Kayıp Acısı

Teşekkür ederim. Allah başınızdan eksik etmesin annenizi.

Reactions: csi

Çok teşekkür ederim, sizin de başınız sağolsun. Sevdiklerinizin sağlıklı ömrü olsun.

Hayat devam ediyor, edecek ama hep eksik devam edecek sanırım. Annem çok dağıldı, ona destek olmak için hep güçlü durdum yanında. Beklediğimiz ama beklemediğimiz de bir ölümdü. Tam iyileşti derken gidiverince aniden afalladık biraz ailecek. Zaman her şeyin ilacı.

Babasının kızı olarak okurken göz yaşlarımı tutamadım.
Rabbim cennetinde buluştursun sizi inşallah.
Ama ben kesinlikle şuna inanıyorum beden göçüp gidiyor , ruhu hep sizinle.

Başınız sağolsun. Hastane ve hastalık süreci çok zor. Bir tarafım acı çekmedi kurtuldu diyor, diğer tarafım özlüyor.

Huzur içinde yatsın. Babamı kaybedeli 20 yıl olacak benim de, annemle birlikte gittiler hem de. Zaman geçtikçe kendinizi oyalamanın daha iyi yollarını buluyorsunuz. Zannediyorsunuz ki acı hafifliyor. Sonra bir kitap arasında bir fotoğraf geçiyor elinize. Onların gözlerine bakıyorsunuz, ah, acıları ne kadar taze o an anlıyorsunuz, sanki dün gitmişler gibi. Zaman acılarınızı hafifletmiyor da, yaşama tutunacak daha fazla şey bulmanızı sağlıyor. O şeylere tutunmak, acı eşiğinizi yükseltiyor. Dilerim siz de hayata tutunmanızı sağlayacak bir çok güzelliğe sahipsinizdir. Başka ilacı yok bu acıların.

Ah illet hastalık. Akciğer kanserinden kaybettim babamı. Ekim ayında teşhis kondu sol akciğerin tek lobundaydı. Ocak ayında ankaraya gittik, ameliyata hazırlanması bir ay kadar sürdü, bu sürede sol akciğerin tamamını kapladı. Aslına bakarsanız ameliyat başarılı geçti. İki gün sonra ayaktaydı. Tahliller temizlendi herşey yoluna girdi. Eve çıktı. Ama bir ay sonra kaptığı hastane enfeksiyonu yüzünden çoklu organ yetmezliği sonucu kaybettik aniden.
Yani moralinizi bozmayın, emin ellerde olursa tedavisi mümkün bir hastalık. Manevi olarak yanında olmanız yeter annenize.
Nasıl bir tedavi yolu izleyecek peki?

Başınız sağolsun. Hastane ve hastalık süreci çok zor. Bir tarafım acı çekmedi kurtuldu diyor, diğer tarafım özlüyor.
Allah razı olsun, bende kendimi öyle avutuyorm çünkü babam iyileşse bile felç kalacaktı sizin gibi öyle yaşamsı daha zordu diyoruz ama diğer tarafım yaşasaydıda tek öyle olsaydı diyorum, Rabbim herşeyi en iyi bilendir onlara acı çektirmeden aldı yanına.

Babasının kızı olarak okurken göz yaşlarımı tutamadım.
Rabbim cennetinde buluştursun sizi inşallah.
Ama ben kesinlikle şuna inanıyorum beden göçüp gidiyor , ruhu hep sizinle.

Çok teşekkür ederim, umarım öyledir, umarım buluşuruz bir yerlerde tekrar.

Çok teşekkür ederim, umarım öyledir, umarım buluşuruz bir yerlerde tekrar.
Buluşacaksınız inşallah. Ama o güne kadar kendinizi bırakmayın lütfen.
Bu arada alakası yok konuyla ama forumda en mantıklı bulduğum kişilerden birisiniz.
Babanız sizin gibi doğru bir evlat yetiştirdiği için bence gurur duyuyordur.

Başınız sağolsun, mekanları cennet olsun.

Diyorum ya hayat devam ediyor. Yine annemlere gidiyoruz bazı akşamlar, masanın bir tarafı boş yemek yiyoruz. Gülüyoruz, ağlıyoruz ama hepimiz eksiğiz.
Eşim çok şükür büyük destekçim, babamı babası gibi severdi. Atlatmaya çalışıyoruz işte hep birlikte.

gözlerim dolu dolu okudum hepsini ağlamamak için kendimi tutarak. başınız sağolsun, huzur içinde yatsın.

babanızı akciğer kanserinden kaybettiğinizi okudum. akciğer kanseriyim ben de, 1.evre. herhalde bu konuya yazabileceğim şeylerin sonuna geldim. ne desem bilemedim tekrar başınız sağolsun.

Alzheimer başlamıştı hafiften. Ya iyileştiğinde o ilerleseydi, kaybolup gitseydi bir gün napardık diyorum. Belki en iyisi buydu, acı çekmedi, tam istediği gibi kimseye yük olmadı. Bunlar avutuyor işte biraz.
Kuzum dedemle yaşadıklarımızı biliyorsun.
Evet söylemesi çok acı ama inan bana baban zamanında gitti. Alzheimerının ilerlemesini en başta baban gibi bir adam kaldıramazdı, istemezdi ilerlemiş bir alzheimer hastası olmayı. Aklı başında, ayaklarının üstünde, "baba gibi"yken kaybettiniz.

Diyorum ya kendine benzetirdi beni. Düşünmeden konuştuğunu görmedim hiç. Çok da güzel yazardı. Ondan almışımdır umarım bu yönlerimi. Öyle çok ilgili bir baba değildi, emekli olana kadar çok çalıştı, işteydi sürekli, ama örnek alırdık. Onun gibi olalım isterdik hep.

Basiniz sagolsun,
Maalesef annemin ameliyat sansi yok, su an klasik radyoterapi ve kemoterapi aliyor, genetik mutasyon sonuclarini bekliyoruz sonuclara gore bir yol cizilecek, akilli ilac kullanimina uygun olmasini umuyoruz cunku akilli ilaclar yasam kalitesini de suresini de bir miktar arttiriyor. Bir yandan da sonuclar uygun olursa yurt disindan asi getiretecegiz onu bekliyoruz, yani su an her şey iki hafta sonra cikacak olan mutasyon raporuna bagli.

Ah kuzum, aman diyeyim bırakma kendini. Sen daha iyi bilirsin, çok iyi tedaviler, çok iyi hekimler var. Daha çok gençsin, vücudun dirençli. Atlatacaksın eminim. Babama yaşından dolayı çoğu tedaviyi uygulayamadılar, tümorün bölgesinden dolayı izmirde ameliyat etmeye yanaşmadı doktorlar. En iyi doktoru bulduk, adam emekli olacaktı engel olduk resmen. O yaptı ameliyatı. İyileşti bu arada. 73 yaşındaki adam akciğer kanserini atlattı, sen de atlatacaksın. Ölüm sebebi hastane enfeksiyonuydu.

Kötü hikayeler okuyup bırakma sakın kendini. Güçlü kızsın sen gördüğüm kadarıyla. İyi olacaksın, iyi ol...

En iyi sen biliyorsun yaşadığım şeyleri zaten kuzum. Bir hafta vardı aralarında yanılmıyorsam dedenle. Senin acını paylaşamadan ben yaşadım aynı acıyı. İyi ki yanımdaydın bu süreçte, iyi ki varsın.

Evet en büyük korkum alzheimerın ilerlemesiydi. Çocuk gibi bakıyordu bazen, içim yanıyordu. Hep istediği şeydi zaten babasının öldüğü yaşta ölmek ve kimseye yük olmadan gitmek. İyi insanmış, istediği gibi oldu.

Kemoterapiyi kaldıramazmış babam. Akıllı ilaçlar da bize uymadı malesef. Umarım sizin o şansınız olur.
Kübayı çok önerdiler bize ama fırsat kalmadı gitmeye işte. İmkan varsa bir araştırın derim.

kendimi hep ileri evre değil diyerek rahatlatıyorum, bakalım ne olacak. tedavi olarak emindim akıllı ilaç kullanıyordum ama patladı gitti. şimdi yeni bir aşıya başlayacağım. ameliyat da olamıyorum. sıkışmış gibi hissediyorum resmen ama pes edesim de yok.

pelin- bu arada anneniz için de acil şifalar diliyorum. akıllı ilaçlar veya aşı hakkında sormak istediğiniz bir şey olursa yazın her zaman.

Ne olur kendini uzme, anneme tam teshis 5 ocakta koyuldu, 59 yasinda ve 40 yildir sigara icen 4. Evre, beyin metastazli oldugu halde biz umudumuzu kaybetmedik.
Ah keske birinci evrede yakalasaydik diyoruz, farkinda degilsin ama aslında oyle sanslisin ki, upuzun saglikli bir hayat bekliyor seni, sakın olumsuz ornekleri okuyup kendini yipratma, ben o hatayi yaptim, sen yapma.

Dedem aklı başında olduğu anlarda anneme "kızım benim vücudum sağlıklı, ben nasıl öleceğim" diyordu. Eminim seçme şansı olsa birkaç sene daha erken ama henüz zihin sağlığı yerindeyken gitmeyi tercih ederdi.

Baban gibi bir adamı inan kendisi için en iyi zamanlamayla kaybettiniz. Evet sizin için on yıl daha yanınızda olsaydı keşke, hiçbir zamanlama iyi olmayacaktı ama öyle değil. Baban en azından "mutlu" gitti, demek istediğimi anlıyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…