Kayiplar ve bosanma

Bakın 3 yanlış 1 doğruyu götürür ama bir yanlış tüm doğruları silmemeli.. Eşiniz size kendini farkettirebilmek için elinden geleni yapmış .. Ablanız Mart ayında vefat etmiş Ağustos ayındayız yas dönemi içinde süre vermiş size.. Babanızın durumu apayrı ve sizi etkilemis olduğunu paylasmamissiniz... Bunun bilincinde olmayışı onun suçu olamaz.. sizin yaşadıklarınizi tam anlamıyla sizin pencerenizden bakmasını da beklemeyin.. iliskide muhakkak ki sizden beklentileri olacak, sizinde ondan.. Oturup sağlıklı bi şekilde beklentilerinizi konusun.. Sizi anlamasını istiyorsanız sakince bunu ona söyleyin Anlatın onu da dinleyin.. Oturup o beni anlamaliydi anlamadiysa çeksin gitsin demeyin deneyiniz..

Bu hissettiginiz de normal. Benim başımdan bir düşük olayı geçti iki ay nefes alamıyorum gibi hissettim . Saçlarım beyazladi çok kısa sürede kaşlarım da. Sonra herşeye karşı hissizlestim artık hiç bir şey için cabalama hissi kalmamıştı içimde aynı zamanda beni artık hiç bir şey yikamazdi. Hissettiklerim bunlar. Yani insan kayıp yaşayınca hissizlesiyor güçleniyor ve hiçbir şey için çabalamak istemiyo.

Öyleyse siz değil eşiniz evden gitsin. Bunun hukukta da yeri var boşanma değil ayrılma diye geçiyo.

Dinledi aslinda bir sure ama surekli annemin ve diger kardesin yaptiklarini soylediklerini duymaktan sıkılmış gibi ben boyle anladim.
Onlarla ilgili her ayrintiyi hatirliyorsun ama benim yaptiklarim hic karsilik gormuyor minvalinde konustu.
Cocuklardan sozedelim yada bana ilgi goster senin hayatin annen kardedin onu soyledi beni incitti bana haksizlik yapildi diye yuruyor dedi.
Ama bizde variz benim yaptiklarim cabalarim.karsilik gormuyor diyor karsilik dedigi ozel hayat .ama sen butun gun yatip butun isi bana yukleyip sonrada enerjim kalmadiginds beni suclayamazsin diyorum sonra yaparim.birak sabah olmazss oglen yaparim aksam yaparim diyor.evin bir duzeni var onun keyfine gore yasamam.
Ama sorsaniz cok cabaladi

Gitmez kesinlikle.ama tikandik o belli oldu

Ben sana ilgisiz dedim adama değil

Adamcağız sizinle konuşmuş, açıklıkla duygularını ifade etmiş. Kayıplarınızdan değil başka insanların gündeminizde olmasından şikayetçi eşiniz. Varlığımı görmüyorsun diyor size. Ayrılabiliriz demek yerine, neler yapabilirizi konuşabilirdiniz. Bu daha sağlıklı olur ilişkiniz açısından. Diğer kayıplarınızın yanında eşinizi kaybetmeyi göze almanız bile incitici bence onun için. Sizden duymak istediği cevabın ayrılabiliriz olduğunu hiç sanmıyorum

Bence esinizle boşanmayin.Kendiniz toparlamaya calisip cekirdek ailenize sarilin.Onlar size iyi gelecektir.

belli ki eşiniz sizi seviyor, neden ona kötü davranıyorsunuz? bana siz eşinizi sevmiyormuşsunuz gibi geldi. ilk sayfada ailenizle ilişkilerinizi anlatmışlar, oradan yola çıkarak yazdım bunu, yani aileniz bu kadar kötüyken sizi seven ve çocuklarınızın da babası olan kişiye, daha ilk siteminde "kapı açık, istersen git, yıkılmam" falan derken blöf mü yapıyordunuz? ya adam giderse, annenize mi gideceksiniz? bu psikolojiyle çocuklarınıza maddi manevi tek başınıza yetebilecek misiniz?

ilk önce başinız sagolsun bu işte bir gariplik var bu acıları yasayan bır insana bu yapılmaz eşını bir psikolog sorunları var heralde

Ölen öldü hiçbir şey yokmuş gibi davran diyemem asla bunu bende yaşadım üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala çok acı verici
Ben diğer kardeşinden ve diğer insanlardan bahsediyorum aslında bırak onları dışarda en azından onlara tükettiğin enerjiyi ailene vermeye çalış yoksa acını tabiki yaşa .Sonunda herkes gidicek ailenle bu hayat mücadelesine devam edeceksin

Gercekten kotu davrandigimimi dusunuyorsunuz?
Tam tersi esimi sevdigimi dusunuyorum ama dogru ifade edememis olabilirim.
Asla blof yapmadim gitmesine hazirdim her anlamda cunku bana olan konusmalari ikinci kez incitici ve ayni konudaydi oysa fedakarlik yaptigimi dusunuyordum.
Anneme asla gitmem oyle bir durumda maddi olarak evet ama manevi olarak hak veriyorum size yetemeyebilirim.cunku suanki konforu ve duzeni en azindan babali bir evi saglayamam.

Kesinlikle esimin bana soyledikleri tam.olarak bu .bize odaklan kim ne soylediyse soylesin cok uzatiyorsun diyor.ben icimden atamiyorum ama surekli konusmak ve bana yapilan haksizligi herkese onaylatmak gibi bir cabam var sanki.
Oysa biliyorum evet haksizlik yapildi birak ve hayatina bak bu manada hataliyim hemde cok

Bundan sonrasinda konusmayacaktir bir sure bende ona gitmeyecegim.cok incindim
Ben Bazen hepimiz kendimizi doğru ifade edemeyebilir iz. Bazen eşlerin beklentilerinin birbirini karşılamadığı zamanlar olur ve bu durum karşısında her zaman aynı olgunluğu ve sabri da gösteremeyebiliriz. Farkında olmadan başka insanları konusmalarinizda hayatınızın odağına koyup eşinizi bogmus ta olabilirsiniz. Ben bunları bir de karsi taraf açısından bakmaya çalışın diye yazıyorum. Bakın bazen eşime karşı çok doldugum olur o zaman onu uyaririm "devamını getirme, beni bunaltma sonu kötü olur " diye söyledigim olur. Bu bosanirim manasında değildir ama kendine çeki düzen versin, benim de bunaldigimi görsün, beni anlasın diyedir. Eşinizin ki de böyle birsey olabilir. Eşinizi de , evliliğinizi de elbette siz daha iyi tanirsiniz. Ama empati kurmak gerekiyor bazen, ama elbette her zaman tek taraflı empatiden bahsetmiyorum. Birbirimizi duymaya çalışmaktan bahsediyorum. Eşinizin ki daha çok "duy beni, gör beni" haykırışı gibi geldi bana. Erkeklerin de bizler gibi ilgiye ihtiyacı var bu bir gerçek. Ama altını çiziyorum hepsi karşılıklı olmak şartıyla. Herşeyin düzelmesini ve güzelleşmesini dilerim

Bu arada onun da anlayışlı olması gerekiyor tabii bu dönemde, ama onun da psikolojisi iyi olmayabilir. Bence siz biraz daha kendinize geldikten sonra adım atın eşinize. Ancak bunu kendisinin daha onceki zamanlarda adım attığı varsayimiyla söylüyorum yanlış anlasilmasin. En azından siz güzel davraninda o da hatasını anlar belki. Tabii tüm bunlara ragmen düzelmiyorsa birşey diyemem. Size günlerce, aylarca siz adım atın da demiyorum, karşılıklı adımlardan bahsediyorum.
kırmadan, dökmeden bir iletişim kastettiğim. Yoksa karşılıklı suçlamaya başlayınca herkes kendini haklı görüyor maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…