Kayınvalidenize bakarmısınız?

ben istemeye istemeyede olsa MECBURuM...
,ve o kadar zor bır kaynanam varkı mahalle illahah dıyor.
normal olsa amenna.çok çektirdi dahada çektirecek ..
mecburiyet çok kötü bişey bi kızı yada elti olsaydı birer ay arayla bakardık yada banane kızı baksın kızı var diyebılırdım yeri geldıgınde.
ama onu bile yapamam.
zaten şuan bile her adımımda ilk onu düşünüyorum kendi basımıza bısey yapmıyoruz.
şuan sağlam sağlığı yerinde camış gibidir kendısı.
ama ufuk karanlık..
önüme bakıyorum hep karanlık ömrüm billa yanlız bırakamıcam tek çoocuk çok zormuş gercekten.
bunu anlasaydım geçen sene ne kadar seversem seveyım evlenmezdım.
bile bile lades dedim.
sadece kocayla değil kaynanaylada resmen evlendım mecbuurm işte bakmaya.
uyuz oluyorum lanet olsun...

Bravo canım ! Eşine de sana da bravo !
Sen ne güzel şeyler düşünüyorsun ama işte şevkini kırmak için herşeyi yapıyorlar
Görümcenin düşüncesi de terbiyesizlik yani
İnan bana kayınvaliden elden ayaktan düşse görümce hiç ortada olmaz
Sen bakarsın,bide üstüne onlardan laf işitirsin
Ama diğer tarafta kazanacağın kazancın haddi hesabı olmaz
Allah hepimize senin içindeki şevki versin de yaşlılık nedir ,yaşlanmak nedir anlayalım

Güzel temennilerin için teşekkür ederim Algidacım. Aslında şu an k.validem bakıma muhtaç sayılır ama hiçbirimizin evine gelmiyor, benimle dil sorunu var o yüzden gelmiyor. Diğerlerinde de rahat edemiyor. Ama birgün ben bakmak durumunda kalsam kimsenin lafını dinlemem, eşimde zaten benden daha çok bakar annesine. Allah hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin.

Önce şöyle bir düşündüm, Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin..

Hep öyle dua ederim anneme bile muhtaç olmayayım, zor ya birine bakmak hem bakılan için, hem bakan için her zaman derece derece zorluklar taşır..
Şöyle bir şeydir vardır, gelin kayınvalidesini bakma gibi bir mecburiyeti yoktur..Bunu emreden herhangi bir ayet veya hadis bulunmamaktadır.

Kayınvalidemi ne oğluna ne bana muhtaç etmesin Allah..
Çok zor yaşlı birine bakmak, bakılan için çok zor, bakan için çok zor..Manevi olarak..Benim dedem çok utangaç 71 yasında bir insandı, dipdiri hiç hastalıgı yoktu, hep dua ederdi Allah'ım beni kimseye muhtaç etme, kalmayayım kimsenin eline, gözüne..Karımın bile..Yük olmaktan çok çekinir, hep yük oldugunu düşünürdü..ve dedem bir gün abdestini aldı, o sırada rabbimede can verdi..

Tek tesellimiz, istediği gibi ölüm oldu, kimselere bakılmadı, yataklara düşmedi..
Demek istediğim ne bakan ne bakılan olalım, Sağlıklı , huzurlu bir ömür yasam versin Allah herkese..

Bakıma muhtaçsa bakarım ama ne bilim devamlı bende de olmaz. Kaç kardeşlerse bi on da bi öbüründe kalsın. Özellikle kızı varsa kızı bakmalı el kızı ne kadar bakabilirki bir şey olsa sabır gösteremez birşey der kırar ama kendi kızı olsa öyle olmaz.. Birde uyumlu iyi bir insansa bence bakmak problem olmaz ama çalışanlar nasıl yapar bilemiyorum ev hanımlarının işi daha kolay

herkes kendi annesinden babasından sorumludur.eşlerin birbirlerinin annelerine babalarına illa bakmak zorundasın tarzı dayatmalarını doğru bulmuyorum.
mesela sözkonusu senin annen ve kızkardeşin olsa eşine desen ömür boyu sen bakacaksın diye,tepkisi malumdur heralde.
yine de Allah kimseyi kimseye mecbur bırakmasın

Ben sana söyledim yapamam diye
Kaynana Kaynata bakamam diye
Aldın ikisini getirdin gene
Oy sevdiğim söyle nasıl yapayım...

Anadır babadır nasıl yapayım
Satılır mı pazarlarda satayım
Mahşer günü nasıl yüze bakayım
Oy sevdiğim sen de nasıl yapayım..

Bir tek bizim farz mıdır başımıza
Bir gün olsun kalamadık biz bize
En sonunda düştük birbirimize
Oy sevdiğim söyle nasıl yapayım.

Gelin geldi ocağımı kuruttu
Demezler mi oğul bizi unuttu
Onlar beni neler ile büyüttü

Bunca yıldır yetti artık canıma
Hangi gelin katlanır bu duruma
Allah ise götür huzur evine

Anaya babaya bu nasıl denir
Yapamam sevdiğim başıma gelir
Onlar ki evladın yolunda ölür
Oy sevdiğim sende nasıl yapayım..

Böyle bir türkü vardır hatta, bir kere tv de denk gelmiştim..
Netten bakıp sözlerini paylasmak istedim...

Ben bakarım desem bile, kayınvalidemin benden çekinmesinden çok ben ona bakmaktan çekinirim...
Öyle zor hele ki yaşlı ve hastaysa, kimseye yaranamıyorsun, hep kötü oluyorsun..Ehh bide gelinsin..

Henüz evli değilim, basıma gelmedi ama, çevremde çok örneklerle karsılastım..Yeri geliyor anne kendi kızına neler ediyor..

Zor, zor..En güzeli elden ayaktan düşmeden ölmek..Yataklara kalmamak..

Birde olayın şu boyutu var en sinir olduğum şeydir..
Siz o anneye bakarsınız o bakmayan çocukları birde gelir müdahale eder..
Bu en sinir olduğum şeydir..
Hamileydim ve üstüne kaynanam başımdaydı..
Tansiyonu yükselmişti öle bişe olmuştu yatıyodu..
onun zaten tansiyonu 12 den 14 e çıksaa ölüyodu hep..
Hep böleydi çocuklarını ara ölüyorum çok kötüyüm hep böyle
6 sene belli zamanlarda yanımda kaldı bir sabah bir gün şükürler olsun bugün çok iyim dediğini hiç duymadım.
hep kolu ağrıyo, baca ağrıyo, ölüyo..
İşte yine böle ölüyom hastayım modunda kızına yakınıyo kızı geldi çayları börekleri götürüyo ama hasta..
kızında hep bi müdehale..
karışık meyve suyu var evde mutfağımda bana diyoki annem karışık meyve suyu sevmezz..
anan sevmiyosa gelirken sevdiğinden al getir ozaman
banyoma küvetime duşakabin yaptırmıştım neymiş ben o rahat etmesin diye yaptırmışım öyle kapalı kabin olunca rahat banyo yapamıyormuş ben niye düşünmemişim onu diye bile sölenmişti.. ondan bile sorun çıkarmıştı..

Şuan 1 yıl olcak görüşmüyorum bunlarda aklıma geldikçe bakasım gelmiyor ama işte vicdan..

Rabbim bizi iyi insanlarla karşılaştırsın

Evet en gıcık durum bu olsa gerek, insanın bakası varsa da kaçar, anasını tüm sorumluluğu geline yıkıp bir de emirler yağdır yönlendirmeye çalış, işte böylelerine ananı da al git diyeceksin, müstehak....

Kusura bakma ama esinin bu sekilde yanlis konusmasi icerisinde seninde yanlisin var bence gercekten bakmak istemesen bile direk bakmam demen sana ters tepkiyle geri donmus...soz konusu eger insanin ailesiyse eger kadin erkek farketmez hersey farkli boyut alir senin yerine kendimi koydum esime sen benim anneme bakarmisin diye sorsam oda yok hicbirsekilde bakimlarini ustlenmem derse ben o adami elinde sonunda bosarim yuzune soylerim soz konusu benim anam babam asla onlari muhtac birakirmiyim?simdi senin esinde bunun soylerken yapicagindan dil annesini mudafa icin evden gidecegini bildirmis aslinda onu biraz kirmissin farkinda dilsin.Bence bakmak istemesen bile yumusak bir sekilde farkli yontemlerle anlatabilirsin onca cocugun arasindan banami sira gelicek diyip geceilirdin yada Allah o duruma dusurmesin ikimizinde intihami boyle olmasin diyebilirdin...Acikcasi kayinvalidemi cok sevmem eger bakma gibi bir durum cikarsa esim icinde omur boyu bakamam esim icin bir guniki gun anca dayanirim ondan sonra bakamamki ama bakarsam Allah rizasini dusunerek bakarim bende yaslancagim gun gelince muhtac olmaktan korkucagim icin bakarim cunku gercekten bu hayatta ne yaparsan karsiligini bir sekilde elinde sonunda aliyoruz onun icin tedbirimi simdiden almak icin anca bakarim ki insallah rabbim ne onu ne beni yedi kat yabanci olani bile kimseye muhtac etmesin ne ana babaya ne evlada nede ele kimseyi kimseye dusurmesin...Bence esine ozur borclusun(kayinvalideni sevmesen bile) kesinlikle oda sana borclu cunku bakmak zorunda dilsin bu bir vicdan meselesi ama yinede gonlunu al derim evlilikte hayat gercekten musderek sen annesine bakmazsan inan senin anneni sevse bile sana inat olarak annene bakmaz

keşkee beğen butonu olsaydı :46: :46: :46: :46: :46:

Ben sana söyledim yapamam diye
Kaynana Kaynata bakamam diye
Aldın ikisini getirdin gene
Oy sevdiğim söyle nasıl yapayım...

Anadır babadır nasıl yapayım
Satılır mı pazarlarda satayım
Mahşer günü nasıl yüze bakayım
Oy sevdiğim sen de nasıl yapayım..

Bir tek bizim farz mıdır başımıza
Bir gün olsun kalamadık biz bize
En sonunda düştük birbirimize

Gelin geldi ocağımı kuruttu
Demezler mi oğul bizi unuttu
Onlar beni neler ile büyüttü

Bunca yıldır yetti artık canıma
Hangi gelin katlanır bu duruma
Allah ise götür huzur evine

Anaya babaya bu nasıl denir
Yapamam sevdiğim başıma gelir
Onlar ki evladın yolunda ölür
Oy sevdiğim sende nasıl yapayım..

Böyle bir türkü vardır hatta, bir kere tv de denk gelmiştim..
Netten bakıp sözlerini paylasmak istedim...

Bu türkü durumu net bir şekilde açıklıyor, Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin. Amin....

insan yeri geliyor kendi ailesi ile bile sorun yaşıyor ozaman herkez kendine çeki düzn verecek arkadaşlar örn babam bir sürü kötü huyu var gelin bakmasada şaşmam..söylüyoruz ben böyleyim işinize gelirse diyor..allah sadece evladın değil tüm insanların hayırlısını versin..

ben evlendiğimde kayınvalidem hastaydı zaten bakıma muhtaçdı ama evde görümcelerim olduğu için benim ilgilenmeme gerek kalmıyordu kayınvalidem görümcelerim evlenmeden vefat etti ama eğer yaşasaydı eşim annesini asla bırakmazdı bu soruyu bana sormazdı bile biliyorum.bende vicdanıma yenik düşerdim bakardım kendimi de tanıyorum :31: tabii bu işler çok zor bu nedenle allah kimseyi bir başkasına muhtaç etmesin

ben eşime bakmam dedim eşim de bana bakmazsan gidersin dedi :53:
bu lafı bana çok koydu :5:
kendimi çok kötü hissediyorum :43:

kimin kime bakacağı hiç belli olmaz!

şimdiden bunları düşünmeyin de konuşmayın da.

gereken gerektiği zaman yapılır.

Benim kayınvalidem çok titizdir. Her işi beğenmez, evindeherşey yerli yerinde olmalıdır felan. Kadını var zaten ama yıllardır gelmesine rağmen işini beğenmez hep bir laf der hakkında. Hastadır tansiyonu düşüyor bazen fena, kemik erimesi felan var işte ama çok yürüyemez yolda felan destek alır öle yürür uzun yol yürüyemez. Şu anda kayınpederim hayatta kadın yokken her işini babam yapıyor. Hiç kalkmaz yerinde birazda işine öyle geliyor. Kahvesine kadar babam getirir ayağına. Bizde iyi anlaşırız zaten ilk zamanlarda laf sokarken eşimin uyarmalarıyla artık birşey demiyor bende çalışıyorum ama çocuk olunca çalışamıcam annem başka şehir kaynanamın durumu belli bir süre çalışamam belki hiç.bebeğime kendim bakmam lazım. Eşim hi. böylr konu açmadı işte babam vefat ederse anneme bakarsın felan geçmedi aramzda. Ama çaloşmazsam elden ayaktan düşerse bakarım. Sonuç olarak aynı durumda benim annem de olabilir eşimde bana ben bakmam dese üzülürüm. Empati kurmak lazım o halde bırakmak vicdanıma sığmaz. Ne kaar kötü olursa olsun bakmalıyız sadece insan olduğu için, sevdiğimiz insnaın annesi olduğu için. Ama çalışırsam bilemiyorum artık tabii nasıl bakarım. Ama eşime kendim dedim elden ayaktan düşerlerse babana da annene de bakarım dedim. Evlerine zaten hzmetçileri gelir ben kişisel bakımlarını, yemeklerini yaparım.

Benimde; Kayınvalidem ve görümcem (bekar) birlikte oturuyorlar.
Eşimde tek erkek evlat. Toplam 3 kardeşler.
Kapılarımız karşılıklı.Bende çalışıyorum, Hamileyim sancılarım başladı ilk doğumum, yanımda güya refakatçı duruyor,benle zaten hiç ilgilenmiyor
bana dönüp, daha senin karnın inmedi, akşama ancak doğurursun dedi. odadan çıktı o gelmeden başka refakatçılar beni doğumhaneye götürüp bebeği de onlar getirmişti eşimin gelmesine yakın hemen odaya gelirdi.
neyse bebeğimiz oldu,bakıcı bulduk;işe başladım. Birgün tam işe gideceğim, bekle, bekle bakıcı yok gelmedi. eşim de işe gitti.Ben de, utana sıkıla kayınvalidemin kapısını çalmak zorunda kaldım.Anne bakıcı gelmedi çocuğu bugünlük idare edebilirmisin dedim. o da ,kusura bakma, bugün "günümüz" var hem de kolum tutmuyor ben hayatımı yaşayacağım dedi, arkasından da bekar görümcem, herkes çocuğunu birilerine güvenerek doğurmasın, doğurduğu çocuğa da, kendi baksın demez mi?orada başımdan aşağıya kaynar sular döküldü. ağlamama üst kattaki komşum geldi, neyse zor zamanımda yanımda oldu.Akşam eşime böyle söylediler deyince, sen yalan söylüyorsun annemler öyle söz söylemezler dedi.
Deprem oldu.Evimiz yıkılınca Farklı evlere taşındık. daha artçılar sürerken oğlum okuldan direk babannenin evine gelecek, diye, öğlenden çıkıp, gezmeye gittiler.Daha neler neler..
Yıllar sonra; Kayınvalidem yatağa mahkum oldu.Aynı anda Görümcemin de ayağı kırıldı. evli görümcem; eşime, hem kızkardeşini hem de Annemi ,size götürelim, sizde kalsınlar dememiş mi? eşimde ses çıkaramaz geldiler
Evli abla;bana annem 10'da nescafeyle yanında mutlaka şerbetli tatlı, olsun ister .Her gün değişik çorba ister ona göre. bir kere de bir şey yapıp getirmedi yalnız çene.
Hep eski yaptıkları, söyledikleri sözler, bir bir gözümün önüne geldi.Benim dengem altüst oldu
çocuklarıma, çaresiz kaldığımda bakmadıkları ilgilenmedikleri halde ben gene istemeyerek te olsa 1 hafta prensesler gibi baktım.
Allahtan hep sabır diledim. baktım da hor'amı geçtim, olsun. benim içim rahat.

herkezin fikrine saygım var..bir oğlum var şu an ileride gelinim olduğunda bana bakma fedakarlığını beklemem kimseyi sıkıntıya sokmakta istemem..
ben kayınvalideme şu an rahmetli,rahmetli kayın pederimede kayınpederimde kısa bi süre baktım...gözleri pek görmüyordu kayınvalidemin bir gün banyosunu temizlerken deterjanlar alerji yaptı zehirleniyordum neredeyse kimse takdir etmedi...allah rızası için yaptım tabii kim takdir görmek istemezki ama..eltim yemeyini yer tabağını lavabonun içine koyardı hep o daha değerli oldu...kimse kendi kasmasın içinizden nasıl geliyorsa öyle yapın yapanda yapmayanda bir nasıl olsa..

Allah katında yapanda yapmayanda kesinlikle bir olmaz..bakarsanız yaşlılara sevabınıza sevap katarsınız..diğer şekildede yine Allah bilirr..ne kdr kötü olurlarsa olsunlar sabırla herşeyin üstesinden gelinebilir..onlar için değilsede Allah rızaSI için yapılabilir.. bu dünyada o konuda zorluk çeksenizde diğer tarafta mükafatını kaTkat alırsınız..bence buna değer Allah elden ayaktan düşürmesinde kimseyi ben bakarım

Son düzenleme:
eşim 3 erkek kardeş,en büyükleri eşim..büyük eltim bakmaz diye düşünüyorum çünkü karşılıklı olarak zor günler yaşadılar.eltim evlenmeden hamile kaldı ve o şekilde evlendiler.k.validemler bunu hiçbir zaman kabullenemedi ve hala laf vurma gibi şeyler oluyor aralarında.sanırım hayatları boyunca da kabullenemeyecekler.ilişkileri iki rakip ilişkisi gibi.küçük eltim daha 2 ay oldu evleneli,iyi bir kızcağız.kendi annesi 3 yıl önce vefaat etmiş.o bakar gibi düşünüyorum..bana gelince...aslında düğün zamanı yaptıklarını ve yaşadıklarımızı düşünürsek asla bakmamam lazım onlara..hatta arayıp sormamam bile lazım ama ben Allah'a havale ettim.onlar da yaptıkları haksızlığın çok farkındalar 3-4 yıldır ve şimdi sorunumuz yok gibi..sonuçta benimde iki oğlum var..eşimin anne-babası yaşlanınca ya da hasta falan olunca elimden geleni yaparım.en iyi şekilde bakmaya çalışırım.bunu onlar için değil Allah Rızası için yaparım!

hayel kayınvaliden tam seyirlikmiş yani. ne demek önce oğluma bak sonra bebeğe. sen de deseydin ben önce kendi çocuğuma bakarım sonra senin çocuğuna diye...

soruna gelince ne bileyim sokağa atacak halimiz yok ya bakarız herhalde. zaten ben tek gelinim. yalnız bnim anne babamın gelini yok. mecbur kızlar bakacak. bakacaz yani o günleri görürsek..

Eğer bakıma muhtaçsa ve durumum müsaitse bakıcı tuttururum aradada kendim bakarım ama eğer durumum yoksa herhalde mecburen bakardım vicdan meselesi yapıp:26:

Benimde; Kayınvalidem ve görümcem (bekar) birlikte oturuyorlar.
Eşimde tek erkek evlat. Toplam 3 kardeşler.
Kapılarımız karşılıklı.Bende çalışıyorum, Hamileyim sancılarım başladı ilk doğumum, yanımda güya refakatçı duruyor,benle zaten hiç ilgilenmiyor
bana dönüp, daha senin karnın inmedi, akşama ancak doğurursun dedi. odadan çıktı o gelmeden başka refakatçılar beni doğumhaneye götürüp bebeği de onlar getirmişti eşimin gelmesine yakın hemen odaya gelirdi.
neyse bebeğimiz oldu,bakıcı bulduk;işe başladım. Birgün tam işe gideceğim, bekle, bekle bakıcı yok gelmedi. eşim de işe gitti.Ben de, utana sıkıla kayınvalidemin kapısını çalmak zorunda kaldım.Anne bakıcı gelmedi çocuğu bugünlük idare edebilirmisin dedim. o da ,kusura bakma, bugün "günümüz" var hem de kolum tutmuyor ben hayatımı yaşayacağım dedi, arkasından da bekar görümcem, herkes çocuğunu birilerine güvenerek doğurmasın, doğurduğu çocuğa da, kendi baksın demez mi?orada başımdan aşağıya kaynar sular döküldü. ağlamama üst kattaki komşum geldi, neyse zor zamanımda yanımda oldu.Akşam eşime böyle söylediler deyince, sen yalan söylüyorsun annemler öyle söz söylemezler dedi.
Deprem oldu.Evimiz yıkılınca Farklı evlere taşındık. daha artçılar sürerken oğlum okuldan direk babannenin evine gelecek, diye, öğlenden çıkıp, gezmeye gittiler.Daha neler neler..
Yıllar sonra; Kayınvalidem yatağa mahkum oldu.Aynı anda Görümcemin de ayağı kırıldı. evli görümcem; eşime, hem kızkardeşini hem de Annemi ,size götürelim, sizde kalsınlar dememiş mi? eşimde ses çıkaramaz geldiler
Evli abla;bana annem 10'da nescafeyle yanında mutlaka şerbetli tatlı, olsun ister .Her gün değişik çorba ister ona göre. bir kere de bir şey yapıp getirmedi yalnız çene.
Hep eski yaptıkları, söyledikleri sözler, bir bir gözümün önüne geldi.Benim dengem altüst oldu
çocuklarıma, çaresiz kaldığımda bakmadıkları ilgilenmedikleri halde ben gene istemeyerek te olsa 1 hafta prensesler gibi baktım.
Allahtan hep sabır diledim. baktım da hor'amı geçtim, olsun. benim içim rahat.
sanada üzüldüm arkadaşım...

Back
X