Tepki gordugu zaman konusmayi sonlandirdi.cunku benimde bir takim beklentilerim oldugunu onunda bunlari farketmedigini soyledim.Koyun can derdinde kasap et derdinde olmuş gibi bir olay yas sürecinde ben romantik davrandım sen bidi bidi neyin kafasını yaşıyorsun denir böylelerine.
Bende cok uzgunum cunku bu donem benim icin cok zor ablam babam daha sonra issizlik anne ve diger kardesin hakkimda konustuklari kotu sozler ve tek basima kalisim.Kadın ailesinden iki kişi kaybetmiş, adam romantizm bekliyormuş. Cidden şaka gibi. Yorumlarda da bi arkadaşın dediği gibi aldatmaya vicdani olarak yer arıyor gibi. Eşim yas döneminde saldı kendini, dışarıda cıvıl cıvıl neşe dolu kizlar var olayi gibi geldi bana da.. yakalanirsa da sizi suçlayacak. Sen kendini saldın benle ilgilenmedin... bahane hazır. Dikkatli olun... Allah yardımcınız olsun. Üzüldüm durumunuza.
Gelmez cunku sorunu sadece benim.bunu teklif ettim reddettisoğukluk geçince ilşki terapisine gidin yoksa çözemeyebilirsiniz, eşinize sizin psikolojinizi anlatır uzman sizede onunkini, sorun çözülür.
Ben cok incinmis hissediyorum.hadi bakalim hayat devam ediyor ben bi kocami mutlu edeyim olen öldü diyemem bunu oda biliyor.Seninle benzer şeyler yaşadım eşimle de bu yüzden uzun süre sorunlarım oldu ama zamanla atlatılıyor ve sonunda anlıyorsunki aslında önemli olan senin çekirdek ailen bence kestirip atma pişman olursun ve hepsi zamanla düzelir
Herseyi tek basima hallettigim.icin sanirim bunuda asarim.diye dusundu .Bu ne demek simdi aldatmiyorum diye poh pohlanmak istiyor demek.. esiniz cok bencil kotu gunde yaninizda olmasi gerekirken seyinin derdine dusmus cok yazik
Şoka ihtiyacı olan kendisi.Herseyi tek basima hallettigim.icin sanirim bunuda asarim.diye dusundu .
Bana sok etkisi yapip.kendime getirmek istemis
Soyle soyleyeyim ablam ilk kemoterapisini alacagi gun anne ve diger kardes yemin torenine gitti 3 gun boyunca esim bakti ablama hastanede.eve geldiginde ablama nasil gecti yapabildimi dedim olsemde ona dua edecegim sakince sesleniyorum beni tuvalete goturmesi icin hemen yerinden firliyor dedi.silmis temizlemis uzerini degistirmis .bunlari unutamiyorum.benimde bebegim.vardi gidemedim esim bir kez bile yaptiklarini yuzume vurmus biri degildir.sinsi hesap kitap yapan biri degildir.ama seni denedim cumlesi bitirdi.Sizin cercevenizden bakmasını beklemek te eşinize haksızlık tabi genel cerceve ile bilemem ilişkinizi.. bende sizin gibi geçen sene Haziran ayında annemi kaybettim ondan önce hastalık vb sıkıntılı süreçler geçirdim. Sizi dibine kadar anlayabilirim.. ki satır aralarinda eşinizin büyük desteğini aldiginizi ve bu konu olmasa iyi biri olduğunu da siz belirtmissiniz..Kendinizi yalnız hissetmenizi de acinizin kaybını da anlarım. Süreçte size destek olanlarida anlamanız gerekli.. Sürekli empati beklemek te karşı tarafa haksızlık bı yerde.. ki eşiniz yas sürecinden önce de böyle olduğunuzu belirtmiş yani aslinda biseyleri toparlanmanizi beklemiş, ablanizjn kaybını da beklemiş aradan zaman geçmiş .. babanızın kaybını da siz ifade etmediğinizi söylemişsiniz.. ve artık herşeyi denedigibi bana ve bıze yonelmen gerek demis.. Siz hemen resti çekmişsiniz.. Bide hikayede yer değiştirerek bakın olaylara..
Evet haklisiniz ama o kadar cok seyi ust uste yasadimki birde ona kalmasi icin yalvarmak yada cabalamak istemedim.cunku zaten iliskim.icin cabaliyorum fakat ona yetmiyor.Siz çok kısa yazmışsınız ama anladığım şu siz eşinize uzuun zamandır soğuk davranıyorsunuz bir iki yıl yazmışsınız şuan evete yas süreciniz var başınız sağolsun çok uzuldm. Ama inanın eşiniz haklioldugu nokta şu insan sevilmedigini hissettiği yerde duramiyor siz seviyor olablrsnz ama hissettirmiyorsunuz anladgm kadarıyla baksaniza eşiniz ben yokum dediğinde seni nasıl.olmazsn sen olmazsan ben olmam gibi bişe beklerken siz hayatımda olmaman beni yikmmaz bile demişsiniz. Yani blmyrm ama eşiniz haklı tek haksız olduğu nokta zamanı şuan değil. Bide çok duygusalssinz eşiniz sizi denemiş vs kendinizi kandirilmis hssrtmek bence çok üzmeyin ya bukdr hassas olmayın. Normal bir süreç sevildigini test etmiş sadece hissetmek istemis
Hic sorunumuz yoktu inanin.Başınız sağolsun, epey bir kayıp yaşamışsınız dolayısı ile toparlanmanız biraz zaman istiyor. Eşinizle kayıplardan önce sorunlarınız vardı diye düşündüm. Şimdi onları bahane ediyor gibi geldi. Hayatında başka biri olabilir.
Siz her cephede savaşmış gık dememişsiniz, o iki boğuşmuş bakın nasıl başınıza kakıyor.Soyle soyleyeyim ablam ilk kemoterapisini alacagi gun anne ve diger kardes yemin torenine gitti 3 gun boyunca esim bakti ablama hastanede.eve geldiginde ablama nasil gecti yapabildimi dedim olsemde ona dua edecegim sakince sesleniyorum beni tuvalete goturmesi icin hemen yerinden firliyor dedi.silmis temizlemis uzerini degistirmis .bunlari unutamiyorum.benimde bebegim.vardi gidemedim esim bir kez bile yaptiklarini yuzume vurmus biri degildir.sinsi hesap kitap yapan biri degildir.ama seni denedim cumlesi bitirdi.
Genel olarak cok haklisiniz ben suan saglikli dusunemiyorum ve bana anlatildikca dogrulari goruyorum.
Tum sureci birlikte yasadik ama ablam onun hayatinda 10 yil benim.hayatimda 40 yildir vardi paylasimlarimiz farkliydi beklentileri havada kaldi evet hakli ama cabaliyordum bunu yok saydi
Kendisi ile ilgili sorunlari duymaya baslayinca konusmayi bitirdi zaten.Şoka ihtiyacı olan kendisi.
Tabi ki doğru bir zaman değil. Size destek olması gerekiyor. Ardı ardına yaşadığınız kayıplarla başetmek kolay değil. Evlenirken iyi günde, kötü günde diyerek evleniyoruz.Hic sorunumuz yoktu inanin.
Bana gore yoktu en azindan suan bana 1 2 yildir uzak davrandigimi soyluyor.bunlari soylemek icin dogru zamanmi bilmiyorum.
Reddediyor baska biri oldugunu
Artik toparlan yoksa beni kaybedersin demesi belkide ben elimden geleni yaptim.sira sende demekle ayniSiz her cephede savaşmış gık dememişsiniz, o iki boğuşmuş bakın nasıl başınıza kakıyor.
10 yildir hic.boyle bir konusma yapmadik inanin bana cok ayip geldiTabi ki doğru bir zaman değil. Size destek olması gerekiyor. Ardı ardına yaşadığınız kayıplarla başetmek kolay değil. Evlenirken iyi günde, kötü günde diyerek evleniyoruz.
Şu duruşunuzdan milim sapmayın, olursa olur olmazsa olmaz. Ayrılırsanız zararlı çıkacak olan o, siz zaten alışmışsınız tek başınıza olmaya. O arkasını toplayanı kaybedecek.Kendisi ile ilgili sorunlari duymaya baslayinca konusmayi bitirdi zaten.
Sanirim benim ona evet haklisin seni cok ihmal ettim beni birakma dememi bekledi o olmayinca hosuna gitmedi.
Aksamda geldi eve normal.karsiladim sadece hosgeldin dedim.
Ben sana kizgin degilim diyor kizgin olacagin birsey yapmadimki dedim.
Bende sana kizgin degilim ama kirildim ve bir kopus yapiyorum bunu uygun bir zamanda konusmaliyiz dedim konusmak istemedigini
Cevap alamayacagimi soyledi.soru sormayacagim kararimi bildirecegim dedim.
Sonra isyerinde bir etkinlik.icin gelip gelmeyecegimi sordu gelmeyecegim dedim cocuklarla giderim fikrin degisirse haber verirsin dedi
Sizin hissettikleriniz normal ilgisiz olmanız normal. Hayatında kayıplar yaşamamış biri sizi pek anlayamaz. Her şey çok üst üste gelmiş tam toparlanma evresine gireceğiniz dönem ikinci kaybinizi yadamissiniz. Kayiplarinizi hislerinizi önemsemeyen bencilce davranan bir adamın hayatınızda olması ile karşılaştınız. Muhtemelen bu süreçlerden önce çok ilgili her şeye yetişebilen bir kadindiniz bu süreçler başlayınca da aylardır kendi içinizde verdiğiniz bir mucadele içindesiniz başkalarıyla ilgilenmemeniz çok normal. Üzerine deneme yaptım konuşması çok çirkin. Eşler birbirlerinin zor günlerinde birbirlerine destek olmalı evliliğin özü budur. Sevgi bitebilir zaman zaman artar zaman zaman azalır ama saygı destek olma değer verme duyguları bitmez. Eşinize kendi suçlayarak yaklaşmayın onu da suçlamanın bi anlamı yok ama eğer oturup da net olarak konuşursanız lütfen sizde eşinize bu durumları anlatın . Siz toparlanma surecindeyken eşinizin sizi denemeye almasinin yanlış olduğunu, ikinci kayıpla sarılırken hayatta sevdiklerinizi anılarınız olan insanları kaybedeken aklınızda onun olmamasının normal olduğunu bilsin. Hemen ayrılmayın ama birbirinize zaman verin. Uzaklaşma imkanınız varsa birbirinizle hiç iletişim kurmadan mesela bir üç ay ayrı yaşayabilirsiniz. Bu sorgulama anlama ve kavrama açısından iyi olurHepinize merhaba.konu mart ayinda ablami kaybetmem.ardindan iki hafta once babami kaybettim.iki cocugum var 4 ve 8 yaslarinda.10 yillik evliyim.bu kayiplari yasayana kadar evliligimde sorun yok saniyordum.ayni zamanda annem ile de sorunlarimiz var ve cok uzun olmamasi icin ozetlemem gerekirse esim ve cocuklarimla hayata tutunma cabasi icindeyken bir anda esimin yaptigi konusma ile sarsildim.
Bu konusmayi 1 ay once yapmisti ikicisi dun gece oldu.onu bu konusmaya iten ozel hayatimizin onu mutlu etmemesi.yeterince ilgi gostermiyor olmam ve surekli baskalarinin soylediklerini onunla paylasmammis.
Ben senin aklinda yokum diye bir cumle kurdu.sana 1 ay boyunca bilerek romantik davrandim yine bisey degismedi dedi.kendimi kandirilmis hissettim o an.
Evet yas surecim cok zor.geciyor ve ardindan ikinci kayipla afalladim zorlaniyorum.bu surecte bana destekte oldu.onu seviyorum fakat bilincli olarak yaptigi bu deneme olayi beni incitti.
Kibarca yollarimizi ayirabilecegimizi soyledim.benimle ilgili bu kadar rahatsizliklari oldugunu bilmiyordum.bu benim.icin bu surecte alinan saglikli bir kararmi bilmiyorum.ama.cok incindim sadece yazmak istedim hoscakalin
Tam olarak ayni fikirdeyiz.hic ummadigi bu durum onuda bocalamaya itti suanŞu duruşunuzdan milim sapmayın, olursa olur olmazsa olmaz. Ayrılırsanız zararlı çıkacak olan o, siz zaten alışmışsınız tek başınıza olmaya. O arkasını toplayanı kaybedecek.
Acikcasi bu evlilik icin mucadele etme istegimi kaybettim.bunu kendimden beklemezdim oda beklemiyordu.Sizin hissettikleriniz normal ilgisiz olmanız normal. Hayatında kayıplar yaşamamış biri sizi pek anlayamaz. Her şey çok üst üste gelmiş tam toparlanma evresine gireceğiniz dönem ikinci kaybinizi yadamissiniz. Kayiplarinizi hislerinizi önemsemeyen bencilce davranan bir adamın hayatınızda olması ile karşılaştınız. Muhtemelen bu süreçlerden önce çok ilgili her şeye yetişebilen bir kadindiniz bu süreçler başlayınca da aylardır kendi içinizde verdiğiniz bir mucadele içindesiniz başkalarıyla ilgilenmemeniz çok normal. Üzerine deneme yaptım konuşması çok çirkin. Eşler birbirlerinin zor günlerinde birbirlerine destek olmalı evliliğin özü budur. Sevgi bitebilir zaman zaman artar zaman zaman azalır ama saygı destek olma değer verme duyguları bitmez. Eşinize kendi suçlayarak yaklaşmayın onu da suçlamanın bi anlamı yok ama eğer oturup da net olarak konuşursanız lütfen sizde eşinize bu durumları anlatın . Siz toparlanma surecindeyken eşinizin sizi denemeye almasinin yanlış olduğunu, ikinci kayıpla sarılırken hayatta sevdiklerinizi anılarınız olan insanları kaybedeken aklınızda onun olmamasının normal olduğunu bilsin. Hemen ayrılmayın ama birbirinize zaman verin. Uzaklaşma imkanınız varsa birbirinizle hiç iletişim kurmadan mesela bir üç ay ayrı yaşayabilirsiniz. Bu sorgulama anlama ve kavrama açısından iyi olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?