- Konu Sahibi BalikEsirli
-
off cok kotu olmus, inanın cok uzuldum..ee noldu peki düğününüz olmadı sonradan evlendınız mı?
gelde saygı sevgı duy bundan sonra, buyukler dıye her zaman haklı degıller malesef..
annem, kardesım gizlice nikah yapmıslar annem sınırlenmıs dugun yapmayacaktı.. ben konustum annemle: tamam dogru degıl ama olan oldu, oğlunu kaybetmek ıstıyorsan yapma bırsey, ama gelının de kazanmak ıstıyorsan lutfen yanlarında bulun dıye ıkna ettım.. annemde yapmasaydı gorusulmemeyı hakedıyordu bana gore asla gelıne tek laf dıymezdım bu konuda.. sıze de cok uzuldum ınanın..
Canim sonradan biz iki dugun yapacakken sadece birini yaptik zaten resmi nikahimiz vardi ama onlarin yuzunden dugunumuz gitti.... sekiz bin tl verdigimiz salon parası bosa gitti.. gelinligim fln off.. okadar kotuydumki bide kv gorumce gitmisler esime demislerki evlenme biz onaylamiyoruz.. ama iste esim gelmedi onlarin gazina beni ikna etti evlendik ama dedigim gibi gorusmuyorum .. oğullarını ararlar beni sorarlar hala ama sirf meraktan.... iste yemek yapabiliyomuu oglum ..sen evlendin o kizi gorunce anani unuttun fln derler..... onlardan nefret ediyorum. ......
Direkt kv gittin : anne neden kırlı sepetındekı camasırlara dokunuyorsun benım orda ozel camasırlarım ıc camasırlarım esımın ozel esyaları var bu konudakı hassasıyetımı bılmıyormusun, dün söylemesem neyse dedim.
kv: yok kızım ben senın kılotlarını ayırdım bakmadım oğlumunkileri aldım yıkadım oyle durmasın dedım,dedi.
ben: anne son kez diyorum asla yatak odamdakı camasır sepetini bir daha karıstırma çok ciddi uyarıyorum dedım.
senin yerinde olsam yatak odamı kilitlerim bende hiç hoşlanmam birinin göz ucuyla odaya bile bakmasına kaldı ki çamaşırlarımı karıştıracaklar deli olurumevime ziyarete gelenleri yatak odama sokmam orası benim mahrem alanım sanki insanlar odaya bakınca burda neler yapıyorsunuz kimbilir diye düşünür gibi geliyor bana hatta facede falan lohusa eşlerinin yatak odasında fotolarını paylaşanlara da sinir olurum yatak odası çok özel bence herkesin görmesi gerekmez
off cok kotu olmus, inanın cok uzuldum..ee noldu peki düğününüz olmadı sonradan evlendınız mı?
gelde saygı sevgı duy bundan sonra, buyukler dıye her zaman haklı degıller malesef..
annem, kardesım gizlice nikah yapmıslar annem sınırlenmıs dugun yapmayacaktı.. ben konustum annemle: tamam dogru degıl ama olan oldu, oğlunu kaybetmek ıstıyorsan yapma bırsey, ama gelının de kazanmak ıstıyorsan lutfen yanlarında bulun dıye ıkna ettım.. annemde yapmasaydı gorusulmemeyı hakedıyordu bana gore asla gelıne tek laf dıymezdım bu konuda.. sıze de cok uzuldum ınanın..
çok buyuk ahınızı alıp vebalınıze gırmısler, olsun uzulmeyın bu dunyanın ustu oldugu kadar altıda var kimsenin yanına kalmaz yaptıgı.. esınde sapla samanı ayırabılıyor kı ne mutlu sıze anam da anam deyıp onun degıl sızın yanınızda olmus normal olan bırının yapacagı da budur.. ınsallah hep mutlu olursunuz onemlı olan esınızın tavrı, neyseki bir dugununuz olmus ama tabıkı telafı deıl bu ,dıgerının olmayısını hafıfletmıyor. zor gunlerdır emınım, buyuk gecmıs olsun.
evet kıtleyebılırdım, ama bu onları dırekt suclayıcı olurdu belki kendılerını kotu hıssederlerdi diye hiç yeltenmedim. ama soyledım çünkü sormustu, kirli sepeti neden banyoda degıl dıye, ben de: anne ben rahatsız olurum oyle herkesın gırdıgı yere kırlı camasır koymak ıstemıyorum, misafirlerim için ayrı kirli sepetim var mısafır odasında sız oraya koyun ben kendımınkılerın baskasının gormesınden rahatsız olurum dıye acıkca soylemıstım, yatak odama gırılıp özellıkle cekmece acılmasından da cok rahatsız oldugumu soyledıgım halde, cekmecelerımde de bısey aramıs onu da soyledı neyse dedım, anne bana soyle ben verırım sana dedım baslarda bu dıalog oldu.
ve gorumcemde bunları bıldıgı halde yorumunuzun uzerıne dıyorum, yatak odamızı cok begenıyor görümcem , fotosunu cekmıs ve face de paylasmıs abımlerın ask yuvası dıye, gelde delirme ve gelde uyarma. daha ne kadar acık konusabılırım ki..
ve gorumcemde bunları bıldıgı halde yorumunuzun uzerıne dıyorum, yatak odamızı cok begenıyor görümcem , fotosunu cekmıs ve face de paylasmıs abımlerın ask yuvası dıye, gelde delirme ve gelde uyarma. daha ne kadar acık konusabılırım ki..
herkesin ortak cevabı bir olay karşısında tatlı ve uygun dille durumu izah etmek oluyor ya hani yokmudur hiç sert ve net bir dille istediğini söyleyen ve sonucunda hangisi işe yarıyor merak ettim.
Ilk örnek benden gelsin o zaman,
çalışıyordum işten gelirim kv hiç birşey yapmaz zaten ben herseyı yemek bulasık camasır vs hepsini kendım yaparım ve mısafır gıbıde hıssettırmem kendilerini.. En hassas konumun yatakodamdaki çekmeceler kirli çamasır sepetim oldugunu laf arasında sıksık söylemişimdir, yani kirli çamasır sepetimin baskasının gormesınden oyle rahatsız olurum ki bunun ıçın mısafır yatak odamda ayr kırlı sepetı vardır.
Birgün işten eve geldim, bizim kirli sepetindeki çamasırlar yıkanmıs ve bu konuda hassaslıgın daha 1 gece oncesınden konusulmasına ragmen, (kv degıl annem bıle yapsa kızarım yanı)öyle sinirlendimki,
(çamasır sepetini 2 gune bır yıkarım cok cıkarıyoruz camasır oyle haftalık falan degıl yanı )
direkt kv gittin : Anne neden kırlı sepetındekı camasırlara dokunuyorsun benım orda ozel camasırlarım ıc camasırlarım esımın ozel esyaları var bu konudakı hassasıyetımı bılmıyormusun, dün söylemesem neyse dedim.
Kv: Yok kızım ben senın kılotlarını ayırdım bakmadım oğlumunkileri aldım yıkadım oyle durmasın dedım,dedi.
Ben: Anne son kez diyorum asla yatak odamdakı camasır sepetini bir daha karıstırma çok ciddi uyarıyorum dedım.
Hep tatlı dılle dedım anlamadı şimdi sert uyardım bundan anlıyor.
Sizdede var mı böyle örnekler yoksa herkes tatlı dıllemı soyluyor, ben bıraz cırkeflık mı yapıyorum merak ettım,
ya kızlar benimkide dik dik konuşmaları beni benden alıyo .Bayramda aradım yardım edilcek bişey var mı die gel yardım et börek yapcam dio gıcık ya kızım işin yoksa börek yapcaktım gel de yardım et demek var bide böyle emir cümleleri ile konuşmak var bide 1 buçuk gibi gittim gecen günde hiç gelmeseydin diyo.Sanki benim evim yok benim evimin işi yok bende zaten akşama kadar burdayım erken gelsem nolcaktı dedim
valla ne alemler bu kayınvalide mi diyim kaynanalar mı diyim kayganalar mı
ben zannediyodum benimki böle
sendede var demek ki
kız sen iyi yine sepetten alıyo
anam ben saklıyodum ordanda buluytodu
ensonda poşet yaptım içine dolduruyodum
bişe diyincede makinaya çamaşır atıcaktım boş du doldurayım dedim bakk bakk
ama helal sana ben bu konuşmayı daha 9.yılda yapöıştım
anam ben çokmu ezilmişim ne
ezikmiyim nan bennn
tabbbi canımmm biz onların olmayan kızlarıyızinanmıyorum benimkinden bi tane daha:)) ben turunun tek ornegıdır sanıyordumAcaba bır mesajmı var bunda: Benden utanmayın rahat olun ben sizin ananızım, dım dım dım dım dım dım, ben ne dersem o olur.... şarkı geldı aklıma:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?