• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidesi ile mesafeli ve seviyeli ilişkisi olan hanımlar, vakit ayırırsanız memnun olurum ?

Ne guzel kusmussunuz keske barismasaydiniz direnseydiniz ben de kusum cok araya girenler oldu ama olsem barismam onla daha.evet sikinti cikiyor ama ypaacak bisey yok.bu kadin mesafeden anlar gibi durmuyor her hafta neden gidiyosunuz ki evinizde oturun baska bi sey bulun.herkes yegenini sever taviz vermeyin.

Görüşmeyin.
Böyle bir mecburiyetiniz mi var? Sizin hayatınızda vazgeçilmez bir insan mı kendisi?
Eşinizin annesi o sizin değil. Kaldı ki insanlar kendisine kötülüğü dokunmuş, hayatını olumsuz etkileyen kardeşlerini dahi siliyorlar bu hayatta.
Sizi bu kadar huzursuz eden bir insanla neden her hafta sonu görüşüyorsunuz?
Olay eşinizde bitiyor. Karşılıklı konuşup, ben görüştükçe huzurum kaçıyor beni bu buluşmalara oturmalara davet etme lütfen demelisin, eşin de buna saygı gösterebilir. Zorla olacak bir şey değil. Kendisi görüşmek ister, bırakın görüşsün. Ama siz dahil olmayın.
Gönülsüzce gidilerek sadece numara yapılmış oluyor aslında iki taraf da bundan memnun değil.

Gittiğimizde gayet memnun görünüyorlar ama onların asıl amacı oğullarıyla görüşmek biliyorum.

Ben olmayınca eşim de çok fazla gitmek istemiyor, evine, rahatına çok düşkündür kendisi; o da bende orda rahat edemiyoruz çok şükür. En basitinden bi ayaklarımızı bile uzatamıyoruz, düşünün artık.

Zaten eşim beni bu konuda zorlamaz, zorlayamaz. Görüşmesem günüm kötü geçmez hatta sonsuza kadar bile görüşmesem umrum olmaz :)) O denli sevmiyorum kendisini. Fakat insanlar ayağıma kadar gelmişken, "bak kaynanası barışmak istiyor da, demekki bütün kötülük gelindeymiş ki dedirtmem kimseye"

İnsanlar onun gerçek yüzünü görmeli artık. Zaten tanıyan biliyor gerçi ne kadar despot biri olduğunu.

Ne guzel kusmussunuz keske barismasaydiniz direnseydiniz ben de kusum cok araya girenler oldu ama olsem barismam onla daha.evet sikinti cikiyor ama ypaacak bisey yok.bu kadin mesafeden anlar gibi durmuyor her hafta neden gidiyosunuz ki evinizde oturun baska bi sey bulun.herkes yegenini sever taviz vermeyin.

Bikaç haftadır üst üste iş çıkarıyorlar, inanın eşimi zorla götürüyorum.

Bide kadın "bize ve evliliğimize inanmıyormuş, bi ayrılıp bi barışıyormuşuz". Sorunların kendisinden kaynaklandığının hala farkında değil.

Yeğense yeğen, benimde yeğenlerim var. Ben senede bir görüyorum, onlar da alışırlar görmeyince.

Durumunuz çok sinir bozucu. Bu tür örnekler çok var etrafta.
Ne kadar uygulayabilirsiniz bilmiyorum ama mesela hafta sonu ziyaretine gittiğiniz zaman,
hem ziyaret en asağı yarım gününüzü alır (1 yada 2 saat oturup kalkamazsınız) ,
hemde kv. ile başbaşa kalma ihtimali daha yüksek diye düşünüyorum.
Bunun yerine eğer eşiniz illa gidelim diye baskı yapıyorsa,
hafta içi herhangi bir akşam iş çıkışı bir saat ugrasanız, hem yüz göz olamaz eşinizin yanında,
hem kısa oturup kalkarsınız ( yarın erken kalkıcaz bahanesiyle). Gelmediler de diyemez. Hafta sonu da size kalır.
Ayrıca laf soktuğu zaman başka gelini övüyorsa, gelin için atıyorum ''çok iyi, geçimli'' diyorsa,
sizde ''kayınvaldesi geçimli ki kızda geçimli davranıyormuş'' diyerek fikrinizi sunabilirsiniz.
Yok illa diretip kayınvaldesi kötü olduğu halde gelin idare ediyor diyorsa. Üç günlük dünyada firavun olmaya ne gerek var diyin :) Allah yardımcınız olsun...

Çalışıyormussun birde mantı yapmaya çağırdığında “arkadasın kızının doğumgününe gidicem tüh yaa görüyomusun anne keşke gelebilseydim” veya buna benzer seyler türetin çıkın birde her hafta sonu eşinizle plan, misafir çağırın hatta yakın arkadaşlarına kendinizi davet ettirebilrsin. Kadının çirkefliğini tahmin ettiğim için dıyorum bunu aa anne bende isterdim gelmek ama falancaya söz verdim tarzında konuşun ki ortalığı karıstıramasın. Ayda 4 gitmeyi ilk 3 sonra 2 ye düşürebilrsin böyle böyle. İnsan herseye alışıyor oda alışır

Senede 1 bile görsem yeter, o kadar seviyorum:kusmuk:

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, yazılan herşeyi dikkate alacağım.

Barışsanız dahi sık sık gitmeyin. O istediği kadar laf soksun siz hiiç takmayın he deyip geçin. Önemli olan sizin eşinizle mutluluğunuz. Bende de var böyle bir kaynana. Oğlunun yanında melektir kızım kızım başbaşa kaldığımızda gelin. Millete beni evine almıyor istemiyor bile demiş benim arkamdan düşünün. Halbuki ortada ne böyle bir sey var ne de konusu var. Kendisi torununu görmeye gelmez millete beni evinde istemiyor ondan der. Anlatsam bunun gibi ohoo bir sürü şey var. Ben hiç takmıyorum. Eskiden eşime söylüyordum bak şöyle dedi böyle yaptı diye. Niye böyle dedi neden bunu yaptı bir dünya sorguluyordum. Eşim bir gün dedi ki boşver sen annem ne dedi ne yaptı. Eskiden kendi çekmiş neler anlatırdı şimdi senin üstünde kaynanacılık oynuyor. Milleti de takma gerçeği ben biliyorum ya önemli olan o dedi. O günden beridir gülüp geçiyorum. Eşimle aram iyi ya gerisi problem değil. Hatta bazen ay anne iyi ki doğurmuşsun yoksa ben napardım diyorum. Fazla konuşamıyor böyle deyince

Durumunuz çok sinir bozucu. Bu tür örnekler çok var etrafta.
Ne kadar uygulayabilirsiniz bilmiyorum ama mesela hafta sonu ziyaretine gittiğiniz zaman,
hem ziyaret en asağı yarım gününüzü alır (1 yada 2 saat oturup kalkamazsınız) ,
hemde kv. ile başbaşa kalma ihtimali daha yüksek diye düşünüyorum.
Bunun yerine eğer eşiniz illa gidelim diye baskı yapıyorsa,
hafta içi herhangi bir akşam iş çıkışı bir saat ugrasanız, hem yüz göz olamaz eşinizin yanında,
hem kısa oturup kalkarsınız ( yarın erken kalkıcaz bahanesiyle). Gelmediler de diyemez. Hafta sonu da size kalır.
Ayrıca laf soktuğu zaman başka gelini övüyorsa, gelin için atıyorum ''çok iyi, geçimli'' diyorsa,
sizde ''kayınvaldesi geçimli ki kızda geçimli davranıyormuş'' diyerek fikrinizi sunabilirsiniz.
Yok illa diretip kayınvaldesi kötü olduğu halde gelin idare ediyor diyorsa. Üç günlük dünyada firavun olmaya ne gerek var diyin :) Allah yardımcınız olsun...

Çok şekersiniz, dimi ama :))
Allah müstehakını versin de diyebilirim bence, fazlasını hakediyor :)

BEn zaten gidersem, haftaiçi uğramaya çalışıyorum sırf millete gelmiyor, etmiyor demesin diye. Kendini iyi göstermeye bayılır çünkü, huyu bu. Hata hep karşı taraftadır !

Haftasonu olursa ne tüm günü, kahvaltıyla başlayıp bazen gece 11 i buluyor. Eşimin dengesizliği, playstation ın başından kalkmak nedir bilmiyorlar abisi ve çocuklarla !

Barışsanız dahi sık sık gitmeyin. O istediği kadar laf soksun siz hiiç takmayın he deyip geçin. Önemli olan sizin eşinizle mutluluğunuz. Bende de var böyle bir kaynana. Oğlunun yanında melektir kızım kızım başbaşa kaldığımızda gelin. Millete beni evine almıyor istemiyor bile demiş benim arkamdan düşünün. Halbuki ortada ne böyle bir sey var ne de konusu var. Kendisi torununu görmeye gelmez millete beni evinde istemiyor ondan der. Anlatsam bunun gibi ohoo bir sürü şey var. Ben hiç takmıyorum. Eskiden eşime söylüyordum bak şöyle dedi böyle yaptı diye. Niye böyle dedi neden bunu yaptı bir dünya sorguluyordum. Eşim bir gün dedi ki boşver sen annem ne dedi ne yaptı. Eskiden kendi çekmiş neler anlatırdı şimdi senin üstünde kaynanacılık oynuyor. Milleti de takma gerçeği ben biliyorum ya önemli olan o dedi. O günden beridir gülüp geçiyorum. Eşimle aram iyi ya gerisi problem değil. Hatta bazen ay anne iyi ki doğurmuşsun yoksa ben napardım diyorum. Fazla konuşamıyor böyle deyince

:D :D Bende eşimden bunları ve bi ton özürler duyduktan sonra içim daha rahat.
Eskisi kadar batmıyor söyledikleri çünkü biliyorum artık. Bu kadın da böyle, tutamıyor çenesini !!

Yeğenler amcalarına düşkün deyip gitmek bana biraz tuhaf geliyor, kılıf geliyor. Kimse amcasını görmedi diye ölmez. Bence eşinizin ailesine sık gitme bahanesi bu.
Konunuza gelince de başkasının gelinini övmeye başlayınca, aay gelin deyince aklıma geldi filancanın kayınvalidesi diye başla. Ama hemen. Araya dakika koyma. Lafını kesip başkasının kayınvalidesini öv. Eşinin yanında içine düş. Eşin yokken suratın sirke satsın.
:) Hahahaha çok iyi yaa, keşke bende yapabilsem

İşte onların böyle bir aile yapısı var, diğer gelini ve torunları yanlarında bizim yokluğumuz direkt dikkat çekiyor.

Sadece kendileri değil, dayıları ve teyzeleri de kayınvalideme yakın oturuyor (aynı mahallede) Onlar da kendimizi unutturmayacak şekilde görüşmemizi bekliyorlar.
Beklesinler.
Her beklentiye Karşılık vermeyin.

Aramassa aramam, çağırmassa gitmem, hele oğlu gelmesse benle hiç ölüm kalım yoksa gitmem. İşi düşer arar, işim düşer oğlu arar.
Laf sokar anladım derim, birşey anlatır doğrudur derim. Yorum yapmam genelde, gerekirse yorum yapar, gerekmesse ben yorum yapamam herkesin kendi düşüncesidir der geçerim.
Çoğu söylediğini dinlemem beynimi ve kalbimi gereksiz yormamak için günlük mevzulardan konuşurum detaylara inmem.
Oğlu baktım bayadır görüşmüyor, ara baya zaman geçti git annenlere uğra iyiler mi derim. Gelmiyosunuz etmiyosunuz derlerse Bazen beraber uğrarız o da max. 1 saat.
Böyle bir denge kurdum kendimce öncesinde anne&kız olalım istiyordum malesef olmadı çok yıprandım taviz verdim ruhsal olarak yaralandım. O nedenle artık bende değişim başlasın dedim böyle yaptım. Şimdilik şükür sorun yok.
Sen de içinizdekileri kusmak istiyorsun ama emin ol değişen birşey olmuyor daha da sarıyor. Onlar değişmiyorsa biz değişelim görmezden gel yokmuş gibi davran söylediklerini takma çok abartırsa eşin savunsun sen gerçekten ortaya atma kendini hakkında hayırlısı olsun.

sakın özür dilemeyin kendini birşey sanıp daha da abartır
bir iki tamam da hiç cevap vermezseniz de sürekli konuşur bence 2 defa vermeyin bir kere cevap verin
ama falancanın kayınvalidesi var gerçekten iyi kadın gelinini oğlunu darlatıp ömürlerini kısaltmaz diye söyleyin

Kimse yokken ne var ne yok söylerdim başkasının geldiğini duyunca da sesli sesli ağlamaya başlardım ben size ne yaptım o kadar değer veriyorum bu lafları hakettim mi diye :KK70:
Gerçi Allah korkusu var bende hayatta yapamazdım da belki siz yaparsınız :KK70:

Asla yapamam o kadarını :)) Allahtan korkmasam ben onun hakkından gelirdim zaten de herkes yaptığından utansın boşver.

Her hafta oraya gittiğiniz sürece benzer şeylerş sil baştan yaşarsınız
İki kuralınız olacak
Her hafta asla gidilmeyecek
Gidilince de eşiniz yanınızdan başka yere gitmeyecek
Bunun bahanesi,yok iyi olalım,yok onun hatırı bunun bilmemnesi yok
Her hafta sizi saymayan,eşinizle boşanmış olsanız şu an daha mulu olacak olan bir kadının evine nasıl gidebiliyorsunuz gerçekten?
Daha da orta yolmuş da bilmemneymiş.
Yol mu kalmış ortası olsun.

bu konuda idolum teyzem, kadina kayınvalidesi, eltisini ya da gorumcesini ornek vererek laf soksa biseyler dese, ayyy ne kadar hamaratlar maşallah, ayy ne gecimliler ne kadar iyi dogru diyosunuz deyip geciyo

sanki ona laf sokulmuyo herhangi birinin yaptigi davranis takdir ediliyo gibi onay veriyo. oyle olunca ne diyecekler anca iste falancanin gelini iyi, bak eltin ne kadar girisken, x her isimize kosar laflarina onay alip susuyo kadin.

bana kv birilerini ornek verse gelin iyi kv kotu diye ki; bunun anlami ben iyiyim bak elde neler var demek
cevabim hazirdir, eeee gecim iki bastan hersey karsilikli. sabrediyosa bile bi yere kadar sabreder gelin de. sonra kaynana da kalir bi basina. dert cekmeye mi geldi elin kizi dunyaya diyorum
ya da ugrascak halim yoksa masallah allah dirlik gecim versin iyi yapiyo diyorum.

laf size sokulmuyo oyle dusunun, kendinizden soyutlayin durumu. sonra kendi kendine sindiremeyip kizsa da o hatali olcak. siz sinirlenip karsilik verseniz suclu olcaksiniz

komsu teyzenin dedikodu yapisi gibi dusunup gecistirin kisaca

Çok mantıklı söyledikleriniz, kendimden soyutlamam konusunda çok haklısınız.

Bende bi anlatsam, ne kayınvalideler var ama muhatap olmak istemiyorum kendisi ile. Sohbeti kendi açmasa, yan yana sabaha kadar otursam konuşmam.

bide geline sormak lazim nasil bakmis

sorsan benim kaynanam da bana cok guzel bakmistir. halbuki yedigi yemegi yapti, kendi b

bu tek gitmeler doldurulmus olarak geri donuyo ama bi zaman sonra:KK53:

ben goze alamam, cok cektim o konuda cunku. evime geliyodu, oglum beni birak artik eve diyodu. ben ne biliyim. meger arabada aglar sizlar yalan soyler arkamdan konusup sikayet edermis

adam eve bi geliyodu, sanarsin hirosimaya bombayi ben attim

kocayi tek yollamak uzun vadede cok zararli bence, alismasin tel gitmeye

Bende dolduramasın diye meydanı boş bırakmamak için yalnız göndermek istemiyorum zaten.
Allahından bulsunlar, iftira atıp, yuva yıkanlar.

Her hafta oraya gittiğiniz sürece benzer şeylerş sil baştan yaşarsınız
İki kuralınız olacak
Her hafta asla gidilmeyecek
Gidilince de eşiniz yanınızdan başka yere gitmeyecek
Bunun bahanesi,yok iyi olalım,yok onun hatırı bunun bilmemnesi yok
Her hafta sizi saymayan,eşinizle boşanmış olsanız şu an daha mulu olacak olan bir kadının evine nasıl gidebiliyorsunuz gerçekten?
Daha da orta yolmuş da bilmemneymiş.
Yol mu kalmış ortası olsun.

İnsan işte kötü bir aileye düşünce, eşi de hafif yarım akıllı annesinin ağzına bakan ama asla ayrılmak istemeyen biri olunca ne yapacağını bilemeyip; denize düşünce yılana bile sarılabiliyor.

Back
X