Kayıp Acısı

KudrAlobar

Ayak feministi
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2018
42.685
265.204
598
Geçen yıl bugün, 15 Ocakta güle oynaya yatırdık hastaneye babamı. Yatacak, ameliyat olacak, o pis kitleden kurtulacak, alıp evimize gelecektik. Hep böyle söyledik giderken. O hastane yatağına yattığında eliyle göstererek 3 ay dedi, üç ayım var. 15 Nisanda da bırakıp gitti.

Sabahtan beri oyalıyorum kendimi, bir sürü işim vardı zaten. Dağıttım kafamı, düşünmedim. Ama gece çöktü, benim de içime hüzün.

Dünyanın en iyi babası değildi belki ama babamdı benim. Şair ruhlu babam, takım elbisenin içine içlik giymeyen babam, kravatsız sokağa çıkmayan babam, türk filmi izlerken ağlayan babam, dağlarda eşkıyalardan korkmayan kahraman babam, elimden tutup lunaparka götüren, defelarca bıraksam da gökyüzüne, tekrar tekrar uçan balon alan babam.

Evlatlarını yanına toplayıp rakı sofrasını da kurdurtursa keyfine diyecek olmazdı. En büyük zevki kadeh tokuşturmaktı bizlerle. Her içtiğim kadehi onun şerefine vuruyorum masaya dokuz aydır.

Son evladı, tekne kazıntısıydım ben onun. Belki kırkından sonra gerçekten babalığı layıkıyla tadabildiği tek evladı. Sen bana benziyorsun derdi hep, beni anlıyorsun. Kızsam da, kırılsam da kıyamazdım hiç. İnsan nasıl kıyar zaten babasına.

Bir hafta öncesine kadar yanındaydım. Arabanın ön koltuğunda otururken yanaklarından öptüm en son, artık sen geleceksin, döneceksin evine dedim. İyileşecek, evine dönecek diye geldim evi boyattım, mikrop kapmasın diye temizlettim. Odasını yatağını düzenledim. Bir hafta sonra, yanına gitmemi bile bekleyemeden, aniden bıraktı gitti. Gözleri açıkmış, öyle dediler. Beni mi bekledi? Niye gitmedim, neden neden neden? Ne durdurdu beni?

Geçmiyor acısı, normal değil sanki. Şimdiye kadar hafiflemez miydi? Normal hayatıma devam ediyorum, yiyorum, içiyorum, eğleniyorum, gülüyorum ama bir yanım hep eksik, hep buruk. Onunla ilgili herhangi bir şeyi ağlamadan anlatamıyorum. Komik şeyleri anlatıp hem gülüp hem ağlıyorum. Çok acayip bir ruh halindeyim sanki. Nasıl geçecek, ne zaman geçek, geçecek mi?

Son düzenleme:
Allah rahmet eylesin Çok üzüldüm O sizi izliyor. Siz gülümsediğinizde mutlu olduğunuzda, kızım ne kadar mutlu diye seviniyordur eminim. Hep yanınızda sizin. Ruhlar asla ölmez

Teşekkür ederim. Geçer diyor herkes ama bana hiç öyle gelmiyor zaten.
Hic gecer mi? Baba o. Herhangi birisi degil ki uc gun sonra unutulsun, mumkun degil. Ozlemi seninle beraber buyuyecek,sen giderken yaninda gotureceksin. Bir gun bir yerlerde tekrar kavusacagimizi dusunuyorum ben. Baska bir evrende,baska bir boyutta. Mutlu oluyorum o zaman.

Umarım öyle olur. Bir gün tekrar buluşabiliriz, sarılırız yine.

Nasıl geçecek, ne zaman geçek, geçecek mi?
Bunu bende bilmiyorum.. Cidden aglatınız beni, şuan göz yaşlarımla yazıyorum bulanık bulanık.. Benim babamda ALS hastalıgına yakalandı yatıyor sadece bakıyor.. Allah bilir icinde ne fırtınalar kopuyordur.. Dedigin gibi hayat devam ediyor, cocuklar icinde.. Allah herkese hayırlı ölümler nasip etsin.. Cidden cok zor.

Başınız sağolsun ne diyeceğimi bilemedim gerçekten. Hepimiz birgün öleceğiz ölümü kabullenmek alışmak gerekiyor belki de ama kim en yakınındaki kişinin ölümünü hemen kabullenebilir ki. Zamanla aciniz azalır inşallah. Babaniz sizi bu kadar çok severken üzülmenizi aglamanizi hiç ister miydi. Bunu düşünüp kendinizi sakinlestirirsiniz belki...

Umarım öyle olur. Bir gün tekrar buluşabiliriz, sarılırız yine.
Sarilirsiniz elbet. Hic bir sey son degil bana gore, bu yasadiklarimizin hic birisi gercek bir veda degil. Veda diye uzulmeyin. Tekrar gorusunceye kadar hoscakal deyin yeter. Ne mutlu ki kendisini bu kadar seven bir cocugu varmis babanizin. Allah yerinde dinlendirsin insallah

Geçmiş olsun, allah çektirmesin. Hayat devam ediyor da işte bir değişik devam ediyor sanki. Ağlamayın lütfen, daha çok üzülürüm ben öyle.

İstemezdi. Ama elimde değil ki. Çok gözyaşım var galiba, bitmiyor bir türlü.

Amin amin. Ne iyi geldi yazdıklarınız.

Allah rahmet eylesin.uzerinden zaman gecmis epeyce ama yine de aciniz boyle zamanlarda tazelenir normaldir.

Hayat devam ediyor da işte bir değişik devam ediyor sanki
Hemde ne degişik.. Bir günü diğer gününe benzemiyor.. Bide kafanı yastaga koydumu tamam demektir.. Babamın tek kızı yım. Babam olsaydı belki herşey farklı olurdu.

Eğer ölen sevdiklerimize olan kavuşma özlemi olmasaydı , ölüm bizi dehşete düşürürdü.birgün kavuşma ümidi bizi rahatlatır herzaman.başınız sağ olsun.acı geçmeyecek sadece zamanla yokluğuna biraz daha alışacaksınız..

Rabbim yardimciniz olsun.
Benimde anne baba bosandi. Annem buyuttu dogrusu ile yanlisi ile. Baba garip, acinacak halde. 2 cocugu var annemi aldattigi kadindan. Mutlular. Kucukken cok sey yasadim. Keske babam basimda olsaydi dedigim zamanlarin hatti hesabi yok. 1. Sinifa basladigim zamanlarda anne iste abla okulda bense aygazi acip ellerimi isitirdim. Simdi dusunuyorum olse dahami iyi olurdu diye. Bir yanim kiyamiyor bir yanim bu yasadiklarindannbaban sorumlu diyor. Ust uste 2.sigarami yaktirdin konu sahibi. En azindan babani iyi bildin. Iyi anilarin var bunlari dusun.

Hemde ne degişik.. Bir günü diğer gününe benzemiyor.. Bide kafanı yastaga koydumu tamam demektir.. Babamın tek kızı yım. Babam olsaydı belki herşey farklı olurdu.

Baba ne önemli değil mi, özellikle kız çocuğu için. Allah size, sevdiklerinize sağlıklı ömür versin demekten başka bir şey gelmiyor elden.

Ölenin arkasından 40 mum yanarmış sonra herbiri gün, gün söner. Tek bir mum kalırmış o da içimizi kavurur, kalbimizde yanmaya devam eder.
ALLAH rahmet eğlesin size de sabrını versin RABBim kimseyi sevdiklerinden ayırmasın inşALLAH.

Sigara yüzünden katbettim ben babamı, içmeyin diyeceğim ama önce kendime söylemem gerek.

Ah bir de işin sizin yaşadığınız gibi bir boyutu var tabi. Her insan baba olamıyor belki de. Kızdığım zaman bazen düşünürdüm ölse üzülmem diye, çocukluk işte.

Mekanı cennet olsun.
Bugünkü okuduğum ikinci baba konusu..
Ben de babamı 3 sene önce kaybettim..aynen böyle hastaydı. .
Onunla hayallerimiz vardı.Birlikte deniz manzarasına karşı çay içecektik.
Aklıma geldikçe yüreğime taş oturuyor.
Of ben de içimi döktüm. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…