• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideye Yardıma Gitmeli Mi?

Objektif yorum alabileceğim tek yer burası olduğu için konu açıyorum.
Sevdiklerime sorsam beni tutarlar, sevmediklerime sorsa karşı tarafı.
Burada kimse kimseyi tanımadığı için yorumları daha bir ciddiye alıyorum, o yüzden konularım fazlaca:)
Gitmezsem kavga çıkarmaz, zaten bana "senin gelmene gerek yok, yer yok demişti babam, evde tek kalabilirim korkmam dersen gelme" demişti ama bana saçma geldi, o gidecek ben gitmeyeceğim sanki tepkili gibi. Bazen öyle diyorum da "yapma, benim tshirtlerim zaten senelerdir ütülenmez, sen de ütüleme mesela ne olacak" diyor.

Neden şaka olsun ki? Evi temiz görmek isteyen biri önce kendisi biraz daha dikkatli olur. Çoraplar odanın ortasında, tshirtler sandalyede üst üste yığılmış. Alıp yıkasam giyecektim diye kızıyor, yıkamasam bunlar kirli neden yıkanmadı diyor. Tshirtlerinin yerlerini bilmiyormuşum, kayboluyormuş falan filan. Kendi halletsin o zaman çamaşır işini mesela? Ya da duşakabindeki saçlarını toplayıp çıksın, saçını kuruturken yere dökülen öbekleri süpürsün, burnunu sildiği mendilleri yatakta-masada bırakmasın vs vs...
uzun saçlı herifle evlenmeyeceksin arkadaş bunu bilir bunu söylerim sonra var dur arkasından saç topla..gerçi farketmez bende benimkinin dökülen göğüs saçını(bkz:saç diyorum) yerlerden topluyorum fellik fellik:KK53::KK70:

Koalina yazacaklarim hosuna gitmeyecek ama ben esine hak verdim. Ogretmendin sanirim tamam anliyorum yoruluyosun ben de uykuma cok duskunumdur ama sanki fazla abartiyosun gibi geldi. Iki kisisiniz, cocuk da yok eve geldigin saat her calisanin hayallerini susleyen bi'saat. Dusunsene millet o saatte evden cikip aksam 7de evde oluyo.

Tabii herkesin yapisi farkli ama ben olsam benim de gozume batardi sanirim. Ve yerinde olsam giderdim.

Akşama kadar karar vermem gereken bir konu...
Aslında kararımı vermiştim ama eşimin garip tavrından dolayı bir düşündüm.
Kayınvalidemler eve tadilat yaptıracaklar, bunun için eşyalar falan çekilecek...İkisi de yaşlı, kayınvalidemin bu sıra tansiyon sorunu da var. Aslında çok bir iş yok ama bilirsiniz böyle işlerde çiftler çok kavga eder. Eşimin babası da sinirli oluyor,eşim annesine laf söylesin istemiyor. Manevi destek için gitmek istiyorduk daha çok, pek eşya yok, e temizlik de yapılmayacak öyle pek... Ben tamam dedim gideriz, gitmek lazım, iyi olur falan. Biz motosikletle gideceğimiz için hava durumu önemli, yağmur yağarsa iptal edecektik.
Bugün aradı yine teyit etmek için, yağmurlu görünüyor ama bugün de öyle gösterdiği halde yağmadı, gidebiliriz vs dedi. Tamam dedim, akşam yine konuşuruz. İş çıkışı, yorgun olduğumu ama hafta sonu gideceksek bütün işleri bugün yapmam gerektiğimi söyledim. Derken derken konu benim hep yorgun olmama, iş yapmamama geldi. Bu saatlerde evde oluyorum ve canım hiç bir iş yapmak istemiyor. Yetiştirememek değil, zaman var ama bende yapmak için istek yok. Tuvalete gitmeye üşeniyorum o derece. Bir de uykum çok kıymetlidir, daha önce bahsetmiştim. Uykum geldiyse ev yansa da uyuyorum. Öyle evi toplayayım, yemekleri kaldırayım asla yapamıyorum. O an su içtiğim bardağı dahi öylece bırakıp hemen yatıyorum. Bu foruma yazmamı da anlamsız ve yorucu buluyor.
Bana söyledikleri: Gelip o foruma kafa yoracağına işlere yorsan bak nasıl istek geliyor görürsün. Akşam 7 de eve gelip her şeyi yetiştirenler var, sen yapamıyorsun. Bütün gün evdesin nasıl oluyor bu zamansızlık anlamıyorum. Ve hatırlayamadığım daha bir çok söz. İnanılmaz sinirim bozuldu. Ve ben gerçekten yorgun oluyorum, çok unutkanım, tükenmiş bir halde eve geliyorum zaten. İnanın bazen çay demlemeye-kahvaltı çıkarmaya bile üşenip hazır bir şeyler alıyorum gelirken. Evet istesem işleri de yaparım zamanım çok ama öyle çat kapı gelecek kimsemiz yok, çocuk falan da yok. Bal dök yala durumda olmasının bir anlamı yok diye düşünüyorum.
Eşim bir çok erkeğe göre daha yardımcıdır ama onda da nasıl olsa bütün gün evde işleri de o yapsın durumunu seziyorum. İlk zamanlar makineye bulaşıkları dolduran adam artık kaldırmayı geçtim sofrada bırakıp gidebiliyor. Önceden evi süpüren adam şimdi yere dökülen saçlarını bile toplamıyor. Ben yardımcıyım dediği: camları silmek, perdeleri takmak. Uzun zamandır bu ikisini yapıyor sadece. Ama öyle bir imaj yaratmış ki kafasında, kendisi işlerin yarısını yapıyor bense bana düşen yarısını dahi yapamıyorum.

Çok uzattım gereksiz konulara girdim ama sırf ona sinir olduğum için yarın gitmek istemiyorum. Bir yandan da onun saçmalığı için neden başkasına tepki vereyim diyorum.
Kayınvalidemler gitmemizi istemiyorlar hatta babası gelmeyin nerede yatırırım sizi demişti ama biz güya sürpriz yaparak gidecekmişiz. Hem hasta kayınvalidem görelim, hem varsa bir işin ucundan tutalım diye.
Objektif olarak yorum yapın lütfen, siz olsanız ne yapardınız?

Kayınvalidene gitmek ya da gitmemek sana kalmış ama ben başka bir şey söylemek istiyorum. Evlilik hayatı paylaşmaktır. Yani eğer sen bütün gün evdeysen ve eşin dışarıda çalışıyorsa bence üşeniyorum, uykum geliyor gibi bahanelere hakkın yok. Eğer bütün bunlara yol açan bir hastalığın yoksa ve sadece tembelsen gerçekten çekilir gibi değilsin. Yok eğer buna yol açan tıbbi bir sorunun varsa bence tedavi ol ve düzel. İnsan bekar olsa, tek başına yaşasa bile bu şekilde hayat çekilmez ki...

koalinacım bence git. en güzelini yaparsın.
seni şuanda anlıyorum sanırım. aynı şey bendede var. temizlik konusunda vs.
hava degişiminden sanırım insan kendini cok bitkin hissediyor. uykusuzlugada gelemem bende sen gibi.
1 aydır nerdeyse geceleri 1 gibi uyuyorum. yorgunluk diz boyu. üstünede işe gidiyorum sabah erken saatte.:KK69:
eşinede tavrını göster
Bence de gideyim.
Ev işlerini yapmaya başlayalı zaten 4 ay oldu, normal bir durum bence. Okulda da bütün enerjimi tüketiyorum resmen, bütün iyi niyetim, sabrım, enerjim orada kalıyor. Eşim bayağı küçümsüyor, çalışma saatin az ne ki diyor ama ben okulda olduğum süre boyunca ayaktayım. Bu yaşta her yanımda varisler oluştu ve sürekli konuşuyorum... Sürekli laf anlatıyorum. Artı gece uyuyamıyorum bile, sürekli eşimin kolu değdi, abcağı değdi diye uyanıyorum. O da yetmiyor tam uyumuşum bir şey istemek için uyandırıyor beni. Bilemiyorum çok gergin ve yorgunum...

Çalışıyorum, iş de yapıyorum.
Sadece işte özellikle bu sıra çok yorulduğumu hissediyorum ve hayati şeyleri yapıyorum. Her gün evi şöyle bir yalandan silip süpürüyorum, bulaşıkları kaldırıyorum, yemek yapıyorum o kadar.

eee daha ne herkeste bir yorgunluk normal yani

Koalina yazacaklarim hosuna gitmeyecek ama ben esine hak verdim. Ogretmendin sanirim tamam anliyorum yoruluyosun ben de uykuma cok duskunumdur ama sanki fazla abartiyosun gibi geldi. Iki kisisiniz, cocuk da yok eve geldigin saat her calisanin hayallerini susleyen bi'saat. Dusunsene millet o saatte evden cikip aksam 7de evde oluyo.

Tabii herkesin yapisi farkli ama ben olsam benim de gozume batardi sanirim. Ve yerinde olsam giderdim.

Bir yazı hoşuma gitmiyorsa fikrinden değil tarzından dolayıdır sadece.
Çekilmezsin, işe yaramazsın, bize ne soruyorsun gibi ters yorumlar var ya şimdi çıkışsam zaten olmayan enerjimi de sömürecekler :)
Hiç iş yapmıyor değilim aslında ama bu sıra bütün işlerin bana yıkıldığını farkediyorum bir de üzerine azar işitiyorum. Geçen bana bütün dolabı kokuyor diye yıkattırdı, şimdi tshirtleri kayıpmış. Yani ne yapmış olabilirim ki? Eşyalarımı kaldırma diyor bana. Katlayıp koysam kayıp diyor, kendisi yerleştirsin diye bıraksam haftalarca öyle kalıyor. Memnun olmayan adama da iş falan yapamıyorum, içimden gelmiyor. Yaşamama yetecek kadar işte o kadar :D

Bence de gideyim.
Ev işlerini yapmaya başlayalı zaten 4 ay oldu, normal bir durum bence. Okulda da bütün enerjimi tüketiyorum resmen, bütün iyi niyetim, sabrım, enerjim orada kalıyor. Eşim bayağı küçümsüyor, çalışma saatin az ne ki diyor ama ben okulda olduğum süre boyunca ayaktayım. Bu yaşta her yanımda varisler oluştu ve sürekli konuşuyorum... Sürekli laf anlatıyorum. Artı gece uyuyamıyorum bile, sürekli eşimin kolu değdi, abcağı değdi diye uyanıyorum. O da yetmiyor tam uyumuşum bir şey istemek için uyandırıyor beni. Bilemiyorum çok gergin ve yorgunum...
bişey istemek için neden seni uyandırıyorki:KK57:
ev hanımı olup. evini cok affedersin b.k götürenleride gördük yani.
cocugu olmamasına ragmen. bi işi yapmayan insanlarda var.
sen yapmıosan kendi yapsın. belki ondan görür şevk alır sende yaparsın (daha iyisini)

bişey istemek için neden seni uyandırıyorki:KK57:
ev hanımı olup. evini cok affedersin b.k götürenleride gördük yani.
cocugu olmamasına ragmen. bi işi yapmayan insanlarda var.
sen yapmıosan kendi yapsın. belki ondan görür şevk alır sende yaparsın (daha iyisini)
Yerini bilmiyormuş. Viks istemişti benden. Ben de akşam o gelince gösterdim bu marka vardı bak diye. Önümüzdeki sehpaya koydum işte. Bunun için kavga ediyor, eline vermemişim, al bunu dememişim. Nereye koyduğumu bilemezmiş. Komik yani cinlerim tepeme çıktı gerçekten, gözünün önünde aldım diye gösteriyorum, viksi peşinde gezdirmem gereiyor galiba:D

Bir yazı hoşuma gitmiyorsa fikrinden değil tarzından dolayıdır sadece.
Çekilmezsin, işe yaramazsın, bize ne soruyorsun gibi ters yorumlar var ya şimdi çıkışsam zaten olmayan enerjimi de sömürecekler :)
Hiç iş yapmıyor değilim aslında ama bu sıra bütün işlerin bana yıkıldığını farkediyorum bir de üzerine azar işitiyorum. Geçen bana bütün dolabı kokuyor diye yıkattırdı, şimdi tshirtleri kayıpmış. Yani ne yapmış olabilirim ki? Eşyalarımı kaldırma diyor bana. Katlayıp koysam kayıp diyor, kendisi yerleştirsin diye bıraksam haftalarca öyle kalıyor. Memnun olmayan adama da iş falan yapamıyorum, içimden gelmiyor. Yaşamama yetecek kadar işte o kadar :D

Benim annem de cok titiz evi supuruyorum dip kose kadin halinin ucunu kaldirip kontrol ediyo ben de o an birakiyorum supurgeyi : D

Ozaman kayinvalidene git sen yine kadini hep iyi anlatiyosun simdi bostan yere gonul koymasin. Yasli insanlar gelme derler ama beklerler icten ice. Esinle de duzgunce konusun bence o da sacmaliyo oyle insanda istek mi kalir: /

kvalidenle arada belli bir sorun yok sanırım. gidebilirsin...

Yerini bilmiyormuş. Viks istemişti benden. Ben de akşam o gelince gösterdim bu marka vardı bak diye. Önümüzdeki sehpaya koydum işte. Bunun için kavga ediyor, eline vermemişim, al bunu dememişim. Nereye koyduğumu bilemezmiş. Komik yani cinlerim tepeme çıktı gerçekten, gözünün önünde aldım diye gösteriyorum, viksi peşinde gezdirmem gereiyor galiba:D
ilk 1 yıl önemli diye boşa demiyolar.
tehlike canları cok calıo.
rabbim sabır ihsan versin.

gecen bizde tartışıoduk az kalsın.
dış kapıya sünger yapıştırıyodu. beni cagırmış. ben duymadım. üstünede wceye girdim.
bi cıktım dışarı kapıda kalmış :KK70:
actım surat mahkeme duvarı:rolleyes::rolleyes:
beni duymadın üstünede wceye girdin diye 1 saat falan surat yaptı. acıkladım ama cıks yetmedi bi süre:KK53:
hiç üstüne gitmedim. :KK70::KK70:

Aynen canim ya benimki de oyle. Hatta daha da beter. Mesela bir haftadir hasta, ilaclarini suyunu getirip, ilaclari cikarip avucuna koyuyorum oyle iciyor. Ben vermezsem kirk gun hasta kalir da icmez. Corabini yemek masasinin altina firlatir istisnasiz her gun. Banyoda saclari gideri tikar asla alip atmaz. Tuvaleti gic soylemiyorum bile. Lavabonun her yeri sac ve sakal kili doluyor her sabah. Sabah kiyafet giyecek mesela, bu olmadi der cikarir yatagin ustune firlatir alip da geri dolaba koymaz. Her temizlik yaptigim gun, salonun orta yerinde gidip eski bozuk bisi getirip tamir etmeye baslar her yeri toz icinde birakir. Pazar gunleri aksama kadar arkasinda dolaniyorum topla babam topla. Hatta is yapamiyorum. Bi de takinti haline geldi biseyleri dagitacak, bisey dokecek diye dusunup duruyorum. Calisirken daha da zordu. Allahtan simdi evdeyim. Hic is yapmiyorsun dedigimde, bozdugun esyalari tamir ediyorum daha ne yapayim diyo iyi mi. Sen yine dua et en azindan cam silip perde takiyormus. Ben perde takicam diye iki gun boynum tutuk geziyorum evde.

Akşama kadar karar vermem gereken bir konu...
Aslında kararımı vermiştim ama eşimin garip tavrından dolayı bir düşündüm.
Kayınvalidemler eve tadilat yaptıracaklar, bunun için eşyalar falan çekilecek...İkisi de yaşlı, kayınvalidemin bu sıra tansiyon sorunu da var. Aslında çok bir iş yok ama bilirsiniz böyle işlerde çiftler çok kavga eder. Eşimin babası da sinirli oluyor,eşim annesine laf söylesin istemiyor. Manevi destek için gitmek istiyorduk daha çok, pek eşya yok, e temizlik de yapılmayacak öyle pek... Ben tamam dedim gideriz, gitmek lazım, iyi olur falan. Biz motosikletle gideceğimiz için hava durumu önemli, yağmur yağarsa iptal edecektik.
Bugün aradı yine teyit etmek için, yağmurlu görünüyor ama bugün de öyle gösterdiği halde yağmadı, gidebiliriz vs dedi. Tamam dedim, akşam yine konuşuruz. İş çıkışı, yorgun olduğumu ama hafta sonu gideceksek bütün işleri bugün yapmam gerektiğimi söyledim. Derken derken konu benim hep yorgun olmama, iş yapmamama geldi. Bu saatlerde evde oluyorum ve canım hiç bir iş yapmak istemiyor. Yetiştirememek değil, zaman var ama bende yapmak için istek yok. Tuvalete gitmeye üşeniyorum o derece. Bir de uykum çok kıymetlidir, daha önce bahsetmiştim. Uykum geldiyse ev yansa da uyuyorum. Öyle evi toplayayım, yemekleri kaldırayım asla yapamıyorum. O an su içtiğim bardağı dahi öylece bırakıp hemen yatıyorum. Bu foruma yazmamı da anlamsız ve yorucu buluyor.
Bana söyledikleri: Gelip o foruma kafa yoracağına işlere yorsan bak nasıl istek geliyor görürsün. Akşam 7 de eve gelip her şeyi yetiştirenler var, sen yapamıyorsun. Bütün gün evdesin nasıl oluyor bu zamansızlık anlamıyorum. Ve hatırlayamadığım daha bir çok söz. İnanılmaz sinirim bozuldu. Ve ben gerçekten yorgun oluyorum, çok unutkanım, tükenmiş bir halde eve geliyorum zaten. İnanın bazen çay demlemeye-kahvaltı çıkarmaya bile üşenip hazır bir şeyler alıyorum gelirken. Evet istesem işleri de yaparım zamanım çok ama öyle çat kapı gelecek kimsemiz yok, çocuk falan da yok. Bal dök yala durumda olmasının bir anlamı yok diye düşünüyorum.
Eşim bir çok erkeğe göre daha yardımcıdır ama onda da nasıl olsa bütün gün evde işleri de o yapsın durumunu seziyorum. İlk zamanlar makineye bulaşıkları dolduran adam artık kaldırmayı geçtim sofrada bırakıp gidebiliyor. Önceden evi süpüren adam şimdi yere dökülen saçlarını bile toplamıyor. Ben yardımcıyım dediği: camları silmek, perdeleri takmak. Uzun zamandır bu ikisini yapıyor sadece. Ama öyle bir imaj yaratmış ki kafasında, kendisi işlerin yarısını yapıyor bense bana düşen yarısını dahi yapamıyorum.

Çok uzattım gereksiz konulara girdim ama sırf ona sinir olduğum için yarın gitmek istemiyorum. Bir yandan da onun saçmalığı için neden başkasına tepki vereyim diyorum.
Kayınvalidemler gitmemizi istemiyorlar hatta babası gelmeyin nerede yatırırım sizi demişti ama biz güya sürpriz yaparak gidecekmişiz. Hem hasta kayınvalidem görelim, hem varsa bir işin ucundan tutalım diye.
Objektif olarak yorum yapın lütfen, siz olsanız ne yapardınız?
bende olsam giderdim eşin çok anlayışsız birine benzemiyor adamı iyice uzaklaştırmayın bişeylerden kinci olur erkekler gidin bence eger hava müsaitse tabi

Aynen canim ya benimki de oyle. Hatta daha da beter. Mesela bir haftadir hasta, ilaclarini suyunu getirip, ilaclari cikarip avucuna koyuyorum oyle iciyor. Ben vermezsem kirk gun hasta kalir da icmez. Corabini yemek masasinin altina firlatir istisnasiz her gun. Banyoda saclari gideri tikar asla alip atmaz. Tuvaleti gic soylemiyorum bile. Lavabonun her yeri sac ve sakal kili doluyor her sabah. Sabah kiyafet giyecek mesela, bu olmadi der cikarir yatagin ustune firlatir alip da geri dolaba koymaz. Her temizlik yaptigim gun, salonun orta yerinde gidip eski bozuk bisi getirip tamir etmeye baslar her yeri toz icinde birakir. Pazar gunleri aksama kadar arkasinda dolaniyorum topla babam topla. Hatta is yapamiyorum. Bi de takinti haline geldi biseyleri dagitacak, bisey dokecek diye dusunup duruyorum. Calisirken daha da zordu. Allahtan simdi evdeyim. Hic is yapmiyorsun dedigimde, bozdugun esyalari tamir ediyorum daha ne yapayim diyo iyi mi. Sen yine dua et en azindan cam silip perde takiyormus. Ben perde takicam diye iki gun boynum tutuk geziyorum evde.

Benimki de yapınca güzel yapıyor ama haftada 2 haftada bir oluyor o iş. Perdeyi mecburen takacak, ne kaldırabilirim ne boyum yeter (1.5 metre olarak). Camları da annesine de sildirmezmiş oradan alışkanlık benle hiç ilgisi yok yani...
Aynen ya benziyorlar. Benimki de geçen hasta olacak gibiydi, meyve almış. Dün dedi ki bana bak diye meyve aldım hiç getirdiğin yok. Yahu al oradan ye :D Bilemiyorum ben çok umursamaz kendi halimde yetiştim. Elalemden banane, olmasa ne olur mantığındayken eşim de tam tersi elalem için kendini parçalayan bir ailede yetişmiş. Çatışıyoruz ister istemez...

Gidilir bencede...

Yalnız objektif olun demişsiniz.. olayım mı gerçekten:KK48::KK48:
Kocanızın önceden iş yapıp şimdide yapmaması sizden kaynaklanıyor..
Görüyor ki siz yapmıyorsunuz yada yapsanızda özensiz davranıyorsunuz...
Adam görüyor internete harcadığınız zamanı eve harcamayıp ev işini eksik yapınca tribe girip ''ne yardım etçem ya'' diyor..
Pek haksızda sayılmaz hani...
Benimde uykum kıymetlidir şuanda bile üstümü örttüm pc kucağımda uzanmış nette takılıyorum ama kocaman bir ayrıntı var ben bekarım:KK53::KK53:
Birde hakkaten 7 de eve gelip her işini halleden hanımlar var biraz kendinizi toplamanın zaman gelmiş bence.

Gidin bence yaa, yazık yaşlıymış kadın bir de gelmeyin falan demiş.. Eşinize başka şekilde yansıtın

Tek tek alıntı yapmayayım topluca yazayım madem.
İşim var çalışıyorum, sabah 7.30 da başlıyor işim ama sabah 6'da kalkıyorum. Öğlen bitiyor 13.30-14.00 gibi eve geliyorum ama geldiğimde bitik bir halde oluyorum. Geldiğimde uyuyamıyorum çünkü uyandığımda daha beter sersemliyorum. Doğal olarak işleri minimum yapıyorum. Kolay yemekler, şöyle bir sil-süpür, dün akşam yatarken bıraktığım bulaşıkları toparla, gerekiyorsa alışveriş yap, tuvaleti ve lavaboyu temizle vs. Her şey muntazam bir düzende değil yani, öyle tertemiz, fresh bir ev değil ama normal bir ev işte.
Kayınvalidemler de gitmemizi istemiyorlar, yapılacak pek bir iş yok, eşim bir dolabı çekecek söylediğine göre o kadar. Onun dışında pek eşya yok ama gidince nasıl bir manzara olur bilemem. Kendileri oldukça iyiler, kayınvalidem ziyarete geldiğinde bile temizlik yapıp gitmişti, öyle bir insan.
Bu arada gidersek kalmamız gerekiyor. Öyle git akşama gel olmayacak yani.

cnm kv ile birlikte oturacağım demiştin. onlar hala yazlıktalarmı orada mı tadilat var anlamadım. ama kv için iyi bahsediyordun (eski konularınıda okumuştum) bencede gitmelisin

Obejektif oldugumu belirterek yaziyorum.
Once soruna cevap. Gitmen gerekir bencede. Senden kocan istemis. Buyukler beklese hadi zoruna gider filan istemezsin ama durum gayet nötr bence. Hic negatif yapma. Hatta gonullu gitsen hastaymis annen meyve filan alalim desen bak esin nasil degisiyor pozitif oluyor. Neysr benim bundan once dikkatimi ceken bisey oldu. Arkadasim mis gibi ev erkegini ne hale getirmissin sen. Adam ne guzel toparliyomus yardim ediyomus. Srn yapmadikca adam kendini cekmis. Bence hemen acil bu konuya el atmalisin. Adamin agzindan girip burnundan cikip hatta birazda disini sıkıp islere asilip adami eski haline getirmelisin :KK9:

Camları silen perde takan kocanın hatrına herşey yapılır.
Haftada 1 perde yıkarım 16 aylık evliyîm daha 1 kere takmadı ve 180lik bi hatun değilim zıplaya zıplaya takıyorum .

Doktora git lütfen kan değerlerine baktır bu yorgunluk iyi değil

Back
X