Kayınvalideyi çağırmak ya da çağırmamak

Muezzaa

Ey akşam vapuru, sana mı kalır dünya
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2019
741
972
33
Merhaba,
Nasipse aralık ayının sonunda doğum yapacağım ve doğumdan sonra bana yardım edecek kimse yok. Kardeşim yurtdışında olacak, annem de şehir dışında olacakmış muhtemelen. Kendisiyle aram hiç iyi olmadığından o hassas olduğum süreçte annemle görüşmemek daha iyi olacak diye düşünüyorum.
Kayınvalidemle yüzyüze hiç görüşüp tanışamadık, hep telefonda konuştuk. Yaşlı ve çok ponçik bir insan. Eşim de çok iyi huyludur ve öyle birini yetiştiren bir kadının da iyi kalpli olduğunu düşünüyorum.
Eşim kayınvalidemi doğuma çağırmak istiyor, bir iki ay da yanımızda kalır diyor. Ama bizimle yaşaması için zemin hazırlamaya çalışıyor gibi geliyor. Çünkü yalnızca bir kızıyla yaşıyordu ve o da bir ay sonra evlenecek. Yaşadıkları şehirde evli beş oğlu daha var. Eşim annesinin yaşlı olduğunu ve torununu görmesini istediğini söylüyor haklı olarak. Biz oraya gidemiyoruz işlerinden dolayı.
Sonuç olarak kadını davet edip etmemekte kararsız kaldım. Herkes iyi niyetli olsa bile aynı evde yaşamak bambaşka birşey. Burada yaşamak isterse kaç yaşında kadına ne diyebilirim ki? Sadece eşim ve çocuklarımla yaşamayı tercih ederim. Üstelik gözüm gibi baktığım iki tane kedim var. Eşim alıştı çok şükür çok seviyor, ama kayınvalidem nasıl uyum sağlar? Bir de ben okul öncesi öğretmeniyim ve çocuğumun eğitimine müdahale edilirse çok gerilirim. Büyükanne ve büyükbabayla yaşayan öğrencilerimin çocuğunda davranış problemi olduğunu gördüm. Anne babanın zorla inşa ettiğini bir önceki kuşak yıkıyor. Onların hayır dediğine büyükler evet diyor vs. Kontrol bende olmalı.
Eşime bana sormadan davet etmemesini söyledim, cevabımı bekliyor. Ne yapmalı

Ev ev üstüne olmaz.
Yakınınızda ev tutması daha iyi.

Ne kadar gereksiz stres yapmışsınız..

Bir anne olarak düşünüyorum da, oğlumun çocuğu olacak ve ben eve çöreklenirim endişesiyle çağrılmayacağım he. İçim şimdiden sızladı..
Allah evladın da gelinin de hayırlısını, iyi huylusunu, hesapsızını nasip etsin..

Bir anne olarak düşünüyorum da, oğlumun çocuğu olacak ve ben eve çöreklenirim endişesiyle çağrılmayacağım he. İçim şimdiden sızladı..
Allah evladın da gelinin de hayırlısını, iyi huylusunu, hesapsızını nasip etsin..
Çöreklenmek ne kadar çirkin bir kelime. Lütfen zehrinizi başka yere akıtınız. Kayınvalidemi seviyorum ama aynı evde yaşamak bambaşka birşey

Nasıl hiç tanısmadiniz onu merak ettim. Ben kayinvalidemi severim, sayarim ama aynı evde kimseyle yasamam bu yaştan sonra. Ev yakın olur felan, ama kapılar ayrı olması lazım bana göre. Ama siz gereksiz yere bunları düşünüyorsunuz. Esiniz annesinin bir ikinay kalmasından söz ediyor (yani lohusalik süreçi), her zaman degil. Hic de yardım istemeye bilirsiniz. Almanlarda mesela genelde kimse yeni doğum yapanın yanında gelip kalmaz, acil bir durum yoksa. Herkes kendi işini kendi görür daha cok. Esiniz tatil alsın. O size yardım edebilir. Ilk çocuğumda bende annemin yanında kaldım bir süre. Ama ikincisinde herseyimizi kendimiz yaptık esimle. Ilk çocukta insan daha cok korkuyor tecrübelikten halbuki gayet üstünden geliniyor.

Ya ben olsam çağırmazdım galiba.Zaten yeterince stresli bir dönem.Çocuk doğad bir iki ay sonra davet ederim.beraber yaşama fikride bence no no no

Takildigim nokta nasıl hic yuzyuze gorusmediniz.
Bunun nikahi var düğünü var,
Aileden kimseyi görmeden mi evlendjn nasıl oluyor bu ya
Biz nikahı önce yaptık benim iş meselelerim yüzünden. Düğünü yaz doğru yapacaktık herkesi toplayıp ama o ara hamile kalmış bulundum 😊 ramazanın ortasında alelacele bir düğün yemeği verdik küçük bir kalabalığa. Hamileliğim zor geçince şehir dışına çıkamadık. Ailesinden birkaç kişiyle yüzyüze tanışabildim

Merhaba,
Nasipse aralık ayının sonunda doğum yapacağım ve doğumdan sonra bana yardım edecek kimse yok. Kardeşim yurtdışında olacak, annem de şehir dışında olacakmış muhtemelen. Kendisiyle aram hiç iyi olmadığından o hassas olduğum süreçte annemle görüşmemek daha iyi olacak diye düşünüyorum.
Kayınvalidemle yüzyüze hiç görüşüp tanışamadık, hep telefonda konuştuk. Yaşlı ve çok ponçik bir insan. Eşim de çok iyi huyludur ve öyle birini yetiştiren bir kadının da iyi kalpli olduğunu düşünüyorum.
Eşim kayınvalidemi doğuma çağırmak istiyor, bir iki ay da yanımızda kalır diyor. Ama bizimle yaşaması için zemin hazırlamaya çalışıyor gibi geliyor. Çünkü yalnızca bir kızıyla yaşıyordu ve o da bir ay sonra evlenecek. Yaşadıkları şehirde evli beş oğlu daha var. Eşim annesinin yaşlı olduğunu ve torununu görmesini istediğini söylüyor haklı olarak. Biz oraya gidemiyoruz işlerinden dolayı.
Sonuç olarak kadını davet edip etmemekte kararsız kaldım. Herkes iyi niyetli olsa bile aynı evde yaşamak bambaşka birşey. Burada yaşamak isterse kaç yaşında kadına ne diyebilirim ki? Sadece eşim ve çocuklarımla yaşamayı tercih ederim. Üstelik gözüm gibi baktığım iki tane kedim var. Eşim alıştı çok şükür çok seviyor, ama kayınvalidem nasıl uyum sağlar? Bir de ben okul öncesi öğretmeniyim ve çocuğumun eğitimine müdahale edilirse çok gerilirim. Büyükanne ve büyükbabayla yaşayan öğrencilerimin çocuğunda davranış problemi olduğunu gördüm. Anne babanın zorla inşa ettiğini bir önceki kuşak yıkıyor. Onların hayır dediğine büyükler evet diyor vs. Kontrol bende olmalı.
Eşime bana sormadan davet etmemesini söyledim, cevabımı bekliyor. Ne yapmalı
kadın gelmek ısterse kı torununu gormek ıcın gelmek ısteyebılır gelır
ben olsam gel yanımda kal dıye kımseyı cagırmazdım 1 hafta ev ıslerıne yardım edecek yardımcı hanım bulursunuz yemek yapar gunluk temızlık yapar sızde bebegınızle ılgılenırsınız 3 gun de esınız ıse gıtmez sıze yardım eder

sezeryan oldum sezeryanda ekstra amelıyatda oldum 38 cm kıst sag yumurtalıgım komple alındı kıstle beraber
tek basımaydım esım 3 gun ıse gıtmedı resmı ızın zaten okadar
zaten bebegı 2 saatde bır yarım saat emzırıp 2 saatde bır alt degıstırecek emzırdıkten sonra 20 dk kucakta tutup gazını cıkartacaksınız sızden baska kımse bebege bakamaz zaten.
yanı kımseye ıhtıyacınız yok
cok acıl durum olursa yardımcı kadın bulursunuz 1 haftalıgına

Olmuyor arkadasim olmuyor. Kayinvalidem dogumuma geldi 40 gun kadar da kaldi. Sagolsun yardim etti ama ev ev ustune olmuyor. Eger evden gitmeseydi ben evliligimi bitirmeyi dahi dusunecektim. Dusun biz 40 i cikmamis bir bebekle alakali konularda anlasamadik, egitim megitim mevzusuna gelemedik bile. Cocuk eylul ayinda dort kat elbise, iki kat polar battaniyeyle uyudu. Bu kadar giydirmek fazla dedigimde ben kac tane cocuk buyuttum, ben bilirim dedi. Dudaginda ucuk varken sapur supur opmeye kalkti, uyarinca ayni evin icinde kus yasadik. Kayinvalideler ne kadar iyi niyetli olurlarsa olsunlar bircogu anneye bakici muamelesi yapiyor, cocuk agliyor basina dikiliyor neden aglattin cocugu diyor. Bizimki bebek mufettisi gibiydi emzirdin mi, altini degistirdin mi, neden agliyor aglamasin aglatma gibi denetlerdi surekli. Bilmiyorum belki herkes cok iyi geciniyordur benim yasadigim uc bir ornektir ama kendi tecrubeme dayanarak sakin ayni evde surekli beraber yasamayin diyorum. Belki yakinlarinizda bir ev tutabilirsiniz.

Biz nikahı önce yaptık benim iş meselelerim yüzünden. Düğünü yaz doğru yapacaktık herkesi toplayıp ama o ara hamile kalmış bulundum 😊 ramazanın ortasında alelacele bir düğün yemeği verdik küçük bir kalabalığa. Hamileliğim zor geçince şehir dışına çıkamadık. Ailesinden birkaç kişiyle yüzyüze tanışabildim
Telefonda iyi biri olabilir ama görünce fikrin 180 derece dönebilir. Yüzyüze olmakla teleofnda konusmak çok farklı. İyi cesaret etmissiniz aileyi tanimadan. Allah kolaylık versin

Ben de anlamiyorum,bunun ortasi yok mu degil mi?
1 2 aylik kalacak sanirim diyor,cagrilmazsa da hic gelemeyecek demekki.
2 haftalik filan ayarlayipta ornegin,hem esin hem babaanne olacak kisinin gonlu olsa.
Vur deyince öldürüyor bazilari da vallahi.
Kalsa kaldi,kalmasa dogumumda bile gelip yardimci olmadi,öfff vallahi ya...

kesinlikle hayır düşünme bile uzktan ayrı yakından ayrıdır mevcut durumunu devam ettir bacım

Çöreklenmek ne kadar çirkin bir kelime. Lütfen zehrinizi başka yere akıtınız. Kayınvalidemi seviyorum ama aynı evde yaşamak bambaşka birşey

Kimin zehir taşıdığı o kadar belli ki. Çöreklenme kelimesi de sizin taşıdığınız endişeye birebir uyuyor işinize gelmemesini tabi ki anlarım..

Gelsin birlikte yaşayın demedim zaten. Bu tek tarafın isteğiyle olmaz. Ben de rahatıma düşkünümdür. Ama endişeniz çok bencilce onu da bilin..

Beş oğlu var evli diyorsunuz. Diğerleri sizin gibi gelin değil mi ki 1-2 ay kalmasını bu kadar dert ediyorsunuz? Umarım bu kadın hepinizden ayrı yaşıyordur..

Hayat bu kimin ne olacağı belli değil :KK66:

Back
X