• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidenizin üst katına yerleşir miydiniz?

zaten yaşkı 70 yaşında sakin sessiz bir kadın. annesinin çok lafı sözü olmaz ama yaşlı oldukları için gelenleri gidenleri çok olur. ben çalışıyorum okuldan gelip bir de onlara hizmetlenicem

canım çalıştığın için kimsenin senden çok bişey bekliceğini sanmıyorum.keşke benim kayınvalidemde iyi bi insan olsa ben seve seve hizmet ederim.sonuçta kimle evlenirsen evlen bigün mutlaka annesine babasına hizmet etmen gerekecek ama yapmam diyosan tabi senin kararın.ama ben kayınvalideyi bırak bi komşum bile olsa hizmete muhtaçsa yardımcı olurum allah rızası ve insanlık için yeterki gönlümü hoş tutsun bi çorba götürdüğümde teşekkür etsin yeter.ama kafamı kızdırırsa asla hizmet etmem

Aynen :D şuan o konuyu konuşuyoruz hatta sevgilimle diyo ailem seni üzcek biri değil bilmiyomusun sanki diyo ben dedmki ya sorun o değil ben 1'e kadar uyurum öğlen annen qelcek bakcak hala uyuyorum kızcak içindende olsa.. dedim Ya saçmalama kimse sana kızamaz sözle olmayı bırak içinden bile kızamaz ben tanımıyomuyum ailemi sen sakın korkma zaten sorun çıkarsa 5 dk bile kalmayız o apartmanda dedi :)

Aynen :D şuan o konuyu konuşuyoruz hatta sevgilimle diyo ailem seni üzcek biri değil bilmiyomusun sanki diyo ben dedmki ya sorun o değil ben 1'e kadar uyurum öğlen annen qelcek bakcak hala uyuyorum kızcak içindende olsa.. dedim Ya saçmalama kimse sana kızamaz sözle olmayı bırak içinden bile kızamaz ben tanımıyomuyum ailemi sen sakın korkma zaten sorun çıkarsa 5 dk bile kalmayız o apartmanda dedi :)

sevgilinin seni desteklemesi güzel en azından sorun olursa arkanda durabilir.ayrıca benim yengemde çalışıyo bazen erken kalkıyo annem kızıyo kızım sen çalışıyosun yat dinlen diyo anlayış meselesi tabi benimki olsa lafı sokuyo pazar günleri erkenden arıyo eşim açıyo uyuyoruz biz diyo hemen laf sokuyo çok geç kalkıyosunuz diyo napacaksa bizi sabah sabah ......

canım çalıştığın için kimsenin senden çok bişey bekliceğini sanmıyorum.keşke benim kayınvalidemde iyi bi insan olsa ben seve seve hizmet ederim.sonuçta kimle evlenirsen evlen bigün mutlaka annesine babasına hizmet etmen gerekecek ama yapmam diyosan tabi senin kararın.ama ben kayınvalideyi bırak bi komşum bile olsa hizmete muhtaçsa yardımcı olurum allah rızası ve insanlık için yeterki gönlümü hoş tutsun bi çorba götürdüğümde teşekkür etsin yeter.ama kafamı kızdırırsa asla hizmet etmem

canım ben de elimden geldğince yaparım. sonuçta onlar benim sevdiceğimin anası babası olumsuz yaklaşmam. ama beni dışlAR İSTEMEZLER BİR DE onlara bakıp hizmet etmek görevimmiş gibi davranırlarsa çok mutsuz olurum. üstelik iş onlara bakmakla bitmiyor. sevgilim doğulu aile kalabalık ve sürekli gidip geliyorlar birbirlerine. ne bileyim o kalabaık ailede tek başıma kalıverecekmişim gibi geliyor. herşeye rağmen nu çok seviyorum vazgeçemem gibi geliyor

En kötüsüde eşleri birbirine düşürüyorlar, o aşkım dediğin insan bakmışsın sana tavır alıyor annesinden dolayı önünde yaşayacağın zor günlerin var

sevgilinin seni desteklemesi güzel en azından sorun olursa arkanda durabilir.ayrıca benim yengemde çalışıyo bazen erken kalkıyo annem kızıyo kızım sen çalışıyosun yat dinlen diyo anlayış meselesi tabi benimki olsa lafı sokuyo pazar günleri erkenden arıyo eşim açıyo uyuyoruz biz diyo hemen laf sokuyo çok geç kalkıyosunuz diyo napacaksa bizi sabah sabah ......

Çok snirine gidiyo demi.. Senin annen ne kadar anlayışlı kayınvaliden nasıl davranıyo anlayabiliyorum seni gerçekten çok zor. Peki eşin nasıl ? kızabiliyomu annesine böle durumlarda?

altlı ustlu oturulur ya sonucta esin gene gider gelir daha cok o ilgilenir oda haklı babası siddette uyguluyorsa annesinide bırakmak istemez aynı sey senin basına gelse sende bırakamazdın tabi gene iyi dusun tasın ama ben olsam bu yuzden evlenmekten vazgecmezdim diye dusunuyorum...

Çok snirine gidiyo demi.. Senin annen ne kadar anlayışlı kayınvaliden nasıl davranıyo anlayabiliyorum seni gerçekten çok zor. Peki eşin nasıl ? kızabiliyomu annesine böle durumlarda?

eşim annesine pek toz kondurmaz ama farkında tabiki yorgunum yatıcam anne diyebiliyo anlayana o kadar yeter aslında ama her hafta arıyo anlayışsız olduğu için bazen uygunsuz zamanda arayıp eşimi aşağı çağırıyo eşim ne diyeceğini şaşırıyo ve bizi zor durumda bırakıyo sinir oluyorum:84:

canım ben de elimden geldğince yaparım. sonuçta onlar benim sevdiceğimin anası babası olumsuz yaklaşmam. ama beni dışlAR İSTEMEZLER BİR DE onlara bakıp hizmet etmek görevimmiş gibi davranırlarsa çok mutsuz olurum. üstelik iş onlara bakmakla bitmiyor. sevgilim doğulu aile kalabalık ve sürekli gidip geliyorlar birbirlerine. ne bileyim o kalabaık ailede tek başıma kalıverecekmişim gibi geliyor. herşeye rağmen nu çok seviyorum vazgeçemem gibi geliyor

acele etme o zaman iyice düşün taşın ve onları tanımaya çalış bakalım gerçekten anlayışlılarmı yoksa köprüyü geçene kadarmı

Hmm.. Böle şeylerden çok korkuyorum :( Bide giyinmene falan karışıyomu acaba. Bana sevgilm dediki bizim orlarda açık giyinemezsn haberin olsun dedi annemde karışır falan demedi ama bana karışır gibi geliyo .. :43:

Hmm.. Böle şeylerden çok korkuyorum :( Bide giyinmene falan karışıyomu acaba. Bana sevgilm dediki bizim orlarda açık giyinemezsn haberin olsun dedi annemde karışır falan demedi ama bana karışır gibi geliyo .. :43:

giyim konusunda taviz verebilirim esnek olabilirim diyosan sorun olmaz ama ben baştan dedim şimdi nasılsam öyle giyinirim kapalı istiyosan türbanlı bir sürü kız var ben seni tutmam dedim ama benim eşim de kayınpederimde türban sevmez o konuda bi sorun olmadı istediğimi giyebiliyorum hoş bende çarşıya pazara mini etekle çıkmıyorum zaten

kızlar ben henuz evlı falan degılım ama annemden ve aılemden cok gordum boyle seylerı malesef.cunku bızde en ıyı ıhtımalle aynı apartmanda-yanı sızın kotu dedıgınız:)-oturulur.ama bence kayınvalıdenızın kısılıgıne cok baglı bu durumun ıyı olup olmayacagı.mısal anneannemle dayımlar aynı apartmanda oturur altlı ustlu.ama yengemın suana kadar en ufak bır serzenısını duymadım.dayım her sabah ıse gıtmeden once annesıne ugrar bı cayını ıcer oyle gıder.bu sırada ne derdı varsa bazen yengemle bazen cocuklarıyla bazende ısıyle ılgılı hepsını annesıne anlatır.anneannemde nasıhat eder yengeme karsı daha anlayıslı vs olması ıcın yanı bır nevı sınırını alır dayımın.bu yuzden dayım ısınede aksam evınede daha huzurlu bır sekılde gıder.kısacası ılk basta dedıgım gıbı kayınvalıdenın karakterıne ve esının karakterıne cok baglı.eger kıskanc ve ofkelı bır kadın degılse ben kabul ederdım cunku tamam heveslerın ısteklerın var ama bırazda vıcdanlı olunmalı hem esıne hemde aılesıne karsı dıger turlu esınınde ıcının rahat olucagını sanmıyorum ve bu durum sızın aranızdakı ılıskıyıde bozar.

walla kuzenim oturuyor kayınvalidesiyle altlı üstlü ve çok memnunlar birbirlerinden. bence karşılıklı sevgi saygı anlayışla alakalı bi durum bu. ne olursa olsun oturmam demem asla yani oturabilirim tabi anlaşabileceğim biri olursa

Ben anlatayım benim kayınvalide altımda oturuyor çok anlayışsız bir insan iyidir ama ince fikir yok zırt pırt çıkar bana ki ben nişsanlıyken her şeyi açıkça konuştum ayrı yicez gibi konuşmama rağmen hep çağırdı yada çıktı tabi ben inmedim açmayız mesela 10 kere vurur kapıya düşünmez müsait değillerdir diye yüzümden anlar rahatsız olduğumu yinede çıkar herkes aynı değildir tabi ama ince fikir yoksa anlayış yoksa zorluk çekersin en iyisi uzak olmak uzak olunca daha tatlı olursunuz çünkü beiz geçici oturuyoruz ki benim kayınvalidem çok genç 40 yaşında olmasına rağmen bunları yapıyor sinir oluyorum:97:

yaa bilmiyorum ama cahillikten midir nedir bunlar bana biraz güzel geliyor ya beraber yiyelim demeleri güzel bişey aslında...seni seviyorlar anlamında değilmidir bu...mesela hiç çağarmasa sen evlerine gitsen surat assa asla yemeğe çağarmasa daha tuhaf olmazmı...mesela altlı üstlü otursam kocam işdeyken ben evde yalnızken kaynanam beni hiç çağarmasa gel kızım burda dur falan demese üzülürdüm sanırım...

bir yıllık evliyim
kayınvalidem iki alt katımda oturuyor
melek gibi kadındır
geldiğinin sayısı bellidir
olur olmaz kapıyı çalmaz
temizliğini kendi yapar ,hatta abartıp benim balkonumu fln da yıkar
çok anlayışlıdır filan filan:89:
ama gene de en az bi sokak olmalı arada
ben kimseyle iç içe olmayı sevmem:63::63::63:

sevgilim zate kısA, açık giyimemi sevmez bazen söyler bizim oralarda böyle giyinemezsin diye. kısacası şimdiden karışıyor ama bu durum beni çok rahatsız etmiyor

inşallah dediğin gibi olurda çok şey beklemezler :93:

bir yıllık evliyim
kayınvalidem iki alt katımda oturuyor
melek gibi kadındır
geldiğinin sayısı bellidir
olur olmaz kapıyı çalmaz
temizliğini kendi yapar ,hatta abartıp benim balkonumu fln da yıkar
çok anlayışlıdır filan filan:89:
ama gene de en az bi sokak olmalı arada
ben kimseyle iç içe olmayı sevmem:63::63::63:

inşallah benimkide öyledir :69:

ilk mesajına göre yazıyorum ...
bende 7 aylık evliyim kayınvalidemle altlı üstlü yaşıyoruz...ben çok memnunum canm.iyi anlaşıyoruz..çalıştığım için yemeği bana bırakmaz..akşam yemeklerinde onlardan geçiniriz...pazar günleri eşimle evimizde yeriz sadece..

yani öle denildiği gibi sürekli oturmaya gelmezler heleki çalışıyorsan akşamdan akşama göreceksin zaten...benimkiler 7ayda toplasan 7 kere bile gelmemişlerdir bana oturmaya...ne temizliğe çağırmıştır ne misafire hizmete..akşam yemeğimiz bir olduğu için söler misafir gelecek diye...kalayım mı dediğimde yoo sen bilirsin ama gidin evinize der...

ben çok çok memnunum..ama işte herkesin aynı olmuyor...ve sende durum farklı..sorunlu bi kayınpeder var..yarınöbürgün sanada krışmaya kalkar..iyi düşün tart..hayırlısı olsun artık...

Back
X