kayınvalidenize sert çıkışlarınız oldu mu?

bende birazda olsa söyleyebilmeyi isterdim.
çünkü öbür türlü kv min neye kızdığımdan bile haberi olmuyor ama ben kendi kendimi yiyorum boş yere...
verdiğim en büyük tepki susmak zira konuşkan ve neşeli biriyimdir,eğer birden susup,resmileşiyorsam anlıyorlarki kızmışım bişeye: )
bir insan çok sessiz ve herşeyi tolere edebilen bir yapıya sahipse karşı taraf melekte olsa bir müddet sonra bundan istifade ediyor.
bunu en çok nişan zamanımda gördüm.
ben ve annem(annemde benim gibidir) anlayış gösterdikçe çok garip şeyler yaptılar.
bazen onlar geliyor aklıma,kendime kızıyorum.
bunun tek suçlusu benim...
eğer biraz dobra ve yeri geldiğinde ''hayır'' diyebilen biri olsaydım bunlar yaşanmazdı belkide...
kimseyi suçlamıyorum o yüzden.
siz iyi yapıyorsunuz.kv de de sizi kızı gibi görüp anlıyorsa ne güzel.

bence siz olayları kendinize göre analiz etmeye çalışıyorsunuz.
allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin tabiki kimse kirlisini, pisini kimsenin görmesini istemez.

ama ben kesinlikle ve kesinlike kayınvalidemin benden habersiz yatak odama girmesini istemem. ha bırakın burdaki kayınvalide birde kirlileri yıkamak için açıyor. bence tamamen yanlış.

bu bir saygı meselesi evdeki çiftin en özel yeri yatak odasıdır. çiftin dışında girmek isteyen kim olursa olsun izin alarak girmelidir. kaldı ki evin hanımı varken ne gerek var özel kirli sepetindeki çamaşırları yıkamaya. madem iyilik yapmak istemiş genel alanlardaki temizliğe yardım etmeli.

anne, baba, kardeş, vs. kimin olduğunun önemi yok... eve gelen kişi orada misafir olduğunu bilse bütün sorunlar ortadan kalkar.
eve eşya yerleştirmeye gelince. yani yeni evlenmiş bir çiftin evine, hem de onayını almadan niye valiz dolusu eşya yerleştirirsin. bu da yanlış... arkadaşımın tepkisi de biraz sert olmuş:)

ben iki tane çoçuk doğurdum. öz annemin yanında bile soyunmadım kirlilerimi çıkarmadım. yıkatmadım. o kadar hassasım. şimdi gelsin başkası çamaşırlarımı kurcalasın.

tekrar söylüyorum allah elleden ayaktan koymasın. o zaman başka....
kaldı ki her evin hamının bir düzeni vardır. her canı isteyen gelse bir düzen tutturmaya çalışssa olmaz.

lohusalıktan kork vallahı,ben 40ım çıkana kadar kaynanamda kaldım..
kı normalde cok sakın,sabırlı,ıyımser bı ınsanımdır..
ama o lohusalık zamanımı kendıme,kaynanama ve kocama zehır ettım..
kafayı yemıs gıbıydı..kadın bana ıyılıkle bıse dese yaranamıyordu..
tabı mart ayıydı,40 çıkana kadar dışarı çıkılmıyormuş ya
dört duvar arasında kapana kısılmış gıbı oldum..
hep ağladım,odaya kapandım..
kaynanama ve kocama ters ters cevaplar verdım..
ölmek ıcın dualar ettım..
cok zor gunlerdı benım ıcın..
ama kendı evımde,kocamla ve bebegımle olsaydım,boyle delırmezdım

Son düzenleme:
Bu konuda bende takıntılıyım... Benim evde yardımcı ablam var ama ona bile yıkatmam çamaşırlarımı. Kendim atarım o makinadan çıkarır kurutur ütüler falan... Ama ellemesini istemem. Kızlarımın çamaşırlarını o atar makinaya..Benim kirli sepetimde kendi yatak odamdaki banyoda durur... Birkere ben nöbetçiyken kayınvalidemle görümcem çocuklara bakmak için bende kalmışlardı o zaman görümcem iyi niyetle çamaşırları atmış yıkamış görünce acaip bozulmuştum ve sinirlenmiştim hem özelime girildiği için hemde sanki ben iş yapmayı bilmiyorumda onlara kalmış gibi ama bişey demedim... Ama sizi anlayabiliyorum hele yeni evliyseniz herşey daha çok batıyor insanın gözüne . Ben 9 yıllık evliyim sınırlarım çok nettir kayınvalide asla müdahal edemez laf söyleyemez bu duruma gelmemizin sebebide 1 yıllık evliyken suskunluğumu bozup ilk ve son kez sert çıkmamdandır. Ama maşallah çok iyiyizdir burda kayınvalide sorunlarını okudukça kayınvalideme olan sevgim artıyor.. Ama diyorum ya herşeyin yolunda gitmesinin tek yolu sınırları iyi bilmek ve korumaktır.

hak edene söyleyeceksin oğlumunkileri yıkadım seninkilere dokunmadım ne demek ya kayınvalideler açın artık gözünüzü oğlunuz evlendi ondan siz sorumlu değilsiniz gelininkileri ayırıp oğlunuzunkileri yıkamak sizi haklı çıkarmaz orası sizin eviniz değil 1 adım geride durmayı öğrenin artık

Herkesin düşüncesi farklı, ben 7 yıllık evliyim kayınvalidem çamaşırlarımı yıkayıp kurutsa Allah razı olsun ellerine sağlık derim.
İlk yıllar olsa kızar mıydım bilmiyorum belki kızardım, tepki gösterirdim ama zaman geçince ne kadar hatalı davrandığımı bende fark ettim.
Hep verdiğim bir örnek var yazmadan geçemeyeceğim. İlk aylarımız dı birlikte pazara çıktık ben domates seçerken yardım etti o da benim için seçti, ama ben nasıl sinirleniyorum içim içimi yiyor, sanki ben bilmiyorum da bana öğretiyor diye.
Yıllar geçti ve ben anladım aslında kadıncağızın yaptığı bir şey yokmuş, sırf kocamın annesi olduğu için bahaneler üretiyor muşum kendimce.

Kesinlikle citlembiğe katılıyorum. . Annem evimde çocuğuma bakıyor A'dan Z'ye her işime yardımcı oluyor çamaşır yemek ütü . . Allah razı olsun diyorum. Aynı şeyi kayınvalidem yapsa onada teşekkürümü iletirim. .

Yeni gelin olmanın psikolojisimi bilemiyorum ama bence aşırı tepki vermemek gerekiyor.Kayınvalideniz iyi niyetinden yapmış olsa gerek . . İleride bizde evlatlarımızın işinin bir ucundan tuttuğumuzda bize böyle sert çıkacaklarsa düşünemiyorum ne kadar üzüleceğimi

Niye hilafsız bütün kayınvalideler eğitilecek cahil cühala yaratık olarak görülür ki ? Çoğu arkadaş şunu dedim yapmadı, bunu söyledim ayağını denk aldı modunda. Allahtan sizler gibi gelinleri var da kayınvalideleriniz, hiç olmazsa insan içine çıkacak eğitimi alıyorlar.

Hala anlamam bu pırlanta kocalar da pis, eğitimsiz, cahil, cühala kayınvalidelerden nasıl yetişiyor.

Bu arada konu sahibi arkadaşım bana göre bir aile büyüğüne, eşinin annesine hoşlanmadığın şeyleri söyleyiş tarzın (eğer kendine hava katmak için abartmadıysan, birebir yazdığın kelimeleri kullandıysan) sert değil, terbiyesizcedir.

Tabi ki herkesin terbiye anlayışı, hayat görüşü farklıdır. Bunu tartışacak değilim. Sana göre sert olan bana göre terbiyesizliktir.

Son düzenleme:
Kesinlikle haklısınız,çirkeflik olarak görmeyin..
Böyle bir konuda bariz sert çıkılmalı,vıcık vıcık iç çamaşıra kadar birbirimizi tanımamıza hiç ama hiç gerek yok nedir bu gereksiz samimiyet?

2,5 yıllık evliyim
sert çıkışım olmuştur
hemde birden fazla
neden canımın istediginden degil tabiki haketti arkadaş
koca kadını çocuk gibi 30 kez uyaracak degilim demi
şuan aklıma geleni anlatıyım
ben kızımı sallamadan uyutan biriyim
annemlerdeyiz çay dagıtıyorum baktım kv kızımı kucagına almış sallıyo
napıyon anne dedim uykusu gelmiş sallıyorum dedi
sen şimdiye kadar salladıgımı gördün mü dedim yok dedi
iyi o zaman dedim mutfaga gittim geldim halen devam ediyor
tabi ben dumur oldum
indir kucagından başıma iş çıkarma benim dedim
kızım pıt yerdeya işte kendini neden terslettiriyorsun dedim
adam gibi söyledim bırak işte
yok arkadaş illa fırça yiyecek
bagımlılık var onda heralde terslenmeyince anlamıyor
ondan sonra kötü gelin oluyoruz

kv'nin yemek temizlik vs yapması gibi Allah razı olsun denecek bişey değil bu bence, ille bişey yapmak istiyosa mantı falan açsın kız hoşlanmadığını söylemiş donuma kadar görmesine gerek yok bu konuda onu annemle bir tutamam yani, annem bendeykende makinaya çamaşır atsın istemem kendisinede söylerim anne ister sen kirlilerini bana ver ister sen kirlilerini ayrı yıka nasıl rahat edersen diye, annemde eşimin donlarını görmesin canım ne münasebet

valla helal olsun demeden edmicem....

ben iyice laçka laçka azıma gelenide söyledim evimden de kovdum ama etmediğini bırakmadı sonuç yüzsüz insan pişkin insan bide takıntı yapmışsa gelini elimi eteğimi çektim allaha havale ettim..o şimdi kıznın kıcını toplasın doktor damatla mutlu mutlu bakalım sonlarınıda görücez inşallah..daha evime gelip bir bardağımı kaldırmış değil kıznın needeyse evini yalıyıp yutcak iş yaparken yemeğini desen hazıırlar çocuğuma daha 1 gece bakmış değil kızının ki kucağından düşmüyor..allahım sen gör yarabbim..çok şükür 4 ay oldu aynı görüşmüyorum nasıl kafam rahat ...ayy ne çekmişm be ...

seninkileri ayırdım oğlumunkileri yıkadım kısmı şahane
gayet yerinde olmuş tepkiniz.insanlar tatlı dille anlamıyolarsa geriye başka seçenek kalmıyo malesef.benimde yeri geldiğinde sert çıkışlarım oluyo.yalnız değilsin

Bi örnek te benden gelsin bizzat yasanmis....... biz onlarin evindeyken o aksam dugunumuz olacakti. Bende kuaföre gitmeden once cantalarimi fln odanin bi kosesine koymustum..neyse icerde esimle tv izlerken bi soylenmeler fln duydum sanki gittim odaya baktım ki kv eline benim cantalarimi icinde ic camasirlarimin fln oldugu kutulari almis aklinca ic ice fln koyuyo aklinca duzenliyo... neyse gittim yanina anne sen birak ben toplarim dedim yok yok olmaz dedi hala uğraşıyor bi yandanda kizina bagiriyo esraaa aldigini aldigin yere koydugunu koydugun yere koy kiziiiiiimm diye..... buara hala anne birak ben sevmem boyle seyleri keske bana soyleseydin diyorum ama tinnnn. Kadin hala kizim sana soyluyorum gelinim sen anla modunda... kiziyla bir oldular kizi gitti esime dedik i annemin ustune yurudu dedi iftira attilar bana esimin yaninda film koptu bende Cildirdim kv ye yeter be bu ne ilk gunden beri diye esimle birbirimize girdik ve dugun inanmayacaksınız ama dugun iptal oldu....... annemler nikahi da bozmami istedi...... neyse o gece esim geldi beni aldi şekilde baristik..ama ailesinden hala nefret ediyorum özellikle kv ve gorumce olacak cadalozdan pis iftiracidan..... hala cok mecbur kalmadıkça gorusmem aramam onlarda beni aramaz ama meraklariandan catladiklari icin esime sorarlar.
Aslinda ben en basta esime sonrada onlara cok kizginim en guzel gunumu dugunumu mahvettikleri icin..........

doğru söze ne denir sizin gibi düşünüyorum..

detaylarıyla tum yorumları okuyabıldıysenız benım anlattıgınız kadar ınsafsız olmadıgımı goreceksınız, kv me cahıl egıtımsız demıyorum gayet egıtımını almıs emekli doç.dr.bu konuda saygı da duyuyorum.çoğu bılmedıgımı sorar ogrenırım, ama oyle bırseykı ''herseyı ben bılıyorum hatta ve hatta sen ne dersen de benım oğlumun evı ve yatak odandakı kırlılerını sen uyarsan da gıdıp ıstedıgım gıbı davranmam benım hakkımdır ''tavrıdır benım tepki nedenim. asla kv mı küçük düşürecek bir laf etmedim, zaten onun durusu yeter karızması oturup kalkması konusması yeter kendısını ıfade etmeye, ben sadece evıme cok mudahale ıstemmıyrum..

aynı seylerı defa defa anlattım, siz ve sizin gibi bir kaç arkadas ne demek ıstedıgımıde gayet ıyı alıyorlar.siz de anlatmak ıstedıklerımı gayet guzel ozetlemıssınız.tesekkur ederım.

üzüldüm adınıza..

off cok kotu olmus, inanın cok uzuldum..ee noldu peki düğününüz olmadı sonradan evlendınız mı?
gelde saygı sevgı duy bundan sonra, buyukler dıye her zaman haklı degıller malesef..

annem, kardesım gizlice nikah yapmıslar annem sınırlenmıs dugun yapmayacaktı.. ben konustum annemle: tamam dogru degıl ama olan oldu, oğlunu kaybetmek ıstıyorsan yapma bırsey, ama gelının de kazanmak ıstıyorsan lutfen yanlarında bulun dıye ıkna ettım.. annemde yapmasaydı gorusulmemeyı hakedıyordu bana gore asla gelıne tek laf dıymezdım bu konuda.. sıze de cok uzuldum ınanın..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…