kayınvalideye misafirliğe giderken ne götürülür kızlar....

$gl_tatlisi.webp
gül tatlısı
Eki Görüntüle 223155
kıymalı tepsi börgi
$027 (2).webp
etli yaprak sarma
kızlar yiyecek olarak bunları yaptım hepsi hazır :56:
ögle sonu yola çıkacagız ...
hepinize tekrar teşekkür ederim...

yolda börek felan dayanırmı sıcakta cnm onuda düşün biraz. eve yaklaşınca kızarmış tavuk felan alın gidincede pilav yapıverirsin. yada kıyma alıp hemen köfte yapıp pişirirsin. dondurucudan çıkartınca hemen ocağa koyman gerektiğini biliyorsundur umarım. pişirirp götürsen sarmayı daha iyi olur bence.

akşam yapragı taze sardım canım ,vazgeçtim dondurucudaki dursun dedim.çok uzun degil canım yol birşey olmaz inşaallah.hazır alınan şeyler pek makbul degildir bizim oralarda el emegi lazım mesela acil bir misafir bile gelse su böregi yapılır hemen...

bende ev baklavası yapmıştım eskiden eşimin abisi bu ne kurabiye gibi böyle demişti 2 çatal aldılar ev yapımı beğenmiyorlar bıraktılar. sonra eşimin kuzenleri geldi çok beğendiler. hepsini onlar yediler. bikerede patates yemeği taptım onlara evime geldiklerinde iğrenç bişeymiş gibi biz tokuz dışarda yedik dediler ısrar ettim hadi azıcık yiyelim dediler. bende onlara riski olmayan şeyler pişiriyorum köfte yapıyorum et olunca beleş et yedikleri için memnun oluyorlar. hevesimi kırdılar onlara bişey pişirmem artık. onlar hazıra alışmışlar pideciden pide siperiş etmeye ekmek arası tavuk döner yemeye alışmışlar birde hazır çorbaya ev yapımı ymekler onlara hitep etmiyor. eğer senin değerini bilen biriyse yap çeşit çeşit ne güzel işte beraber yemek gibisi olmaz o zaman

canım ellerine sağlık.gül tatlısını çok severim gazozlamı yapılıyor arkadaşım çok güzel yapardı ama ben hiç denemedim uygun bir vaktinde özel mesajla bana yollarmısın lütfen tarifi.

Benim kaynanam çok şanssız bu topicten bunu anladım :1:
Bugün kahvaltıyı 1 saatte hazırlayamadı diye küstüm ona :33:

Hazırlığınızı yapmışsınız, elinize sağlık.
Ama misafirliğe siz gitmiyor musunuz, siz neden yemek yapıp götürüyorsunuz bana biraz tuhaf geldi.
Onların siz geliyorsunuz diye hazırlık yapmaları gerekmiyor mu?
Sizin fikriniz tabi.

Sende bir erkek annesisin Allah yavrunu bağışlasın yarın evleneceği zaman sende gelininden saygı beklemeyecekmisin bakalım.Umarım bu sözün işte o zamanlarda aklına gelir.

Büyütüp bir yaşa getirdiğin okutup meslek sahibi ettiğin oğlunun eşi sana saygısızlık yaparsa belkide oğlundan seni uzaklaştırsa ne düşüncede olursun merak ettim doğrusu.

iyide benim annemde beni okutup meslek sahibi yaptı, oğlan annesi oğlunu büyütürken zorluk çekiyorda kız anası çekmiyormu.

ben daha hiç duymadım damadın kaynanasına karımı doğurup büyüttü diye minnet ettiğini. ben de anamın kuzusuyum bende saygıyı sevgiyi hak ediyorum.

gelinim olursa elbette saygı beklerim ama ona köle gibi davranıp her işi yapmaya mecburmuş gibi hissettirmeden.

herkes yerinde iyi olsun yeter. oğlum mutlu ise bana geri durmak düşer.

Siz hazırlığınızı yapıp çoktan yola çıktınız bile.Çok da güzel şeyler yapmışsınız ellerinize sağlık.Ve karşılıklı olarak ne kadar şanslısınız.Birbirinizi düşünüyor olmanız çok hoş.Ama kaynana kötü olsa yorumlar aynı,iyi olsa yine aynı şaştım kaldım yahu. :53: Bir insan iyi ise,gelinine değer veriyorsa gelini de bunun karşılığını hoş bir şekilde veriyorsa bize Allah bozmasın demek düşer.Ayrıca herkesin adeti farklı.Onlar böyle yapıyormuş ve yapacakları için fikir istemiş.Keşke herkesin arası iyi olup,düşünse birbirini böyle.​

kesinlikle katılıyorum arkadaşım.
bende okuyorum forumda gerçekten kayınvalidesi çekilmez olan arkadaşlar var ama genelleme yapılıp hepsinin aynı gösterilmesi ona göre yorum yapılması çok kötü.bir insan tanımadığı bir anneye nasıl zıkkımın kökünü yesin diyebiliyor aklım almıyor.kayınvalide diye illede sorunlumu kötümü.

benimde aklımın almadığı bu.

Siz hazırlığınızı yapıp çoktan yola çıktınız bile.Çok da güzel şeyler yapmışsınız ellerinize sağlık.Ve karşılıklı olarak ne kadar şanslısınız.Birbirinizi düşünüyor olmanız çok hoş.Ama kaynana kötü olsa yorumlar aynı,iyi olsa yine aynı şaştım kaldım yahu. :53: Bir insan iyi ise,gelinine değer veriyorsa gelini de bunun karşılığını hoş bir şekilde veriyorsa bize Allah bozmasın demek düşer.Ayrıca herkesin adeti farklı.Onlar böyle yapıyormuş ve yapacakları için fikir istemiş.Keşke herkesin arası iyi olup,düşünse birbirini böyle.​

kesinlikle katılıyorum arkadaşım.
bende okuyorum forumda gerçekten kayınvalidesi çekilmez olan arkadaşlar var ama genelleme yapılıp hepsinin aynı gösterilmesi ona göre yorum yapılması çok kötü.bir insan tanımadığı bir anneye nasıl zıkkımın kökünü yesin diyebiliyor aklım almıyor.kayınvalide diye illede sorunlumu kötümü.

benimde aklımın almadığı bu.

:42::46::46::46::46:kendileri sorunlu diye herkesin aynı olmasını bekliyorlar galiba.:50::50:ne mutlu konu sahibine,hem kendisi,hemde kayınvalidesi iyi niyetli.allah sonuna kadar mutlu etsin inşallah:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Huzurlu insanlara tahammülümüz kalmadı galiba.

Hep birileri gelsin bize ağlasın ; nekadar mutsuz, ne kadar ezilen, itilen , kakılan biri olduğunu anlatsın, biz de başını okşayıp teselli edelim, acıyalım ona.

:42::46::46::46::46:kendileri sorunlu diye herkesin aynı olmasını bekliyorlar galiba.:50::50:ne mutlu konu sahibine,hem kendisi,hemde kayınvalidesi iyi niyetli.allah sonuna kadar mutlu etsin inşallah:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

amin canım allah razı olsun .hepimizi mutlu etsin rabbim...:19::19:

Back
X