Kayınvalidesinden memnun olanlar....

Ben kayınvalide değil de kayınpederle anlaşamayabileceğimi düşünüyorum. daha tanışmadım ama şimdiden korktum ondan sevgilime bi bağırışı var ben titriyorum 1000km öteden :) kayınvalide adayım da nazlı bir çiçek ve tam bir kokoş, çok sevimli:)

ben henüz nisanliyim o yüzden bir yorum yapamayacagim icine girmeyince kimse bilemez,simdilik iyi birisi saf kalpli gibi o yüzden asil icine girince herkes kendini belli eder(bende dahil olmak üzere)

memun olan cok kisi vardir benim babaannemde melek gibi kadindi rahmetli Allah yattigi yeri cennet etsin,

daha ben görmedim onun gibi bir kadin canim benim yaaa

Vallaha Allah nazarlardan saklasın. Ben kayınvalidemden memnunum. İnsan yeri geldiğinde kendi annesiyle bile anlaşamıyor. Şu an onlarda kalıyorum bayram dolayısıyla. Tek yaptığım iş sofra hazırlamak, kaldırmak, bulaşık yıkamak, kahve yapmak ki, bazen onu bile yaptırmazlar. 12 de kalksam sen gelinsin niye bu kadar uyuyorsun demezler. Kendi kızlarına nasıl davranıyorlarsa bana da öyle davranıyorlar. Benim evime gelseler evimin işini yapar, ütüleri yapar, çamaşırları yıkar, yemeğimi yapar sağ olsun. Seviyorum hepsini. Görümcem kendine bir şey alsa bana da alır. Bir yere gidecekse ikimizi de çağırır eşimle, öyle tek başına kalmaya falan çalışmaz. Ev işi konusunda tembel olduğumu bilirler o yüzden de beklemezler benden fazla bir şey sağolsunlar. Hatta benim tembelliğimi alay konusu ederiz, hep beraber alay ederiz benle :) Kayınbabam deseniz hiçbir şeye karışmaz, babam sigara içtiğimi bilmez yanında içirtmez ama kayınbabam kendi sigara ikram eder bana. Oğlum içiyorsa gelinim de içebilir dedi izin verdi ki benim eşim babamın yanında sigara içemez, babam hoşlanmıyor çünkü. Yanımda az eşya getirmişim diyelim, atlet yok diyelim gayet rahat şekilde görümcemin çekmecesini açıp kendime atlet alabilirim, onlar öyle istiyor çünkü. Allaha binlerce şükürler olsun. Hepsi canlarım benim, Allah herkese onlar gibi aile nasip etsin:)

Son düzenleme:
merhaba arkadaslar öncelıkle herkese hayırlı bayramlar :)
benımde 2.5 yıldır bır ılıskım var hersey yolunda sevgılım askere gıtsın gelsın allahın ıznıyle evlenmeyı dusunuyoruz . kv adayımla henuz tanısmadım ısteme olmadan bırkac ay once tanısmak ıstıyorum . kpss ye gırdım benım ıcın sureklı dua ettı , gecen yılbası bız erkek arkadasımla bırbırmze hedıye almamısken kv adayım bana guzel bır atkı almıs yollamıs , bıkere canım kabak tatlısı cekmıstı oglundan yollamıs , onu tanımama ragmen gayet ıyımser dusunuyorum ınsallah yanılmam, sevmek ıstıyorum kırgınlık kusluk olmasın ıstıyorum :):)

Benim kv uzakta senede bir iki kere görüşürüz, 3 senelik evliyim şimdiye kadar aramızda bir pürüz olmadı, bize geldiğinde kendi işini kendi yapar bana yardımcı olur, yemek yapar temizlik yapar sağolsun, öyle herşeye karışmaz, görümcelerim de aynen öyleler. İyi bayramlar.

Benim kayınvalidem de çok iyidir. Eşimin bir de abisi var, hep kızları olsun istemiş, eltimle beni gelin olarak değil kızları gibi görür öyle sever. Çok bilgili, görmüş geçirmiş, güler yüzlü çok da tatlı bir kadındır kendisi. Bu zamana kadar ne eşime ne de bana müdahale etmişliği vardır. Biz sevgiliyken de böyleydi evlenince de hiç değişmedi. Bırakın oğullarına karışmayı, eşim ve abisi eltimle bana takılacak olsa şaka yollu bile kızdırsa hemen bizim tarafımızda yer alır uğraşmayın kızlarımla diye. Asla oğlum da oğlum diye davranmadı, eşimi ön planda tutup beni dışlamadı. Her zaman siz kendiniz için en iyisini bilirsiniz der kararlarımıza karışmaz. Hiçbir neden yokken eltime de bana da hediyeler alır, anne ne gerek vardı zahmet etmişsin desem vitrinde gördüm sana çok yakışacağını düşündüm hemen aldım der çok da zevklidir bu arada:) Bu zamana kadar ne ben saygıda kusur ettim ne kayınvalidem beni kıracak üzecek bir şey yaptı. Benim annem babaannemden çok çekmiş bir kadındır. O nedenle çok tedirgin olurdum ben de önceden, ama her şey o kadar iyi gidiyor ki gördüm ki mesele erkek annesi olmak değil sadece bazı şeyleri aşmış olmak çok önemli.

..............................................................................

Son düzenleme:
nekadar şanslısınnız kızlar allah daim etsin herkese böyle kvdeler nasip etsın ebnımki anlattıklarınızın tam tersi benimkinin oğluna düşkünlüğüde yok tek derdi oğluyla ıyı anlaşıyor olmamız oğlunada banada düşman şimdi çocuğumuz oldu dahada düşman oldu ben neyaparsam görümcemin çocuklarınada benım oğluma yaptığım gıbı davranmak istiyor nasıl bi insan hiç anlamadım

Bende çok memnunum walla kv den, farklı yakalarda oturuyoruz ama iki haftada bir falan gideriz,hatta eşimden ben talep ederim
annenlere gidelim diye..çalışıyorum zaten yoruluyorum diye beni yerimden bile kaldırmaz,çayımı doldurur ve sürekli bişeyler yedirmeye çalışır.
Diğer eltimede aynı şekilde davranır, eltim farklı bir insan biraz kıskanç,bazı huyları beni sinir ediyo,kaynanamada garip davranıyo, bende buna uyuz oluyorum..
Kadıncağız bize hizmet ediyo ama elti hanım sürekli bi laf söyleme peşinde .. Herneyse allah razı olsun kv. den :)

nişanlıyım 29 gün sonra düğünüm var şu an çok memnunum hep öyle olacağını düşünüyorum inşallah :)
onların yanında nişanlımla rahat değiliz tabi ayrı ayrı otururuz siz niye ayrı oturuyonuz öyle olurmu der yada bazen küsmüsünüz yoksa der beni onun yanına oturtturur yada bizim aramıza oturmuşsa hemen kalkar aramızdan yanyana oturun der..bazen evlerinden çıkarız arkamızdan bağırır elini tut diye :) oğullarını kıskanan kaynanalrı okudukça bu davranışlarıyla mest oluyorum hiç bi iş yaptırmaz yedirip içirmeyi çok seviyo mutfakta ne varsa yığar insanın önüne ama bunun yanında bide ısrarcılık huyu var tamam sen insanlığını yapıp insanın önüne bişeyler koyuyusun bırakta ne kadar isterse o kadar yesin ama ille ısrar eder ye diye tek sevmediğim yönü bu ısrardan hoşlanmıyorum hayatımda gördüğüm en ısrarcı insan geldi beni buldu :) o ısrar ettikçe ben sinir olurum korkuyorum bi gün istemeden ters bişey söylicem diye.. Allah başka dert vermesin çok şükür :)

Son düzenleme:
bende 3 yıllık evliyim bnim k.validemde çok iyidir sık sık hediyeler alır 3 gelininede. kendine ne alsa bizede alır kokulu duş jellerine kadar :) ama benimkinin bize hizmet etme huyu yok. eskidende yokmuş kızkardeşleri bile tembel benim ablam derler. evinde hep gelinler çalışır oda bin kere teşekkür eder ama keşke bnimkide temizlik yemek vs. yapsa özendim şimdi sizinkilere .. neyse buda k. validemin nazar boncuğu olsunn çok şükür yinedee :))

Evleneli 3 bitecek 4 de giricez
Düğün günü beni getirdiler eve kayınvalidem benim olduğum odaya girip çıkıyor bir şey arıyor sürekli ama bulamıyor ne oldu anne dedim bir şey mi arıyorsun arıyorum ama mutluluktan bulamıyorum ne aradığımı deyip beni öptü çıktı odadan o zaman anlamıştım anne kız olacağımızı
Bir görümcem var yenge diye etrafımda pervane olur kayınpederim dünyalar iyisi sessiz sakin hiç bir şeye karışmaz...

Kayınvalidemle 5 dakikalık mesafedeyiz bir gün gitmediğimde hastamı oldun diye arar,
Her gün nasılsın diye arar,
Evime geldiğinde hiç bir şeye karışmaz herkesin kendi evi der oturur,yemek kötü olsa da Allah razı olsun der yer,eğer ortalıkta uyursan üstümü örter biraz fazla uyursam gelir bakar nefes alıyormu diye
Bir şey kırarsam eğer yanına bir tane daha kır der tek kalmasın diye,
Kızım diye sever eşimle beni kuzularım diye sever ...
Tüp bebek yaptırdığımda gelemese de yemeğime kadar yolladı görümcem gelip evimi temizledi...

Allah Kayınvalidemden Kayınpederimden,Görümcemden Allah razı olsun hiç bir zaman gelin olarak görmediler...

Allah hiç kimsenin evindeki huzuru bozmasın...

Masallah Canim Allah nazarlardan saklasin..
Senin kayinvaliden biraz benimkine benziyor, benimkide oyle bazen bize gelirken butun mutfak alisverislerimi yapip gelirler, kendisine bisey alsa muhakkak bana ve eltime de alir. Cok dusuncelidir sagolsun, biz onlara gidince hayatta mutfaga sokturmaz bulasik yikattirmaz. Allah razi olsun cok iyiler, arada ufak defek hosuma gitmeyen hareketleri olsa bile kendi annemle konusur gibi ona soylerim.
Ona en bastan beni gelin gibi gormemesini soyledim oda bana beni bir 'anne, abla ve arkadas gibi gor' dedi.
Eger hosuma gitmeyen bisey olursa ona soylicegimi ve onunda hosuna gitmeyen davranislarim oldugu zaman bana belirtmesini soyledim.
Cok sukur Allah'a insallah hep boyle devam eder.

Özendim,imrendim,kıskandım..
Hep böyle hayal ettim ama hiç öyle olmadı..
1 yıldır tamamen görüşmeyi kestim..

Neden Rabbim beni iyi insanlarla karşılaştırmıyor, kime naptım ben? diye binlerce kez isyan! ettim..

Bu da benim sınavım sanırım..

Rabbim ağzınızın tadını bozmasın..

valla cnm bende hep böyle hayal ettim ama çok kötü bir kainvalidem oldu evimi huzurumu bozdu mahvetti beni Allahin gücüne gitmesin bende çok isyan ettim bu yasta neden bu kadını çekiyorum diye... Ben 2 yılda o kadar çok ağladım ki.... Bu konuyu okurken iyi kayınvalideye sahip olanlara çok imrendim icim eridi okurken Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın huzurunu kaçırmasın

Senin kayınvaliden bir istisna biliyormusun ama şuna eminim bu %100 de olarak bakarsak ya 10 larda ya 5 lerdedir muhabbetiniz bol olsun burada arkadaşların tek kızdığı bizlerin hayatlarına müdahale edip bizleri huzursuz etmeleri keşke her işini yapsamda senin kayınvalide gibi biraz inasnlık olsa ...

doğumuma kadar benim kayın validemde çok iyiydi ne olduysa doğumda oldu. kıskandı mı ne? eskisi gibi asla olamayız biliyorum ama işte darısı başımıza diyorum

1.5 yıldır evliyim kayınvalidemden allah razı olsun. gurbete gelin geldim depresyonlara girdim delirdim beni bırakın bosanacam dedim kadın genede bana sahip cıktı basımı bekledi. bana hic iş yaptırmaz istersem yaparım anamın evı gibi yatar uyurum evinde. kızından cok bana dikkat eder ilgilenir kırmamaya calısır. nazar degmesin bundan iyisi samda kayısı kendi annemin tahammul edemeyecegı seylere bu kadın ses cıkarmıyor insallah degismeyiz hersey karsılıklı bende onları kırmamaya calısıyorum allah herkese öyle kaynana versin evlilik zor zaten gurbet zor bide insanlarla ugrastırmasın allah

Aynen cnm ya kıskandım hepisini=)
İiyi bizi bulmaz kötü totomuzdan ayrılmaz hesabı bizim ki..
Bahtsız bedeviyiz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…