Kayıplarla kaybolmak

Cok uzuldum yasadaklariniza. Allah sizi cennette kavustursun insallah. Evlat bambaska birsey. Siz ikisinide kavusacagim dediginiz anda ve tam kavusmusken kaybetmissiniz. Allah sabir versin :KK43: umarim en kisa zamanda saglikli bir sekilde bir evlat sahibi olursunuz hatta acinizi hafifletecek bir kac tane evladiniz olur. Dualarim sizinle...

Arkadaşlar merhaba,

Yaşadıklarım sonrasında içim doldu, burada yazıp paylaşasım geldi. Bazılarınız biliyor 2018’den beri 2 gebelik 2 erken doğumla bebeklerimi kaybettim... Biri doğarken öldü diğeri 3 gün yaşadı. Günleri yokmuş bu fani dünyada...

2018’de etrafımda beraber hamile olduğumuz arkadaşlar doğurdu, minik meleklerinin doğum günlerini kutlamaya başladılar.
2019’da etrafımda beraber hamilelik geçirdiğimiz arkadaşlarım ise teker teker doğurmaya başladı, Rabbim hepsine sağlıkla nasip etsin 🙏🏻

Gelin görün ki çevremde bunları gördükçe eksik, kaybolmuş, amaçsız hissediyorum. Deniyorum deniyorum muvaffak olamıyorum, herşey yarım, kırık dökük... Bazen zaman dursun istiyorum...

Bebeklerimin içimdeki yerleri hala acıyor 😞 Nasıl geçecek bilmiyorum, bazen hiçbir şey olmamış gibi yaşamıma devam etmeye çalışıyorum bazen de bu akşam olduğu gibi içim dolup taşıyor, boğazımda düğüm, içim yangın yeri...

Sizlerle paylaşmak istedim.

Rabbim kimseye yaşatmasın yaşadıklarımı, ağlayan anneler, kefene sarılan bebekler olmasın 😞

sevgiler,

Allah sabır versin. Bildiğim kadarıyla bebekken ölen çocuk ahirette annesine şefaatçi olacakmış. Onlar masum günahsız. Sizin de imtihanınız böyleymiş.. Herksin ayrı bir derdi var..

Ben de 4 aylık ikiz gebelik kaybı yaşadım. Şöyle düşünüyorum bundan sonra iki seçeğinim var: ya bu yas ve üzüntü sürecini atlatamayacağım ya da imtihanımmış, geldi geçti deyip bana sunulmuş hayatı yaşamaya ve keyfini çıkarmaya devam edeceğim. Ben ikincisini seçiyorum.

Bir filozof demiş ki: "ey hayat, her şeyimi elimden alabilirsin ama olaylara vereceğim tepkimi elimdem alamazsın."

Cok uzuldum yasadaklariniza. Allah sizi cennette kavustursun insallah. Evlat bambaska birsey. Siz ikisinide kavusacagim dediginiz anda ve tam kavusmusken kaybetmissiniz. Allah sabir versin :KK43: umarim en kisa zamanda saglikli bir sekilde bir evlat sahibi olursunuz hatta acinizi hafifletecek bir kac tane evladiniz olur. Dualarim sizinle...

Allah sabır versin. Bildiğim kadarıyla bebekken ölen çocuk ahirette annesine şefaatçi olacakmış. Onlar masum günahsız. Sizin de imtihanınız böyleymiş.. Herksin ayrı bir derdi var..

amin 🙏🏻
Allah (c.c) yardımcınız olsun ve sabırlar versin. Canı veren de alan da Allah elden birşey gelmiyor. İnşallah anneliği tadarsınız, Allah Hz. Yakup’un Hz. Yusuf’a olan hasretini bitirdiği gibi sizin de evlat hasretinizi dindirsin. Duanın açmadığı kapı yok çok şükür.
amin inşallah 🙏🏻

Ben de 4 aylık ikiz gebelik kaybı yaşadım. Şöyle düşünüyorum bundan sonra iki seçeğinim var: ya bu yas ve üzüntü sürecini atlatamayacağım ya da imtihanımmış, geldi geçti deyip bana sunulmuş hayatı yaşamaya ve keyfini çıkarmaya devam edeceğim. Ben ikincisini seçiyorum.

Bir filozof demiş ki: "ey hayat, her şeyimi elimden alabilirsin ama olaylara vereceğim tepkimi elimdem alamazsın."

İlk kayıpta ben de Seçim yapmam lazım diyordum, ikinci gebelik için çok umutluydum. Lakin ikinci de kayıpla sonuçlanınca motivasyon kaynağını kaybediyor insan, bir sonraki gebelik için cesareti kayboluyor. Zor...

Rabbim, yavrularını kaybeden tüm annelere sabır versin, kucaklarını sağlıklı bebeklerle doldursun inşallah

ilki enfeksiyon denildi ikincide tanı yok, kasılmaları hissedemedim ta ki doğuma kadar.

Rabbim kimseyi evlatla imtihan etmesin, isteyen herkese hayırlısıyla sağlıklı evlatlar versin inşallah 🙏🏻
lutfen genetik test yaptirin. kadin dogum.drunuzuzla gorusun pihtilasma vb olabilir.

Defalarca düşük yapmış biri olarak çok iyi anlıyorum o boğazdaki dugumlenmeleri, boğulmaları, kıskanmaktan öte özenmeleri, olmamislik, yarim kalmışlık hislerini. Olmuyor olmayacak gibi hissediyorsun ama bir taraftan da umut hiç bitmiyor. Üzülme arkadaşım olacak, bir gün olacak. Allah'a bırak.

Defalarca düşük yapmış biri olarak çok iyi anlıyorum o boğazdaki dugumlenmeleri, boğulmaları, kıskanmaktan öte özenmeleri, olmamislik, yarim kalmışlık hislerini. Olmuyor olmayacak gibi hissediyorsun ama bir taraftan da umut hiç bitmiyor. Üzülme arkadaşım olacak, bir gün olacak. Allah'a bırak.

sağol canım...düşüpü küçümsediğimden değil, Allah yaşatmasın lakin erken doğumla toprağa evlat vermek, kocaman bebek doğurup koklayamadan uçup gitmesi çok acı işte...hepimizin derdi farklı. Kimimiz hamile kalamadığı için üzülüyor, bense hamile kalıp devamlı bebeklerimi kaybettiğim için...

lutfen genetik test yaptirin. kadin dogum.drunuzuzla gorusun pihtilasma vb olabilir.
Başka doktorlara da gittim, pıhtılaşma olunca 6. Ayı bulmuyormuş zaten gebelik, daha erkenden kayıp oluyormuş. Ben ileriki aylarda doğum yapıyorum sürekli. Sadece doktorum hsg istedi

Arkadaşlar merhaba,

Yaşadıklarım sonrasında içim doldu, burada yazıp paylaşasım geldi. Bazılarınız biliyor 2018’den beri 2 gebelik 2 erken doğumla bebeklerimi kaybettim... Biri doğarken öldü diğeri 3 gün yaşadı. Günleri yokmuş bu fani dünyada...

2018’de etrafımda beraber hamile olduğumuz arkadaşlar doğurdu, minik meleklerinin doğum günlerini kutlamaya başladılar.
2019’da etrafımda beraber hamilelik geçirdiğimiz arkadaşlarım ise teker teker doğurmaya başladı, Rabbim hepsine sağlıkla nasip etsin 🙏🏻

Gelin görün ki çevremde bunları gördükçe eksik, kaybolmuş, amaçsız hissediyorum. Deniyorum deniyorum muvaffak olamıyorum, herşey yarım, kırık dökük... Bazen zaman dursun istiyorum...

Bebeklerimin içimdeki yerleri hala acıyor 😞 Nasıl geçecek bilmiyorum, bazen hiçbir şey olmamış gibi yaşamıma devam etmeye çalışıyorum bazen de bu akşam olduğu gibi içim dolup taşıyor, boğazımda düğüm, içim yangın yeri...

Sizlerle paylaşmak istedim.

Rabbim kimseye yaşatmasın yaşadıklarımı, ağlayan anneler, kefene sarılan bebekler olmasın 😞

sevgiler,
Insallah en dogru zamanda kucaginiz dolar. Cok uzulmustum kaybettiginiz zaman, hatirliyorum. Allah size sabir, guc, kuvvet versin.

Başka doktorlara da gittim, pıhtılaşma olunca 6. Ayı bulmuyormuş zaten gebelik, daha erkenden kayıp oluyormuş. Ben ileriki aylarda doğum yapıyorum sürekli. Sadece doktorum hsg istedi
Hangi dr soyledi bunu bilmiyorum ama pihtilasma nedeniyle 8. Ayda bile gebelik kaybi olabilir.

Yaşadıklarınız çok acı gerçekten , Allah sabır versin... Gebeyken düşmesi çok yıkıcı olmaz sanırım ama doğup da ölmeleri düşünemiyorum, acınızı deşmek istemem ama ölüm sebepleri belli mi , doktor ne söyledi ? Bir çözüm bulmak amacıyla soruyorum, dilerim bu son olur ve bir dahaki gebeliğiniz sağlıklı olur ve kavuşursunuz inşallah en kısa zamanda !

Not : Ankara’da iyi bir kadın doğum doktoru biliyorum, işinde çok başarılı , burada yazmak alenen belki yasaktır ,özel mesajla adını yazabilirim isterseniz . Erken menopoza girmiş kadınların donmuş yumurtalarından sağlıklı ikiz gebelikler ya da 6-7 kez başarısız gebelik sonucu gelip ilk seferde tutan sağlıklı gebelikler yakalayan çok başarılı bir doktor. Aynı zamanda kızımın da doktoru, tekrar gebelik düşünürsem yine ona gideceğim gözüm kapalı , hiç kasıntı değildir çok rahat konuşursunuz, gecenin 3 ünde bile whatsapptan gebelikteki tuhaf endişelerime, sorularıma bıkmadan ve çok hızlı tatminkar cevaplar atıyordu canım doktorum ☺ )

Son düzenleme:
Kuzenim ilk bebeğini kaybetti. 7 aylıkken karnında öldü. Kanser varmış akciğerlerinde. Şok olduk ailecek. Ondan sonra 3 çocuğu oldu. O bebeği hala unutmadı. Benim ilk bebeğimin kalbi durdu 10 haftalıkken, düşününce olanları boğazım yanıyor. Size çok çok sabır diliyorum, çok zor olsada.

Üniversite ve Araştırma hastanelerine gittiniz mi durumla ilgili? 2 bebekte de olunca altta yatan sebep var mı diye düşünüyor insan.

Allah yardımcınız olsun.
En Tes zamanda sizin de olur inş.
Bir akrabam vardı 5 kez düşük yaptı. Şu an kızı ünv ye gidiyor ve onu Dünya'ya getirdiğinde yası da 40 falandı.
Yani diyeceğim yine olur.

Back
X