kayınvalideye gitme sıklığı

Biz şu an 3 saat uzaklıktayız herzaman gidemeyiz zaten ikimizde çalışıyoruz. Tayin çıkarsa eşimin memleketine taşınacağı z ve sonrasını bilmiyorum inşaallah sorun olmaz

ya ben bunu bir türlü sindiremiyorum.onlara okadar normal geliyorki bu hayat.ama ben bir türlü alışamadım.bir türlü aklını tam olarak bize veremıyor.hep aklı anasında babasında.yanı başımıza buyruk hiç birşey yapamıyoruz.anne babanın istek ve ihtiaçları hep en önde.ya artık geçen gece çıldırdım.nedemek ya.evde misafir varken annemi bırakıp geliyim nedemek.hemde 2 sokak ötededeki bir yere.hemde bırakabilecek bir sürü kişi varken.ya benmi çok abartıyorum.ama sindiremiyorum.madem anası bukadar kıymetli neden evledni.benim gunahım ne.bende anamı babmı özlüyorum.ama asla annem babam için ailemi bırakıp gitmiyorum.ya okadar normalleştiki onun benı bırakıp bırakıp gitmesi.bıktım artık

Haklısın böyle oldumu insanın zoruna gidiyor biz onları kırmamak icin yeri geliyor anne babamızı ihmal ediyoruz ama nedense bizi düsünen olmuyor

Karsindakinin iyi niyetli olduğunu bilirsen rahatsız olmazsın. Kp rım 1 ay olmamıştı evleneli geldi .o gitti KV dem gorumcelerim çocukları kocaları ananesi 1 ay kaldılar .hastalandilar yataklara düştüler baktım. Memlekete gittiler bakmadı dye babalarına kotulediler babamı arayıp saygısızlık etti dye şikayet ettiler.şimdi bu insana nasıl davranırsın. İyilik yapıyorsun kötü oluyorsun yanlarinda hiç rahat olamıyorum dediğim her lafı başka yöne çekip tartışma yaratıyorlar. Konuşmuyorum bu sefer soğuk biZi istemiyor diyolar
Aynı seyierı yasamısız be kardeşim. Son durumun nedir ınsallah kurtulmusundur o psıkopat aileden

Bizde kv ile ayni binadayiz.

Evlendigim ilk zamanlar esim her gun cikmak ister ,hatta venim sabahtan cikip yatmaya kadar orda olmamizi isterdi. Ben cok direndim. Kv lere cikma yuzunden esimle cok kotu oldum,dayak bile yedim ama asla taviz vermedim kendimden ,dayakta yesem bildigimi okudum.(o zamanlar cok aci veriyordu)

Simdi ise ister cikarim ister cikmam. Esim tek basina cikar(doldururlar esimi de).Yeri gelir 2 hafta yuzlerini gormem ozellikle de kis aylarinda.

Gecenlerde esimle ufak bir atismamiz oldu. O esnada annesinin hala benim hakkimda sikayetleri oldugunu soyluyormus. Esimde sagolsun hasta,cocuk var,sinavlari var gibi gibi bahaneler buluyormus.

Zamaninda cok cektim ama simdi sefa suruyorum. Zorda olsa esime bir aile oldugumuzu benimsettim.
Dayak mı yedin? Ve hala evlisin şaka gibisin ya. Örnek olma bari. Allah bilir dayaktan sonra çok sevdiğin kocana kaç çocuk verdin

Aynı binadayiz 19yildir eşim çok sık gidiyordu benide zorluyordu birkaç yıldır ben onunla gitmemeye tavır almaya başladım artık kendiside haftada bir iniyor bende canım isterse gidiyorum aşağı...bazen arıyorlar eşim yorgunuz deyip gitmiyor benim suratımı cekmemek için çünkü sıkıldım artık sürekli iç içe olmaktan neyseki yazın memleketteler 6 ay..
Her Pazar annesini kahvaltıya çağırıyordu onuda bıraktı
Kadında gelip edebiyle otursa sorun değil başlıyor saçma sapan herşeye karışmaya bende tersliyorum eşim banada bişey diyemiyor o sebeple artık çağırmiyor
Uzun yıllar geçti artık bazı şeylerle baş etmeyi öğrendim sizde yipranirsiniz ama ogrenirsiniz

arkadaşlar burda okadar kayınvalidesinden dert yakınan varkı.merak ediyorum.kayınvalidesine yakın oturupda eşinizin kayınvalidenıze gitme sıklığı nedir acaba?
Kayinvalideme yarim saatlik mesafede oturuyorum ben ayda bir veya canım isterse giderim , eşim ise en erken 2 haftada bir uğrar, yeni evliyken daha sık bir aradaydık ama ben sınır koydum normale döndük...

Eşim istediği zaman gider annesine.ister özler gider ister işleri olur gider.Hatta bazen çocukları görsünler der götürür.Ben de ayda belki iki ayda bir giderim.çocuğa bakarken çocukları almaya gittiğimizde bazen hadi girin yemek yiyelim ya da kahve içelim der.ona da çok nadir girer otururum.Kayınvalidem bu durumdan memnun bile.çünkü biz gideceğimiz zaman evi temizliyor düzenliyor.ne bileyim temiz havlu mavlu çıkarıyor lavaboya.bu bile 70 yaşında insanlar için yük.Ama oğlu tek giderse evi dağınık da olsa , mutfak da bulaşık da olsa kayınvalidem rahatsız olmaz.Aramız çok şükür kötü değil.hatta severiz birbirimizi.Alan memnun satan memnun, giden memnun.Çok samimiyet tez ayrılık getirir mottosundayız.

ben anlamıyorum annesine gidince deliren eşleri.Yani eğer sizi zorlamıyorsa gel gel diye gitsin işte ne olacak.Siz de o ara bir işinizi halledersiniz.Annesi değil mi? Her gün gidip görebilir isterse.Ama annesini göreceğim diye çocukları ihmal ederse, bizle gezmek yerine siz gezin ben anneme gidiyorum derse, hastayken zordayken annesinde oturmaya devam ederse , kendi giderken sen de gel annem küsüyor deyip her gitmeye beni de götürmeye çalışırsa ; evet o büyük sıkıntı .Yoksa annesini gezmeden almış, pazara götürmüş, markete götürmüş hiç oralı olmam .Benimle de ilgilendiği bana da vakit ayırdığı sürece problem değil.

Back
X