Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
evet arkadaşım aynen dediğin durumu yaşıyorum. yani onlar benim sevdiğim adamın ailesi üstelik yaşlılar diğer abi yllarca bakmış bu durumda sorumluluk erkek arkadaşıma düşer. hem de baba anneyi bazen hırpalamayaalkıyor o insanlar nasıl yalnız bırakılır. diğer taraftan zaten yıllarca mantıkla duygu arasında mücedele ettik ilişkimizi az tadıyla yaşayamadık bu durumda evliliğimizin heyecannıda yaşayamayyız.Merhamet ve gercekler arasında ne cok sıkısıp kalıyoruz degıl mı?
Bır yanımız, 'o fedakar bır anne, benım annem de olabılırdı' dıye dusunurken,
bır yanımız, 'ya benım heyecanım, heveslerım ne olacak?' dıyor.
Inanın bu oyle ınce bır cızgı kı!
Sanırım bu durumu yasamak zorunda kalanlar, cok net bır tavır sergılemelı.
Kuralları olmalı, fazla ıyımser olmamalı, ıyı belırlemelı mesafesını.
Sorunuza merhametlı yanımla yanıt verecek olursam,
sevgılınıze bu durumu ancak belırlı sartlar dahılınde kabul edebılecegınızı bıldırın ve durumu kabul edın.
Yok mantıgımla yanıt verekek olursam, sevgılınızın aılesıne yakın bır yerlerden ev tutun.
Boylece zaman zaman annesıne yardımcı olabılırsınız, derım.
Fakat bu, ılk onerım kadar kabul gormez muhtemelen.
her öğün yemeği onlarla yiyeceksiniz başbaşa yemek yeme lüksünüz olmaz
kaynananın misafiri gelse sen hemen ineceksin hizmet göreceksin...
hem kendi evini hemde onların evini temizleyeceksin
yapmazsan arkandan tonlarca laf söyleyecekler...
ha ayrı evde oturmuşsun ha üstünde değişen bişey olmaz
eşinin abisi herşeylerine koşturmuş al sana örnek
sendende aynı kosusturmayı beklerler
alışmışlar bi kere....
karar senin.....
Eğer en başta belirli sınırlar ve kurallar koyarsanız kendinizce ve fazla samimi olmadan saygınızı verirseniz sorun olacagını düşünmüyorum. Konuşarak , anlatmaya çalışarak oluşabilecek sorunlar zamanla kendiliğinden halolur.. Fakat burada kesinlikle çok verici olmadan ama saygıyıda yitirmeden mesafeli bir ilişki kurmak lazım.. '' İlk başta nasıl giderse o iş öyle devam eder'' diye bir söz var buna kesinlikle katılıyorum..
Temizlik yapma konusunada gelirsek bunu çok büyütmemek gerektiğini düşünüyorum. Bünyenizi zorlayacak ağır işler olmadığı sürece yapılabilir diye düşünüyorum.
bence siz üst katına yerleşebilirmiyim diye değilde evlenmelimiyim yada evlenmemelimiyim diye düşünün iyice çünkü; yaşlı bakıma muhtaç kişilerse sizin zaten acaba deme gibi bir lüksünüz yok evlenirseniz mecbursunuz siz değil ama eşiniz bir evlat olarak mecbur anne babasına bakmaya genç olsalardı bakıma muhtaç olmasalardı tabiki hayatınıza bakın onlarda baksınlar kendilerine derdim ama yaşlılarmış eşinizin görevi bu. ama toplumumuzda gelinde mecbur gibi bakılıyor o ayrı mesele dinimizde evlat mecburdur gelinin herhangi bir mecburiyeti yoktur.
yani siz bu insanlara ben bakabilirim diye kendinize güvenemiyorsanız bence evlenmeyin... yada kendinizi bu fikre alıştırın yaşlı bakıma muhtaç insanlar ve biz bakıcaz diye ve öyle evlenin. hem evlenip hemde bakmama gibi birşey söz konusu değil bunu açıkca belirteyim. evlenceğiniz kişi her ne kadar şimdi size karar vermek için seçenek sunuyor gibi gözüksede aslında bu mecburi bir olay sıra eşinize gelmiş ve evlenceği kişide onunla beraber bakıcak ve evlendikten sonra mecburi olduğunu ilk hissettircek sonra söylicek sonrada tartışmalar kavgalar çıkıcak şimdiden bunların hepsini iyice düşünüp karar verin lütfen...
üst katında yaşamanız size ne gibi eksiler getirir diye sormuşsunuz ve cvplar verilmiş ama bu cvplar size uygun değil gibi geldi bana çünkü sizin kayınvalide ve kayınpederiniz yaşlıymış yani genç kayınvalide ile asla aynı apartmanda yaşanmaz bunu kesinlikle söyleyebilirim ama yaşlı bir kayınvalide ile yaşamak daha kolaydır diye düşünüyorum bakımı ağır gelmicekse bunuda ekliyorum.yani yaşlı bir kayınvalide sizin özel hayatınızı fazla kısıtlamaz, oğlunu kıskanma gibi durumları genç kayınvalideler gibi değildir diye düşünüyorum tabi yaşlı kayınvalide ve kayınpederi ile aynı apartmanda yaşamış kişiler daha iyi tecrübe etmiştir onların fikirlerinede danışmak gerek.
ama en büyük tavsiyem kayınpederin ve kayınvaliden mükemmel insanlar dahi olsa asla aynı evde yaşama yani daireniz ayrı olsun hep beraber yenip içilsede, beraber zaman geçirilsede gece olup şöyle geceliklerinle rahatlıkla dolaşabilceğin ayrı bir daire olmalı kesinlikle yani daire aynı olursa işte orda özel yaşanacak hiçbir şey kalmaz
Benmkiler genç ama onların ailede gelin yardım edermiş temizliğe yemeğe falan.. Yani kaderimiz aynı canım cekcez mecbur.. Bide kaç sene sonra evlenceksiniz?
Bende ne olacaksa olsun dedim evimden kovdum herşeye müdahale etti söylememe rağmen göya beni kendi istediğine göre eğitecekti yaş olmuş 42 ergen çağında kızım ben kocam ve çocuğumla mesut olduktan sonra haddini bilmesi gerekirdi bilmez ise bildireceksin kim olursa olsun bu yaştan sonra sinir hastası olamam sonuç kaynana kuzu gibi eşimde annesi azarladı beni yaşça büyük olupta idare edemedi diye
Ben de yakın zamanda sözlenmeyi planlıyorum. Biz de erkek arkadaşımla başlarda aynı evde kalırız diye konuşmuştuk. Ama evlerine sık sık gidip görüşmeye başlayınca anladım ki uzaktan bakıldığı gibi olmuyor. İnsanın gözüne batıyo bi şeyler. Mesela babası bilgisayar masasının başına oturup masayı sürekli çok çok fazla kül içinde bırakıyor ve ben temiz bi insan olduğum için o gittikten sonra hemen arkasından masayı siliyordum. Çünkü oraya ben oturacağım ve pis olmaması lazım. Mesela ailesi eşyaları çok hor kullanıyo. Ben ona yeni bi pc masası ve koltuğu almıştım çok istediği için yenilerini daha koltuğun parasını yeni ödememe rağmen koltuğun halini görmelisiniz içler acısı sallanan koltuk 1 ayda sallanmaz oldu. Bir de mesela çok boş para harcıyolar, ne yani paraları yetmicek ben çalıştığım paraları onların masrafları için onlara mı vericem sürekli. Erkek arkadaşıma öyle yapıyolar mesela nerdeyse tüm parasını alcaklar ellerinden gelse ama kendileri de bi birikim falan yapamıyolar
Yani anlıcanız insan başta ılımlı olsa da bir arada biraz zaman geçirince herkesin farklı prensipleri olduğunu, herkesin farklı özelliklere sahip olduğunu anlıyo.Hem maddi hem manevi sıkıntı olur bence. Herkes kendi yuvasında eşiyle rahat bi hayat geçirmek ister. Ben çok seviyorum erkek arkadaşımın ailesini çok iyi anlaşıyoruz ama bu başka bi mesele.
Ben mesela erkek arkadaşımla konuştum imkanı yok ben senin ailenle aynı evde yaşamam dedim. Açık açık söledim ben babanın arkasını mı tolplıcam yoksa yeni aldığım eşyayı 1 ay doğru düzgün haliyle kullanamadığım için mi üzülcem diye. allahtan benim erkek arkadaşım çok anlayışlıdır ve sen nasıl istersen öyle yapıcaz dedi.![]()
samimi olamamayı becerebilirmyim bilmiyorum. yapımda yok hemen kaynaşırım insanlarla soğuk mesafeli duramam. öyle surat yapıp tavırda alamam muhtemelen. insan bu durumda ne yapar kocasına tutarEğer en başta belirli sınırlar ve kurallar koyarsanız kendinizce ve fazla samimi olmadan saygınızı verirseniz sorun olacagını düşünmüyorum. Konuşarak , anlatmaya çalışarak oluşabilecek sorunlar zamanla kendiliğinden halolur.. Fakat burada kesinlikle çok verici olmadan ama saygıyıda yitirmeden mesafeli bir ilişki kurmak lazım.. '' İlk başta nasıl giderse o iş öyle devam eder'' diye bir söz var buna kesinlikle katılıyorum..
Temizlik yapma konusunada gelirsek bunu çok büyütmemek gerektiğini düşünüyorum. Bünyenizi zorlayacak ağır işler olmadığı sürece yapılabilir diye düşünüyorum.
anne babanın geliri yok zaten. ayrı evde olsa aynı evde olsa maddi yardım yapıcaz. pisler mi bimiyorum ama ben de çok titiz sayılmam![]()
bende kayınvalideyle aynı apartmandayım.aslında kafa dengi ve anlayışlı bir kayınvalideyle oturmak sorun yaratmaz hatta sana faydası bile olur.ama benimki gibilerle epey sıkıntı oluyo.anladığım kadarıyla kayınvaliden kocasından çok çekmiş ben bu şekilde eziyet gören bi insanın sana kötü davranacağını sanmıyorum.benim kayınvalidem kocası tarafından el bebek gül bebek yaşadığı için aynı şekilde bizimde poh pohlamamızı istiyo ve anlaşmak mümkün olmuyo tabi.bence kayınvalideni biraz yakından tanımaya çalış belkide korktuğun gibi kötü olmaz destek olursunuz birbirinize.bi dene derim.çünkü benim annemde babamdan değil ama babannemden çok çekmiş o yüzden yengeme karşı çok anlayışlı ve ben yengemle 15 yıldır abla kardeş gibiyim hatta bazen yeni tanıştığımız insanlar bizi kardeş sanıyolar.ben çok seviyorum onu......
samimi olamamayı becerebilirmyim bilmiyorum. yapımda yok hemen kaynaşırım insanlarla soğuk mesafeli duramam. öyle surat yapıp tavırda alamam muhtemelen. insan bu durumda ne yapar kocasına tutar![]()
Aynen canım aynen.. Bende öleyim kesnlikle tavır atamam onlara tamam derim ses cıkarmam ama sevgilime offffff bi sürü laf sayarım ama onlara diyemem bişe:S