Kayınvalideyi çağırmak ya da çağırmamak

Bence gelsin.Torununu gorsun. 1-2 ay da kalsin.Yalniz zor olur diye dusunuyorum..Ben de dogum yapacagim.Annemi cagirdim ama kayinvalidem de kalacak ve yine de tedirginim..Ama surekli kalmak duzeninizi bozar tabiki sadece cocugunuzun degil sizin de..Esinizle konusun ya da boyle bir konu gundeme gelirse soylersiniz..
Ayrica yorumlar icin soyluyorum amac sevip sevmemek degil.Ben de kayinvalidemi severim ama ayni evde yasamayi asla istemem.

Doğumdan sonra muhakkak gelebilir. Sonuçta sizin anneniz gelecek olsa eşinize soracak mısınız? Ya da eşiniz annen gelmesin dese nasıl hissederdiniz?

Ama tabi sürekli beraber kalma olayının olmayacağını belirtmeyi unutmayın. İllaki bakılacaksa, anne sonuçta çocuklar arasında eşit olarak kalabilir... 6 oğlu varmış.. 2'şer ay kalsa ne güzel olur...
Ben sorulması gerektiğini düşünüyorum. Benim annem gelmek istediğini söyleyince sadece haber veriyorum. Tabii ki kimse gelmek isteyene hayır diyemez. Ama eşlerden biri herhangi birini eve davet edecekse kim olursa olsun diğerine danışmalı bence. İnsan misafir kabul edecek halde olamayabiliyor. Doğumdan hemen sonraki sağlık durumuma göre bakacağım galiba. Böyle işin içinden çıkamadım

Keşke onlar da kendilerini tontiş bi babanne olarsk görseler :) sorun kökten çözülecek

tontiş bi babaanne olmak istemiyor anladım 4 günde 😀
daha çok anne gibi evin içinde aktif olmak istiyor..
nerede ne var didik didik bakiyor..bunu benim yanimda yapiyor ben işte iken ne yapıyor düşünün artik 😀
dolabımi açmış kiyafetler için dolap kokusu kullaniyorum düşünün işte ne güzel koku diyor 😅
oğlunun gömlekleri ütülüymüş düzenli imiş teşekkür ediyor..
tv de kanal 7 hint dizileri dışında bişi izlemiyor..
gündüz yayinlanan dizileri akşamda veriliyor ama o gündüz yerine akşam izliyor..Allahtan oğlu "anne gündüz biz yokken izlesene akşam niye bizi buna mahkum ediyorsun.." diyor da sesini cikarmiyor 😀
Bana bi laf bi imasi yok dua ediyor sürekli ama hakikaten zor imiş..
Düzenimiz ona göre değişiyor..
Eşim annem evde yalnız is çıkışı çok oyalanma dedi dün..Kv ye endeksli bi yaşam olursa tontiş babaanne olacak hain kaynana 😞

zor zor ev üstüne ev olmuyor işte yaşanmış nice örnek boşa değil..

Biz nikahı önce yaptık benim iş meselelerim yüzünden. Düğünü yaz doğru yapacaktık herkesi toplayıp ama o ara hamile kalmış bulundum 😊 ramazanın ortasında alelacele bir düğün yemeği verdik küçük bir kalabalığa. Hamileliğim zor geçince şehir dışına çıkamadık. Ailesinden birkaç kişiyle yüzyüze tanışabildim
Hiç tanışmadığım bir gelin ve damadı on olmasını asla istemem tuhaf bir durum

Biz nikahı önce yaptık benim iş meselelerim yüzünden. Düğünü yaz doğru yapacaktık herkesi toplayıp ama o ara hamile kalmış bulundum 😊 ramazanın ortasında alelacele bir düğün yemeği verdik küçük bir kalabalığa. Hamileliğim zor geçince şehir dışına çıkamadık. Ailesinden birkaç kişiyle yüzyüze tanışabildim
Of ne biçim kurulmuştur size, orda patlamaya hazır bir yanardağ var, ben burdan hissediyorum.

düşük yapmıştım 1 hafta önce beni ziyarete geldi..şimdi evin düzeni bizim düzenimiz ona göre şekilleniyor..
şu cufculamayi eşi kirmadan kizdirmadan nasil yapmali :))
Psikolojik olarak ihtiyacın olan şeyin kaynana olmadığını göstererek, gerekiyorsa bunalıma gir kardeş. Girme ama girmiş gibi yap. Duygu sönürüsü bas çokca, kocan gelince yapış üstüne sarılarak otur. Ters ol pis ol. Yatak altına saklanmış ürkek kedi taklidi yap

valla siz de biraz aykırı bir tip gibi geldiniz bana.. annenizi istemezsiniz, kayınvalidenin durumu belli değil ama yerleşecek korkusu var, hiç tanışmadan evlenmişsiniz felan.. yalnız yaşamı daha çok seviyor gibisiniz ancak o kayınvalide bir gün yatalak felan olursa mecbur gelecek evinize. o zaman ne diyeceksiniz ay çocuklarımın psikolojisi vay çocuklarım derseniz olmaz.. bazen yaşlı bir insanla aynı evde kalmak çocuklara merhamet ve ana-baba saygısı da aşılar bunu unutmayın. tabi bu sizin tutumunuza bağlı.

valla siz de biraz aykırı bir tip gibi geldiniz bana.. annenizi istemezsiniz, kayınvalidenin durumu belli değil ama yerleşecek korkusu var, hiç tanışmadan evlenmişsiniz felan.. yalnız yaşamı daha çok seviyor gibisiniz ancak o kayınvalide bir gün yatalak felan olursa mecbur gelecek evinize. o zaman ne diyeceksiniz ay çocuklarımın psikolojisi vay çocuklarım derseniz olmaz.. bazen yaşlı bir insanla aynı evde kalmak çocuklara merhamet ve ana-baba saygısı da aşılar bunu unutmayın. tabi bu sizin tutumunuza bağlı.

Yatalak hasta bakmamak neden aykırılık olsun?
Bütçeden kısar çocuklar bakıcı hemşire tutulur bakılır. Ne anne muhtaç olur ne çocuklar mağdur.
Ben en başından beri eşime diyorum hastalık dahi olsa bakamam, bu işi mesleki olarak gayet güzel yapanlar var.
Evde hasta bak ağır zor. Elinde olmadan surat oluyor, yaşlılar kendini kötü hissediyor.
Tadıyla gidip herkesi kendi evindeher gün görüp denetlemek, güzel güzel muhabbet etmek varken niye herkes dert çeksin.
Ben de yaşlanırsam kendi evimde bakılmak isterşm. Çocuklarıma yük olmak istemem. Oğlum var, oğlumu da üzmek istemem sığıntı da olamam, emeklimin üstüne maddi yardım sağlar gerekirse yatılı bakıcı hemşire bulunur, oğlum da ağız tadıyla gün içinde vir kahveye uğrasa bana yeter de artar

Annemi istemememin nedeni bana çocukluğumdan beri psikolojik şiddet değil bildiğiniz psikolojik işkence yapmış olması. Şimdiden torunu ile ilgili hayat planları çizmeye başlamış kafasında ufak ufak anlatıyor. Bana yaptığını çocuğuma yaptırmam kim olsa parçalarım.
Aykırı olmakla merhamet duymayı bağdaştıramadım. Bana manasız gelen geleneklere uymamayı seçtim hep(eşin ailesiyle tanışmayı kastetmiyorum) Ama anneannem 4.evre kanser hastasıyken, üç yetişkin çocuğu varken (bunların ikisi çalışmıyor) ben işi bırakmak zorunda kaldım ve aylarca haftaiçi hergün radyoterapiye gittik. Kendi öz kızı "benim stajım var nereden çıktı bu" "geber" diye bağırırken. Kimsenin taşın altına elini koymadığı durumlarda üzerime düşeni yapıyorum çok şükür ama Allah korusun kayınvalidemle ilgili böyle bir durum yok şu an

Arkadaşlar, kayınvalidemle henüz yüzyüze tanışamamış olmamızı ne eşim ne ben ne de kayınvalidem dert etti sizin dert ettiğiniz kadar 😁 anlatıyorum, yazıyorum yine de "ay bana bir tuhaf geldi" diyor ikna olmuyorsunuz 😁 bir kere daha anlatayım. Eşimle geçen sene ekim ayında tanıştık. Çarpılmış gibi olduk tabiri caizse 😁 ve hızlı bir şekilde evlenme kararı aldık (çok da iyi yaptık) Ben 9-6 yoğun bir şekilde bir özel okulda çalışıyordum, izin alıp hiçbir yere gidemezdim ve artık işi bırakmak istiyordum. Evlilik tazminatı alabilmek için nikâhımızı erken yapalım dedik ve martin başında evlendik.(Evde nişan da yaptık onun bazı akrabaları da geldi gönlünüz rahat olsun😁)Bu arada kayınvalidemle telefonda tanıştık konuştuk tabii. Ağabeyleri ve kardeşleriyle de. Erkek kardeşi ve eşi, bazı yeğenleriyle yüzyüze tanıştık evlenmeden önce. Bir kesimde popüler bir adam olduğundan zaten hakkında genel olarak iyi kötü fikrim vardı. Ailesinden kimseyi tanımadan da evlenirdim çünkü onca pislik insanın arasında mücevher gibi çok güzel ahlaklı çok keyifli bir adam bulmuştum.
Nikahtan bir hafta sonra işi bıraktım. Ağustosa doğru düğün yapmaya niyetlendik. O ara annesini, kardeşlerini vs birileri getirecekti ama bir ay sonra hamile kaldım. Düğünü ramazanın ortasında yapmak zorunda kaldık haliyle 😊 küçük bir iftar yemeği verdik. Bulantılarım arttığı için bırakın istanbuldan güneydoğuya seyahat etmeyi, markete bile gidemiyordum. Kayınvalidemle hep konuşuyorduk bu arada ne zaman geleceğimizi soruyordu. Hatta eşimin ablası bir iki ay önce gelin, doğumu burada yap falan dedi. Eşim istemedi. Şu an zaten patates gibi oldum, hiçbir yere gidemem. Doğumdan üç ay sonra ya orada ya burada görüşürüz diyordum ama bakalım ne olacak.

Ne kadar gereksiz stres yapmışsınız..

Bir anne olarak düşünüyorum da, oğlumun çocuğu olacak ve ben eve çöreklenirim endişesiyle çağrılmayacağım he. İçim şimdiden sızladı..
Allah evladın da gelinin de hayırlısını, iyi huylusunu, hesapsızını nasip etsin..
O zaman kayınvalıdeler de oturacagı kalcakacağı saati zamanı bilsin. Kendı mutlulugundan rahatından once cocuklarını dusunebılsın. Her firsatta kendılerını acındırmasın. Ben mecbur muyum aynı rwde yasamaya. Neden mecburum.

O zaman kayınvalıdeler de oturacagı kalcakacağı saati zamanı bilsin. Kendı mutlulugundan rahatından once cocuklarını dusunebılsın. Her firsatta kendılerını acındırmasın. Ben mecbur muyum aynı rwde yasamaya. Neden mecburum.

Mecbursunuz diye bir şey yazmış mıyım ben size? Sakin olun :)
Belli ki kv ile başka problemleriniz var kendi açınızdan bakmışsınız. Halbuki konu çok başka..
Allah gelinin de kv nin de insan olanıyla karşılaştırsın ne diyeyim. Sizi ve kv ile derdi olan herkesi kurtarsın inşallah..

Back
X