• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidesi ile mesafeli ve seviyeli ilişkisi olan hanımlar, vakit ayırırsanız memnun olurum ?

Yeğenler amcalarına düşkün deyip gitmek bana biraz tuhaf geliyor, kılıf geliyor. Kimse amcasını görmedi diye ölmez. Bence eşinizin ailesine sık gitme bahanesi bu.
Konunuza gelince de başkasının gelinini övmeye başlayınca, aay gelin deyince aklıma geldi filancanın kayınvalidesi diye başla. Ama hemen. Araya dakika koyma. Lafını kesip başkasının kayınvalidesini öv. Eşinin yanında içine düş. Eşin yokken suratın sirke satsın.

Çok fena tavsiyeler geliyor valla, korkulur bizden :))
Çok mantıklı, araya dakka koymamak, zaten zeki bir kadın mutlaka anlayacaktır. Deneyeceğim bunu :D

çok uzuldum hikayenize, Allah bildigi gibi yapsin onu. ne kadar merhametsiz dusuncesiz bi insanmis.

tabiki kilinizi kipirdatmayin, annem de 25 yil birlikte oturduktan sonra ayirdi evini. o kadar mutlu ki. insallah siz de cok mutlu olursunuz hep

Allah razı olsun güzel kardeşim, Allah hepimizi evimizde eşimizle varsa çocuklarımızla mutlu etsin. Kapıyı kapatınca dışardakiler, dışarda kalsın inşallah.

Zoraki barışmalar taraftarı değilim. Iki tarafında içi hala soğumamis birbirine laf sokma derdinde. Şahsen ben yanımda istemediğim bir konu işlense böyle davranırdim sanırım:
Kv: Xy nin gelini cok becerikli blabla
Ben: Gecen gördüm, Filandada hayvanat bahçesinde fil yavrusu doğmuş. Bir görsen çok tatlı. Dop dop ortalıkta dolaşıyor
Kv: Ne alaka şimdi?
Ben: Hic öyle aklima geldi (tabi her övmesinde başka bir ülkede başka bir hayvanat bahçesinde başka bir bebek dünyaya geliyor). Kötü gelin cevabı "Neden? Hayatımla hic alakası olmayan nefes alanlar oyununu oynamiyormuyuz?!" De denilebilir tabi. Ama kavga çıkmasın diye her defasında baska bir hayvan bebegi dünyaya getiririm
Mümkün oldukça gitmeyin ve yalnız kalmayin

Konular aynı, değişen insanlar .. yada gelinler diyelim . Benzer şeyler poff yazmaya üşeniyorum sinsiliklerini. Ben eşim olmadan tek gitmem , gündüz hiç gitmem ( kızımın aşısı kontrolü vs olunca yanımda arkadaşımla uğrarım coook nadir yılda 3 kez olmaz) eşimide tembihlerim beni yanlız bırakma kıyamam camiiye gider gelir hemen sorar canını siktilarmi diye . Burda en büyük sorun eşler ,es izin vermese istediği kadar despot olsun ağzını açamaz. Çok şükür benim eşim ailesinin ne olduğunu bilir ina göre hareket eder.

Sorun zaten yetiştirdiği çocuklarda. Abisi de cevap veremez, eşim de.

Haklıyı haksızı ayıramazlar, adil yetiştirememiş çocuklarını. İnşallah ben evladımı, onun isteklerine göre değil de Allahın rızasını kazanacak şekilde yetiştireceğim Rabbim nasip ederse. Benim için kendisi ibretlik zira.

Boyle bir insanla asla Orta yolu bulamazsin. Anlattigin kv karakteri aynisi ve daha fazlasi da benim başımda vardi. Senin gibi her yolu denedim olmadi. Ayni bina da altli üstlü oturuyorduk. Ailede herkesi bastirmis. Herkes ona boyun egiyordu. Bende de bunu istediler yalniz benimkinde yalan iftira kiskanclik hasretlik ve parayi oglundan bile cok seven bir bayandi kendisi. Hamile oldugumu ogrenince bana cok eziyet etti. Oglum dünyaya geldi gelip görmedi aksine 1 haftalik lohusaydim subat ayinda bizi evden kovdu cocugum olduğu için. Ondan sonrada sadece 6 ay daha dayanabildim ve arkama bakmadan eşimle bir daha hayatimiza almamak şartı ile eşimin kendi eliyle yaptigi evi onlara hibe edip orayi terk ettik. Şuan kira da oturuyorum ama cok mutluyuz 3 senelik evliyim. Sanki yeni evlenmiş gibiyim cok şükür. Bu kadar kotuluklerinin üzerine hala onlar hakli biz yanlışiz çünkü onlara boyun egmedik. Maddi acidan onlara para yedirmedik diye. O yuzden bu tür insan demek istemiyorum, kişiler asla yola gelmezler. Vicdanlarını nerede bıraktıkları unutmuşlar çünkü

Zoraki barışmalar taraftarı değilim. Iki tarafında içi hala soğumamis birbirine laf sokma derdinde. Şahsen ben yanımda istemediğim bir konu işlense böyle davranırdim sanırım:
Kv: Xy nin gelini cok becerikli blabla
Ben: Gecen gördüm, Filandada hayvanat bahçesinde fil yavrusu doğmuş. Bir görsen çok tatlı. Dop dop ortalıkta dolaşıyor
Kv: Ne alaka şimdi?
Ben: Hic öyle aklima geldi (tabi her övmesinde başka bir ülkede başka bir hayvanat bahçesinde başka bir bebek dünyaya geliyor). Kötü gelin cevabı "Neden? Hayatımla hic alakası olmayan nefes alanlar oyununu oynamiyormuyuz?!" De denilebilir tabi. Ama kavga çıkmasın diye her defasında baska bir hayvan bebegi dünyaya getiririm
Mümkün oldukça gitmeyin ve yalnız kalmayin

Yaaa çok tatlısınız :)
Nasıl çıldırıyordur sizinki :))
Kesinlikle ilk cümlenize katılıyorum. Zoraki barışmalar, ne kadar samimi olursa artık ikimizinn de içinden gelmeden, o annesinden babasından çekindiğinden bişey diyemedi. Bende eşime duyduğum sevgiden.

Ama hakaretler başlarsa, bu sefer kimsenin hatrını dinleyemeyeceğim sanırım.

Yaaa çok tatlısınız :)
Nasıl çıldırıyordur sizinki :))
Kesinlikle ilk cümlenize katılıyorum. Zoraki barışmalar, ne kadar samimi olursa artık ikimizinn de içinden gelmeden, o annesinden babasından çekindiğinden bişey diyemedi. Bende eşime duyduğum sevgiden.

Ama hakaretler başlarsa, bu sefer kimsenin hatrını dinleyemeyeceğim sanırım.

Yok benim eşimin annesi iyi şükür, bir derdimiz yok. Örnek olarak yazdım. KVdem bana başkalarının gelinlerini felan övmez genelde.Ama ben kvdemi överim çünkü gerçekten becerikli bir bayan. Yaninda ezik kalırım kiyaslasak :D
Insallah sizin evinize de huzur ve ferahlık gelir. Insanlar ailesine neden böyle zulüm eder hic anlamıyorum. 3 günlük dünya.

Boyle bir insanla asla Orta yolu bulamazsin. Anlattigin kv karakteri aynisi ve daha fazlasi da benim başımda vardi. Senin gibi her yolu denedim olmadi. Ayni bina da altli üstlü oturuyorduk. Ailede herkesi bastirmis. Herkes ona boyun egiyordu. Bende de bunu istediler yalniz benimkinde yalan iftira kiskanclik hasretlik ve parayi oglundan bile cok seven bir bayandi kendisi. Hamile oldugumu ogrenince bana cok eziyet etti. Oglum dünyaya geldi gelip görmedi aksine 1 haftalik lohusaydim subat ayinda bizi evden kovdu cocugum olduğu için. Ondan sonrada sadece 6 ay daha dayanabildim ve arkama bakmadan eşimle bir daha hayatimiza almamak şartı ile eşimin kendi eliyle yaptigi evi onlara hibe edip orayi terk ettik. Şuan kira da oturuyorum ama cok mutluyuz 3 senelik evliyim. Sanki yeni evlenmiş gibiyim cok şükür. Bu kadar kotuluklerinin üzerine hala onlar hakli biz yanlışiz çünkü onlara boyun egmedik. Maddi acidan onlara para yedirmedik diye. O yuzden bu tür insan demek istemiyorum, kişiler asla yola gelmezler. Vicdanlarını nerede bıraktıkları unutmuşlar çünkü

Vicdan ve merhamet eksikliği tüm sorun.

Bende çalışıp, diğer gelin gibi paramı yedirmediğimden her gittiğimde borçlarından bahsediyorlar bana.
Kayınpederimin mali müşavirlik ofisi var, abisi işletiyor şuan. Aylık gelirlerinin sınırı belli değil, aynı zamanda kiraları da kv alıyor. Gözü doysun inşallah ama hala aç yazık. Biraz az yiyip harcasalar, hepsini öderler 1 sene içinde. Benim derdim mi bana anlatıyor anlamıyorum. Eşimle benim etimiz budumuz belli ama yine de anlatması bi garip geliyor...

Bende yeni evlenmiş gibiyim biliyormusunuz, duygularıma tercüman oldunuz..
Allah yuvamızdan huzur ve mutluluğu eksik etmez inşallah.

benim.kaynanamda boyle surekli baskasinin gelini över sacma sapan laf sokat.annemi hic hazedemez mesela yalan soyler elimden kuŕan dusmez basi.secdeden kalkmaz ama esine bir cay yapmaz kimseyide begenmez ayy cok g8cık bir kadinn

Yok benim eşimin annesi iyi şükür, bir derdimiz yok. Örnek olarak yazdım. KVdem bana başkalarının gelinlerini felan övmez genelde.Ama ben kvdemi överim çünkü gerçekten becerikli bir bayan. Yaninda ezik kalırım kiyaslasak :KK70:
Insallah sizin evinize de huzur ve ferahlık gelir. Insanlar ailesine neden böyle zulüm eder hic anlamıyorum. 3 günlük dünya.

Bende anlayamıyorum bu sorunun cevabını.

Kapandım, bununla bile dalga geçti. Bakalım "ne kadar sürecek diye". Kadın bariz beni çekemiyor, oğlundan da kıskandı en başında. Bizimkisi de beceriklidir ama onunki artık kibire kaçıyor ve bu çok tehlikeli bişey.

Kayınvaldemle 25 yıldır gayet iyi geçiniyoruz hakkını yemeyeyim kendisinden hiç kötülük görmedim, birbirimizi severiz.
Sizin kayınvaldeniz sağlıklı iletişim kurulabilecek biri gibi görünmüyor.
Mümkün mertebe minimum ilişki kurun, eşinizin çocuklarla onlara yaptığı her ziyarete katılmak zorunda değilsiniz.
Ziyarete gittiğinizde de yalnız kalmayın,özel sohbet etmeyin. Bu tiplerle anlaşmak da başetmek de zordur. Özel sorularına cevap vermeyin gülümseyip geçiştirin.
'Aman ilişkimiz düzelsin' diye düşünüp iyi niyetinizin kurbanı olmayın,sizde o potansiyeli görüyorum çünkü...

:ıslık: o da bende bu potansiyeli gördü ki, aldı. Yoksa oğluna karşı da çıkabilirdi böyle cevval bir kadın.

Keşke şunların bir kısmını en başında gösterseydi ahh bu insanlar...

Yaşamadan bilinmez tabi ama evlenmiş olan oğlunun yuvasını düşünmeden bir masraf yaptım, bir daha yaparım zihniyetinde olan bir insanın ben benden özür dileyene kadar evine gitmezdim. Eşim gitsin ben gitmezdim. Bende kayınvalidemle iyi anlaşırım. Seni boşar başka gelin alırız demek bu ne saygısızlık ya? Mecburen gidiyorsanız hiç sohbet Muhabbet etmeyin bence. Sorulmadığı zaman konuşmayın cevap vermeyin. Söyledikleri çok saygısızca. Aramayın kesinlikle. Bu söylediklerini de eşiniz üstünüze gelirse hatırlatın. Herşeye tamam kıyaslama yapmasına da Bi şey demiyorum ama bir düğün daha yaparım ne demek? Resmen siz boşanın diye beklemiş.

Kesinlikle eşimi de doldurup, çanak tuttular. Hatta sütüyle bile tehdit etmiş olabilir, herşey bekliyorum.

Çıkar gidersen bu binadan, hakkımı helal etmem bile demiş eşime. O da garibim, eşime haksızlık yaptım, bir de dışarda ayrı bir evde yaşayalım da "sorun bizde mi, annemde mi görelim istemiş" Sonuç, çok şükür 2 yıldır gül gibi geçinip gidiyoruz, demekki sorunlu olan kayınvalide imiş. Asla affetmeyeceğim kendisini, resmen yuvamı yıkmak için uğraştı gece gündüz. Allah'a havale ettim kendisini.

Kayınvalidenizle eşiniz her hafta sonu hatta isterse her gün görüşebilir. Ama bu sizi bağlamaz. Seviyeli bir ilişki istiyorsanız üç dört ayda bir görüşün. Mevlüttü, nişandı, düğündü, tarhanaydı gitmeyin; kendi işlerinizi bahane edin. Hem çalışıp hem her hafta sonunuzu oraya ayırmayın. Kendinize ait bir hayatınız olduğunu hem kayınvalideye hem eşinize kabul ettirin. Bakın herkes kvyi öyle kabul etmiş, sizi de böyle kabul etsinler!

Back
X