Kayinvalidenize ve Görümcenize nasil sinir koyuyosunuz ?

tsk ederim :) LolaBunnyy sende ne guzel demissin kocadan baska kimseyi sallamican bencede, dogru da, kocada ailesi istiyo diye hanimina oyle olsun diyince insan ne yapacagini bilmiyor caresiz kaliyor :(
aynen bende senin gibi dusunuyorum biz yuz vermis olmasak ellerine o firsati vermis olmasak boyle seyler yapmaya curret edemezler bence
Benim tanidigim biri var, kv de onu kotulesede hatta yaninda esine kotulesede, esi onu hiç bi zaman atmadi hep bas ustunde tuttu, ve hep tuttugunu gosterdi 1 kez olsun atmadi dogru soyluyosunuz demedi annesine bu yuzden hiç bi zaman kv kp bisey diyemiyolar gelinin deseler de gelinin umrumda degil dunya istedigi dusunceyi istegidi gibi soyluyo! niye cunku esinin verdigi o guven var iste!

benim esimin bana verdigi boyle bi guven yok! bu yuzden istediklerimi soylemiyorum :50:
ama ben o guveni esime veriyorum mesela, eger biseye rahatsiz olursan kim olursa olsun benim ailemden gzl bi dille ben su konuda rahatsiz oluyorum diye belirtebilirsin diye! esim ben de boyle bi hakka sahipmiyim diye sordugumda evet tabi icinde tutacagina soyle hasta ediyosun yoksa kendini desede o seyi hissetmiyorum :(( içten hissetmiyorum iste!

cnim esini nasil araya sokarsin gerekeni iletmesi icin ? ne dersin esine nasil ikna edersin mesela ?

Yok, benim eşim beni onlara karşı ezdrmez, onlarıda bana karşı.

Zaten kayınvalidemin de öyle savunma gerektirecek davranışları olmaz pek bana karşı. Laf/söz gibi.

Sadece hoşuma gitmeyen davranışlar sergilenir bazen, ben çok sinirlenirim eşimde tamam sen bişey deme ben konuşucam der.
Ama konu ne olursa olsun annesine sesimi yükseltmemden hoşlanmaz. Bazen ters cevap veririm mesela, niye öyle söylüyosun ki falan diye kızar. Ama gerektiği yerde ben tepkimi veririm yinede.

Değişken konular bunlar. Ama ezildiğimi hissetmedim hiç.

Senin eşin her konudamı senin sessiz kalmanı istiyo.

Yani konu ne olursa olsun, annesi ne derse desin sen fikrini belirtmeyecekmiymişsin?

Yok, benim eşim beni onlara karşı ezdrmez, onlarıda bana karşı.

Zaten kayınvalidemin de öyle savunma gerektirecek davranışları olmaz pek bana karşı. Laf/söz gibi.

Sadece hoşuma gitmeyen davranışlar sergilenir bazen, ben çok sinirlenirim eşimde tamam sen bişey deme ben konuşucam der.
Ama konu ne olursa olsun annesine sesimi yükseltmemden hoşlanmaz. Bazen ters cevap veririm mesela, niye öyle söylüyosun ki falan diye kızar. Ama gerektiği yerde ben tepkimi veririm yinede.

Değişken konular bunlar. Ama ezildiğimi hissetmedim hiç.

Senin eşin her konudamı senin sessiz kalmanı istiyo.

Yani konu ne olursa olsun, annesi ne derse desin sen fikrini belirtmeyecekmiymişsin?

Yoo her konuda sessiz kalmami istemiyo, boyle bisey de hiç soylemedi bana aslinda.
annesi ne derse desin ben fikrimi bazen belirtiyorum dogrudan dogruya, o an esim bana bisey demiyo, tel'i kapatinca da demiyo bazi zmnlar oluyo ki. Annesine o kdr saygisi demiyim de korkusu yok gibime geliyo, ona kizdigi vakitler esim ona diyebiliyo istedigi gibi konusabiliyo benim yanimda olsa bile. ama birtek babasina ve abisine derin saygi duyuyomus gibi bisey var onda (veya korku) veya ne bilim kucuklukten kalma oyle herseylerin hayir dememek ve her dediklerine dinleme saygisi.
ben istiyorum ki benim esim ne derse ne yaparsa yapsin ona karisilmicak desin! ben onun kocasiyim ona karisacak bi insan varsa o da birtek benim desin ! ki dogru olan bu degil mi lolaBunnyy ?
yani benim ailem kotu bisey demeseler mi esim de gorsun ailemde bilsin diye ben bunu dedim bile mesela, esimin biseyine karisilmicak diye, bu yuzden ayni seyi bende bekliyorum esimden.. ha bunu oda yapsin diye miyaptim, karsilik bekliyerek hayir tabiki, sadece benim sevdigim bi insana karisilmasindan laf soz edilmesinden hiç hoslanmam, hiç bisey dedirtmemde.
bu yuzden onu 1 kez dedirtigini gordum (yani oda bi tartisma esnasindaydi onlarin arayip bisuru kotu seyler demesi aninda benim ailemden icin konusuyolardi) yani esim bana degil de onlara inanmasi beni çok uzdu bana guvenmedigini gormek benim ona olan guvenimi sarsti, bu yuzden sanki icimden icimden korkuyorum bi kez daha boyle bisy olsa ve beni tutmasa, ben cookkk uzulurum...
yani ne bilim ben o an beklerdim ki benim karim yalan soylemez ne diyosunuz siz demesini!
ben olsam o an telefonu kapar, ben bunu birde esimin dilinden dinlicem derdim, sonra size donucem derdim. Cunku olayi bir tarafi dinlemekle ve direk onlara hak vermek yanlistir bana gore. o zaman tum hakimler oyle yapsin!!

yani bilmiyorum ne yapsam ne etsem sastim kaldim :50:

Yoo her konuda sessiz kalmami istemiyo, boyle bisey de hiç soylemedi bana aslinda.
annesi ne derse desin ben fikrimi bazen belirtiyorum dogrudan dogruya, o an esim bana bisey demiyo, tel'i kapatinca da demiyo bazi zmnlar oluyo ki. Annesine o kdr saygisi demiyim de korkusu yok gibime geliyo, ona kizdigi vakitler esim ona diyebiliyo istedigi gibi konusabiliyo benim yanimda olsa bile. ama birtek babasina ve abisine derin saygi duyuyomus gibi bisey var onda (veya korku) veya ne bilim kucuklukten kalma oyle herseylerin hayir dememek ve her dediklerine dinleme saygisi.
ben istiyorum ki benim esim ne derse ne yaparsa yapsin ona karisilmicak desin! ben onun kocasiyim ona karisacak bi insan varsa o da birtek benim desin ! ki dogru olan bu degil mi lolaBunnyy ?
yani benim ailem kotu bisey demeseler mi esim de gorsun ailemde bilsin diye ben bunu dedim bile mesela, esimin biseyine karisilmicak diye, bu yuzden ayni seyi bende bekliyorum esimden.. ha bunu oda yapsin diye miyaptim, karsilik bekliyerek hayir tabiki, sadece benim sevdigim bi insana karisilmasindan laf soz edilmesinden hiç hoslanmam, hiç bisey dedirtmemde.
bu yuzden onu 1 kez dedirtigini gordum (yani oda bi tartisma esnasindaydi onlarin arayip bisuru kotu seyler demesi aninda benim ailemden icin konusuyolardi) yani esim bana degil de onlara inanmasi beni çok uzdu bana guvenmedigini gormek benim ona olan guvenimi sarsti, bu yuzden sanki icimden icimden korkuyorum bi kez daha boyle bisy olsa ve beni tutmasa, ben cookkk uzulurum...
yani ne bilim ben o an beklerdim ki benim karim yalan soylemez ne diyosunuz siz demesini!
ben olsam o an telefonu kapar, ben bunu birde esimin dilinden dinlicem derdim, sonra size donucem derdim. Cunku olayi bir tarafi dinlemekle ve direk onlara hak vermek yanlistir bana gore. o zaman tum hakimler oyle yapsin!!

yani bilmiyorum ne yapsam ne etsem sastim kaldim :50:

Sana karışmamalarını istemekte haklısın.

Burdada bikaç konuya rastlamıştık öylei gelin biyere gidecek kayınpederden izin istiyo.

Yok artık. Ben zaten bana karışmalarına fırsat vermem ki, eşimin müdahelesinede gerek kalmaz yani.

Sana karışmamalarını istemekte haklısın.

Burdada bikaç konuya rastlamıştık öylei gelin biyere gidecek kayınpederden izin istiyo.

Yok artık. Ben zaten bana karışmalarına fırsat vermem ki, eşimin müdahelesinede gerek kalmaz yani.

Bende bunu yapmayi dusunuyorum. cunku ben normalde hiç bir isime kimseyi karistirmayan biriyim.

Yani kendi öz annem, babam, kardeslerime karsi bile boyleyim, ne ben onlarin isine karisirim, ne de onlar benim. oyle saygiyla buyudum ben. Simdiye kadar kizdigim kisilere karsi dusuncelerimi pat pat soylemisligim olmustur bile, isterse karsimdaki bi buyugum olsun! haksizliga tahammülüm olmuyor hiç!

ama birtek esimin annesine babasina kardeslerine neden her istedigimi soyliyemiyorum neden cekiniyorum anlamiyorum ? :(
yani sonuçta el olduklari icin bi cekingenlik var zaten, bi geride kalma, ama onlar oyle yapmiyolar bana. bi keresinde dugun olmadan kayinpederim arayip kizmistim nasil bu boyle olur ben size guvenmistim diye tabi ozmnlar bu kdr iç içe olmadigimiz icin ben kendim gibi davraniyodum! sonrasinda adam hemen neyi nasil istediysem oyle yapti! yani bunu yapabildiysem yine yapabilirim ama kendime olan guvenim mi azaldi nedir. halbuki hiç bi zmn kendini ezdiren bi insan olmadim kendime guvendigimi hep gosterdim!
acaba gaza mi ihtiyacim var bilmiyorum :52:

birde soyle de bi dusuncem var, ben boyle dusunduklerimi soylersem isler daha da karisirsa ya? tartisma cikarsa esimle benim aramda ? (cok mutlu oldugumuz halde), veya Allah'a karsi yanlis yapmis olurmuyum büyüklerime saygisizlik olur mu bu, susup sabir mi gostermem lazim, Rabbim belkide gordugu icin hersey normale kendiliginden donmez mi ne bilim aklim cok coook karisik...
Peygamber Efendimiz'in (sav) zamaninda esine buyuk saygi gosterdigini hepimiz biliriz, yani onlarin dusuncelerini fikirlerini her zmn sordugunuda, onlarda bisey dusunduklerini (o zamanlarda dahi olsa) soylemekte cekinmemislerdir bence. Belki yanlis da biliyodurum fetva vermek gibi olmasinda Allah korusun bu konuyla ilgili o kdr cok bilgiye sahip degilim.
Ama gzlce uslubuyla denilebilir hersey oyle degil mi LolaBunnyy?

neden baska hiç kimse cevap yazmiyor, 1 tanecik bile olsa ??

Kizlar konuya girip okuyup cikmayin nolur bi-iki bisey de siz yazin tecrubelerinizden yasadiklarinizdan gelin sizde biseyler katin :50:

Bende bunu yapmayi dusunuyorum. cunku ben normalde hiç bir isime kimseyi karistirmayan biriyim.

Yani kendi öz annem, babam, kardeslerime karsi bile boyleyim, ne ben onlarin isine karisirim, ne de onlar benim. oyle saygiyla buyudum ben. Simdiye kadar kizdigim kisilere karsi dusuncelerimi pat pat soylemisligim olmustur bile, isterse karsimdaki bi buyugum olsun! haksizliga tahammülüm olmuyor hiç!

ama birtek esimin annesine babasina kardeslerine neden her istedigimi soyliyemiyorum neden cekiniyorum anlamiyorum ? :(
yani sonuçta el olduklari icin bi cekingenlik var zaten, bi geride kalma, ama onlar oyle yapmiyolar bana. bi keresinde dugun olmadan kayinpederim arayip kizmistim nasil bu boyle olur ben size guvenmistim diye tabi ozmnlar bu kdr iç içe olmadigimiz icin ben kendim gibi davraniyodum! sonrasinda adam hemen neyi nasil istediysem oyle yapti! yani bunu yapabildiysem yine yapabilirim ama kendime olan guvenim mi azaldi nedir. halbuki hiç bi zmn kendini ezdiren bi insan olmadim kendime guvendigimi hep gosterdim!
acaba gaza mi ihtiyacim var bilmiyorum :52:

birde soyle de bi dusuncem var, ben boyle dusunduklerimi soylersem isler daha da karisirsa ya? tartisma cikarsa esimle benim aramda ? (cok mutlu oldugumuz halde), veya Allah'a karsi yanlis yapmis olurmuyum büyüklerime saygisizlik olur mu bu, susup sabir mi gostermem lazim, Rabbim belkide gordugu icin hersey normale kendiliginden donmez mi ne bilim aklim cok coook karisik...
Peygamber Efendimiz'in (sav) zamaninda esine buyuk saygi gosterdigini hepimiz biliriz, yani onlarin dusuncelerini fikirlerini her zmn sordugunuda, onlarda bisey dusunduklerini (o zamanlarda dahi olsa) soylemekte cekinmemislerdir bence. Belki yanlis da biliyodurum fetva vermek gibi olmasinda Allah korusun bu konuyla ilgili o kdr cok bilgiye sahip degilim.
Ama gzlce uslubuyla denilebilir hersey oyle degil mi LolaBunnyy?

Canım tam olarak sorunun ne olduğunu, ne istediğini anlayamadığım için fikir vererek yanlış yönlendirmedede bulunmak istemiyorum.,
İstersen bi örnek ver, ordan yola çıkarak konuşalım. Çünkü saygısızlık ve hakkını savunmak arasında ince bir çizgi var.

yaş kaç buarada.

Son düzenleme:
Canim ne güzel yazmissin oyle gulumseyerek okudum :31::8:
bence kötü taraf filan degilsin, sadece mesafeyi koruyarak kendi aile evlilik yasantina bir duvar örmüscesine icine istedikleri gibi dalmalarini yorum yapmalarini her istediklerini yapmalarini engellemissin bal gibi ve bunu super bi sekilde yapmissin:)

dedigin gibi kararli ve istikrarli davranilmasi gerek ve ben buna yapabilirmiyim bilmiyorum çok korkuyorum yapamam diye:( özünde kin tutan bi insan degilimdir, karsimda ki cok uzse de, onu sevdigimden unutabilcek bi insanim ve bu huyum hiç ama hiç guzel degil!
cunku ben yurtdisindan soguk mesafeli davransamda, sonra turkiyeye onlarin yanina geldigimde onlar ne yapip edip ama gerçekten ellerinden ne gelirse yapip beni onlar gibi yapmaya calisacaktir (herseye gulen, herseye yorum yapan, herseyin ivini civini cikartan laubali, sacma sapan hakeretler..) ben onlar gibi yapinca seviyolardi, onlar gibi olmayinca gorecegiz nasil olcaklarini!

Sifonun sesini duyup gelmesi çok komikmis kayinvalidenin ay cok guldum :52: uyandigin anda ne munasebet geliyo ki hemencecik yanina hey allahim ya. Bak mesela bu iceri almama, ve kapiya geldiginde 5 calarsa 3 acman, dusunuyorumda empati kurup ben olsam yapamazdim iste onu, neden mi esime derler beni kotu ederler diye korkardim 1. olarak, 2.de ne bilim dillerine dusmekten korkardim, ve de salak gibi saygidan ayip olmasin diye buyur iceri anne derdim herhalde. ama olan saygisizlik ona degil bana olurdu iste!
bazen kendimi gercekten anlamiyorum, baskalari mutlu olsun diye susmak kendi mutsulugunun olusmasidir. neden hayir diyemiyorum ki? dmi :44::50:
mesela onlardayken, bi misafirlige gidilecekse ta gelip kapimi tiklatip x ne giydin goster bakalim ac kapiyi bi, snrada guzeelce yorumlarini yaparlar, hatta bi keresinde kv boyalanip susleniyosunuz bana da bi kez bsey suren yok demisti delimidir nedir :27::53:
giyindigim kiyafet ayakkabi ayyy cok gzlmissss bilmem ne o kdr diyolar ki zannediyorum ki bize ver bizim olsun diyecekler sonunda oha diyorum icimden yani!

bnimde kucuk eltim onlarin evinde yasiyo, ona is ogretiyo yemek ogretiyo kv. Sonrada bende aynisi oliyim istiyo. :47: eltim de zten ona yalakalik yapip yapip duruyo.
seninde kirmiziya boyadigim yer onemli , her zmn mesafe konulabilir diyosun ya ne kdr umut verici bi cumle benim icin:)
bana diyolar ki kendi ailemden mesela simdi soguk fln davransan degisti dicekler! veya noldu buna ailesi mi ogutledi diyecekler halbuki alakasi yok, benim gercekten nasil karakterde bi insan oldugum hiç bi zmn onlari alakadar etmedi! etmicek! ama yetti artik!
onlari oz be öz kizlari degilim ben! zaten oyleymisim gibi davranmiyolar.

bana verebilcek baska onerilerin var mi 2k1 verirsen cok memnun olurum :26:

birde ben cok konuskan bi insanim :55: bu konuskanligimi azaltip 100% susan bi insan nasil olabilirim ? biri bana yardimci olurmu bu konuda:44:

Canım benim, öncelikle şunu söylemeden edemicem sana çok kanım kaynadı :16:

Sorunlarını çözme noktasına gelince neden illa eşinin ailesine cevap verme konusunda ilerliyorsun ki, ben 5 yılı aşkın süredir evliyim, kv me belki 5 kere karşılık vermemişimdir. Ama her zaman davranışlarımla ilişkimizi yönettim.

Ailenin düşüncesine şu anlamda katılmıyorum, pat diye bir anda çok büyük değişiklik yaparsan göze elbette batabilir ancak yavaş yavaş yaparsan onlar da değişikliğin pek farkına varmazlar.

Yani her rahatsız olduğun şeye karşılık vermek yerine davranışlarınla onların bu rahatsız olduğun şeylerin kimisini yapmasına müsade etmezsin.
Misal kıyafetinle ilgili laf mı konuşuluyor, gülümsemezsin, uzatmadan muhabbeti kapatmak zorunda kalırlar, ilkinde olmaz belki, ikincisinde olur, üçüncüsünde olur ama illaki farkedip mecburen değişirler, düşünürsen aslında ne kadar kolay olduğunu göreceksin. Bu durumda eşine ne diye şikayet edilebilirsin ki? Ama cevap versen, ters konuşsan, edepsiz bana böyle dedi derler. Anladın sen beni:34:

Bir de sen onların istediği gibi davranarak kendini sevdirmeye çalışmışsın, aslında muhabbetlerini sevmiyorum diyorsun. E tamam kendin gibi davranıp muhabbetlerine daha az katılırsın vs. Zamanla mesafe oluşur yani. Biraz da sabretmek lazım mecburen. Her şey dört dörtlük olmuyor.

Bayramda kv lerde kalıyoruz. (Çünkü artık başka bir şehirde yaşıyoruz :23:) neyse bayram sabahı bütün ailecek kahvaltı gelenektir :37: kahvaltı edildi, sofra toplandı, bulaşıklar filan da bitmişti, eltiler evlerine gitti, ben de eltimlerden birine gitmeye hazırlanırken kayınvalidem mutfaktan ben şunu şunu yapayım, sen de gel şunu yap dedi ne olduğunu hatırlayamıyorum, "aa ben aşağıya inecektim" dedim ve indim. Bazen içime dert olmuyor mu bu davranışlarım oluyor ama şöyle de bir durum var anneme de aynısını yapardım :) hatta samimiyetimden dolayı anneme çemkirirdim bile :33:
Şimdi bu durumda beni eşime ne diye şikayet edicek ki? etsin misal (etmez de benimki, öyle biri değil çok şükür) ee ama ben eltime gidecektim, yiğenlerimi de özledim, söylemiştim de, kırılacağını düşünmedim :34: derim eşime, oldu bitti.

Ama isterdim ki daha ılımlı olayım, can ciğer olayım, ama öyle bir yapım yok işte ne yapayım. Yaşlılarla zaman geçirecek ortak aktivite bulamıyorum. 40 yaş büyük kadın benden, konuşacak şey bulamıyorum. Yoksa kendisi iyi bir insan hakkını yiyemem ama çok müdahaleci, bunu da es geçemem yani :)

yazilanlari okuyunca cok sasirdim eslerinizin aileleri hakkindaki yorumlariniz cok ilginc herkes icin demiyorum tabi aksam yemeginde ne yediginizi soyleseniz nolacakki 6 senelik evli olarak evin huzurunu disardan kimse kaciramaz siz disardakileri iceri sokmazsaniz tabi he bunu kv evinize almayin diye demiyorum o bunu dedi su sunu yapti yapmayin diye diyorum esleriniz aileleri icin nasil dusunuyolarsa iyi niyetli ilgili sevecen yada soguk ilgisiz gibi sizin icinde ayni dusunecekler benim esim ailesine karsi cok iyidir ilgilir zaten evlenmeden once buna cok dikkat etmistim bize karsida oyle ilgili dusunceli cocuklarimizin ustune titrer bana hic kiyamaz kayinvalidemlede esimin akrabalariylada aram cook iyidir bence insan once huzuru icinde yakalamaki mutlulugu kendi yasayabilmeli huzursuz olan insan hep sorun arar ben kv bazen bisey der o bana niye bunu dedi diye dusunmem kirildiysam anne sen boyle dedin ama ben ama uzuldum derim oda aciklar nasilki annem bisey der yada ablam altinda bisey aramam esimin akrabalarina ailesine daha dogrusu insanlara karsi oyleyim kirmaktan korkarim uzmek istemem aksam peynir yedim deyipde face resim koyunca nolcak yani bosuna huzursuzluk ayrica esine karsisada ayip sonucda ailesi insan karsisindakine verdigi deger kadar deger gorur

kv ile mesafeyi kızım dogduktan sonra koymak zorunda kaldım
çokda geç kaldıgımın farkına vardım
ne yaptım
ilk önce bütçemiz birdi her akşam yemegi beraber kv yerdik
yani sabah kalkar kahvaltımı yapar eşim gelince yemek yer çay içer eve yatmaya geçerdik
bu durum baktım inanılmaz bunalttı kv tepeme çıktı
eşimle büyük bir kavga sonrası bu duruma son verdik
her gün aramam hal hatır sormak için
kv aradıgı zaman konuşmayı kısa tutartım o da artık bişey olmadıgı sürece aramaz
evlerimiz yakın aramızda bir bina var
aklına estigi zaman çııkıp gelemez
ki bende gitmem gündüz oturmasına
anca akşamları eşimle gideriz
daha sonra laf sokarsa pat cevabını alır
evinin işine karışmam yardıma çagır demem
bunu o istedi bende yaptım valla
mesafe şart kızlar

Canım benim, öncelikle şunu söylemeden edemicem sana çok kanım kaynadı :16:

Sorunlarını çözme noktasına gelince neden illa eşinin ailesine cevap verme konusunda ilerliyorsun ki, ben 5 yılı aşkın süredir evliyim, kv me belki 5 kere karşılık vermemişimdir. Ama her zaman davranışlarımla ilişkimizi yönettim.

Ailenin düşüncesine şu anlamda katılmıyorum, pat diye bir anda çok büyük değişiklik yaparsan göze elbette batabilir ancak yavaş yavaş yaparsan onlar da değişikliğin pek farkına varmazlar.

Yani her rahatsız olduğun şeye karşılık vermek yerine davranışlarınla onların bu rahatsız olduğun şeylerin kimisini yapmasına müsade etmezsin.
Misal kıyafetinle ilgili laf mı konuşuluyor, gülümsemezsin, uzatmadan muhabbeti kapatmak zorunda kalırlar, ilkinde olmaz belki, ikincisinde olur, üçüncüsünde olur ama illaki farkedip mecburen değişirler, düşünürsen aslında ne kadar kolay olduğunu göreceksin. Bu durumda eşine ne diye şikayet edilebilirsin ki? Ama cevap versen, ters konuşsan, edepsiz bana böyle dedi derler. Anladın sen beni:34:

Bir de sen onların istediği gibi davranarak kendini sevdirmeye çalışmışsın, aslında muhabbetlerini sevmiyorum diyorsun. E tamam kendin gibi davranıp muhabbetlerine daha az katılırsın vs. Zamanla mesafe oluşur yani. Biraz da sabretmek lazım mecburen. Her şey dört dörtlük olmuyor.

Bayramda kv lerde kalıyoruz. (Çünkü artık başka bir şehirde yaşıyoruz :23:) neyse bayram sabahı bütün ailecek kahvaltı gelenektir :37: kahvaltı edildi, sofra toplandı, bulaşıklar filan da bitmişti, eltiler evlerine gitti, ben de eltimlerden birine gitmeye hazırlanırken kayınvalidem mutfaktan ben şunu şunu yapayım, sen de gel şunu yap dedi ne olduğunu hatırlayamıyorum, "aa ben aşağıya inecektim" dedim ve indim. Bazen içime dert olmuyor mu bu davranışlarım oluyor ama şöyle de bir durum var anneme de aynısını yapardım :) hatta samimiyetimden dolayı anneme çemkirirdim bile :33:
Şimdi bu durumda beni eşime ne diye şikayet edicek ki? etsin misal (etmez de benimki, öyle biri değil çok şükür) ee ama ben eltime gidecektim, yiğenlerimi de özledim, söylemiştim de, kırılacağını düşünmedim :34: derim eşime, oldu bitti.

Ama isterdim ki daha ılımlı olayım, can ciğer olayım, ama öyle bir yapım yok işte ne yapayım. Yaşlılarla zaman geçirecek ortak aktivite bulamıyorum. 40 yaş büyük kadın benden, konuşacak şey bulamıyorum. Yoksa kendisi iyi bir insan hakkını yiyemem ama çok müdahaleci, bunu da es geçemem yani :)

çok tesekkür ederim canim bu soyledigin beni mutlu etti:) bende seni sevdim yazdiklarin bana beni hatirlatti galiba biraz benziyoruz
bu arada kusura bakmayin gerçekten kizlar cunku ancak girip yazabildim teknolojik sorunlardab sebep net'e giremedim :D
Simdi kesinlikle ve kesinlikle senin bu yorumuna katiliyorum 2K1 galiba bende artik bu sekilde dusunuyorum cunku ariyim sunu sunu soylim diye dusunmek 1inci olarak beni yipratiyor cunku boyle biseyi aslinda yapmiyagimi biliyorum (saygimdan vede esimle aramizi bozmasin diye) 2inci olarak da tartismadan ve saçma sapan kirginliktan baska bisey olusmaz ki su aralar en son ihtityacim olan sey bu.
Davranislarimla bu gosterebilirim cok haklisin, aslin da hiç farkina varmadan bazi kereler gostermisim, iyi dusundugumde mesela bi gun kv kizim buralara bi supurge çalin da gidin demisti bana ve eltime, bizse carsiya fln cikacaktik, aman annee yarin yapariz supurgeyide nolcakki demistim, iyi tmm kizim nasil istersen hadi gidin hazirlanin demisti. yani aslinda istedigim vakit kendim gibi davranabiliyorum ve buda onlarin acaibine gitmiyo cunku ben turkiyede dogup buyumedim onlarin orda da degil, yani biliyorki benden ordaki gelinler gibi olmami bekliyemez! oyle buyumedim ki ben.. ama hiç bi zaman bi saygisizligimda olmadi hiç birine simdiye kdr cok sukur. onlarin oldumu ? bilmiyorum belki evet belki hayir, ama gunahlarini almak istemiyorum belki bilinçsizce olmustur, cok sakaci olduklari icin, biseyi oyle soyleyip benim alinabilecegim akillarina gelmemis olabilir, cunku hep oyleler kendi aralarinda da.
Seninde dedigin gibi birden soguk davranmam olmaz. ben sadece onlarin beni gerçekten kizlari gibi gormeleri, kizlarinin dusuncesine davranisini saygi duyduklari gibi benim de gelin olarak degil de öz kizlariymisim gibi saygi bu kdr. cunku oteki eltim de onlarin aileden zaten. bi ben baska aileden gelmis onlarin aileye uye oldum:)
bu bi kac gunde bazi uzuntulu seyler yasadim, vede sanki bi kaç yas daha buyumus gibi hissediyorum kendimi;,
bu yuzden
artik davranislarima soylediklerime, cok dikkat etmek istiyorum ve buda herkese karsi! ve kucucuk seyleri kafaya takmicam artik..
insan esiyle mutlu olduktan sonra gerisi bos kaliyo,
kim demisti onu bu topikte unuttum simdi geri sayfaylara bakmadim, gerçekten esiyle insan bi aile... geri kalan akraba...akraba icinde kendini uzsen ne olur uzmesen ne olurrrr.....artik oyle bi dunyadayiz insanlar sade ve sadece kendi mutlulugunu dusunuyor.

ben kv kp gorumcem fln hepsine arayip kizsam onlar icin ne degisecek, herkes hayatina devam edecek dogal olarak bende baska bisey istemiyorum. Bi yonden icimden derinden biliyorum ki onlar beni seviyolar hissediyorum, bende onlari seviyorum gerçek annem babam yerine koyuyorum... esimi dunyaya getirdiler... ben kinlensem kuzsem ne olcak... benbi insan olarak bos bos kendimi uzmus olcam ve buda kimsenin umrunda olmicagi icin bos seyler yapmak istemiyorum. cunku
Kendi MUTLULUGUMUZ KENDI elimizdedir ! artik buna inaniyorum :) :31:

kv ile mesafeyi kızım dogduktan sonra koymak zorunda kaldım
çokda geç kaldıgımın farkına vardım
ne yaptım
ilk önce bütçemiz birdi her akşam yemegi beraber kv yerdik
yani sabah kalkar kahvaltımı yapar eşim gelince yemek yer çay içer eve yatmaya geçerdik
bu durum baktım inanılmaz bunalttı kv tepeme çıktı
eşimle büyük bir kavga sonrası bu duruma son verdik
her gün aramam hal hatır sormak için
kv aradıgı zaman konuşmayı kısa tutartım o da artık bişey olmadıgı sürece aramaz
evlerimiz yakın aramızda bir bina var
aklına estigi zaman çııkıp gelemez
ki bende gitmem gündüz oturmasına
anca akşamları eşimle gideriz
daha sonra laf sokarsa pat cevabını alır
evinin işine karışmam yardıma çagır demem
bunu o istedi bende yaptım valla
mesafe şart kızlar

Canim herkes ile bir mesafen olcak hayatta bence, cunku iyi olunca karsindaki kim bilir icinden ne dusunuyo hiç birimiz bilemeyiz.
hepimiz bunu yasamistiriz kime yakin davrandiysak hep biseyler cikiyor altindan, karsidaki insan havalaniyo bos bos.
kendimize yaklastirmis herseyimize mincik mincik olma hakki vermis oluyoruz oyle. ki yanlis.
benim annem hep mesafeli davranmistir bu sekilde de insanlarla saygi cercevesinde daha iyi olmustur, ben hep oyle gordum, boyle davrana davrana kisilerle arasindaki saygi arttigini bile gordum.
kv kp saygisizlik yapilmamasi gerek cunku nasil bizim annemiz babamiz var, kocamizin onlara saygisiz davranmasini istemyiz, bizim annemiz babamiz 1tane ise, esimizin de annesi babasi 1tane ve onun icin degerili yapcak bisey yok.
sadece onlarin bize davranisini biz belirliyoruz biraz , onlara verdigimiz tepkiler le bize yaklasma konusma tarziyla alakali verdigimiz o hak ile...
sen de bulmussun cnm artik nasil davranacgini sevindim senin adina... allah kimsenin huzunu mutlulugunu bozmasin

Canim herkes ile bir mesafen olcak hayatta bence, cunku iyi olunca karsindaki kim bilir icinden ne dusunuyo hiç birimiz bilemeyiz.
hepimiz bunu yasamistiriz kime yakin davrandiysak hep biseyler cikiyor altindan, karsidaki insan havalaniyo bos bos.
kendimize yaklastirmis herseyimize mincik mincik olma hakki vermis oluyoruz oyle. ki yanlis.
benim annem hep mesafeli davranmistir bu sekilde de insanlarla saygi cercevesinde daha iyi olmustur, ben hep oyle gordum, boyle davrana davrana kisilerle arasindaki saygi arttigini bile gordum.
kv kp saygisizlik yapilmamasi gerek cunku nasil bizim annemiz babamiz var, kocamizin onlara saygisiz davranmasini istemyiz, bizim annemiz babamiz 1tane ise, esimizin de annesi babasi 1tane ve onun icin degerili yapcak bisey yok.
sadece onlarin bize davranisini biz belirliyoruz biraz , onlara verdigimiz tepkiler le bize yaklasma konusma tarziyla alakali verdigimiz o hak ile...
sen de bulmussun cnm artik nasil davranacgini sevindim senin adina... allah kimsenin huzunu mutlulugunu bozmasin

amin cnm
Rabbim herkesin yuvasına huzur versin

Kızlar az önce yaşadığım bi olayı anlatmak istiyorum ben de .sinirden titriyorum hala.iyi ki burası var da azıcık içimi döküyorum.mesafe sart arkdslar üç yıllık evlilikten sonra kafama ancak dank etti.sen ne kadar iyi olursan ol her istediklerni yapınca kimse madalya vermiyo hep daha fazlasnı istiyolar.belki bazı arkdslar bilir durumumu kv ler sürekli gelip gtmek isterler.bi aksam gelmedilerse öbür akşam muhakkak.bebegim oldu onu görmeye güya.dün akşam nasıl oldu da gelmedler derken kv aradı az önce .akşam nerdeydiniz dedi evdeydik dedim e kocan (oglu) planımz var bizm akşam dedi gelicektik dedi.ben de e olabilir anne belki evde planı vardır adamın dedm.ev iki katlı bize ne dedi.ay allahım onlar gelicek ben de üst katta o işi yapıcam heralde.daha da gelmem falan dedi nerdee keşkee.çıldırıcam artık.arsızlastlar iyice.demem o ki kimseye iyi olmaya calışmaya gerek yok sanırım gaza geldim artık yüzünü yırttı ben de yırtıcam yoksa ev hayatı diye bişy kalmıcak

Mesafeden kast edilen nedir bilemiyorum, ben kayınvalide mi seviyorum. Eşim tek çocuk olduğu için görümce, elti şu bu yok. Olsaydı nasıl olurdu bilemiyorum tabi ki. Benim kayınvalidem ile aramda herhangi bir resmiyet yok. Oldukça samimiyiz ilk tanıştığımız günden bu güne. Her gün hatırını sormak için ararım, akşamları iş çıkışı servisten onların kapısının önünde indiğim için, arada bir de eve çıkıp bir kahve -sigara keyfi yapıp evime gidiyorum. Öyle zırt pırt geleyim gideyim derdinde değildir, "ben asla arayıp müsait misiniz demeden gelmem, ne işim var benim gençlerin evinde,çalışıyorsunuz zaten evinizde uzatın bacaklarınızı dinlenin " der.Hatta zorla davet ediyoruz diyebilirim.Mesela eşim cumartesileri çalıştığı , yarın için kahvaltıya çağırdım "annecim gel senle anne-kız kahvaltımızı edelim kahvelerimizi içelim" dedim. "Ayy yok kızım, senin işin vardır sen bak işine tatil günü rahatsız etmiyim" dedi. Israrla davet ettim. Gittiğimde sarılırım, omzuna yatarım, "annecim çok yoruldum bugün" derim mesela. Şakalaşırız, kahkahalar atarız. Herşey böyle saygı içerisinde, samimiyetin verdiği o yüz göz olma durumuna gelmeden güzel gidiyor.Ben seviyorum kayınvalidemi, "iyi ki doğurmuşsun, ne güzel yetiştirmişsin helal olsun annecim" diye öperim. O da bana cevap verir "ben doğurdum büyüttüm kim için senin için, mutlu olun yuvanızda olun bana yeter" diye. Kafa yapımız uyuşur, sinema-tiyatro alışkanlıklarımız uyar birbirine, oldukça moderndir. Yazları, yazlığa çağırır, beraber denize gireriz falan. Şöyle de bir şey var ki, herhangi bir alınganlık durumunda hiç eşime söylemem, direk giderim kendisine söylerim "annecim sen bana o gün böyle dedin, şöyle davrandın ben kırıldım. Acaba ben mi yanlış anladım" diye. O da üzülür ,olayın aslını anlatır. Sarılırız, anlaşırız. Konuşarak çözeriz herşeyi. Tavşan dağa küsmüş, dağın haberi olmamış hesabı değil de, eşimi arada bırakarak değilde kendi kendimize anne-kız gibi konuşuruz çözeriz. İyi ki varlar, benim hiç şikayetim yok.

Mesafeden kast edilen nedir bilemiyorum, ben kayınvalide mi seviyorum. Eşim tek çocuk olduğu için görümce, elti şu bu yok. Olsaydı nasıl olurdu bilemiyorum tabi ki. Benim kayınvalidem ile aramda herhangi bir resmiyet yok. Oldukça samimiyiz ilk tanıştığımız günden bu güne. Her gün hatırını sormak için ararım, akşamları iş çıkışı servisten onların kapısının önünde indiğim için, arada bir de eve çıkıp bir kahve -sigara keyfi yapıp evime gidiyorum. Öyle zırt pırt geleyim gideyim derdinde değildir, "ben asla arayıp müsait misiniz demeden gelmem, ne işim var benim gençlerin evinde,çalışıyorsunuz zaten evinizde uzatın bacaklarınızı dinlenin " der.Hatta zorla davet ediyoruz diyebilirim.Mesela eşim cumartesileri çalıştığı , yarın için kahvaltıya çağırdım "annecim gel senle anne-kız kahvaltımızı edelim kahvelerimizi içelim" dedim. "Ayy yok kızım, senin işin vardır sen bak işine tatil günü rahatsız etmiyim" dedi. Israrla davet ettim. Gittiğimde sarılırım, omzuna yatarım, "annecim çok yoruldum bugün" derim mesela. Şakalaşırız, kahkahalar atarız. Herşey böyle saygı içerisinde, samimiyetin verdiği o yüz göz olma durumuna gelmeden güzel gidiyor.Ben seviyorum kayınvalidemi, "iyi ki doğurmuşsun, ne güzel yetiştirmişsin helal olsun annecim" diye öperim. O da bana cevap verir "ben doğurdum büyüttüm kim için senin için, mutlu olun yuvanızda olun bana yeter" diye. Kafa yapımız uyuşur, sinema-tiyatro alışkanlıklarımız uyar birbirine, oldukça moderndir. Yazları, yazlığa çağırır, beraber denize gireriz falan. Şöyle de bir şey var ki, herhangi bir alınganlık durumunda hiç eşime söylemem, direk giderim kendisine söylerim "annecim sen bana o gün böyle dedin, şöyle davrandın ben kırıldım. Acaba ben mi yanlış anladım" diye. O da üzülür ,olayın aslını anlatır. Sarılırız, anlaşırız. Konuşarak çözeriz herşeyi. Tavşan dağa küsmüş, dağın haberi olmamış hesabı değil de, eşimi arada bırakarak değilde kendi kendimize anne-kız gibi konuşuruz çözeriz. İyi ki varlar, benim hiç şikayetim yok.

Maşallah size ne kadar güzel ve özendim.ama sen Allah ın sevgili kullarındansın bence .ben en başta kendi annem gibi konustum sizi cok sevyorum ama bazen insan kendi evinde ayaklarını uzatmal istiyo diye tabi tabi dedi ama aynen devam.senin kv den görmüş geçirmiş biri galiba Allah razı olsun kendini tamamlamış insan odur.kendi oğlu gelmeyin planımız var dedgi halde e ne var iki katlı ev diyebiliyo.bizimki senin durumda hayatta başka evde kalmazdı gelir yerleşirdi :) Ben eger aynı cizgide devam edersem olucak olan o zaten

Maşallah size ne kadar güzel ve özendim.ama sen Allah ın sevgili kullarındansın bence .ben en başta kendi annem gibi konustum sizi cok sevyorum ama bazen insan kendi evinde ayaklarını uzatmal istiyo diye tabi tabi dedi ama aynen devam.senin kv den görmüş geçirmiş biri galiba Allah razı olsun kendini tamamlamış insan odur.kendi oğlu gelmeyin planımız var dedgi halde e ne var iki katlı ev diyebiliyo.bizimki senin durumda hayatta başka evde kalmazdı gelir yerleşirdi :) Ben eger aynı cizgide devam edersem olucak olan o zaten

Benim babaannem de böyleydi, hatta annemler ilk evlendiğinde cuma akşamı işten döndüklerinde babaannemi kapıda onları beklerken buluyorlarmış. Pazartesi annemler işe giderken annemlerle çıkıyormuş evden, o derece yani. Bu kıskançık ya, bunun başka açıklaması yok, oğlum oğlum diye dolanıyorlar, oğullarının her işini kendileri görüyorlar sonra bir bakıyorlar "eyvah oğlumun bana ihtiyacı kalmadı" diye panik oluyorlar.Annem ve babam 37 senelik evliliklerine rağmen halen daha aşık-sevgi dolu bir çift, buna rağmen babam arada der "bugün seni boşasam, davul zurna çalar annem" diye.
Sizin durumunuzda yapılacak tek şey, gerekli önlemi alıp ona göre davranmak. Fazla yüz göz olmadan, duvarı örün. Evet annedir, büyüktür ama sizde bir ailesiniz artık bunu anlamak zorunda.Allah kolaylık versin.

Iyi aksamlar kizlar,

Sizlere bir sorum olucakti siz kayinvalidenize ve gorumcenize karsi nasil sinir koyuyosunuz ? :44:
nasil konusursunuz yüz yüzeyken ? telefondayken ?
o (onlar) nasil konusur sizinle ?
Esiniz sizin soyle boyle davranmanizi ister mi mesela ?

Severmisiniz esinizin ailesini ? :27:

bu topikte bunlardan bahsedelim mi hepimiz :))) :10: :10: hadin kizlar bekliyorum yazilarinizi gari :)
eltimlede görümcemlede kaynanamlada sınırlıyım ama onlar sınırı aşıyorlar :5:

herkes ne güzel şeyler yazmıs ben henüz evli değilim ama çok korkuyorum ailelerin evliliğe karısmalarına ve bu sebeple kavgalar yasanmasına...
kayınvalıdem cok dengesız davranıyo bazen cok soguk bazen normal ev kızı ıstıyo sureklı yanında durucak bırını dusunuyo sanırım ben yapamam ben mesafelıyımdır yuz goz olamam olmam ... Eşimi doldurmasından korkuyorum ılerde farkındayım öteki gelinini cok sevıyo çözemiyorum onu ortak konuscak konu bulamıyorum onunla napıcam ben :43:

Benim babaannem de böyleydi, hatta annemler ilk evlendiğinde cuma akşamı işten döndüklerinde babaannemi kapıda onları beklerken buluyorlarmış. Pazartesi annemler işe giderken annemlerle çıkıyormuş evden, o derece yani. Bu kıskançık ya, bunun başka açıklaması yok, oğlum oğlum diye dolanıyorlar, oğullarının her işini kendileri görüyorlar sonra bir bakıyorlar "eyvah oğlumun bana ihtiyacı kalmadı" diye panik oluyorlar.Annem ve babam 37 senelik evliliklerine rağmen halen daha aşık-sevgi dolu bir çift, buna rağmen babam arada der "bugün seni boşasam, davul zurna çalar annem" diye.
Sizin durumunuzda yapılacak tek şey, gerekli önlemi alıp ona göre davranmak. Fazla yüz göz olmadan, duvarı örün. Evet annedir, büyüktür ama sizde bir ailesiniz artık bunu anlamak zorunda.Allah kolaylık versin.

Kv mi tarif etmişsin.eşim hiç ayrılmamış yanlarından bir de onları maddi acıdan da rahat ettirmiş onlardan kopacak diye ödleri kopuyo.babası bile bazen benle yarışır.önemli olaylar oldugunda benle paylasmasını istemez mesela eşimin.ben daha nası iyi niyetli olayım.bizim evlilik hayatımz sacma sapn bi hale geliyo.ondan söyledim en başta mesafeli dursaydım biraz politik olsaydın bunlar olmazdı.cok da iyi davranırlar ne ihtiyacım olsa kosar ama bunu bilerek yapıyo aslında cok uyanık.inş bundan sonra inş yumuşamam bi daha

herkes ne güzel şeyler yazmıs ben henüz evli değilim ama çok korkuyorum ailelerin evliliğe karısmalarına ve bu sebeple kavgalar yasanmasına...
kayınvalıdem cok dengesız davranıyo bazen cok soguk bazen normal ev kızı ıstıyo sureklı yanında durucak bırını dusunuyo sanırım ben yapamam ben mesafelıyımdır yuz goz olamam olmam ... Eşimi doldurmasından korkuyorum ılerde farkındayım öteki gelinini cok sevıyo çözemiyorum onu ortak konuscak konu bulamıyorum onunla napıcam ben :43:

Onunla konusucak konu bulmaya calışmana gerek yok bence.biraz da o çabalasın kasma kendini olduğun gibi ol bence

Back
X