- 11 Aralık 2018
- 42.685
- 265.204
- 598
- Konu Sahibi KudrAlobar
-
Gecmiyor. Benim baba gideli 15 sene oldu,hala ayni. Ozlem giderek buyuyor hem de. Basin sagolsun arkadasim. Kalanlarin omru saglikli ve uzun olsun
Hic gecer mi? Baba o. Herhangi birisi degil ki uc gun sonra unutulsun, mumkun degil. Ozlemi seninle beraber buyuyecek,sen giderken yaninda gotureceksin. Bir gun bir yerlerde tekrar kavusacagimizi dusunuyorum ben. Baska bir evrende,baska bir boyutta. Mutlu oluyorum o zaman.Teşekkür ederim. Geçer diyor herkes ama bana hiç öyle gelmiyor zaten.
Hic gecer mi? Baba o. Herhangi birisi degil ki uc gun sonra unutulsun, mumkun degil. Ozlemi seninle beraber buyuyecek,sen giderken yaninda gotureceksin. Bir gun bir yerlerde tekrar kavusacagimizi dusunuyorum ben. Baska bir evrende,baska bir boyutta. Mutlu oluyorum o zaman.
Bunu bende bilmiyorum.. Cidden aglatınız beni, şuan göz yaşlarımla yazıyorum bulanık bulanık.. Benim babamda ALS hastalıgına yakalandı yatıyor sadece bakıyor.. Allah bilir icinde ne fırtınalar kopuyordur.. Dedigin gibi hayat devam ediyor, cocuklar icinde.. Allah herkese hayırlı ölümler nasip etsin.. Cidden cok zor.Nasıl geçecek, ne zaman geçek, geçecek mi?
Sarilirsiniz elbet. Hic bir sey son degil bana gore, bu yasadiklarimizin hic birisi gercek bir veda degil. Veda diye uzulmeyin. Tekrar gorusunceye kadar hoscakal deyin yeter. Ne mutlu ki kendisini bu kadar seven bir cocugu varmis babanizin. Allah yerinde dinlendirsin insallahUmarım öyle olur. Bir gün tekrar buluşabiliriz, sarılırız yine.
Bunu bende bilmiyorum.. Cidden aglatınız beni, şuan göz yaşlarımla yazıyorum bulanık bulanık.. Benim babamda ALS hastalıgına yakalandı yatıyor sadece bakıyor.. Allah bilir icinde ne fırtınalar kopuyordur.. Dedigin gibi hayat devam ediyor, cocuklar icinde.. Allah herkese hayırlı ölümler nasip etsin.. Cidden cok zor.
Başınız sağolsun ne diyeceğimi bilemedim gerçekten. Hepimiz birgün öleceğiz ölümü kabullenmek alışmak gerekiyor belki de ama kim en yakınındaki kişinin ölümünü hemen kabullenebilir ki. Zamanla aciniz azalır inşallah. Babaniz sizi bu kadar çok severken üzülmenizi aglamanizi hiç ister miydi. Bunu düşünüp kendinizi sakinlestirirsiniz belki...
Sarilirsiniz elbet. Hic bir sey son degil bana gore, bu yasadiklarimizin hic birisi gercek bir veda degil. Veda diye uzulmeyin. Tekrar gorusunceye kadar hoscakal deyin yeter. Ne mutlu ki kendisini bu kadar seven bir cocugu varmis babanizin. Allah yerinde dinlendirsin insallah
Hemde ne degişik.. Bir günü diğer gününe benzemiyor.. Bide kafanı yastaga koydumu tamam demektir.. Babamın tek kızı yım. Babam olsaydı belki herşey farklı olurdu.Hayat devam ediyor da işte bir değişik devam ediyor sanki
Hemde ne degişik.. Bir günü diğer gününe benzemiyor.. Bide kafanı yastaga koydumu tamam demektir.. Babamın tek kızı yım. Babam olsaydı belki herşey farklı olurdu.
Rabbim yardimciniz olsun.
Benimde anne baba bosandi. Annem buyuttu dogrusu ile yanlisi ile. Baba garip, acinacak halde. 2 cocugu var annemi aldattigi kadindan. Mutlular. Kucukken cok sey yasadim. Keske babam basimda olsaydi dedigim zamanlarin hatti hesabi yok. 1. Sinifa basladigim zamanlarda anne iste abla okulda bense aygazi acip ellerimi isitirdim. Simdi dusunuyorum olse dahami iyi olurdu diye. Bir yanim kiyamiyor bir yanim bu yasadiklarindannbaban sorumlu diyor. Ust uste 2.sigarami yaktirdin konu sahibi. En azindan babani iyi bildin. Iyi anilarin var bunlari dusun.
Mekanı cennet olsun.Geçen yıl bugün, 15 Ocakta güle oynaya yatırdık hastaneye babamı. Yatacak, ameliyat olacak, o pis kitleden kurtulacak, alıp evimize gelecektik. Hep böyle söyledik giderken. O hastane yatağına yattığında eliyle göstererek 3 ay dedi, üç ayım var. 15 Nisanda da bırakıp gitti.
Sabahtan beri oyalıyorum kendimi, bir sürü işim vardı zaten. Dağıttım kafamı, düşünmedim. Ama gece çöktü, benim de içime hüzün.
Dünyanın en iyi babası değildi belki ama babamdı benim. Şair ruhlu babam, takım elbisenin içine içlik giymeyenbabam, kravatsız sokağa çıkmayan babam, türk filmi izlerken ağlayan babam, dağlarda eşkıyalardan korkmayan kahraman babam, elimden tutup lunaparka götüren, defelarca bıraksam da gökyüzüne tekrar tekrar uçan balon alan babam.
Evlatlarını yanına toplayıp rakı sofrasını da kurdurtursa keyfine diyecek olmazdı. En büyük zevki kadeh tokuşturmaktı bizlerle. Her içtiğim kadehi onun şerefine vuruyorum masaya dokuz aydır.
Son evladı, tekne kazıntısıydım ben onun. Belki kırkından sonra gerçekten babalığı layıkıyla tadabildiği tek evladı. Sen bana benziyorsun derdi hep, beni anlıyorsun. Kızsam da, kırılsam da kıyamazdım hiç. İnsan nasıl kıyar zaten babasına.
Bir hafta öncesine kadar yanındaydım. Arabanın ön koltuğunda otururken yanaklarından öptüm en son, artık sen geleceksin, döneceksin evine dedim. İyileşek, evine dönecek diye geldim evi boyattım, mikrop kapmasın diye temizlettim. Odasını yatağını düzenledim. Bir hafta sonra, yanına gitmemi bile bekleyemeden, aniden bıraktı gitti. Gözleri açıkmış, öyle dediler. Beni mi bekledi? Niye gitmedim, neden neden neden? Ne durdurdu beni?
Geçmiyor acısı, normal değil sanki. Şimdiye kadar hafiflemez miydi? Normal hayatıma devam ediyorum, yiyorum, içiyorum, eğleniyorum, gülüyorum ama bir yanım hep eksik, hep buruk. Onunla ilgili herhangi bir şeyi ağlamadan anlatamıyorum. Komik şeyleri anlatıp hem gülüp hem ağlıyorum. Çok acayip bir ruh halindeyim sanki. Nasıl geçecek, ne zaman geçek, geçecek mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?