalamıyor. hayatımın sonuna kadar öf bile demeden bakarım ben kayınvalidemden gördüğüm iyilikleri öz annemden görmedim bunu da bu siteye defalarca yazdım zaten. size gelince aranız nasıl bilmiyorum tartışma sürtüşme oldu mu bilmiyorum ama sizinle yaşamak durumundada kaldıysa buna istinaden eşinizin annesi, varsa çocuklarınızın babaannesi olmasına istinaden onunla yaşamalısınız. kimin ne olacağı belli olmaz etme bulma dünyası bizlerde böyle genç dinç kalmayacağız yaşlanacak biriyle yaşamaya zorunlu kalacağız bunları unutmayalım toprağın altına girecek hesap vereceğiz bunu da unutmayalım saygılarımla...

Birde olayın şu boyutu var en sinir olduğum şeydir..
Siz o anneye bakarsınız o bakmayan çocukları birde gelir müdahale eder..
Bu en sinir olduğum şeydir..
Hamileydim ve üstüne kaynanam başımdaydı..
Tansiyonu yükselmişti öle bişe olmuştu yatıyodu..
onun zaten tansiyonu 12 den 14 e çıksaa ölüyodu hep..
Hep böleydi çocuklarını ara ölüyorum çok kötüyüm hep böyle
6 sene belli zamanlarda yanımda kaldı bir sabah bir gün şükürler olsun bugün çok iyim dediğini hiç duymadım.
hep kolu ağrıyo, baca ağrıyo, ölüyo..
İşte yine böle ölüyom hastayım modunda kızına yakınıyo kızı geldi çayları börekleri götürüyo ama hasta..
kızında hep bi müdehale..
karışık meyve suyu var evde mutfağımda bana diyoki annem karışık meyve suyu sevmezz..
anan sevmiyosa gelirken sevdiğinden al getir ozaman
banyoma küvetime duşakabin yaptırmıştım neymiş ben o rahat etmesin diye yaptırmışım öyle kapalı kabin olunca rahat banyo yapamıyormuş ben niye düşünmemişim onu diye bile sölenmişti.. ondan bile sorun çıkarmıştı..

Şuan 1 yıl olcak görüşmüyorum bunlarda aklıma geldikçe bakasım gelmiyor ama işte vicdan..

Rabbim bizi iyi insanlarla karşılaştırsın

kızlar öncelikle belirteyim birgün sizde kayınvalide olacaksınız bunu unutmayın. kayınvalidem bana karşı kötü dahi olsa bakarım çünkü gülü seven dikenine katlanır. gerçekten Annelerimizin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz evimde kayınvalideme ve Anneme bir her zaman bir yerimiz vardır.kötü dahi olsalar yinede ha eşimin annesi ha benim annem fark eden birşey yok Allah elden ayaktan düşürmesin başımızın üstünde yerleri var.ömrüm yettiği kadarda bakarım.şunu unutmayalım ki bizlerde bir gün yaşlanacağız bakıma muhtaç olağız kim bilebilir kimse bilemez Allah tan başka Allah herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın ve herkese hayırlı evladlar nasip etsin .

arkadaşlar ezbere konuşmakla olmuyor bu işler hele bekar arkadaşlar buradan bizlerin vicdanını sorguluyor...sadece tecrubesizler...
kayınvalidem en çok görümcemi el üstünde tutar meth ederdi rahmetli beni hep eleştirirdi...ben bakmam o zaman kızı baksın derdim bir kere sevgi görmedim çünki...ama dayanamadım onların pislik içinde yaşaması görümcenin umurunda değildi çünki..ben baktım ama öyle bakarım demekle olmuyor bu işler..temizlik yapmakla değil temiz tutmakla denir ya..yaşlıların devamlı arkasında geziceksin özel hayatın falan kalmaz...bakıp ondan sonra konuşsunlar arkadaşlar..

ayshaymer hastaları var burda çok yaşlı kızı sinir hastası oldu ısırıyor kadın bağırıyor çişini yapıyor heryere muşamma seriyorlar...

ayshaymer hastaları var burda çok yaşlı kızı sinir hastası oldu ısırıyor kadın bağırıyor çişini yapıyor heryere muşamma seriyorlar...

Bu tür insanlara evde bakmak, bırakın bakan kişi için o hastaya eziyettir.Özel bakıma ihtiyaçları olur, tedavi ihtiyaçları vardır..Bu iyilik değil kötülüktür.

.......

Eşi biraz ilgisiz olsa, kendisinden çok ailesiyle ilgilense, özel hayatları kalmazsa, kendi ailesinden çok eşinin ailesine gidip geliyorsa v.s v.s bayanlar olay çıkarıyor..

Ama evde yaşlı birine bakabilmek ihtimali olduğu için sadece ahkam kesiliyor, bakamam diyenlere hakaret ediliyor..Bu ne tutarsızlık böyle.

Öyle her ana kaynanadır demekle olmuyor.HER ANA ANA DEĞİL, HER KAYINVALİDE KAYINVALİDE DEĞİLDİR..ASIL SLOGAN BUDUR !

....

Dediğim gibi bende bakarım nasipse, sağlığım ve ruh durumum , huzurum yerindeyse ama yapamayanlara HAKARET ETME HAKKINI KIMSE TAŞIYAMAZ..

ÜSTELİK bakmak hayvanlar İÇİN KULLANILMIYOR..Hayvanlar için BESLEMEK kelimesi kullanılıyor. Bakıma muhtaç kişiler içinde bu kullanılır..

Kelime oyunu yapıyor buradaki herkes ama objektif bakabilmeyi, KENDİ FIKRINI BAŞKASINA HAKERET ETMEDEN SUNMAYI BİLMİYORSUNUZ !!

Yahu size ne ister bakarız ister bakmayız.

Bakarız diyenlere tepki gösteriyormuyuz biz? Aaaaa neden bakıyorsunuz vs. gibi..

Size ne oluyor da konuyu,vicdana getirmişsiniz,terbiyesizlik diyen bile olmuş hatta.

Karar bizim kararımız kime ne oluyorda bu kadar tepki veriyorsunuz.

Siz paşa paşa bakın kardeşim allah allah bizene...

Neden bunu insanlara kabullendırmeye çalısıyorsunuz ki?

bu ne iğrençliktir ya yok kayın valideye bakmam bunun içinmi evlendim diyenler destek verenler.aklınızı başınızı toplayın be insanlık öldümü nekadar kötü olursa olsun bir insan genede bakılmak zorundadır vicdansızlıktır bunun aksi terbiyesizlıktir.sokağa atın ozaman,huzur evine verin zaten sizin gibiler yüzünden o huzur evleri doluyor.

her ana bir kaynanadır herkesin bir anası olduğuna göre gerisini söylemeye gerek görmüyorum. yalnızca şaşıyorum ve acıyorum size.analar ve kaynanalar seçilmez kabul edilir.kişinin kendisi iyiyse herkes iyidir.tatlı sözün tatlı davranışın getireceği bir kötülük yoktur.her ananın bir kaynana olduğunu unutmayalım.analar ve kaynanalar dışlanmaz.herkes kendine gelsin büyükleri kabul etsin ve onlara saygılı olsun.saygı saygıyı getirir. kötülükte kütülüğü getirir.HER ANA BİR KAYNANA DIR.

fikriniz sorulmuş bakarım yada bakamam dıyıp gecın ne dıye bu kadar hakaret
evlı mısn bılmem ama başına gelınce görürsün
zaman öle zamankı ne saygı saygıyı getırıyo nede kötülük kötülğü
aksıne tersı olduğunu düşünüyorum
yaşadım gördum sonuca ben karar verırım
başına gelmeyen bılemez
yazmak kolay yaşamak lzım:68:
Yahu size ne ister bakarız ister bakmayız.

Bakarız diyenlere tepki gösteriyormuyuz biz? Aaaaa neden bakıyorsunuz vs. gibi..

Size ne oluyor da konuyu,vicdana getirmişsiniz,terbiyesizlik diyen bile olmuş hatta.

Karar bizim kararımız kime ne oluyorda bu kadar tepki veriyorsunuz.

Siz paşa paşa bakın kardeşim allah allah bizene...

Neden bunu insanlara kabullendırmeye çalısıyorsunuz ki?

kesınlıkle:46:

insanın başına nerde ne zaman ne geleceği belli değil..şimdi bakarım dersin ileride bakmazsın ,bakamam dersin ileride bakarsın..Allahım herkese vicdan,sorumluluk duygusu ve bakıma muhtaça bakma gücünü versin..asla bakamam diyipte kayınvalidesine güller gibi bakanıda duydum, kesinlikle bakarım diyip dönüp yüzüne bile bakmayanıda....yakın bir tanıdığım kvsini sevmezdi asla bakmam derdi felç geçirince kayınvalidesi baktı ona hemde kendi kızına bakar gibi..Allah hiçkimseyi kimseye muhtaç etmesin.Ben şimdi bakarım diyorum çünkü kayınvalidemide annemide gerçekten çok seviyorum Allahıım sevgimin azalmasına izin vermesin ve kayınvalidemide annemide kimseye muhtaç etmesin..

kayınvalidem ne kadar beni çok seviyo gözüksede ben samimiyetine pek inamıyorum nedense. düğünümüzde hep kendi istediklei olmuş, herşeyi panik yaparak burnumuzdan getirmişti. bi de hep bağırarak konuşur bu da beni çok rahatsız eder. yani yanlış anlaşılmasın kızmak değil bağırmaktan kastım. yüksek tonla konuşur.o konuşsun sen komsudan dinle o derece. :1: bu da hiç hoşuma gitmiyo.hiç bişeyi sakin tertipli ve düzenli yapmaz.çekirge gibi yarım yamalak yapıo herşeyi.belki o da bana yavaş diyodur içinden ama ben işimi tam yaparım hep.bu huyuda çok kızdırır beni.ne zaman evine gitsek ağız tadıyla bi yemek bile yiyemeyiz onun acelesinden evhamından...hastalansa abartırda abartır.hiç unutmam ilk evlendiğimizde midesi rahatsızdı yıkmıştı hastaneyi ölcem diye. doktor bana dönüp allah size sabır versin demişti o derece.. :1: inşallah yaşlanınca da böyle olmaz yoksa çekeceğimiz var.. :1: ama sonuç itibariyle elimden geldiğince bakarım.. bu arada amma döktüm içimi :9:

insanın başına nerde ne zaman ne geleceği belli değil..şimdi bakarım dersin ileride bakmazsın ,bakamam dersin ileride bakarsın..Allahım herkese vicdan,sorumluluk duygusu ve bakıma muhtaça bakma gücünü versin..asla bakamam diyipte kayınvalidesine güller gibi bakanıda duydum, kesinlikle bakarım diyip dönüp yüzüne bile bakmayanıda....yakın bir tanıdığım kvsini sevmezdi asla bakmam derdi felç geçirince kayınvalidesi baktı ona hemde kendi kızına bakar gibi..Allah hiçkimseyi kimseye muhtaç etmesin.Ben şimdi bakarım diyorum çünkü kayınvalidemide annemide gerçekten çok seviyorum Allahıım sevgimin azalmasına izin vermesin ve kayınvalidemide annemide kimseye muhtaç etmesin..

kesınlıkle
bana yaptıkları aklıma gelıyo asla dıyorum ama vıcdanlı ınsanımdır belkıde bakarım
ama bakarken içten sevecen değilde Allahı rızası için bakarım
çok ısteyerek yapmam yanı
çünkü yapılanları unutmam ıyılık yada kötülük her ne yapıldıysa ama maalesef ben bı ıyılık göremıyorum
Allah sağ elı sol ele muhtaç etmesın
bakanada zor sabırlar versın

ne espirisi canım ya iki ay önce bizde kalıyodular 3.5 yaşında bi kızım var babasıyla oynu üzerine çıkıyo kucağın da oturuyo babasını rahatsız ediyo diye çocuğun kolundan tuttu aşşağı indirdi biraz şaka biraz ciddi ufaktan vurdu kızım da ağladı yazık:5: bir daha babannemi sevmiycem dedi

:53::53::53: ne kıymetli oğlu varmış
çocuk babasıyla oynuyor bundan daha doğal ne olabilirkii
çok şaşırdım valla buna:53::53:

Soruna gelince,
evli değilim gerçi ne desem yalan olurda
bakardım herhalde
en azından denerdim
böyle şeyler gönül hoşluğu ister aslında
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin
Yaşlılık zor
Sizde haklısınız
Zor işler bunlar yaa
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Dinimizde de kişi annesine bakmak zorundadır ama kayınvalideye bakmak zorunda değildir ama vicdanına bırakılmıştır Allah rızası için bakılır.. Bakmam diyen arkadaşlara tepki veren arkadaşlar ya bekarsınız yada kayınvalide gazabına uğramadınız bakmayanlar vicdansız değildir kişi kendinide düşünmeli vicdan vicdansızlık diye ayırmayalım her kayınvalide melek değildir tonton yaşlılardan değildir..

Dinimizde de kişi annesine bakmak zorundadır ama kayınvalideye bakmak zorunda değildir ama vicdanına bırakılmıştır Allah rızası için bakılır.. Bakmam diyen arkadaşlara tepki veren arkadaşlar ya bekarsınız yada kayınvalide gazabına uğramadınız bakmayanlar vicdansız değildir kişi kendinide düşünmeli vicdan vicdansızlık diye ayırmayalım her kayınvalide melek değildir tonton yaşlılardan değildir..

yani dolaylı yoldan da olsa bakmak zorundayız :27:

Ben bakarım hem Allah rızası için, hem eşimin hatırı için, benim eşim kendi babama felç olduğunda 10 gün baktı belki çok kısa bir süre ama o kadar çok ilgilendiki anlatamam, kayınvalidemi severim, sevmesem bile o 10 günün hatırına bakarım ama tek sorun, sürekli ziyaretine gelip, beni ve evimi denetleyip, dedikodu yapan eltiler ve görümcem olurdu galiba. K.validem en son bize geldiğinde hastalanmıştı ve eltimin söylediği söz, yediği yemekten zehirlenmiş, oysa aynı yemekten hepimiz yemiştik ve zavallı k.v. hastayım diye sadece 2 kaşık yiyebilmişti. Böyle insanlar varken insanın bakacağı varsa da tereddüt ediyor.

Bakmam..
Şu yaşımda O kadar çok insanı sırtımda taşım ve hala taşıyorum birde evlenince çile çekemem ..
Ama bu sokağa atarız anlamına gelmıyor
Aynı apartmanda oturabılırız, yemeklerı beraber yıyebılırız , çamaşırını temizliğini üstlenirim , hastaysa hastalığına şifa ararız bakımını karşılarız ama aynı evde kalmasına , evime karışmasına evimde söz sahibi olmasına musade etmem .. ev üstüne ev olmaz kadın kadınada huzur olmaz ..

Canım bakamayacak bile olsan bunu açık bi şekilde söylemen sanırım eşini kızdırmış
Bende aynı evde yaşamak istemem ama bunu hiç bi zaman ortada bişey yokken dillendirmem
Sonuçta o sevdiğim adamın annesi ve bunu çok öncelerden paylaşırsam evlilik denen bişey kalmaz ortada
Şuan için bakamayacağımı düşünüyorum ama yaş biraz ilerledikçe belki de fikrim değişecek
Sonuçta bizlerde anne ve babalarız ve insanoğlunun başına ne geleceği belli olmuyor
Allah hiç kimseyi elden ayaktan düşürmesin

Ben bakarım hem Allah rızası için, hem eşimin hatırı için, benim eşim kendi babama felç olduğunda 10 gün baktı belki çok kısa bir süre ama o kadar çok ilgilendiki anlatamam, kayınvalidemi severim, sevmesem bile o 10 günün hatırına bakarım ama tek sorun, sürekli ziyaretine gelip, beni ve evimi denetleyip, dedikodu yapan eltiler ve görümcem olurdu galiba. K.validem en son bize geldiğinde hastalanmıştı ve eltimin söylediği söz, yediği yemekten zehirlenmiş, oysa aynı yemekten hepimiz yemiştik ve zavallı k.v. hastayım diye sadece 2 kaşık yiyebilmişti. Böyle insanlar varken insanın bakacağı varsa da tereddüt ediyor.

Bravo canım ! Eşine de sana da bravo !
Sen ne güzel şeyler düşünüyorsun ama işte şevkini kırmak için herşeyi yapıyorlar
Görümcenin düşüncesi de terbiyesizlik yani
İnan bana kayınvaliden elden ayaktan düşse görümce hiç ortada olmaz
Sen bakarsın,bide üstüne onlardan laf işitirsin
Ama diğer tarafta kazanacağın kazancın haddi hesabı olmaz
Allah hepimize senin içindeki şevki versin de yaşlılık nedir ,yaşlanmak nedir anlayalım

Back
X