Kayiplar ve bosanma

Bunu kabul edecegini dusunmuyorum.cunku sorunun bende olduguna inanmis.kendisi herseyi yapmis ama karsilik alamamis
Aranızda ahım şahım sorunlar yokken birden böyle ataklar yapması, 2 yıl beklediğini iddia edip nedense ailenizden 2 cenaze çıkınca aklının başına gelmesi..... Aldatan arkadaşlarından bahsedip '' Baaaak ben aldatmıyom. '' mesajı vermesi. Bilinçli uzaklaştırma gibi geldi bana. İnşallah buraların fesatı bi benimdir ya.

Soyledim seni anliyorum dedi.ama bu kayiplardan sonra olmadi 1 2 yildir uzaksin bana dedi.
5 6 yil yasayabilegim.belkide bu mutluluktan uzak kalmak istemiyorum dedi

Fesat oldugunuzu dusunmedim.ama bunlari bana duyurmasi anlatmasi ve bak insanlar ne hayatlar yasiyor ama ben buradayim mesaji benide etkiledi ozgur olabilecegini belirttim

Erkekler kadınları maalesef anlayamıyor. Kadınların depresyona yatkınlığı erkeklere göre 4 kat fazla, evli kadınlarda bu oran 17 kata kadar çıkıyor. Ama eşinizin de depresyonda olma ihtimalini göz ardı etmeyin. Hem bireysel hem çift terapisi almak ikinizi de bu dönemde rahatlatır diye düşünüyorum.

Acikcasi boyle bir butcemiz.yok suan.olsa bile sadece problemli taraf benim ona gore.
Ben herseyi yaptim.ama cevap.alamadim.diyor

Fesat oldugunuzu dusunmedim.ama bunlari bana duyurmasi anlatmasi ve bak insanlar ne hayatlar yasiyor ama ben buradayim mesaji benide etkiledi ozgur olabilecegini belirttim
İnada bindirmiş, nakavt etmeye çalışmış da olabilir; en iyi ihtimal bu. Ben hemen boşanmak isteyeceğini düşünmedim. Biraz zamana bırakın şu aşamada. Muhatap olmayın az, siniriniz bi geçsin. Ama ilk konuşan siz olmayın. Kendisini haklı görüyor tamamen, ilk sizin konuşmanız halinde kendi kafasında tasdikleyecek bunu.

Umarim hersey yoluna girer dileklerimle baslamak istiyorum.Her turlu ruh haline -ozellikle olumsuzlara - cekilmeye cok yatkin varlik bu insanoğlu.
Ben boşanma surecinde olan bir kadin olarak iki tarafli empati yapmaya calisicam.Anlaşılma konusunda ciddi izdiraplar cekmis bir kadin olarak.
10 yillik evlilik ve 2 tane -allah bagislasin- evlat var.Sadece bu aile yapisi icinde bile ( dis etkenleri yoksayarak soyluyorum) ne devingenlikler yasanmistir bu surecte.Zor zamanlariniz gecmistir.Heyecanli zamanlar,mutlu zamanlar .....daha cogaltilabilir.Esiniz anlasilmamak konusunda sikayetci sanirim.1-gercekten haklilik payi nedir?sizin kayiplariniz olmus 2-esiniz gercekten sizi teskin ederken elinden geleni yapti mi?(bunu o kendine soracak)
Bana şöyle gibi geldi ; esiniz sanki bazi seylerden tukenmis te yol yapiyor gibi.Sizin icin de şunu hissettim; esiniz kafanizin daginik oldugunu soyluyor ya bunda iğne ucu kadar da olsa haklilik payi vardir.

Ama sonuc olarak yine tüm bunlar guzel,saglikli iletişime bakar.

Daima hakli evet.ama sanki sadece zevk almaya odaklanmis gibi hissediyorum.bak herkes yapiyor ama ben yapmiyorum.boyle devam edersen bende yaparim ve bundada hakliyim.cunku seni uyardim diyecek sanki bu tedirginlikle yasamak olanlardan sonra cok yorucu olacak

Kendini dogru ifade edemedigini dusunuyorum o nedenle tam.olarak ne istedigini anlamiyorum.evet.cunku evliligimiz hakkinda iki defa ciddi konusma oldu ikiside benim yas surecimde ve ikiside sevismekle ilgili.
Beni teskin etti evet tum beklentilerimi karsilamasa bile elinden geleni yapti diye dusunuyordum dun geceye kadar.
Bana bilincli olarak beni denemek icin romantik davrandigini fakat yine (sonuc) alamadigini soyledi.kendimi kandirilmis hissettim belkide bana gosterdigi sevkat baska bir amac icindi.
Kafam daginik evet ablamin kaybi issiz kalmamiz cocuklarima olayi anlatma sonra kapi kapi gezip corap satmak pazarda bir tezgah ayarlamak ve gecimimizi saglamak bu arada cocuklarin ruh ve beden sagligi icin cabalamak.ve ben tum bunlari yaparken esimin bir gunde bir sezon bitirdigi dizinin yeni bolumlerinin cekilip cekilmeyecegini merak etmesi.gunumun nasil gectigi degil.benimle bu sekilde iletisim.kuran birine bende ilgi duymamis olabilirim bilmiyorumku

Beni anlamaya calismamasi ablami kaybettim ve sonra o odasinda film izlerken ben aglayarak kizlarima krep pisirdim.
Biraz daha anlayis olabilirdi

Bu hastalık dönemi de uzak mıydınız? Bana adamın hayatında ya da aklında biri varmış gibi geldi. Ne bileyim sanki düşünmüş ama sonra vazgeçmiş. Sizden cinsel, ruhsal beklentiye girmiş gibi. Normal gelmedi yine de teselli etmeyişi. Ablanızla yakın olduğunuzu da biliyormuş hadi babayı geç zaten yokmuş hayatınızda. Eğer ilk anda da böyleyse adamdan soğurdum. Hastalık öncesi ve vefatla berabee 1 yıla yayılan bir süreçse adamın artık kendini topla demesi de anormal değil. Kimse evde sürekli ağlak birini görmek istemez. Depresyon karşı tarafı da yorar, bıktırır. Siz hiç düzelmeye çalıştınız mı mesela? Yoksa durdurunuz durdunuz sonra da 20 senedir görmediğiniz baba ölünce ona da mı aynı tepkiyle yas tutmaya başladınız? Ben yazınızdan öyle anladım. Kendinizi kandıran siz de olabilirsiniz.

Eşiniz çalışmıyor mu? Evin geçimiyle ilgili sorumluluklarını yerine getirmiyor mu?

Bence cok yorulan bir evlilik var ortada.Cunku derinlerde cok farkli olaylar ,durumlar da gizli.Aslinda siz de esinize guvenmiyorsunuz cunku sanirim sizin kadar fedakar ve cefakar olmadigini dusunuyorsunuz.Mesela dusunun kocaniz olmasa hayatinizdan ne eksilir ya da neler artar?Ve siz ne istiyorsunuz?Esiniz bahane uyduruyor gibi geldi bana.Yuvasina sahip cikmak isteyen erkek veyahut kadin canini disine takar,tas tasir gene ailesini mutlu kilmak ister.Ve bir evlilige boyle sinsi planlar girdiyse ben kendi aklimca huzur alamam o evlilikten.

unutmayin burda yazilanlar belki farkindaliginizi arttirir ama iletisim konusunda daha guclu olup bu yolu kendiniz secmeniz lazim.

Önceki konularına göz gezdirirseniz şu konuşmaları yapana kadar pınarın hayatındaki tek vefalı ve makul insan aslında eşi. O yüzden bence eşine öfkelenmeden önce ne dediğini anlamaya çalışmalı. Çünkü çok patalojik bir ailede büyümüş Pınar, örneğin baba aslında hiçbir zaman hikayede yok ama ondan gerçek bi kayıpmış gibi bahsediyor. Ben eşim için pervane olsam o sorumsuz baba için depresif hallerde evde takılıp çocuklarımla ilgilenmese ben de eşime kızgın olurdum. Bence konusahibi eşine haksızlık ediyor. Adam depresif halinden o kadar bunalmış ki üç yıl versem sana yetmez diyor, evliliği yıpratan aslında Pınar bana göre.

İki hafta önce babasını kaybeden eşiyle, gösterdiği romantik! davranışlar sayesinde çatır çatır sevişmeyi mi hedefliyordu eşiniz. Yasınız varken ve bu dönemde aklınıza gelen son şeyin cinsellik olması çok çok normalken.

Sizce bu destek mi?

Anne yerine koyduğum abla için yas tutmayı anlarım. Ama 20 yıldır ortada olmayan baba için yas tutmayı anlayamam. En azından saygı gereği 40 ının çıkmasını beklerim. Eşim (yani siz) bu kayıp yüzünden bana kapıyı gösterirse hay hay derim, giderim.

Hatalar karşılıklı gibi.

Kesinlikle haksizliklik bu. Esin cok da karakterli biri degil.

Onceki konulara goz atmadim ama eger yazdiginiz gibiyse(baba 20 yildir ortada yoksa) o gercek kayip gibi agir yas olusturmaz.Ve gercek kayip duygusu bile benim esimle bagim kuvvetliyse eger o surec guzel bir geciskenlikle baglanir.Herkes hepimiz yasiyoruz bu durumlari.Hayatin icindeki en aci gercek maalesef.Es cocuk aile kavrami zaten bu durumlarda anlam kazaniyor.

bu mesaja hak veriyorum cidden. Ve ben de merak edip eski konuları okudum 2012 yılında eşinizin size karşı ilgisiz olduğundan yakınmışsınız. Hatta sevgililer gününde hediye almadı diye ayrılmayı mı düşünüyorsun saçmalama vs demiş bir sürü insan. Be de merak ettim sekiz senede olaylar nasıl o noktadan sizin ilgisizliğinize evrildi?

Eşiniz size yardımcı olmamış ki.Tam tersine içine atıp atıp böyle bir dönemde patlayarak sizi daha çok kırmış.''Aileni ihmal ettin'' falan bunlar onun üzerine vazife konular bile değil,canınızı yakacak şeyler neden söyledi bu dönemde ?
Ben yapıcı konuşamayacağım özür dilerim.Yapı gereği de kinci bir insanım belki bu yüzdendir,ama siz işsiz kaldığınız dönemde ağlayarak çorap satarken yanındaymışsınız eşinizin.Onun da sizin yaptığınız çabaları görmesi gerekti,sizi eleştirmesi böyle bir dönemde incitmesi değil.Sizi sürekli başka insanların hayatlarını konuşuyorsunuz diye eleştirip,aldatan arkadaşlarının hikayelerini örnek vermesi büyük bir ironi mesela,madem bundan rahatsız kendisi neden özeniyor o zaman?

Her şeyi okudum ve ben sizi değil sadece eşinizi hatalı buluyorum sizin ona haksız olduğunu söylemeniz gerekirken eşinizin davranışları çok bencilce ... Bu arada siz çorap satarken beyefendi ne yapıyordu dizi mi izliyordu ?. Lütfen kendinizi ezdirmeyin siz sonuna kadar haklısınız o öyle söyledi diye kendinizi hatalı görmeyin sakın bırakın bir süre sonra hatasını anlayıp gelir konuşur yüz vermezseniz eğer...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…