• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidesi ile yaşayanlar sorunlarınızı nasıl çözüyorsunuz?

ohoo canım artık tahammül sınırı çoktan aşılmış.bence sesini çıkarmanın zamanı gelmiş te geçiyor bile.al karşına konuş kaynananla ve görümcenle..bozulacaklardır bozulsunlar.ya da ayrı eve çıkıcam diye restleş bence.çok sessiz bulmuşlar seni.böyle hayat geçmez

ben kendime inanamıyorum zaten tam konuşacakmış gibi yapıyorum sonra vazgeçiyorum.....galiba eşimle aramın bozulmasından korkuyorum.....

Ya allah aşkına nasıl konuşcam kayınvalidemle....:18:
Kayınvalidemle konuşunca zaten görümcemle konuşmama gerek kalmaz....

Ya allah aşkına nasıl konuşcam kayınvalidemle....:18:
Kayınvalidemle konuşunca zaten görümcemle konuşmama gerek kalmaz....

İşin gerçekten zor arkadaşım ama içine atarsan daha da büyür. Ayrı bir eve çıkma ihtimalin hiç mi yok? Sanırım kayınvaliden de buna güvenerek rahat davranıyor. Bence yüz göz olmadan çözmeye çalış. Eşinle konuşsan ayrı eve çıkmasanız bile çıkacakmış gibi hissettirseniz bu konudaki kararlılığınızı görse kayınvaliden geri adım atabilir. Görümceler de kendiliğinden hallolur.

Ayrıca panik atak bir insan nasıl siyaset yapıyor anlamadım onu dinleyen var mı :36:

Ayrıca panik atak bir insan nasıl siyaset yapıyor anlamadım onu dinleyen var mı :36:

kapalı alanda kaldığında panik atağı başlıyor....
siyaset konuşmasına fırsat vermiyoruz.....bu seferde sabah akşam haber seyrediyor..o seyrederken ben çıldırıyorum....bütün gazatecileri milletvekillerini bakanları tanıyor.haber spikerlerini....
komşularla konuşuyor.....tanımadığı adamla bile siyaset konuşuyor...

İşin gerçekten zor arkadaşım ama içine atarsan daha da büyür. Ayrı bir eve çıkma ihtimalin hiç mi yok? Sanırım kayınvaliden de buna güvenerek rahat davranıyor. Bence yüz göz olmadan çözmeye çalış. Eşinle konuşsan ayrı eve çıkmasanız bile çıkacakmış gibi hissettirseniz bu konudaki kararlılığınızı görse kayınvaliden geri adım atabilir. Görümceler de kendiliğinden hallolur.

evet bi ara eşimle çok büyük bir kavga ettik ayrı eve çıkmaya karar verdik.ama eşimin hiç gönlü yok.....bir kaç gün geçti uzatmayım dedim konu kapandı gitti...kendi annmegile söyledim o bile kızım sabret dedi ilerde çocuğun olduğunda o bakacak seb çalışacaksın dedi....
acaba cokmu takıyorum yada taka taka artık herşey bana batmayamı geldi...

kapalı alanda kaldığında panik atağı başlıyor....
siyaset konuşmasına fırsat vermiyoruz.....bu seferde sabah akşam haber seyrediyor..o seyrederken ben çıldırıyorum....bütün gazatecileri milletvekillerini bakanları tanıyor.haber spikerlerini....
komşularla konuşuyor.....tanımadığı adamla bile siyaset konuşuyor...

demek ki kendini ispatlamaya çalışıyor:53:

Ben tam 7 yil kayinvalide ve kayinpederimle yasadim ev cati katiyla beraber 3 kat banyo ayri mutfak ayri bi tek yatak odalari ayni kattaydi ve buna ragmen cok ama cooook zor.Nasil kurtuldugumu sorarsan ayri eve ciktim cünkü artik dayanamiyodum .Evliligimin ilk yillari en guzel günlerim,hamileligim ,dogumum hep sorunlu olayli gecti malesef ve ben cok yiprandim.Bi kere bi yola girincede ha deyince dönülmüyo malesef hep bi engel cikti karsimiza ne zaman cikmaya niyetlensek ya bi sekilde esimi kandirdilar ya beni maddi manevi bir sürü problem:Ama en sonunda esime ne olursa olsun ya ayri eve cikariz yada ben bu sartlarda seninle yasamam dedim ikimizin birebir bi problemi olmamasina ragmen akil sagligimi yitiricek duruma geldim nerdeyse oda mecbur kaldi cikmaya ama senin isin daha zor canim k.peder yok olsa ikisini birakalim basbasa der bi sekilde cikardiniz ama bu durumda sanki kadini istememis varligi fazla gelmiste yanlizliga terkediyo gibi olucak ve sanirim esin bunu yapmayada cesaret edemiycek yada sizin böyle biseyi teklif etmeniz bile cok zor olucak.Evlenirken bu durum belli degilmiydi ki yani bu tür olacaklari düsünmedinmi hic cünkü geri dönüsü yok gibi bisey.Biz bile girerken 1-2 yil diye girdik ve 7 yil kurtulamadim ki

evet bi ara eşimle çok büyük bir kavga ettik ayrı eve çıkmaya karar verdik.ama eşimin hiç gönlü yok.....bir kaç gün geçti uzatmayım dedim konu kapandı gitti...kendi annmegile söyledim o bile kızım sabret dedi ilerde çocuğun olduğunda o bakacak seb çalışacaksın dedi....
acaba cokmu takıyorum yada taka taka artık herşey bana batmayamı geldi...

Arkadaşım gözünü korkutmak gibi olmasın ama çocuğunu haddinden fazla sahiplenmesin, çocuğuna ben baktım senden çok emeğim geçti de diyebilir. O zaman eşinin de diyecek bir şeyi kalmaz çocuğuma bakıyor diye.

İlk zamanlar eşimde aynı evde kalamızı teklif etti ben hemen hayır dedim ayrı ev ayrı tencere kaynasın dedim iykide demişim hatta eşim bile söyler şimdi iyki seni dinlemişim diye:70:
Allah sana sabır versin ama o siyaset yapıyorsa sende yap az cin fikirli ol ya boşver gelip cammı siliyor silsin işmi yapıyor yapsın sende o iş yaparken nispet yap o seni kızdırmak için yapıyordur hem eşine sakın annesini kötüleme senin için eksi puandır bu annesi artniyetli olsa bile
kaynanam kötü değildir şükür ama yinede kaynanalık yapmaktan geride durmaz:66:
Bence fazla takma:)

Ben tam 7 yil kayinvalide ve kayinpederimle yasadim ev cati katiyla beraber 3 kat banyo ayri mutfak ayri bi tek yatak odalari ayni kattaydi ve buna ragmen cok ama cooook zor.Nasil kurtuldugumu sorarsan ayri eve ciktim cünkü artik dayanamiyodum .Evliligimin ilk yillari en guzel günlerim,hamileligim ,dogumum hep sorunlu olayli gecti malesef ve ben cok yiprandim.Bi kere bi yola girincede ha deyince dönülmüyo malesef hep bi engel cikti karsimiza ne zaman cikmaya niyetlensek ya bi sekilde esimi kandirdilar ya beni maddi manevi bir sürü problem:Ama en sonunda esime ne olursa olsun ya ayri eve cikariz yada ben bu sartlarda seninle yasamam dedim ikimizin birebir bi problemi olmamasina ragmen akil sagligimi yitiricek duruma geldim nerdeyse oda mecbur kaldi cikmaya ama senin isin daha zor canim k.peder yok olsa ikisini birakalim basbasa der bi sekilde cikardiniz ama bu durumda sanki kadini istememis varligi fazla gelmiste yanlizliga terkediyo gibi olucak ve sanirim esin bunu yapmayada cesaret edemiycek yada sizin böyle biseyi teklif etmeniz bile cok zor olucak.Evlenirken bu durum belli degilmiydi ki yani bu tür olacaklari düsünmedinmi hic cünkü geri dönüsü yok gibi bisey.Biz bile girerken 1-2 yil diye girdik ve 7 yil kurtulamadim ki

evet nişanlanmadan önce konuştuk bu konuyu amam ozaman kayınvalidem ben yıllardır hasta anneme baktım hiçbiryeri gezemedim bundan sonra gezicem artık memleket gidicem ingiltereye gidicem samsuna bacıma gidicem diyordu.evlendik ev kuşu oldu.birden ev aşığı oldu...bunları ben nişanlıyken görseydim tanıdığım biri olsaydı kabul etmezdim...insan içine girmeden bilinmezmiş.aynı çatı altında bilinmeyen okadar çok şey çıkıyorki eşim çok duygusal beni çok seviyor annemide bu yüzden sen gençsin biraz sık dişini onu değiştiremeyiz diyor.
AMA BU SON OLAYLARDAN SONRA ARTIK EŞİME BİRŞEY ANLATMICAM...

Arkadaşım gözünü korkutmak gibi olmasın ama çocuğunu haddinden fazla sahiplenmesin, çocuğuna ben baktım senden çok emeğim geçti de diyebilir. O zaman eşinin de diyecek bir şeyi kalmaz çocuğuma bakıyor diye.

Çocuk düşünüyor musunuz?

İlk zamanlar eşimde aynı evde kalamızı teklif etti ben hemen hayır dedim ayrı ev ayrı tencere kaynasın dedim iykide demişim hatta eşim bile söyler şimdi iyki seni dinlemişim diye:70:
Allah sana sabır versin ama o siyaset yapıyorsa sende yap az cin fikirli ol ya boşver gelip cammı siliyor silsin işmi yapıyor yapsın sende o iş yaparken nispet yap o seni kızdırmak için yapıyordur hem eşine sakın annesini kötüleme senin için eksi puandır bu annesi artniyetli olsa bile
kaynanam kötü değildir şükür ama yinede kaynanalık yapmaktan geride durmaz:66:
Bence fazla takma:)

aslında eşimde istiyor ama ayrı evi bazen konuşurken elel veriyor kendini.
sonra kendine yediremiyor.....
daha kötü olmayalım istiyorum.tatlılıkla çözülsün...tek gelinim ben.....

Güzelim tatlılıkla çözülse keşke ama karşındaki artniyetli ise işin zor ama sen yinede uyanık ol ve ona durumunu belli etme dahada üstüne gelecektir

geçenlerde yeni taktik geliştirdim.
kayınvalidemi görümceme götürdük(gideceğinden değil konserve yapacaklarmış)
gittik akşam vakti sofra kurmuş görümcem yemedim hastayım,tokum dedim...sonra sofrayı kaldırdık hiç konuşmuyorum tabi...sonra çay içerken karnım çok ağrıyor. dedim gittim yattım..uyumuşum. sonra eşim uyandırdı gidiyoruz diye... kalkdık evimize giddik.ertesi gün görümcemi birsey sormak için aradım hemen bana dün canınmı sıkkındı senin dedi hayır dedim hiç uzatmadım konuyu sonra kapattı telefonu...eşimde anlamadı onalar surat astığımı ama onlar anladı...ohhhhhh iyi oldu:63:....alıştılar hep güleryüzlü olmama.....

evet canim ayni evde yasamadikca tabiki isin ic yuzunu kestiremiyosun onceden.Bizimkilerde 1-2 yil yasariz sonra sizede bi ev aliriz dediler bende kadin iyi iste evde musait hem böylece daha rahat para biriktiririz sonunda kendi evimiz olur dedim ama büyük hata ettim bu benim 7 yilima sebep oldu :50:nisanliyken gördügüm insanla evdeki k.validem cok farkliydi.Bi kere esim tek cocuk acayip kiskancliklar yapti yasima ragmen esinin dedigi gibi ben onu idare ediyodum ama nereye kadar esin iyi guzel diyoda ne kadar sabrediceksin sonucta sende bi insansin ve sabrin bi yere kadar.Burasi benim evim deyip bi misafir bile davet edemiyosun yada bi bakiyosun o birilerini cagirmis senin haberin yok yada sevmedigin insanlar.Bi yere bisey koyuyosun arkani dönüyosun yok:27::27:ve en önemlisi özelin diye bisey kalmiyo ne dövüsebiliyosun ne sevisebiliyosun:61:aman duyulmasin aman görülmesin.görümcenle bi sorun olsa kapini kapayim mesafe koyma sansin yok yada kayinvalidenle yasadigin ev senin degil :50:bilmiyorum yakin bi yerlere tasinma ihtimalin varsa tasin derim esinle gayet ciddi konus yine gider gelirsiniz sizde kalir ama sizin kendi sinirlariniz olsun benim evim diyebileceginiz kücükte olsa biyer yoksa sitde evliliginizde coook yipranir

aslında eşimde istiyor ama ayrı evi bazen konuşurken elel veriyor kendini.
sonra kendine yediremiyor.....
daha kötü olmayalım istiyorum.tatlılıkla çözülsün...tek gelinim ben.....

İnşallah tatlılıkla çözülür tabi. Ama kayınvalideyle oturmanın da bazı avantajları var mesela daha rahat çalışabiliyorsun aklın evde yemekte olmuyor. Çocuğuna da bakarsa süperrr. Ben ayrı yaşayan biri olarak söylüyorum. Ben kayınvalideme yanaştıkça o kaçıyor. Aristokrat kendisi:63: Çocuğum olursa bakar mısın ben çalışmak istiyorum dedim. Bakmam çalışma otur evinde çocuğuna bak dedi:19: Üstelik binalarımız karşılıklı.

evet canim ayni evde yasamadikca tabiki isin ic yuzunu kestiremiyosun onceden.Bizimkilerde 1-2 yil yasariz sonra sizede bi ev aliriz dediler bende kadin iyi iste evde musait hem böylece daha rahat para biriktiririz sonunda kendi evimiz olur dedim ama büyük hata ettim bu benim 7 yilima sebep oldu :50:nisanliyken gördügüm insanla evdeki k.validem cok farkliydi.Bi kere esim tek cocuk acayip kiskancliklar yapti yasima ragmen esinin dedigi gibi ben onu idare ediyodum ama nereye kadar esin iyi guzel diyoda ne kadar sabrediceksin sonucta sende bi insansin ve sabrin bi yere kadar.Burasi benim evim deyip bi misafir bile davet edemiyosun yada bi bakiyosun o birilerini cagirmis senin haberin yok yada sevmedigin insanlar.Bi yere bisey koyuyosun arkani dönüyosun yok:27::27:ve en önemlisi özelin diye bisey kalmiyo ne dövüsebiliyosun ne sevisebiliyosun:61:aman duyulmasin aman görülmesin.görümcenle bi sorun olsa kapini kapayim mesafe koyma sansin yok yada kayinvalidenle yasadigin ev senin degil :50:bilmiyorum yakin bi yerlere tasinma ihtimalin varsa tasin derim esinle gayet ciddi konus yine gider gelirsiniz sizde kalir ama sizin kendi sinirlariniz olsun benim evim diyebileceginiz kücükte olsa biyer yoksa sitde evliliginizde coook yipranir

ya bak daha anlatmadığım birde misafirleri var tamda senin dediğin gibi....memleketten telefon ediyorlar biz yoldayız sabah ordayız 5 nüfuslu aile kalmaya geldiler ne zaman gidecekleri bile belli değildi.işlerini halledemadilerde erken gittler tabi buarada bir hafta kaldılar....daha aradada unuttuğum bir çok kişi........memleketi kötülemek istemiyorum sakın yanlış anlaşılmasın ama tanıdığım birçok gümüşhaneli böyle böyle sülalecek kalmayı çok seviyorlar..kadınları fena erkekleri mazlum...
yok yok olmayacak bu iş.......ben kayınvalidem yüzünden evliliğimi riske atamam...kocamı seviyorumm...9 aylık bir taksidimiz var taksidimiz bitene kadarda ben zemin oluşturuyum......

esnle guzel guzel konus canim annesini kötüleme böyle olmuyo sikiliyorum özelimiz yok de ne kadar bi arada kalirsak o kadar problem dogma ihtimali artiyo ne ben uzuleyim ne annen kirilsin nede sen arada kal de annenin her zaman basimin ustünde yeri var ama bende kendi evmde kendi koltugumda oturmak kendi mutfagimda sana yemek pisirmek istiyorum de yakinlarda bi yere tasinalim ama kapimiz ayri olsun de.Kabul ederse ne ala baktin gördün hik mik yapiyo ne kadar sevsende azcik gözünü korkut ya guzellikle ayri eve cikariz kimse kirilmadan yada ben tek basima cikarim ama daha olayli olur de:9:

İnşallah tatlılıkla çözülür tabi. Ama kayınvalideyle oturmanın da bazı avantajları var mesela daha rahat çalışabiliyorsun aklın evde yemekte olmuyor. Çocuğuna da bakarsa süperrr. Ben ayrı yaşayan biri olarak söylüyorum. Ben kayınvalideme yanaştıkça o kaçıyor. Aristokrat kendisi:63: Çocuğum olursa bakar mısın ben çalışmak istiyorum dedim. Bakmam çalışma otur evinde çocuğuna bak dedi:19: Üstelik binalarımız karşılıklı.

açıkcası çocuğuma bakmasını istemiyorum kendi annem bana yakın oturuyor o bakar...
bak bu dediğinde kötü şimdi neden bu işin bir ortası yok yaaaaa. benim annemde kayınvalide çok iyiler yengemle .....bende annem gibi kayınvalide istiyorum.....

Back
X