Kayiplar ve bosanma

Ailenizden iki kişi rahmetli olmuş. Allah rahmet eylesin. Eşiniz hep mi böyle bilmiyorum ama şu an gerçekten düşüncesizlik yapıyor. Ateş, düştüğü yeri yakıyor gerçekten .
Her zaman boyle degildi.genelde hep yapici yardimci bir insandir.
Ablami kaybettikten sonra annem ve diger kardes ile aramizda sorunlar olustu.hem kayip hem bu sorunlar bocalamama neden oldu.
Onlarin sozlerini cok buyuttugumu ve asil.ailemi ihmal etmekle sucladi
 
Tekrar konusacagini dusunmuyorum acikcasi.cunku ben konusmami bitirmeden odadan cikmami istedi.bende cikarken bundan sonrasi icin tek bir kelime duymak istemiyorum.dedim
Eşiniz de sizde birinizi dogru anlamamış olmanızdan konu daha farklı yerlere gelmeden kapanmış
Belli ki ikinizde sinirlenmişsiniz

Konuşmadan çözemezsiniz
 
Bana yeterince zaman tanidigini soyledi.3 sene versem yine degismeyeceksin dedi.
Akıl oyunu oynuyor. Ben esimden bosandim 3 yil kendime gelemedim. Her ayrilik travma yasatir. Evden kedi gitse insan uzulur. Esiniz hep iyi gun dostu imis. Hep kendini dusunen, destek olmak yerine sinsice bekleyip ben yeterince zaman tanidim diyenlerden. Gerekirse 3 yil da beklemeli, destek olmali... Hayat bu. Insanin basina hersey geliyor. En ufak bir tokezde kostek olmak onunkisi.
 
Anne baba ayri idi babami gormedigim belki 20 yil.oldu.ablam ise annem gibiydi hayatimin her aninda yanimdaydi.
Ablam gidince babami buldum tam.bir bag kuracakken oda gitti.bu arada annem beni degil diger kizina yakin olmayi secti ben kafasi kesilmis tavuk gibi kaldim
 
Bundan sonrasinda konusmayacaktir bir sure bende ona gitmeyecegim.cok incindim
 
Genel olarak sorunlar yasanmis olabilir,belki siz evlendiginizden beridir de yasaniyor olabilir ama bunu yillarca icinde saklayip da 2 ölümden sonra soylemek yanlis.
 
Bundan sonrasinda konusmayacaktir bir sure bende ona gitmeyecegim.cok incindim


Birsüre herkes kendi dalgasına baksın ama bişey derse bana yalandan romantık olmak yerıne terapiste gitmeyi önerebilirdın veya acık acık konuşabilirdın dşyin
 
Eşiniz de sizde birinizi dogru anlamamış olmanızdan konu daha farklı yerlere gelmeden kapanmış
Belli ki ikinizde sinirlenmişsiniz

Konuşmadan çözemezsiniz
O benim onu anlamadigimi soyluyor bende onun beni anlamadigini .
Konusacak duruma gelirmiyiz bilmiyorum
 
Biraz iyi düşüneyim dedim, ama yukarıda gördüm, eşiniz size sus deyince susacaksın gibi birşey demiş. Hadi yaa. İletişimi tekeline alarak neyi çözecekmiş? Olur da lütfeder biraz iletişim kurarsa çift terapisi önerisi sunun kendisine.
 
Aslinda kendi adima fedakarliklar yaptigimi.soyledim ona .bir daha yapmazsin o.zaman dedi.
Ablami kaybettim kendisi issiz kaldi bende oyle.corap sattim pazarda tezgah actim aglayarak hayatta kalmaya calistim.
Tek dusuncem bir an once bu durumu atlatip kocamla seviseyimde beni birakmasin diye dusunmedim .bana gore haklizliga ugradim
 
Ben böyle olayların evliliği daha sağlamlaştırdığını öğrenmiştim psikologlardan. Çünkü insan o dönemde yanında olan kimseye daha sıkı bağlanıyor. Yas sürecinde eşinizin romantik ihtiyaçlarını tabi ki karşılayamazsınız. Yas süreciniz normalin dışında mı seyrediyor bunu en iyi bir uzmandan öğrenirsiniz. Bunları evlenirken göze alıyoruz aslında. İnsanız ve hiçbirimiz garanti belgesi ile gelmiyoruz dünyaya. Siz yine de şu an karar vermek zorunda hissetmeyin kendinizi. Sağlıklı düşünebilecek duruma gelene kadar zaman isteyin.
 
Genel olarak sorunlar yasanmis olabilir,belki siz evlendiginizden beridir de yasaniyor olabilir ama bunu yillarca icinde saklayip da 2 ölümden sonra soylemek yanlis.
Bende bunun sarsintisini yasiyorum.sen benim.icin boyle biri degildin cok.saskinim dedim.ama buna cevap vermiyor surekli benden cevap bekliyor.ben cok yorgunum
 
Birsüre herkes kendi dalgasına baksın ama bişey derse bana yalandan romantık olmak yerıne terapiste gitmeyi önerebilirdın veya acık acık konuşabilirdın dşyin
Aslinda ben ilk defa boyle hissettim 10 yil icinde.tam.olarak ifade edemiyorum ama kandirilmis gibi
 
Ben de 3 senede 6 yakınımı kaybettim. Dedem, eniştem ,dayım, amcam, yakin bir akrabamiz ve canim annem. Ben o kadar acı yaşarken eşim de sizin eşiniz gibi davranmıştı. Sanki onun annesi ölmüş gibi teselli eder bulmuştum kendimi. Sonra silkelendim ve kendime geldim acıyı yaşayan bendim ama güçlü durmaya çalışıyordum. Ona açık açık hissettiklerimi anlattım sonra birşeyler değişti. Belki de sizin de yaşadıklarınızı acınızı açık açık söylemeniz gerekiyordur.
 
Bunu kabul edecegini dusunmuyorum.cunku sorunun bende olduguna inanmis.kendisi herseyi yapmis ama karsilik alamamis
 
Beni anlamaya calismamasi ablami kaybettim ve sonra o odasinda film izlerken ben aglayarak kizlarima krep pisirdim.
Biraz daha anlayis olabilirdi
Basın sağolsun canim Allah rahmet eylesin çok zor bilirim bnde annemi kaybettim 7 ay önce Allah kimseye yaşatmasın esinin de anlayışlı olması gerekir başka kiminle paylaşacağız sorunlarımızı
 
Ona yaptiklari icin minnet duyuyorum.aslinda.ablam icin elinden geleni yapti.amakonusma sekli cok inciticiydi sanki beni denemis ve ben onu yaniltmisim gibi konustu.
Yas surecim.aslinda olmasi gerektigi gibi acilarimla basa cikmaya calisiyorum.ama zorlaniyorum 40 yil daima yanimda olan ablami kaybetmis olmak bunu cocuklarima kabul ettirmek.surece uyum saglamak ve bunlari yaparken yalniz olmak ve aci cektigim.icin suclanmak adil.gelmiyor.cok haklisiniz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…