• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidenizin üst katına yerleşir miydiniz?

lamia34

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2009
1.243
52
158
42
Arkadaşlar daha öncede konu açmıştım. Mezhep farkından dolayı ayrıldığım çok sevdiğim bir sevgilim vardı. Şimdi tekrar görüşüyoruz ve artık o çok kararlı. Nasipse kasım gibi evlenmeyi düşünüyoruz ama bu defa benim kafam karışık. Çünkü anne babasına yıllarca abisi bakmış. Abisi eylülde evleniyor ve eşinin ve kendinin işine yakın ev tutacaklar. Anne babası yaşlı ve babası hala bu yaşta annesini dövmeye kalkıyor. Sevgilimde üzülüyor onlar yalnız kalırsa babam anneme şiddet uygular üstelik onlar su istemeyi bile bilmezler abim yıllarca annemlere baktı ( erkek arkadaşım şehir dışında okudu ve şehir dışında çalıştı ailesinin yanına yeni geldi) şimdi abime annemlere bak diyemem. Çok istemiyorum ailemin üst katında oturmak ama üst katta oturmamız gerekebilir diyor. ben kararsızım. Bir yandan düşnüyorum sevdiğim adamı yetiştiren çok emek veren annesi(annesi gerçekten çok zor şartlarda ve büyük fedakarlıkla büyütmüş) bir yanda yaşayamayacağım yeni evlilik heyecanları. Üstelik ben tek çocuğum. Yani öyle büyük sorumluluklarım olmadı aileye bakmak vs. Sevgilimide anlıyorum ben olsam annemi asla bırakmazdım. Ama bu durumu nasl kaldırırım bilmiyorum.Onu çok seviyorum ama kafam çok karışık

Evet bencede. Bende evlenince üstlerinde oturcam ama tek ben değil. 5 katlı bi apartman en üstte biz onun altında sevgilimn annesi onun altında kaynım onun altında küçük kaynım :) Tabii ben istemiyorum zorluk çekicem biliyorum ama bişeyde diyemiyorum onların apartmanları hep aynı yerde karşılıklı yan yana falan yapcak bişey yok canım rahat olamıcaksın tabi ama evi olmayan yüzlerce insan var en azından kendi eviniz olcak böle düşün...

kızlar herkez bunun kötü olduğunu zor olduğunu yazıyor diğer konularda da okumuştum ..peki nasıl zorluklar oluyor tek tek yazarmısınız lütfen...benimde altlı üstlü oturma ihtimalkim var da

İyi huylu insanlarsa çok da sorun olmaz belki ama dediğin gibi evliliğin ilk günlerinde başbaşa kalmak istersin pek istediğin gibi gitmeyebilir.. sonuçta sevdiğin adamın ailesi, sen onları seversen eşin de çok mutlu olur.. problem aileler uzakta olduğunda bile yaşanabiliyo, bazı şeyleri görmezden gelmek gerek canım. Allah her şeyin hayırlısını nasip etsin sana, bol şanslar..

Örnek kayınvaliden gelicek evine her gün oturcak belki evin müsait olmucak? Bide yeni evlisin sizin yaşıcak şeyleriniz olucak onlar altınızda ne deseniz duyulcak :S Sonraa bi temizlik yapcak mesela seninde gitmen yardım etmen lazım arkandan konuşmaması için.. Tabi kaynanan iyi olursa hiç bi problem olmaz ama ben ne kadar iyide olsa sanmıyorum güzel olcağını her dk kapımı çalcak acaba korkusuyla yaşıcaksın..

Merhamet ve gercekler arasında ne cok sıkısıp kalıyoruz degıl mı?
Bır yanımız, 'o fedakar bır anne, benım annem de olabılırdı' dıye dusunurken,
bır yanımız, 'ya benım heyecanım, heveslerım ne olacak?' dıyor.
Inanın bu oyle ınce bır cızgı kı!

Sanırım bu durumu yasamak zorunda kalanlar, cok net bır tavır sergılemelı.

Kuralları olmalı, fazla ıyımser olmamalı, ıyı belırlemelı mesafesını.

Sorunuza merhametlı yanımla yanıt verecek olursam,
sevgılınıze bu durumu ancak belırlı sartlar dahılınde kabul edebılecegınızı bıldırın ve durumu kabul edın.
Yok mantıgımla yanıt verekek olursam, sevgılınızın aılesıne yakın bır yerlerden ev tutun.
Boylece zaman zaman annesıne yardımcı olabılırsınız, derım.
Fakat bu, ılk onerım kadar kabul gormez muhtemelen.

her öğün yemeği onlarla yiyeceksiniz başbaşa yemek yeme lüksünüz olmaz
kaynananın misafiri gelse sen hemen ineceksin hizmet göreceksin...
hem kendi evini hemde onların evini temizleyeceksin
yapmazsan arkandan tonlarca laf söyleyecekler...
ha ayrı evde oturmuşsun ha üstünde değişen bişey olmaz
eşinin abisi herşeylerine koşturmuş al sana örnek
sendende aynı kosusturmayı beklerler
alışmışlar bi kere....
karar senin.....

kızlar herkez bunun kötü olduğunu zor olduğunu yazıyor diğer konularda da okumuştum ..peki nasıl zorluklar oluyor tek tek yazarmısınız lütfen...benimde altlı üstlü oturma ihtimalkim var da

Ben anlatayım benim kayınvalide altımda oturuyor çok anlayışsız bir insan iyidir ama ince fikir yok zırt pırt çıkar bana ki ben nişsanlıyken her şeyi açıkça konuştum ayrı yicez gibi konuşmama rağmen hep çağırdı yada çıktı tabi ben inmedim açmayız mesela 10 kere vurur kapıya düşünmez müsait değillerdir diye yüzümden anlar rahatsız olduğumu yinede çıkar herkes aynı değildir tabi ama ince fikir yoksa anlayış yoksa zorluk çekersin en iyisi uzak olmak uzak olunca daha tatlı olursunuz çünkü beiz geçici oturuyoruz ki benim kayınvalidem çok genç 40 yaşında olmasına rağmen bunları yapıyor sinir oluyorum:97:

Korktum ha :) Valla benim kaynanam cadıda olsa biz oturcaz aynı apartmanda kesin bu.. Bence hiç gerginliğe gerek yok elinden geldiğimce yardımcı olurum ben evinide temizlerim yemeğinide yaparım ona görede muamele görürüm. Ama bilmiyorum ya tek diceğim şu hakkımızda hayırlısı neyse o olsun kızlar..

her öğün yemeği onlarla yiyeceksiniz başbaşa yemek yeme lüksünüz olmaz
kaynananın misafiri gelse sen hemen ineceksin hizmet göreceksin...
hem kendi evini hemde onların evini temizleyeceksin
yapmazsan arkandan tonlarca laf söyleyecekler...
ha ayrı evde oturmuşsun ha üstünde değişen bişey olmaz
eşinin abisi herşeylerine koşturmuş al sana örnek
sendende aynı kosusturmayı beklerler
alışmışlar bi kere....
karar senin.....

Bence eşte biter iş biz beraber yemiyoruz mesela misafir geldiğinde inerim evet ama bu zaten normal temizlğide arada inerim yani büyük temizlik yapılacaksa ne gerek var her gün bulaşığa ki benim eşim zaten demez hiç annemin temizliğini yap diye bu yüzden eşte bitiyor bence iş canım ama zor tabi uzak olmaya benzemiyor

ıkı aylık tecrubemı paylasayım.

Esımle ıkı yabancı gıbı olmustuk neredeyse.
Kayınvalıdem ve kayınpederım yazlıkta olmasına ragmen, kardeslerının varlıgı yetıyordu.

ıstedıgım gıbı gıyınemıyordum.
Esım sureklı 'ustune dıkkat et, onlara ornek ol' dıye tembıhlerde bulunuyordu.
Kı, zaten ben oyle cok rahat bırı degılımdır.
Asla bırbırımıze aıt ozel hıtapları kullanmıyorduk.
Aksam olunca, ıkı arkadas hatta kardes gıbı topluca yemek yıyorduk.
Sonra herkes bır kenara cekılıyordu.
Televızyonda dahı ıstedıgım programı ızleyemıyor.
ısten yorgun geldıgım halde ayaklarımı uzatıp dınlenemıyordum.
Bır kez yorgunluktan uyuya kalmısım, kucuk bır kaynım var, oda ıcerı gırmıs, fark etmedım halıyle.
Esım ıcerıde uyumam konusunda uyarınca, patladım artık, benı ıkaz etmesınden sıkıldıgımı soyledım.
Ozelımız kalmamıstı neredeyse, yasanıyorsa da sorun halıne gelıyordu.
Nasıl dus alacagız, aman duyulmasın v.s.
Bır pazar sabahı, ben bugun gec uyanacagım dıyemıyorsunuz.
Soz yapmasalar dahı, korkuyorsunuz, cunku sız gelınsınız, gunun bırınde laf ederler dıye urkuyorsunuz.
Ben o kadar dıkkat etmeme ragmen, oyle sorunlar yasadım kı!
Esımden ayrılmak ıstedım.
Olmuyor, ev ev ustune kesınlıkle olmuyor.
Ne kısısel bakım yapabılıyorsunuz gonul rahatlıgı ıle, ne romantızm.
Bunlar anlatırken basıt gelebılır, gereksınıım gorulmeyebılır.
Fakat yasarken oyle degıl.
Kısıtlamalar ınsanı bunalıma ıtıyor.
Ben yasayalı neredeyse 8 ay oluyor ve hala ızlerı gecmedı benden.
Hala o gunlerı anımsadıkca esıme ofkelenıyorum, zaman zaman onu sevmedıgım hıssıne kapılıyorum.
Bunun tek nedenı var, benı onları yasamaya mecbur ettıgı ıcın ona ofkelıyım.

bence siz üst katına yerleşebilirmiyim diye değilde evlenmelimiyim yada evlenmemelimiyim diye düşünün iyice çünkü; yaşlı bakıma muhtaç kişilerse sizin zaten acaba deme gibi bir lüksünüz yok evlenirseniz mecbursunuz siz değil ama eşiniz bir evlat olarak mecbur anne babasına bakmaya genç olsalardı bakıma muhtaç olmasalardı tabiki hayatınıza bakın onlarda baksınlar kendilerine derdim ama yaşlılarmış eşinizin görevi bu. ama toplumumuzda gelinde mecbur gibi bakılıyor o ayrı mesele dinimizde evlat mecburdur gelinin herhangi bir mecburiyeti yoktur.
yani siz bu insanlara ben bakabilirim diye kendinize güvenemiyorsanız bence evlenmeyin... yada kendinizi bu fikre alıştırın yaşlı bakıma muhtaç insanlar ve biz bakıcaz diye ve öyle evlenin. hem evlenip hemde bakmama gibi birşey söz konusu değil bunu açıkca belirteyim. evlenceğiniz kişi her ne kadar şimdi size karar vermek için seçenek sunuyor gibi gözüksede aslında bu mecburi bir olay sıra eşinize gelmiş ve evlenceği kişide onunla beraber bakıcak ve evlendikten sonra mecburi olduğunu ilk hissettircek sonra söylicek sonrada tartışmalar kavgalar çıkıcak şimdiden bunların hepsini iyice düşünüp karar verin lütfen...

üst katında yaşamanız size ne gibi eksiler getirir diye sormuşsunuz ve cvplar verilmiş ama bu cvplar size uygun değil gibi geldi bana çünkü sizin kayınvalide ve kayınpederiniz yaşlıymış yani genç kayınvalide ile asla aynı apartmanda yaşanmaz bunu kesinlikle söyleyebilirim ama yaşlı bir kayınvalide ile yaşamak daha kolaydır diye düşünüyorum bakımı ağır gelmicekse bunuda ekliyorum.yani yaşlı bir kayınvalide sizin özel hayatınızı fazla kısıtlamaz, oğlunu kıskanma gibi durumları genç kayınvalideler gibi değildir diye düşünüyorum tabi yaşlı kayınvalide ve kayınpederi ile aynı apartmanda yaşamış kişiler daha iyi tecrübe etmiştir onların fikirlerinede danışmak gerek.

ama en büyük tavsiyem kayınpederin ve kayınvaliden mükemmel insanlar dahi olsa asla aynı evde yaşama yani daireniz ayrı olsun hep beraber yenip içilsede, beraber zaman geçirilsede gece olup şöyle geceliklerinle rahatlıkla dolaşabilceğin ayrı bir daire olmalı kesinlikle yani daire aynı olursa işte orda özel yaşanacak hiçbir şey kalmaz

Kayınvalden fazla karışmayan,kendi halinde birisiyse belki olabilir.Ama unutma,üst katta oturunca herşeyinizden haberleri olacak.Eve kaçta girip çıktığınız,yeni bir eşya almanız,tartışmanız,misafir gelmesi gibi bütün detaylardan haberdar olacaklar.Kendi akrabalarını çağırınca onları çağırmazsan alınırlar.Her an kapın çalabilir,evin ve kendin sürekli hazır durumda olmalı.
Şimdi onunla evlenebilecek olmanın mutluluğu içindesin.Herşey sana tozpembe geliyordur.Olsun katlanırım,aman ne olacak ki idare ederim diyorsundur.Ama evlenince öyle olmuyor maalesef.Bir bakmışsın herşey batıyor.Size akşam neden geç geldiniz,neredeydiniz bile deseler rahatsız olursun.Kayınpederin otoriter birisiymiş madem,kalkar bu ay elektrik faturanız çok gelmiş der mesela.Çok harcama yapıyorsunuz,onu neden attınız,bunu neden aldınız ? Buna benzer küçük şeyler birikir,huzursuzluk yaratır.
Nişanlının ailesinden uzak okumuş olması artı bir puan.En azından ana kuzusu değil,evlenene kadar dipdibe yaşamamış.Özgürlüğe alışmıştır,belki bu sayede çok karışmalarına izin vermez.Anlaşılan abisi biz çok baktık,sıra sizde,biraz da siz bakın düşüncesinde.Yalnız kayınpederinin şiddet sorununa takıldım.Evde şiddetle büyüyen çocuklar şiddete meyilli olabiliyorlar.Veya çocukluk travmaları başka sorunlara yolaçıyor.Bence nişanlını ve ailesini gerçekçi olarak gözle.Nasıl yaşıyorlar,birbirlerine davranışları nasıl,diğer gelinle kayınvalden sorun yaşamış mı,nişanlın kavga edince agresif oluyor mu,gerektiğinde ailesine karşı durabiliyor mu,ailesinden bağımsız karar alabiliyor mu gibi şeyler çok önemli.

Evet haklısın bu dediklerinde benim kayınvalidem genç daha 40 yaşında biz evlenene kadar 43-44 olur genç daha yanii. Zor olcak biliyorum ama hiç bi zaman evlenmelimiym diye düşünmedim düşünmemde çok seviyorum çünkü o kadar engeli aştıktan sonra aynı apartmanda oturcaz diye ayrılıyım mı yani ..

Evet haklısın bu dediklerinde benim kayınvalidem genç daha 40 yaşında biz evlenene kadar 43-44 olur genç daha yanii. Zor olcak biliyorum ama hiç bi zaman evlenmelimiym diye düşünmedim düşünmemde çok seviyorum çünkü o kadar engeli aştıktan sonra aynı apartmanda oturcaz diye ayrılıyım mı yani ..

Eşin peki nasıl olur ailesiyle eşi arasındaki dengeyi kurabilir mi

İyi huylu insanlarsa çok da sorun olmaz belki ama dediğin gibi evliliğin ilk günlerinde başbaşa kalmak istersin pek istediğin gibi gitmeyebilir.. sonuçta sevdiğin adamın ailesi, sen onları seversen eşin de çok mutlu olur.. problem aileler uzakta olduğunda bile yaşanabiliyo, bazı şeyleri görmezden gelmek gerek canım. Allah her şeyin hayırlısını nasip etsin sana, bol şanslar..

sevglmin anlattığı kadarıyla annesi çok sakin duygusal zamanında babası tarafından çok ezilmiş hiç sesi çıkmayan bir kadın. babasını pek sevmiyorlar zaten. bir de mezhep farkı olduğu için kabullenmemelerinden korkuyorum

Örnek kayınvaliden gelicek evine her gün oturcak belki evin müsait olmucak? Bide yeni evlisin sizin yaşıcak şeyleriniz olucak onlar altınızda ne deseniz duyulcak :S Sonraa bi temizlik yapcak mesela seninde gitmen yardım etmen lazım arkandan konuşmaması için.. Tabi kaynanan iyi olursa hiç bi problem olmaz ama ben ne kadar iyide olsa sanmıyorum güzel olcağını her dk kapımı çalcak acaba korkusuyla yaşıcaksın..

zaten yaşlılar anne 70 baba 75 yani ş yapamazlar. mecbur ben yardım edicem.

Benmkiler genç ama onların ailede gelin yardım edermiş temizliğe yemeğe falan.. Yani kaderimiz aynı canım cekcez mecbur.. Bide kaç sene sonra evlenceksiniz?

Back
X