- 15 Aralık 2010
- 3.490
- 125
- 113
- Konu Sahibi BalikEsirli
-
esasında bende sızın gıbı olmayı cok ısterdım ne guzel sakın kalıp cok asil bir davranıs sergılıorsunuz aslında, bende soyluyorum sonradanda uzuluyorum..dıyorum ya benım kabullenememem tamamen aıle ortamında buyumememden kaynaklanıyor, eşim bana kızmıyor cunku benım cok ıyı nıyetlı cok temız kalplı oldugumu bılıyor, kv mde aslında bılıyor nomalde ıyı nıyetlı oldugumu o yuzden batmıyor belkıde dedıklerım, soylerım ederım , bırıne benı anlatırken de: çok dobra lafını hıc esırgemez ama cokta merhametlı dıye anlattıgını duydum.. samanalevı gıbıyım ıste malesef bır dur desem şu ceneme zaten..
Valla kusura bakmayın 2 günde bir zaten çamaşır yıkıyorum lafanız zaten bir yana iki kişini iki günde bir makineyi dolduracak kadar çamaşırı nereden çıkar 2 günde herşeyinizi değiştirmiş bile olsanız bile bir makine asla çıkmaz hani kaynanamın makineye çamaşır atmasını gerektirecek kadar çamaşır yoktu deyip onun yaptığını haksıza getirmeye çalışmışsınız be şekilde ki 2 günde bir makien açmak yaz ayı değilse bana göre zaten gereksiz. Ayrıca kaynananızın ne gibi kötü bir amacı olabilir çamaşırları makineye atmakla. Bakacaksa iç çamaşırlarınıza sonuçta ortadaymış açıp bakacağı bir yerde açar bakar kapar ruhunuz bile duymazdı. Tavşanlı ponponlu fantezili şeylerinizi de eh bırakmayıverin yani orada. İstemiyorsanız ellenmesini yıkanmasını saklayacaksınız odanızda yer varmış oraya koyacaksınız o zaman. Yani güzellikle söylemek var çöpe atarım demek var arasında çok fark var. Eşinizin ailesine uzak olması, aralarında samimiyet olmaması sizin ona bu sözleri söyleme hakkı vermez ki. Benim eşimde annesine hiç bağlı değildi annesi de eh işte. Ama ben nasılsa annesiyle arası iyi değil deyip kaynanama da eşim nasılsa benim yanımda diye laf etmedim asla haddimi aşmadım ki ne söylesem hakkım vardı ne laflar duydum ama eşimi araya koyduğum için tek laf edemedi ama sizin eşiniz ne kadar annesiyle anlaşamasa da bir süre sonra sizin söyledikleriniz eşinizin hoşuna gitmemeye başlar ne olursa olsun annelerini koruma iç güdüsüne giriyorlar siz hakkı yok şikayet etmeye deseniz de eşinizin şahit olacağı bir konuşma sizi haksız duruma düşürür. Sonuçta misafir odası yani almış koymuş siz yerleşecek hep başınıza kalacak diye korkmuşsunuz ama bunu söylemenin bir çok yöntemi var. Daha 5 aylık evlilikte bence söylenmemesi gereken kelimeler. Daha önce de konunuz vardı geldiler düğün için vs için bende kaldılar diye size gelmesini sorun yapıyorsunuz aslında. Şimdi siz kaynananıza çamaşır için onca laf dedikten sonra kadın evde başka iş yapar mı yapmaz elbette çekinir yani herşeyinizi kullanmaya. Mutfağınızdaki gereçleri de, süpürgenizi de kullanmaz beğenmezsiniz yaptıklarını diye ben olsam bende bir daha hiçbir şeye karışmazdım. Bir de ayrı şehirlerdesiniz aynı şehirde aynı apartmanda olsanız neler olur acaba merak ediyorum.
zaten en buyuk korkum lohusalık dönemi.. çok sakın bır arkadasım var ve anlatıyor kız..
7 yıl sonra ıkızlerı oluyor ve kızın sutu yetmıyormus, kvsı cok uzerıne gelmıs yok efendım ben cocugumu emzırırken dıger gogsumden sut fıskırırdı falan kızda lohusalıkla: anne yeter artık naptn sureklı sut emzırdınde prof.mu yaptın yeter artık gelme uzerıme demıs ve bırdaha kv konususnu acmamıs.
kı arkadasım cok sakındır aynı lafı duya duy nasıl patladıysa,,ee lohusalık işte bu durum benıde cok gerıyor.
hak edene söyleyeceksin oğlumunkileri yıkadım seninkilere dokunmadım ne demek ya kayınvalideler açın artık gözünüzü oğlunuz evlendi ondan siz sorumlu değilsiniz gelininkileri ayırıp oğlunuzunkileri yıkamak sizi haklı çıkarmaz orası sizin eviniz değil 1 adım geride durmayı öğrenin artık
Ben 6 sene sesimi çıkartmadım, 6. senenin sonunda bir gün göz göze geldik ve ağzımdan döküldü " sana hakkım helal değil, ne ölünü göreceğim ne de sen benim ölümü" dedim... bitti gitti, bir daha da yüzünü görmedim, görmeyi de Rabbim nasip etmesin.
hak edene söyleyeceksin oğlumunkileri yıkadım seninkilere dokunmadım ne demek ya kayınvalideler açın artık gözünüzü oğlunuz evlendi ondan siz sorumlu değilsiniz gelininkileri ayırıp oğlunuzunkileri yıkamak sizi haklı çıkarmaz orası sizin eviniz değil 1 adım geride durmayı öğrenin artık
Niye hilafsız bütün kayınvalideler eğitilecek cahil cühala yaratık olarak görülür ki ? Çoğu arkadaş şunu dedim yapmadı, bunu söyledim ayağını denk aldı modunda. Allahtan sizler gibi gelinleri var da kayınvalideleriniz, hiç olmazsa insan içine çıkacak eğitimi alıyorlar.
Hala anlamam bu pırlanta kocalar da pis, eğitimsiz, cahil, cühala kayınvalidelerden nasıl yetişiyor.
Bu arada konu sahibi arkadaşım bana göre bir aile büyüğüne, eşinin annesine hoşlanmadığın şeyleri söyleyiş tarzın (eğer kendine hava katmak için abartmadıysan, birebir yazdığın kelimeleri kullandıysan) sert değil, terbiyesizcedir.
Tabi ki herkesin terbiye anlayışı, hayat görüşü farklıdır. Bunu tartışacak değilim. Sana göre sert olan bana göre terbiyesizliktir.
kv'nin yemek temizlik vs yapması gibi Allah razı olsun denecek bişey değil bu bence, ille bişey yapmak istiyosa mantı falan açsın kız hoşlanmadığını söylemiş donuma kadar görmesine gerek yok bu konuda onu annemle bir tutamam yani, annem bendeykende makinaya çamaşır atsın istemem kendisinede söylerim anne ister sen kirlilerini bana ver ister sen kirlilerini ayrı yıka nasıl rahat edersen diye, annemde eşimin donlarını görmesin canım ne münasebet
ben iyice laçka laçka azıma gelenide söyledim evimden de kovdum ama etmediğini bırakmadı sonuç yüzsüz insan pişkin insan bide takıntı yapmışsa gelini elimi eteğimi çektim allaha havale ettim..o şimdi kıznın kıcını toplasın doktor damatla mutlu mutlu bakalım sonlarınıda görücez inşallah..daha evime gelip bir bardağımı kaldırmış değil kıznın needeyse evini yalıyıp yutcak iş yaparken yemeğini desen hazıırlar çocuğuma daha 1 gece bakmış değil kızının ki kucağından düşmüyor..allahım sen gör yarabbim..çok şükür 4 ay oldu aynı görüşmüyorum nasıl kafam rahat ...ayy ne çekmişm be ...
Bi örnek te benden gelsin bizzat yasanmis....... biz onlarin evindeyken o aksam dugunumuz olacakti. Bende kuaföre gitmeden once cantalarimi fln odanin bi kosesine koymustum..neyse icerde esimle tv izlerken bi soylenmeler fln duydum sanki gittim odaya baktım ki kv eline benim cantalarimi icinde ic camasirlarimin fln oldugu kutulari almis aklinca ic ice fln koyuyo aklinca duzenliyo... neyse gittim yanina anne sen birak ben toplarim dedim yok yok olmaz dedi hala uğraşıyor bi yandanda kizina bagiriyo esraaa aldigini aldigin yere koydugunu koydugun yere koy kiziiiiiimm diye..... buara hala anne birak ben sevmem boyle seyleri keske bana soyleseydin diyorum ama tinnnn. Kadin hala kizim sana soyluyorum gelinim sen anla modunda... kiziyla bir oldular kizi gitti esime dedik i annemin ustune yurudu dedi iftira attilar bana esimin yaninda film koptu bende Cildirdim kv ye yeter be bu ne ilk gunden beri diye esimle birbirimize girdik ve dugun inanmayacaksınız ama dugun iptal oldu....... annemler nikahi da bozmami istedi...... neyse o gece esim geldi beni aldi şekilde baristik..ama ailesinden hala nefret ediyorum özellikle kv ve gorumce olacak cadalozdan pis iftiracidan..... hala cok mecbur kalmadıkça gorusmem aramam onlarda beni aramaz ama meraklariandan catladiklari icin esime sorarlar.
Aslinda ben en basta esime sonrada onlara cok kizginim en guzel gunumu dugunumu mahvettikleri icin..........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?