Kayınvalidesi ile oturan arkadaşlar

ArkadaŞlar teŞekÜr ederım sızlere benım sıkıntılarımı paylaŞtınız deĞerlı gÖrÜŞlerınızı belırttınız. Hepınız haklısınız. Ben eŞımı sevdıĞım ıÇın bazı Şeylerı baŞta kabullendım. Ama bu kadar sıkıntı ÇekeceĞımı dÜŞÜnemezdım. Bazı sorunların olacaĞını elbettekı bılıyordum ama bu kadar yanlız kalacaĞımı ınanın tahmın edemedım. Benım babam yok kız kardeŞlerım var annem zaten felÇ benı savunacak allahtan baŞka kımsemde yok doĞrusu akrabalar Çok uzakta. Yapayanlız bır kadınım esasında. Bazı arkadaŞlar ayrıl dıyor. BebeĞım var ne yaparım sonra ıyıce sıkıldım. Özet olarak bu aŞk Çok pahalıya patladı bana.

Ne demek ne yaparım sonra?Nafaka diye birşey var. Annenin evine gidemez misin?ışin de var çocuğu bakıcıya baktıramaz mısın?

Ayrıca eşimi sevdiğim için başta bazı şeyleri kabullendim demişsin. Şimdi bu işin olmayacağını mutsuz olduğunu görmüşsün. O zaman eşinde seni seviyorsa ayrı eve çıkmayı kabullenmeli. Sen eşini seviyorsun da eşin seni seviyor mu? Fedakarlık hep senden mi bekleniyor yoksa? Seni seviyorsa o da ayrı eve çıkmayı kabul eder. Yoksa seni sevmeyeni sevme derim. Sıfır fedakarlık yap sonra da seviyorum de.

Öncelerı Çok sevıyordu bunu hıssedebılıyordum. Ama ıŞte annesını Şıkayet edıyorumya olmuyor yapamıyorum dıye. Sıkıldı galıba bu aralar ılıŞkımızde pek ıÇ aÇıcı deĞıl

canım sende şikayet etme sana sürekli annen kötü deseler kızmazmısın herkesin annesi kendine melek eşine diyeceğine annesine söle mesela haftasonu çıkıcaksınız ya kşamdan söle kaynanan biz yarın eşimle şuraya gidicez die ama ben onunla yanlız gitmek istiorum senlede sonra ikimiz gideriz falan de çünkü adam annesini yanlız bırakıpta hayatta evini ayırmaz kendi başındn pay piç anneni tek bırakırmısın annesine söle herşeyi ama eşine blli etme gidip şikayet eersede sneinle özel bir gün geçirmek istedim de çocuğuda kaynana bırak kocanda anlar heralde

Öncelerİ Çok sevİyordu bunu hİssedebİlİyordum. Ama İŞte annesİnİ Şİkayet edİyorumya olmuyor yapamıyorum dİye. Sıkıldı galİba bu aralar İlİŞkİmİzde pek İÇ aÇıcı deĞİl

İşte bunu yapma bende senin gibiydim adam eve adım atıyordu odaya alıyordum başlıyordum daha adama yemek bile vermeden bıktım bana şöyle diyor böyle yapıyor
bana böyle dedi bıktım vs vs baktım eşimde ben söyledikce beni kırmaya başlıyor valla bi kaç senedir hiç annesinin adaını bile geçirmiyorum sohbetlerimizde eve geliyor mesela yemeğini yiyor laptopu alıyoruz film felan sohbet derken hiç annesinin adını geçirmiyorum sohbetlerimizde bende boşver sende

Hiç deme şöyle dedi böyle yaptı aç müziğide ben mutfağa koca bi ses sistemi kurdum cıstak cıstak bi açıom zil sesini bile duymuorum oohhhhhhh kaynanam oda da isterse çığırsın umrumdışı..

Ben kaynanana katlan demiyorum ki...
Bu seçimin sonuçları zordu, şimdi de o zorluklar dayanılamaz hale gelmiş...
O zaman ayrı eve çıkacaksınız dedim...
Şikayet etmeye hakkı yok.. Belkş kaynana da gelinle oturmaya ayılıp bayılmıyor, sırf oğlu ekonopmik olarak zorluk çekmesin diye kabul etti, ne mallum???
MAdem konu sahibi arkadaş aşkı uğruna kabul etti, aşk devam ediyorsa aynı evde oturmaya da devam edecek, haa aşkım bu kadar eziyete değermi diyorsa, o zaman da kocasının aşkını ölçecek, beni seviyorsan mutluluğumu istiyorsan ayrı eve çıkalım diyecek..
Eğer arkadaş gibi eşi de onu seviyosa ayrı eve çıkarlar....

Valla şekerim mutlu değilsen mutlu olmanın yollarını ara. Eşin sana evlenmeden önce anlamsız bir dayatmada bulunmuş. Annemle oturacaksın diye şart koşmuş. Sen de bu dayatmayı kabul etmişsin. Seni niye başının tacı etsin ki sana dayatma yaptığı zaman bile olur kocacım ben seni çok seviyorum ne dersen kabulüm diyen bir karısı var. Seni mutlu etmek için neden uğraşsın ki sen fedakarlığa dünden razı olmuşsun ve eşinin mutluluğunu kendinin mutluluğunun önüne koymuşsun. Onun çaba göstermesine fedakarlık yapmasına hiç gerek kalmamış.Ev ev üstüne olmaz diye bir atasözü duymadın mı hiç?Veya ailen çevren de mi uyarmadı seni?. Bu durumu o kadar boynunu büküp ezik vaziyetlerde kabullenmişsin ki ayrı eve çıkmamız söz konusu olamaz gibi kesin kelimelerle kendini sınırlıyorsun. Evlenince bu ortamda mutlu olmadığını anlamışsındır herhalde. Mutlu olmadığın bir ortama niye bir de çocuk yapıp kendini bu adama iyice bağladın?O senin mutluluğunu umursuyor mu ki sen onu bu kadar seviyorsun?Annesi niye yalnız kalamazmış ayrıca? Benim 78 yaşındaki anneannem ve eşimin o yaşlardaki anneannesi hem de çocuklarından ayrı şehirlerde tek başına yaşıyorlar da senin kaynanan sizle aynı şehirde neden yalnız yaşayamayacakmış?Aynı evde yaşamayı kabul ederek başta çok ama çok bbüyük bir hata yapmışsın. Kayınvalide melek bile olsa aynı evde gelinle anlaşmaları çok zordur. Eşinle rahat edemezsin. Eşine rest çekmezsen de hataya devam etmiş olursun ve mutsuz bir şekilde yıllarca yaşarsın. Eşine resti çek. Ya ayrı eve çıkarız ya da sana anacığınla mutluluklar de. Bunu demezsen zaten ayrı eve çıkmayı eşinin kabul etmesi çok zor. Ancak seni kaybedebileceğini görürse belki bunu kabul eder. Kabul etmezse de bu duruma devam edip evliliğini sürdürme bence. Çünkü insanlar mutlu olmak için evlenmeli evlenmiş olmak için değil. Eşin seni mutlu edemiyorsa ve seni mutlu edecek şartları yaratmayı kabul etmiyorsa kendi yolunu çiz arkadaşım. Seçimi yap. Mutluluk mu mutsuzluk mu.

Nokta.vereliniortak

ArkadaŞlar teŞekÜr ederİm sİzlere benİm sıkıntılarımı paylaŞtınız deĞerlİ gÖrÜŞlerİnİzİ belİrttİnİz. Hepİnİz haklısınız. Ben eŞİmİ sevdİĞİm İÇİn bazı Şeylerİ baŞta kabullendİm. Ama bu kadar sıkıntı ÇekeceĞİmİ dÜŞÜnemezdİm. Bazı sorunların olacaĞını elbettekİ bİlİyordum ama bu kadar yanlız kalacaĞımı İnanın tahmİn edemedİm. Benİm babam yok kız kardeŞlerİm var annem zaten felÇ benİ savunacak allahtan baŞka kİmsemde yok doĞrusu akrabalar Çok uzakta. Yapayanlız bİr kadınım esasında. Bazı arkadaŞlar ayrıl dİyor. BebeĞİm var ne yaparım sonra İyİce sıkıldım. Özet olarak bu aŞk Çok pahalıya patladı bana.

şu yazdıkların bir bayan olarak benim hiç hoşuma gitmedi...Birşeyler başarmak için herşeyden önce insanın kendisine güvenmesi gerekiyor..Sen kendini yalnız aciz ve bazı şeyleri yaşamaya mecbur hissedersen,bu şekilde de davranırsan BANA SÖYLERMİSİN KARŞINDAKİNDEN NE BEKLİYOSUN ?
bir insan güçlü olmak zorunda..Allah akıl vermiş fikir vermiş...sevmek olurda böyle körü körüne sevmeyi anlayamıyorum ve anlayamıcamda..bunun adı sevgi değil...siz değer verdikçe değersiz görülüyosunuz yaklaştıkça kaçılıyo sizden ve bu sevgi dediğin şey saplantı haline geliyor..
kendine değer vermeyi öğren ..seninde değerlerin olsun doğruların ve yanlışların..kabul edebileceğin şeyler olduğu gibi kabul edemeyeceğin şeylerde olsun..
bazı durumlarda tavrını koymayı bilmelisin..asıl sevgi budur..kaliteli olmaktır..iyiyi taktir ederken kötüye tavır koymasınıda bilmektir...bu ben burdayım demektir söylermisin ozaman kim seni yok sayabilir....
eşin evde yokken kendinle ilgilen müzik dinle.hava almaya çık..nebiliyim bişeyler yap işte..kendi dünyanı kur o evin içinde..sen kayınvalidenin herşeyine boyun eğiyorsun sonra içten içe mutsuz oluyorsun..çareyi kocana şikayet etmekte buluyosun..kocanı soğutuyosun kendinden..erkekler sevmez annelerinin sürekli şikayet edilmelerini eşlerinin haklı olduklarını bilseler bile..ki bir kadın olarak bende hoşlanmam ikide bir eşimin annemi şikayet etmesinden...
KENDİNE GÜVEN..KENDİNİ EZDİRME..KENDİNİ MUTLU ETMEYİ ÖĞREN..
kayınvalidenin konusu geçtiğinde eşinle aranızda
artık yorum yapma gereği duymuyorum de...
eşine karşı ilgini azalt.sana nekadar değer veriliyorsa okadar değer ver.ilgisizliğinin sebebi sorulduğunda vallaa farkında bile değilim de...sadece kendini düşündüğünü hissettir.
inanıyorumki ozaman kayınvalidenin ve eşinin ki özellikle eşinin tutumları daha farklı olacaktır.AMA LÜTFEN KENDİNE GÜVEN VE GÜÇLÜ OL
biraz ukalaca oldu uslubum fkusura bakma canım..ama çok kızıyorum özellikle bir kadının kendisini güçsüz görmesine...
HAYATTA HERŞEY KARŞILIKLIDIR ÖYLE DEĞİLMİ...İYİLİK İYİLİKLE ÖDÜLLENDİRİLİR...KÖTÜLÜK KÖTÜLÜKLE CEZALANDIRILIR...SÜREKLİ HER KOŞULDA NEDEN İYİ OLALIMKİ....SONRA NEDEN DEĞER VERİLSİN BİZE..ALLAHIN BİLE CENNETİ VE CEHENNEMİ YOKMU..İYİLERİ CENNETLE ÖDÜLLENDİRİRKEN KÖTÜLER CEHENNEMLE CEZALANDIRILMIYOR MU ?

canim hic bir zaman kaynanaya yaranamzsin sen agzinla kusda tutsan dünyanin en anlayislii en iyi gelinide olsan nafile ben seni cok iyi anliyorum ama sende sunu kabullen kaynanan senin yaptuigin iiyilikleri deyil yaptigin hatalari unutmaz gelinsin sonucda bak bende 4 senedir birini seviyorum beraber ailesi illa tutturmus bir ayni ev yok neymis ilk gelinlerini ayni eve almislar onu cikarcakmislar bni alcakmislar bnde hayir dedim istemem dedim simdi sabrediyorum bekliyorumki ayri ev konusunu kabullensinler diye cünki bir giren bidaha cikamiyor erkekler bile basda aman askim ne olcak bir iki sene durur cikariz dese bile onlarda birden deyisiveriolarmis ayni eve girince ben satici olduugum icin hergün yüzlerce insanla konusuyorum birsürü hayathikayesi dinliyorum insan duydukca korkuyor ama sen artik evlenmissin sabret takmamaya calis onlar sana öyle yaptikca sen esine güleryüzlü ol anlayisli ol esine yansitmamaya calis sorunlarini inan evliligin icin daha iyi olur diceksinki sen nerden bilceksin evli deyilsin evetevli deyilim ama insan cok sey görüyor cevresinden cok sey duyuyor gercekdenelbet sans seninde yüzüne güler yaptiklarinin mükafatini bu dünyada olmasa bile öbür dünyada alirsin insallah:9

senin durumundan farkım kaynanamla oturmamam gerisi aynı inan. 1 ay yaz tatilimiz var onsuz yandaki parka bile gidemiyoruz. biz cıkıyoruz dedik mi hasta bile olsa ayy gelsem mii bilmem ki başım da dönüyor amaaa bacaklarım da agrıyor amaaa der ben bişi demem kocam hadi anne gel bişe olmmaz arabayla cıkıoz zaten yalnız kalma der bacakları da agrıdıgı için ben arka koltuga kaynanam ön koltuga oturur. .... one oturmak istermisin der bir eli ön kapı kolnda bekler vaziyette... aynı evdesin Allah kolaylık versin canım ben 1 ay yaz tatilinde dayanamıyorum bu duruma. eşinin tavrı buysa benimki gibi annesine kıyamıyorsa yapabileceğin bişey yok üzülerek söylüyorum... ama dua et Allaha.. bir yola koysun die.

durumunuz aynı ben .bende aynı evdeyım tek kaynana var.bende mutsuzum. fakat kocam benım yanımda. annesının huylarını biliyor çünkü. laf söyletmez annesine ama dengeyi iyi kurar.
bende başta tek kaynana dıye kabul ettım.
eşimin durumu yoktu.eger olsaydı kıraya cıkalım derdim zaten..
şimdi ayrı ev diyorum eşimde kabul etti fakaT BIRAZ DAHA ZAMAN VAR. EV ALICAZ 1 SENe DAHA SABREDICEM. yakın bir yerden ev alıcaz. devamlı gidip gelıcez ama kapımız ayrı olacak en azından.

evini mecbur ayırmak zorundasın başka çaren yok.ya boşanacaksın yada ayıracaksın evleri direneceksin sabredeceksin..
birde benım avantajım ben ayrı eve çıkmadan çocuk yapmam dedim eşime.her ne kadar kızsada bu bir gercek..çoocuk plunca ayrılmak zor olur.
şimdi yenı gelınsın ev aldın ayrıldın gittin ama zaman gecınce cocuk buyuyünce hiç çıkmassın o evden...
eşini ikna ett.

3 yıllık evliyim ama nerden gelmişimki yanlarına ...
kayınvaldem iyidir arkadaş gibidir ama artık bende katlanabilme noktası yandı bitti kül oldu ... ahhhh aklım ahhh nerden geldim niye geldim ...
3 yıl boyunca eşimle sadece 2 gece yalnız kalabildik evde ... bırakın yalnız kalmayı bir kaç saat bile başbaşa kalamadsık ... eltim sürekli bizde torunlar bizde ...
bu büyük bir sorunmuş çok geç anladım ... belki o zamandan müdahale etmeliymişim ... şuan cinsel hayatım sıfır ... çok daha ciddiye almalıymışım ... ama artık çok geç yani ...
eve çıkma kararı aldık yaza çıkıcaz inş ama ne bi anlayış insanlarda ne bi yardım eli .... hala varsa yoksa eltime yardım etmesi ... bize gelince durumum yokkk faturalar birikti bilmem ne ... iyi tarafı olduğu kadar eksisi daha çok ...

ev ev üstüne olmuyor.ben de iki sene oturdum.sonra ayrildim allaha sükür.kac kere ayrilmayi düsündüm.sanki evde hizmetciyiz biz .evin islerini gören sagi solu toplayan .yemekleri yapan. Benim esimin annesi duldu ve cok gencti düsünsenize 40 yasinda ayrilmis kocasindan.Annem ayri kalmasin kizi da okuyo baska bir sehirde yaz tatlilerinde geliyo .Genc oldugundan benimle de kiyafet konusunda yarisirdi ben kazak alayim aynisini tabii kizinada. Mutfaga allah korusun su icmeye bile girmezdi yani kapisindan iceri adim atmazdi sebe bi de zamanin da esine cok hizmet yapmis bikmis .Sira bende kocama yemekler yapacakmisim tabii yaninda kayinvalidesi kizi da sebeblensin.sen pisir yedir icir hazir her sey oglunada ne var oglum böyle yasamaya derdi .ekmek elden su gölden ..daha ne hikayaler .susarim susarim yeri geldimi patlarim esime kendi tarafin dan anlatir olayi .o duymasin diye sokaklarda kavga ederiz. aglaya aglaya eve gelirim .allah daha beterini kizina göstersin .kizi da görsün... Allah beraber oturanlara sabir versin .....

ev ev üstüne olmuyor.ben de iki sene oturdum.sonra ayrildim allaha sükür.kac kere ayrilmayi düsündüm.sanki evde hizmetciyiz biz .evin islerini gören sagi solu toplayan .yemekleri yapan. Benim esimin annesi duldu ve cok gencti düsünsenize 40 yasinda ayrilmis kocasindan.Annem ayri kalmasin kizi da okuyo baska bir sehirde yaz tatlilerinde geliyo .Genc oldugundan benimle de kiyafet konusunda yarisirdi ben kazak alayim aynisini tabii kizinada. Mutfaga allah korusun su icmeye bile girmezdi yani kapisindan iceri adim atmazdi sebe bi de zamanin da esine cok hizmet yapmis bikmis .Sira bende kocama yemekler yapacakmisim tabii yaninda kayinvalidesi kizi da sebeblensin.sen pisir yedir icir hazir her sey oglunada ne var oglum böyle yasamaya derdi .ekmek elden su gölden ..daha ne hikayaler .susarim susarim yeri geldimi patlarim esime kendi tarafin dan anlatir olayi .o duymasin diye sokaklarda kavga ederiz. aglaya aglaya eve gelirim .allah daha beterini kizina göstersin .kizi da görsün... Allah beraber oturanlara sabir versin .....

haklıyken beddua ederek haksız yere düşmeyin nolurr kötü duaa dönüp dolaşıp kişinin kendisini bulur sizden çıkmazsa çocuklarnzdan çıkar ama yine karşı tarafa bişey olmazz..negüzel katlanmşsnz sabretmişsinz dilinizede sahip olsanz belki herşey çok güzel olucak...rabbim herşeyi görür merak etmeyn o gözyaşlarnzn acısı onlardan çıkar yeterki siz bişey demeyn...

tabii ki beddua iyi bir sey degil ama insani da zivanadan cikartiyorlar .Insanin yarasinia da bastinmi bide gurbet de yasadinmi artik isyan edesin geliyo.Gerci simdi kafami yormuyom onlarin meselerine gülüp geciyom .

Merhaba kızlar aranıza yeni katıldım kendimi çok yanlız hissettiğim için bu siteye üye olup sizlerle stres atmaya karar verdim. 1,5 yıllık evliyim. Eşimle severek evlendim. 5 aylık bir oğlum var. Evlendiğimden beri kaynanamla oturuyorum. Ev onun birlikte oturuyoruz. Tabii bu benim için çekilmez bir şey. Eşimi sevdiğim için ben bu şekilde olmasını kabul ettim. Buraya kadar herşey normal fakat anormal olan bir şey. Eşimi sevdiğim ve iyi niyetimden dolayı kabul ettim şey kabusum oldu. Hiç kimsenin umru değil fedakarlık yapmışım iyilik güzellik yapmışım falan. Sanki mecburmuşumda yapmışım gibi unutuldu bile. Benim el üstünde olmam gerekmiyormu? Ama hep altan almak zorunda kalan herşeye herkese ayak uydurması gereken ben oluyorum. Ben olsam eşim böyle bir şey yapsa onu mutlu etmek ezdirmemek için herşeyi yapardım. Ama o bile beni anlamıyor. Annemdir alttan al hı hı de. öyle de yapınca kaynanam kendini bir şey sanıp herkesi yönetmeye çalışıyor. Artık çok bunaldım eşim bile beni tutmuyor çok yanlız hissediyorum kendim.

Allah inşallah kendinize versin. Ben altta oturana tahammül edemiyorum konuşmadığım halde. 4.5 senenin birikimi yüzünden. Özelin yok, rahatın yok hep diken üstünde insanları memnun etmeye çalışmak yorar insanı. Allah sabır versin 🙏🏻

Eskiden di o kaynana ile oturmak aslında o zaman bile gelinler emin olun daha rahat niye çünkü eskiden tarla inek bakma vs diye insanlar birbirlerini ancak akşam yatarken yemek saatlerinde görüyordu e idare etmek kolaydı ama şimdi öyle değil ki dört duvar içinde insan bazen kendisine çocuklarına eşine bile tahammül edemezken yabancı biri çok zor allah yardım etsin sakın ama sakın böyle hata ya düşmeyin eskiden yapardım ederdik diye gaza gelmek kolay ama farkı şu an eski zaman değil he hastalık ayrı o zaman tabiki de yardımcı olunacak

Back
X