• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidesi ile yaşayanlar sorunlarınızı nasıl çözüyorsunuz?

kayazelha

BiRiCiK kIzIm ZeYnEp NiSa
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2011
830
13
98
merhaba,
2 yıllık evliyim kayınbabam eşim küçükken vefat etmiş.Eşim tek oğlan 2 tane görümcem var.Tek oğlan olduğu için kayınvalidemle birlikte yaşıyoruz.Yalnız bir problemimiz var.Ben onunla anlaşamıyorum.Anlaşmayı bırakın evde iki yabacı gibiyiz.konuşmak dahi istemiyorum:63:.Allahtan çalışıyorumda evde sürekli beraber değiliz.Kiraya çıkma gibi bir şansım yok gibi görünüyor.ÇÜNKÜ;Kayınvalidemde yanlız kalma ve ileri derecede panikatak var.yalnız bırakamıyoruz.
onunla iyi olmak istiyorum sonrada bu fikrimden vazgeçiyorum.aranızda bu problemin üstesinden gelen varmı?:50:

bende altı yıldır kayınvaldem ile yaşıyorum ve kaynımla
eşimin babası küçükken vefat etmiş
benim kayınvaldemde kaynımda dört dörtlüktür çok şükür
kayınvaldem kızı gibi sever beni ağır iş yaptırmaz yorulmamı istemez
eşimle tartışsam bile hemen benim arkamda durur
o kadar iyiyiz yani ama kaynım ileride evleneceği için
biz üst kata ev yaptık bu kış taşınacaz inşallah ama gene bile soğuk kalmayı hiç düşünmüyorum
anlaşamama sebebini anlatsan biraz yani neyiniz ters gidiyo

hayatımda gördüğüm en rahat kadın...27 yaşında dul kalmış hayatında kimse ona hesap sormamış ..çoook konuşuyor.hiçbir aldığımı beğenmiyor.yıllarca emekli maaşı ile çocuklarını büyütmüş bu sebebten çok cimri(aşırı tutumlu)herşey onun için gereksiz ama kendisi evi depoya çevirdi sanki savaştayız.
ayrıca nişanlıyken hep ben hep gezicem memlekete gidicem ingiltereye kızımın yanına gidicem dedi evlendik evden çıkmaz oldu.lafda söylenmiyor hemen ağlıyor konuşuyor boş boş....
bir sorun daha var GÖRÜMCEM aynı şehirde yaşamamıza rağmen rağmen 2 haftada bir bize kalmaya geliyor.çoluk çocuk düzensizler yemek içme saatleri yok ev yol geçen hanına dönüyor.en son beni çilden çıkaran bayramda eşim,ben ve annem samsuna teyzelerinin yanına gittik.sonra duydumki ablam bize gelmiş bizde kalıyor...samsunda öğrendim.bayram boyunca kaldı biz yokke geldik birkaçgün daha kaldı işi çıktıda sonra evine gitti...
anladımki bu ev benim değil ben evde sığıntıyım...yalnız kalmak istiyorum......:84:

Son düzenleme:
annem bana sormuyor ablam sormuyor...nasıl geliyor boş eve yaaa....sen kimsin yaaaaa
bunları yüzlerine söylemek istiyorum.ama eşimide üzmek istemiyorum....arada kalıyor.....susuyorum...

Vallahi çok zor kayınvalideyle aynı evde yaşamak Allah yardımcınız olsun büyük sabır gerek görümcenler evli mi arada onlarda kalsın:26:

aşırı dağınık , erkek gibi işi gücü siyaset....
oğlu ve torunları ne derse onu yapıyor....
hep benim sevdiğim diyor....
mutfak dolabımda ne olduğunu bilmiyorum bile(ama görümcem biliyor:52:)
koyduğum bir eşyanın yerini bulamıyorum......soruyorum bilmem diyor çıldırcam yaaa....
o mutfaktayken mutfağa girmek istemiyorum.....
o benim arkamı toplaması gerekirken ben onun arkasını topluyorum....
gece gündüz çalışıyorum yaaaa....

aşırı dağınık , erkek gibi işi gücü siyaset....
oğlu ve torunları ne derse onu yapıyor....
hep benim sevdiğim diyor....
mutfak dolabımda ne olduğunu bilmiyorum bile(ama görümcem biliyor:52:)
koyduğum bir eşyanın yerini bulamıyorum......soruyorum bilmem diyor çıldırcam yaaa....
o mutfaktayken mutfağa girmek istemiyorum.....
o benim arkamı toplaması gerekirken ben onun arkasını topluyorum....
gece gündüz çalışıyorum yaaaa....

Eşinle konuşsana canım birde görümcende gelip sende kalıyor birazda görümcemde kalsın de:26:

2 tane görümcem var biri aynı şehirde yaşıyoruz diğeri ingilterede yaşıyor.ikiside evli.
burdaki görümcem evli olsa ne yazar evinden cok bende kalıyor.3. çocuğu 10 günlükken geldi bende kaldı...
çok sinirliyim yaaa.:47:

ayy canım Allah yardımcın olsun çok zor ya kayınvalideni geçtim de görümcenin evi yokmu neden siz yokken sizin evinizde kalıyor anlamadım böyle saçma şey olamaz

Eşinle konuşsana canım birde görümcende gelip sende kalıyor birazda görümcemde kalsın de:26:

eşimle çok konuştuk zaten eşimle tek kavgamız bu başka problemmiz yok...ne yapsın evdenmi kovayım diyor...yada telefon açıp gelmemi deyim diyor.
oda arada kalıyor.banada birsey demiyor onlarada kendi sinirimle baş başa kalıyorum...

normalde hayatımda hiç altta kalmam ama kayın valideme ağzımı açıpta bunları söyleyemiyorum birşey tutuyor beni....
herhalde vicdanım....:50:

eşimle çok konuştuk zaten eşimle tek kavgamız bu başka problemmiz yok...ne yapsın evdenmi kovayım diyor...yada telefon açıp gelmemi deyim diyor.
oda arada kalıyor.banada birsey demiyor onlarada kendi sinirimle baş başa kalıyorum...

Ya gelme diyemezde görümcene desin annem arada sendede kalsın neden herşeyi erkek evlatlar üstlenmek zorundaki arada sende kalsın arada kızında niye hep sizde yani :19:

normalde hayatımda hiç altta kalmam ama kayın valideme ağzımı açıpta bunları söyleyemiyorum birşey tutuyor beni....
herhalde vicdanım....:50:

Ya tabii ki nede olsa anne diyorsun ona göre davranıyorsun:31:

daha bitmedi biz eşimle balayından döndük yalnız kalırız diye düşündüm.kayınvalidem görümcemde.eşimi bekliyorum işten gelmesini kapıyı açtım kayınvelidem görümcemin 2 oğlu eşim kapıda....
o an varya....neyse...
sonra eşime ağlamış kayınvelidem çok bozulmuş benim suratımı asmama çocukların okulu açılacakmış son haftaymış arkadaşları için gelmişler....
ne son haftası yaaa 2 hafta bir hafta sonları bize kalmaya geldiler. 3. oldu yine geldi....

daha bitmedi biz eşimle balayından döndük yalnız kalırız diye düşündüm.kayınvalidem görümcemde.eşimi bekliyorum işten gelmesini kapıyı açtım kayınvelidem görümcemin 2 oğlu eşim kapıda....
o an varya....neyse...
sonra eşime ağlamış kayınvelidem çok bozulmuş benim suratımı asmama çocukların okulu açılacakmış son haftaymış arkadaşları için gelmişler....
ne son haftası yaaa 2 hafta bir hafta sonları bize kalmaya geldiler. 3. oldu yine geldi....

Bence kayınvaliden hiç saf biri değil :68:

merhaba,
2 yıllık evliyim kayınbabam eşim küçükken vefat etmiş.Eşim tek oğlan 2 tane görümcem var.Tek oğlan olduğu için kayınvalidemle birlikte yaşıyoruz.Yalnız bir problemimiz var.Ben onunla anlaşamıyorum.Anlaşmayı bırakın evde iki yabacı gibiyiz.konuşmak dahi istemiyorum:63:.Allahtan çalışıyorumda evde sürekli beraber değiliz.Kiraya çıkma gibi bir şansım yok gibi görünüyor.ÇÜNKÜ;Kayınvalidemde yanlız kalma ve ileri derecede panikatak var.yalnız bırakamıyoruz.
onunla iyi olmak istiyorum sonrada bu fikrimden vazgeçiyorum.aranızda bu problemin üstesinden gelen varmı?:50:

canim allah sana sabır versin ama mutlaka eşinle konuş mutlaka içten içe hiç kendini yeme... eşin çözsün bırak böyle içine attıkça kurtulamazsın

canim allah sana sabır versin ama mutlaka eşinle konuş mutlaka içten içe hiç kendini yeme... eşin çözsün bırak böyle içine attıkça kurtulamazsın

konuşyorum...sonra eşim biliyorum cnm diyor anlatıkların hepsinin farkındayım ama ne yapabilrim diyor?üstüne gidiyorum kızıyorum bu seferde annesine ablasına yüklememi kaldıramıyor....tartışma büyüyor farklı boyutlara gidiyor....
işte bende burada tıkanıyorum.....

ohoo canım artık tahammül sınırı çoktan aşılmış.Bence sesini çıkarmanın zamanı gelmiş te geçiyor bile.Al karşına konuş kaynananla ve görümcenle..Bozulacaklardır bozulsunlar.ya da ayrı eve çıkıcam diye restleş bence.Çok sessiz bulmuşlar seni.Böyle hayat geçmez

Bir taraf kırılmadan çözülmüyor bu işler.Ben de sorun yaşadım kırıldı üzüldü ama benden iyisi yok ona göre

Son düzenleme:
Back
X