Kayınvalidesi ile oturan arkadaşlar

BAYEN

orkide
Kayıtlı Üye
30 Mart 2010
74
0
86
İzmir
Merhaba kızlar aranıza yeni katıldım kendimi çok yanlız hissettiğim için bu siteye üye olup sizlerle stres atmaya karar verdim. 1,5 yıllık evliyim. Eşimle severek evlendim. 5 aylık bir oğlum var. Evlendiğimden beri kaynanamla oturuyorum. Ev onun birlikte oturuyoruz. Tabii bu benim için çekilmez bir şey. Eşimi sevdiğim için ben bu şekilde olmasını kabul ettim. Buraya kadar herşey normal fakat anormal olan bir şey. Eşimi sevdiğim ve iyi niyetimden dolayı kabul ettim şey kabusum oldu. Hiç kimsenin umru değil fedakarlık yapmışım iyilik güzellik yapmışım falan. Sanki mecburmuşumda yapmışım gibi unutuldu bile. Benim el üstünde olmam gerekmiyormu? Ama hep altan almak zorunda kalan herşeye herkese ayak uydurması gereken ben oluyorum. Ben olsam eşim böyle bir şey yapsa onu mutlu etmek ezdirmemek için herşeyi yapardım. Ama o bile beni anlamıyor. Annemdir alttan al hı hı de. öyle de yapınca kaynanam kendini bir şey sanıp herkesi yönetmeye çalışıyor. Artık çok bunaldım eşim bile beni tutmuyor çok yanlız hissediyorum kendim.

seni anlayabiliyorum benim kaynanam yok çoktan rahmetli olmuş ama aynı evde olmadığımız halde karşı dairedeki eltime görümceme falan bile tahammül edemiyorum..bazen iyiki kaynanam yokmuş diyorum..

Bir an önce evinizi ayırmanızı tavsiye ederim..
Şimdi sorunlar birken yarın bin olur..
Aile büyükleri ile beraber oturmak her zaman zordur..

Kayınvaliden dünyanın en iyi insanı olsa bile
yine de beraber oturmak çok zor bence
Hele ki böyle sorunlar olunca iyice çekilmez oluyor
ımkanınız varsa ayırın evinizi
Gençliğine yazık

Evımızı ayırma dıye bırŞey sÖzkonusu olmaz ÇÜnkÜ eŞım annesıne Çok dÜŞkÜn kadın yanlız ne yapsın dıyor. Bır gÖrsenız herŞeye kartıŞıyor hep kendı ıstedıĞı gıbı olsun ıstıyor. Temızlık, yemek, gezme falan hep onun dedıĞı olacak. Ben bıraz aĞırlık koymaya ÇalıŞsam eŞım tarafından hep uyarı alıyorum. Annem alınır. Aman kırılmasın. Dıyor. EŞım benı hıÇ anlamıyor. Aslında ıÇın ıÇın bana hak verıyordur ÇÜnkÜ annesını ıyı tanıyor. Benım annem bÖyle ıŞte deyıp Çıkıyor. EvlendıĞımden berı kendıme aıt bır hayatım olmadı. Yanlız bır alıŞverıŞe bıle Çıkamıyoruz. Ancak o burda olmazsa Çıkabılıyoruz. Aksı halde benden Önce gıyınıp hazırlanıyor. EŞımle tatıl planı yapıyoruz mesela hafta sonu ıÇın hemen benden Önce atılıyor. EŞımde ne yapayım gelmemı dıyeyım dıyor. HıÇ deĞerım yok onun gÖzÜnde ıkısı karar alıp bana ayak uydurmak kalıyor. Eskıden bÖyle deĞıldım ben evlenınce aŞk uĞruna ne hale dÜŞtÜm. PeŞımde pervane oluyordu Şımdı neden bÖyle oluyor kı. Eee nasılsa alacaĞını aldı artık.

Evİmİzİ ayırma dİye bİrŞey sÖzkonusu olmaz ÇÜnkÜ eŞİm annesİne Çok dÜŞkÜn kadın yanlız ne yapsın dİyor. Bİr gÖrsenİz herŞeye kartıŞıyor hep kendİ İstedİĞİ gİbİ olsun İstİyor. Temİzlİk, yemek, gezme falan hep onun dedİĞİ olacak. Ben bİraz aĞırlık koymaya ÇalıŞsam eŞİm tarafından hep uyarı alıyorum. Annem alınır. Aman kırılmasın. Dİyor. EŞİm benİ hİÇ anlamıyor. Aslında İÇİn İÇİn bana hak verİyordur ÇÜnkÜ annesİnİ İyİ tanıyor. Benİm annem bÖyle İŞte deyİp Çıkıyor. EvlendİĞİmden berİ kendİme aİt bİr hayatım olmadı. Yanlız bİr alıŞverİŞe bİle Çıkamıyoruz. Ancak o burda olmazsa Çıkabİlİyoruz. Aksİ halde benden Önce gİyİnİp hazırlanıyor. EŞİmle tatİl planı yapıyoruz mesela hafta sonu İÇİn hemen benden Önce atılıyor. EŞİmde ne yapayım gelmemİ dİyeyİm dİyor. HİÇ deĞerİm yok onun gÖzÜnde İkİsİ karar alıp bana ayak uydurmak kalıyor. Eskİden bÖyle deĞİldİm ben evlenİnce aŞk uĞruna ne hale dÜŞtÜm. PeŞİmde pervane oluyordu Şİmdİ neden bÖyle oluyor kİ. Eee nasılsa alacaĞını aldı artık.

Hata ilk başından yapılmış..
Zaten tüm bu yaşadıklarınız hiç anormal değil ki..
Kayınvalidenizle beraber yaşamayı baştan kabul ettiğiniz için şu anda ne deseniz boş...
Evinizi de madem asla ayıramazsınız o zaman sabırlı olmaya çalışın..
Biliyorum zor ama başka çareniz yok..

Evet ılk baŞında hata yaptım ben. Ama yınede bu kız bızı bÖyle kabul ettı o baŞımızın tacı bıze zorluk Çıkarmadı demıyorlar. EŞımde artık benı sevmıyor galıba. HıÇ duygularıma skıntılarıma Önem vermıyor. Bıraz konuŞmaya ÇalıŞsam offf hep annemı kÖtÜlÜyorsun amma art nıyetlısın dıyor. Artık onunlada paylaŞmıyorum sıkıntılarım. Adım hep Şıkayet edene Çıktı. Onların yaptıkları normal benım ısteklerım anormal gelıyor onlara .

Zordur aynı evde birlikte oturmak k.vailde ile onun yaşadığı eve adapte olmak onun dediklerini yapmak ona uyum sağlamak.
Hatayı baştan yapmışsınız zaten keşke olmasaydı ayrı bireve çıksaydınız.
İki ayrı düşünce olunca ortak noktayı bulmak zorlaşıyor işte..
Biraz dişinizi gösterin hem eşinize hem annesine yoksa daha çok başınızı ağrıtırlar..

Valla şekerim mutlu değilsen mutlu olmanın yollarını ara. Eşin sana evlenmeden önce anlamsız bir dayatmada bulunmuş. Annemle oturacaksın diye şart koşmuş. Sen de bu dayatmayı kabul etmişsin. Seni niye başının tacı etsin ki sana dayatma yaptığı zaman bile olur kocacım ben seni çok seviyorum ne dersen kabulüm diyen bir karısı var. Seni mutlu etmek için neden uğraşsın ki sen fedakarlığa dünden razı olmuşsun ve eşinin mutluluğunu kendinin mutluluğunun önüne koymuşsun. Onun çaba göstermesine fedakarlık yapmasına hiç gerek kalmamış.Ev ev üstüne olmaz diye bir atasözü duymadın mı hiç?Veya ailen çevren de mi uyarmadı seni?. Bu durumu o kadar boynunu büküp ezik vaziyetlerde kabullenmişsin ki ayrı eve çıkmamız söz konusu olamaz gibi kesin kelimelerle kendini sınırlıyorsun. Evlenince bu ortamda mutlu olmadığını anlamışsındır herhalde. Mutlu olmadığın bir ortama niye bir de çocuk yapıp kendini bu adama iyice bağladın?O senin mutluluğunu umursuyor mu ki sen onu bu kadar seviyorsun?Annesi niye yalnız kalamazmış ayrıca? Benim 78 yaşındaki anneannem ve eşimin o yaşlardaki anneannesi hem de çocuklarından ayrı şehirlerde tek başına yaşıyorlar da senin kaynanan sizle aynı şehirde neden yalnız yaşayamayacakmış?Aynı evde yaşamayı kabul ederek başta çok ama çok bbüyük bir hata yapmışsın. Kayınvalide melek bile olsa aynı evde gelinle anlaşmaları çok zordur. Eşinle rahat edemezsin. Eşine rest çekmezsen de hataya devam etmiş olursun ve mutsuz bir şekilde yıllarca yaşarsın. Eşine resti çek. Ya ayrı eve çıkarız ya da sana anacığınla mutluluklar de. Bunu demezsen zaten ayrı eve çıkmayı eşinin kabul etmesi çok zor. Ancak seni kaybedebileceğini görürse belki bunu kabul eder. Kabul etmezse de bu duruma devam edip evliliğini sürdürme bence. Çünkü insanlar mutlu olmak için evlenmeli evlenmiş olmak için değil. Eşin seni mutlu edemiyorsa ve seni mutlu edecek şartları yaratmayı kabul etmiyorsa kendi yolunu çiz arkadaşım. Seçimi yap. Mutluluk mu mutsuzluk mu.

Son düzenleme:
üzüldüm canım ben de 4 yıl kadar birlikteydim.Ama eşim hep yanımda durdu.Gerçi bir evimiz ayıracağımızı baştan beri söylemiştik. Eşyalarımızı aldıktan sonrada ayrıldık.Ama canım çok zor çok.Daha yeni kendime gelebildi psikolojim.Allah kolaylık versin.Tez vakitte kurtarsın.

Seloş um yazdıklarının hepsi doğru onu çok sevdiğimi ve her ne yaparsa yapsın yinede vazgeçemeyeceğimi biliyor. Hep caba gösteren benim o hiç kasmıyor bile nasılsa karım iade eder. Annemi diye. Eşimi tekrar kazanmak için ne yapayım biraz kendimi geri çeksemmi acaba.

Biraz kaderdaşız bende zaman zaman oturuyorum bir arada (2 gelini daha var benden başka aramızda geziyor) hep yeni evlenecek olanlara söylüyorum dünyanın en iyi insanıda olsa kayınvaldeniz asla! oturmayın insan yeri geliyor annesiyle bile anlaşamıyor..

Bende sizin gibi sevdiğim için kabul ettim PıŞMANIMMMMM...
Yapacak bir şey yok sadece sabredicez..

Seloş um yazdıklarının hepsi doğru onu çok sevdiğimi ve her ne yaparsa yapsın yinede vazgeçemeyeceğimi biliyor. Hep caba gösteren benim o hiç kasmıyor bile nasılsa karım iade eder. Annemi diye. Eşimi tekrar kazanmak için ne yapayım biraz kendimi geri çeksemmi acaba.

ah bacım hala kocamı tekrar nasıl kazanayım diyorsun..Azcık kendi değerini bil ki başkaları da bilsin..sen şuan kendine değer vermiyorsun ne diye çekiyorsun bu eziyeti söylermisin kim için ne için eşine resti çek ve daha ileri git baktın olmuyor boşa gitsinn sen onun anasını çekmek zorunda değilsin senin ailen hiç mi arkanda durmuyor..ilerde o çocğunun da psikolojisi bozulacak..

son sözüm sana aklın varsa boşanacam de ayrı eve çıkmazsan çıökmazsa boşan.Sevgi bir yere kadar kadın olarak sana değer vermeyen adamı ne diye seviyorsun hala..

Arkadaşım mesele eşini kazanmak değil mesele ayrı eve çıkmak. Ayrı eve çıkmak için de ya ayrı eve çıkarız ya da boşanırız demen gerekiyor. Bu işin başka çaresi yok. Ama bu resti çekerken kendinin de inanman gerekiyor. Yoksa blöf yaparsan eşin de blöfünü anlar ve hiçbir işe yaramaz. Öncelikle kendin ya ayrı ev ya boşanma olayına karar vermelisin sonra da bunu eşine açıklamalısın. ıstiyorsan önce boşanma lafından bahsetmeden ayrı eve çıkman gerektiğini kayınvalideyle oturmanızın normal olmadığını ve mutsuz olduğunu anlat. Kabul etmezse de sen beniim mutluluğuma önem vermiyorsun demek ki bana değer vermiyorsun ben de benim mutluluğum için kılını kıpırdatmayan ve bana değer vermeyen biriyle yaşayamam deyip boşanmak istediğini söyle. Bu işin başka çözümü yok gibi gözüküyor. Sabret otur diyen arkadaşlar olmuş onlar çok meraklılarsa otursunlar kaynanayla 30 yıl daha.Mutlu olmak falan umurlarında değil heralde bu arkadaşların.

Son düzenleme:
canım hatayı baştan yapmışsın aynı evi kabul etmicektin
şimdi işin daha zor otur katlan desem ne zamana kadar.kocana resti çek desem burdada bir yuva söz konusu arada çocukda var
zor bir durum canım.en iyi kararı sen verebilirsin ancak:1closedeyes:

onlar hıcbır zaman mınnet etmezler canım
zıra bılıyordu sartımızı en basından kabul etmeseydı ısıne gelıyorsa mantıgı var

yanı en basından kabul ederken zaten sorunların yasanabılecegını mutlaka tahmın edıyordunuz
bence bu saatten sonra esınızden ve yuvanızdan vazgecemeyecegınıze gore tsk etmelerını beklemeden esınızınde dedıgı gıbı he he dıyerek ıdare etmek kalıyor

Arkadaşım mesele eşini kazanmak değil mesele ayrı eve çıkmak. Ayrı eve çıkmak için de ya ayrı eve çıkarız ya da boşanırız demen gerekiyor. Bu işin başka çaresi yok. Ama bu resti çekerken kendinin de inanman gerekiyor. Yoksa blöf yaparsan eşin de blöfünü anlar ve hiçbir işe yaramaz. Öncelikle kendin ya ayrı ev ya boşanma olayına karar vermelisin sonra da bunu eşine açıklamalısın. İstiyorsan önce boşanma lafından bahsetmeden ayrı eve çıkman gerektiğini kayınvalideyle oturmanızın normal olmadığını ve mutsuz olduğunu anlat. Kabul etmezse de sen beniim mutluluğuma önem vermiyorsun demek ki bana değer vermiyorsun ben de benim mutluluğum için kılını kıpırdatmayan ve bana değer vermeyen biriyle yaşayamam deyip boşanmak istediğini söyle. Bu işin başka çözümü yok gibi gözüküyor. Sabret otur diyen arkadaşlar olmuş onlar çok meraklılarsa otursunlar kaynanayla 30 yıl daha.Mutlu olmak falan umurlarında değil heralde bu arkadaşların.[/QUOTECanım ben arkadaşın dediklerine sonuna kadar katılıyorum inan başka çıkış yolun yok nasıl mı bu kadar kesin söylüyorum aynı durumları yaşadım çünkü hemde 12 yıl ve sessiz sakin bi şekilde kayınvalideden ayrılmak için sabrettim ama maalesef ben sabrettikçe onlar ana oğul benim bu duruma alıştığımı düşündüler sonunda kesinlikle ayrılıcağımı son derece sert ve ne yazıkki saygısız bişekilde dile getirice eşim bu işin buraya kadar olduğunun farkına vardı ve evini alıp yeni evleniyormuşçasına dayayıp döşeyip kayınvalidenin evinden sadece kıyafetlerimizi alarak çıktık çok ağladı üzüldü ama sonra alıştı eşim her akşam uğradı ben ona keza onu yalnız bırakmamaya çalıştım ve ne yazıkki asla annemi bırakamam diyen adam 60 yaşındayken bırakmadığı annesini 72 yaşında bıraktı....çünkü iki çocuğundan uzak kalma ihtimali anneden uzak kalma ihtimalinin yanında daha çok yıpratacaktı kendisini bu onun içinde çok zor bir seçim bu yüzden hiç kimse daha başından kayınvalide ile yaşamayı kabul etmemeli...bence sadece kayınvalide değil 3.şahısların bulunduğu hiç bir evliliğin uyumlu ve normal bir evlilik olacağını düşünmüyorum:olmaz::olmaz:

EŞımı kendı tarafıma Çekebılsem. Yıne eskısı gıbı gÖzÜmÜn ıÇıne baksa belkı bıraz benı anlar. Annesının aĞzına bakıyor ya benı delı edıyor. Ne sÖzler verıldı ama hepsı boŞ Çıktı. Tavır yapsam da olmuyor. Nasıl ıkısınıde dıze getıreceĞım bılen varmı?

Back
X