kayınvalideye temizlik

ya kızlar bilmiyorum şimdi arayıp nasıl denir ben gelemicem kadın tutalım diye milletin ağzınada laf vermek istemiyorum onlardaki mantık biz yaptık yıllarca oda yapsın mantığı geçen sene yaptım ama o zaman calısmıyodum eltimde hamileydi küçüğü beraber yaptık zaten napıcam düşündükçe sinir oluyorum ama fesatlıkları çekememezlikleri sinir ediyor beni en çokta kendime kızıyorum hayır diyemediğim için napıcam ben off

eşine pasla.
KVnin evinin temizlenmesi gerekiyor.
benim zamanım yok.
ne yapalım de bakalım, ne cevap verecek?
onun annesinin evi sonuçta, o da kafa yorsun biraz.
Gerçi ilk yorumumda da buna benzer bir şey yazmıştım ama siz farklı düşünüyorsunuz sanırım?

ben eşime biraz çıkıştım hatta tartıştık bu konuda gitme dedi bana ara gelemiyorum de dedi
bende bi kere gelicem dedim nasıl gelmiyim şimdi dedim bu sefer gidicem ama bi dahakine temizlikçi tutalım dicem dedim oyle huzurlu olurmu dedi dedim kim huzurlu olmıcak allah askına dedim annesi kabul etmeyebilirmiş mahalle arası müstakil bir ev bide kaynanamın çok incik cincik eşyası var bilmiyorum nolcak nasıl gidicek kendimi milletin gerizekalısı gibi hissediyorum gerçekten

o kesin zaten uzağım evim ayrı gelip gidenime gezmeme karışan yok çekemiyolar bunun başka bi adı yok zaten

Ya gidip son kez geliyorum kendi evimin işi var bundan sonra benden iş beklemeyin diyeceksin yada arayıp ben gelemiyorum madem dönüşümlü olarak yapılıyor ben kendi zamanımda kadın çağıracağım diyeceksin aklıma başka bir şey gelmedi.
Birde bu gelinler gelip kv evi temizliyor ama damatlar acaba kendi kv lerinin işine koşuyorlar mı?

BAZEN DİYORUM ACABA KÖTÜMÜ DÜŞÜNÜYORUM GEÇEN SENEDE ELTİM HAMİLEYDİ KARNI FALAN BÜYÜKTÜ BAYA YİNE BERABER YAPTIK. BU SENEDE ÖYLE OLCAK TEK FARK BEN CALISIYORUM BİDE 2 DOLMUŞ YAPIYORUM ORAYA GİDERKEN ÇOK DÜŞÜNCESİZLER KIZLAR KAYINVALİDEMİNDE SAĞLIĞI YERİNDE GAYET İSTESE YAPAR ŞİMDİ BEN ELTİME DESEMKİ KENDİ YAPSIN NİYE YAPMIYOR GİDİP ONA SÖYLEME İHTİMALİ YÜKSEK. BU İLİŞKİLER NASIL OLUYO HALA ÇÖZEMEDİM. HEP SİNSİLİK LAF SOKMA KISKANMA BANA GÖRE DEĞL BUNLAR YA

ya su kaynanaya temizlik yapma olayini hala anlamis degilim. kaynana cok hastadir yapamiyordur, ozaman tutulur bi temizlikci yaptirilir. temizlikci tutulamiyorsa, bos vakti oldugunda evlatlari ortaklasa yapar. dikkatinizi cekerim, evlatlari dedim. yani kendi oglu/kizi. ve ben istersem dilersem Allah rizasi icin sira esimde oldugu zaman gider, esimin beceremedigi isleri hallederim. ya herseyi mantiga bindirseniz okadar kolay olacak ki.

onlarda derler kesin bizimde kendi evimizin işi var dönüşümlü yapılmıyo ben gidersem beraber yapıcaz işte yoksa yapmaz diye düşünüyorum. kaynanam bana gel diyemiyo çünkü ben daha önceden bş günüm var yetemiyorum demiştim ona başka şeyler için. onlar kesin aralarında eltim demiştir ben sekerim00 ı cagırayımda bigün beraber yapalım demiştir kaynanamda cagır bakalım ne dicek demiştir çünkü biz bunları konusurken kaynanam agzını cıt acmadı dinledi sadece bizi. hatta o zaman da sabah kahvaltıdaydık dedimki madem gelmişken yapalım aradan cıksın dedim yok şimdi benim kendi işlerim var evde dedi. işine gelmedi hanfendinin bide bigünde bitmezmiş. gidince yine aynı seyi söylerse kalanıda sen yarın yaparsın nolcak dicem benim sorunum laf söyleyememek ya cekiniyorum ben sus pus oluyorum hemen

Sakın söyleme sen kötü olursun eşin diyemez mi annesine benim eşim çalışıyor yapamaz diye.

valla benden büyük 2 eltim var işte büyüğü kaynanamı alıştırmış temizlik yapa yapa çünkü ilk evlendiğinde bi kaç sene beraber yiyip içmişler eee haliyle şimdi diğerlerindende bekliyo büyüğüde kenara cekildi benim kıymetimi bilmedi hesabıyla. zamanından beri oğullarına ne işi yaptırmışlarki şimdi benim kocam yapsın onlarınki kıymetlide benimki değilmi

Yani ama onlar çalışmıyorlarmış sen çalışıyorsun bir günde hangi işi yapıcaksın ben evdeyim çalışmıyorum inan ki bir günde bitmiyor evimin işi sen birde yorulup ertesi gün işe gideceksin sana da yazık.

Sakın söyleme sen kötü olursun eşin diyemez mi annesine benim eşim çalışıyor yapamaz diye.

arar söyler ben istersem sekerim gelemez diye ama bu seferde kaynanamın üstüne eltilerim çullanır yapmadıkları şey değil biz yapıyoruzda o niye gelip yapmıyo diye hep o muhabbetleri yaptılar çünkü daha önce başka şeyler için

çalışmıyorlar diye onlar tek başına yapmak zorunda değil.. diğer eltide gelipte sen yap dememiş yapalım demiş..onunda bebeği varmış.. nasıl yapacak tek başına.. sonuçta gelip orda yiyorsunuz içiyorsunuz kışlıklardanda almışsınız.. ee sizdede en az onlar kadar hakkı var kadının.. ha yapmak zorunda değilsiniz.. ama onlar yapsın ben çalışıyorumda dememelisiniz..

sorma geçen makarna kesmeye cagırdılar ondada sorun cıktı ama ben gittim öbürsü gün işe gidicem ya sabah bi kalktım kollarım tutmuyo hamlıktan. küçük eltim zaten yoktu gezmeye gitmiş büyüğü vardı oda baya söylendi kaynanama o yok diye

sana bu lafı diyecek kadar kendini onlara neden bu kadar erdirdin

haklısınız ama her işte çağrılıyorum bu kızında bigün tatili var dinlensin demiyolar geçen makarna kesmeye gittim bu temizlik yapacagım eltim yoktu gezmeye gitmiş.. büyüğüyle yapptık şimdi büyüğü temizlik yapmıcak diğeriyle biz yapıcaz buda hakmı yani. her işte ben varım gerçekten kendi aptallıgıma yanıyorum kullanıldıgımı hissediyorum

hangi lafı. o kadar saflık ve iyi niyet gösteriyorumki gerçekten çok kızıyorum kendime sonrada kendi içim içimi yiyor
hem aynı binada oturuyolarmış hemde sana gel temizle diyolarmış onu diyorum. iyi niyetlilikle kendini kullandırtmak arasında ince bir çizgi vardır

Ama onlar demez ki aman sen yoruluyorsun bir gün tatilin var diye sen diyeceksin onlardan sana anlayış göstermelerini bekleme çünkü içten gelerek yapmıyor onlarda zoraki yapıyorlar.

o zaman eltilerinizle konuşun her işi ortaklaşa yapın..büyük eltiyede söyleyin oda yapsın gelip o evde yiyip içmiyor mu.. ayıp yani.. makarnayı sizin üzerinize yıkmaları yanlış sonuçta onlarda yiyecek makarnadan hep birlikte yapılması lazım..aynı şekilde temizliğide tek başına eltininizin yapması da haksızlık olur.. arayı bulmak lazım.. büyük yapmıyormuş sizde çalışıyorum diye yapmazsanız her iş ortanca eltiye kalacak.. yakında oda çeker elini.. dargınlıklar oluşur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…