Kayiplar ve bosanma

pinaris

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2011
777
533
103
45
Muğla
Hepinize merhaba.konu mart ayinda ablami kaybetmem.ardindan iki hafta once babami kaybettim.iki cocugum var 4 ve 8 yaslarinda.10 yillik evliyim.bu kayiplari yasayana kadar evliligimde sorun yok saniyordum.ayni zamanda annem ile de sorunlarimiz var ve cok uzun olmamasi icin ozetlemem gerekirse esim ve cocuklarimla hayata tutunma cabasi icindeyken bir anda esimin yaptigi konusma ile sarsildim.
Bu konusmayi 1 ay once yapmisti ikicisi dun gece oldu.onu bu konusmaya iten ozel hayatimizin onu mutlu etmemesi.yeterince ilgi gostermiyor olmam ve surekli baskalarinin soylediklerini onunla paylasmammis.
Ben senin aklinda yokum diye bir cumle kurdu.sana 1 ay boyunca bilerek romantik davrandim yine bisey degismedi dedi.kendimi kandirilmis hissettim o an.
Evet yas surecim cok zor.geciyor ve ardindan ikinci kayipla afalladim zorlaniyorum.bu surecte bana destekte oldu.onu seviyorum fakat bilincli olarak yaptigi bu deneme olayi beni incitti.
Kibarca yollarimizi ayirabilecegimizi soyledim.benimle ilgili bu kadar rahatsizliklari oldugunu bilmiyordum.bu benim.icin bu surecte alinan saglikli bir kararmi bilmiyorum.ama.cok incindim sadece yazmak istedim hoscakalin

Ard arda iki kayip yasayan insanin karsisina gecip de “sana romantik davrandim,ama sen benle ilgilenmedin” denilmez. Bunu diyeceksen bile biraz zaman tanimalisin karsindaki insana. Esiniz haksiz bu nedenle. Ben de olsam boyle adamla oturmak istemezdim. Aciya saygisi olmali insanin,hayat hep toz pembe degil

Terapi almayı önerseniz eşinize
Gurur meselesi yapıp yollarınızı ayırabileceğinizi söylemek yerine.
Eşinizin amacı boşanmak değil sizin ilgi göstermeniz.

Eski konularınızı hatırlıyorum. Anneniz yeğeninizin yemin törenine gitmişti, siz evde çocuklarla kaldığınız için ablanızın ilk kemoterapisine eşiniz götürmüştü. Anneniz zaten anne değil, babanızı 16 sene görmemişsiniz, alkolikmiş.
Ailenize bu kadar yas tutup adamı ihmal etmeniz bana normal gelmedi. Sizin için 10 senesini feda etmiş adama “haklısın aşkım, seni ihmal ettim, söz bundan sonra gayret edeceğim, sen benim için değerlisin” demek yerine yollarımızı ayırabiliriz mi dediniz gerçekten. İnanamıyorum.

Bence aile terapisine gidin. Kendinizi toplayın. Babanızla zaten yakın ve sıkı bir ilişkiniz yoktu. Anneniz deseniz patolojik bir vaka. İlk evliliğinizi onun sizi eve geç geldiğiniz için eve almam nerde kalırsan kal dediği için yapmadınız mı? Gerçekten anlamıyorum, hayatınızda en normal ve fedakarlık yapılası insan eşiniz. Adamın karısının ilgisini beklemesinden daha normal ne olabilir?

Öncelikle başınız sağ olsun. Sizin için üzücü olduğuna eminim sürecin. Yakın tarihli 2 kayıp yaşamışsınız ve en yakınlarınız. Aynı durumu yaşasam ben de kendime gelemezdim pat diye. Eşimin hadi benle ilgilen demesi hele de 2. acı bu kadar tazeyken zoruma giderdi. İstersen yolumuzu ayıralım demekle iyi yapmamışsınız zaman gerekli.

Size benzer bir olaya da şahit oldum geçen yıl. Arkadaşımın yakını vefat etti. 3 ay kadar sarsıldı kendine gelemedi. Sonra ona da eşi kendine biraz bak demişti. Saçını boyatmaya falan karar vermişti. Hayat devam ediyor gerçeğine karşı çıkılmıyor galiba. Karşı taraf sıkılıyor bunalımlı ruh halinden bir süre sonra. Eşinizi de garipsemedim bu olayı hatırlayınca doğrusu.

Bunu bende soyledim ama sana 3 sene zaman versem yine yetmeyecek zaten bu kayiplarla ilgili degil 1yada 2 yildir bana cok uzaksin kafanda ben yokum dedi.
Annenin ablanin hatta enistenin soylediklerini hatirliyorsun ama benim sana ne zaman romantik davrandigimi hatirlamiyorsun dedi.
Onlarin soyledikleri beni cok incitti o yuzden seninle paylasmak istedim diyebildim.ve isterse gidebilecegini bunun beni yikmayacagini soyledim ama bilmiyorum konusma istedigi gibi gitmeyince konusma istemedigim.bir noktaya gidiyor odadan cikarmisin dedi

1-2 yildir susup icinde tuttuysa kayiplarinizdan sonra da susabilirdi. Onceden derdini soylememesi sizin sucunuz degil,tamamen kendi malligi afedersiniz ama. Bu kosullarda insan romatiklikten bahsetmemeli,ne olursa olsun. Incinmekte haklisiniz.

Bu fikrimi tek tarafli degerlendirdi.tedavi mi olursun ne olursun bilmiyorum.dedi.bunun uzerine tum sorunlarin benden kaynaklanmadigini benimde ondan beklentilerim.oldugunu soylemem hosuna gitmedi.surekli anlamiyorsun anlamiyorsun dedi.onerilerimi curuttu.
Haksiz demiyorum ama hickimse yuzde yuz hakli olamaz.sadece surec yipratici benim icin

Tesekkur ederim dostlar sagolsun.
Direkt olarak ayrilmayi onermedim.hatalarimi kabul ettim onun hatalarini da soyledim.sonrasi cozulemez bir hal aldi tikandik.konusmayi bitirdi

Ailende kayıplar vermişsin, bağlılığın varmıydı? Şimdi sen aileni çok seven biriysen yıkılırsın ölüm bu kolay birşey değil. Ama mesela herkes için aynı olmaz üzülür atlatır çünkü babasıyla anısı yoktur sevgi göstermemiştir ilgisi yoktur sadece üzülür ve geçer ama durum sevgi bağının güçlülüğüyse iki vefat çok büyük birşey eşin senden bencilce ne beklemiş senin ilgiye ihtiyacın var ekstra özene ihtiyacın var bu yol laylaylom yolu değilki kötü günde destek olmalı.

Herkesin toparlanma süreci aynı değildir,sizi denemek için romantik olması bile aptalca geldi bana çalışıyor musunuz? ayrılsanız durumlar nasıl gelişicek?
Gerçek davrandığını birdaha nasıl anlicaksınız ki adam rol yapıyor açık açık konuşun.

Yolları ayırmayı gerektirecek bir sorununuz yok
Adam sizi hala seviyor ki ilgisizliğinizden şikayet etmiş. Sizden hala beklentisi var.

Bu durumda lütfen aile terapisi alın. İki çocuğunuz var, saçma sapan nedenlerle evliliğiniz bitmesin.

Ailenizden iki kişi rahmetli olmuş. Allah rahmet eylesin. Eşiniz hep mi böyle bilmiyorum ama şu an gerçekten düşüncesizlik yapıyor. Ateş, düştüğü yeri yakıyor gerçekten .

1-2 yildir susup icinde tuttuysa kayiplarinizdan sonra da susabilirdi. Onceden derdini soylememesi sizin sucunuz degil,tamamen kendi malligi afedersiniz ama. Bu kosullarda insan romatiklikten bahsetmemeli,ne olursa olsun. Incinmekte haklisiniz.
Aslinda bireyselligimi kazanmam cok zaman aldi.genel olarak yapici biriyim.fakat bunu yaptigim zamanda kendimi aptal gibi hissetmeye basladim.
Senin beklentilerin varsa benimde var dedigim.noktada konusma arapsacina döndü.
Beni ona deger vermemekle hatta cocuklarimi bile yeterince konusmadigimi ama baskalarini surekli anlattigimi soyledi.
Bazen soyledigim.icin rahatsiz oldugunu sus dediginde susmadigimi bu nedenle tartismak zorunda kaldigini ancak o zaman 3 4 gun onu rahat biraktigimi anlatti.kirginim

Ardarda iki kayip, ustelik biri daha iki hafta once... acisi daha cok taze iken....ne kadar bencil ve empani yoksunu bir adam. Su halde ilgi mi bekliyor? Destek olacagi yerde...Iyi gunde kotu gunde denir evlenirken oysa...
Bana yeterince zaman tanidigini soyledi.3 sene versem yine degismeyeceksin dedi.

Eşiniz artık eski sizi istedigini belirtmiş belki dogru kelimeler kullanmamış olsada bunu yapmış
Siz sakinleşince oturup konuşun son yıllarda neler birikmiş dinleyin
Tekrar konusacagini dusunmuyorum acikcasi.cunku ben konusmami bitirmeden odadan cikmami istedi.bende cikarken bundan sonrasi icin tek bir kelime duymak istemiyorum.dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…