Kayknvalideme bakarken maaş kartini alsam uygun olurmu?

Kendi annenize baktığınızda maaş kartına el koyar mıydınız acaba ? Ona göre cevap vereceğim
Kardesimin karısı bakmak isterse ben anneme soylerim maasini baktığı sure icerisinde gelinimize ver.zaten emrivaki yapma durumu asla olmaz kardesime bu konuda asla boyle teklifte bulunmam.yardimci tutabilecegimizi söylerim.yani gelinimiz baksin demem asla.oyle bir hadsizlik yapamam.kardesimin huzuru benimde huzurumdur.

Evlenirken size yapılanlara itiraz edebilirdiniz keşke susup kabullenmeseydiniz. Henüz fol yok yumurta yok daha şimdiden ben bakarken onlar keyfini düşünürseleri konuşmaya başlamışsınız. Umarım kadıncağız daha fazla ele dile düşmeden hakka yürür.

Anne hasta olalı daha 1 ay olmuş ve maaş kartına el koymak düşünülüyor. Yazık.
O zaman evladın bakıcıdan ne farkı kalır ki. Parayla anneye bakılacaksa hiç bakılmasın zaten.
Allah herkese kendi gibi bir gelin nasip etsin.

Sadece anneye bakacak olsaniz anlarim ama gorumce de size gelecekmis calisirsa. Ekstra maddi manevi zorluk sizin icin.
Madem gorumce calismak istiyor onun evde olmadigi saatlerde gelecek bir bakici ayarlanmali.

Madem istemiyorsunuz
Maaş kartına el konulacağına o maaşı ile bir bakıcı tutulsa daha iyi değil mi.

İhtiyacının olup olmadığını nereden biliyorsunuz ?
Buna hiç bir zaman asla emin olamazsınız

Bunca yıl oturmayı ister oturur , bundan sonra çalışmayı ister çalışır . Size ne ?! Size mi soracaktı. Erkek çocuktur bakıma muhtaç anne babaya bakmakla yükümlü olan . Bunca yıl Kızı bakmış zaten daha ne istiyorsunuz .

Çalışamayacağını bilerek demişsiniz . Neden çalışamayacakmış ?

Eşinizi de Nasıl korkuttuysanız vereceğim tepkiyi bildiğinden hiç bir şey demedi diyorsunuz .

Önceki konulara bakarsanız görürsünüz bunun basit bir sinir olmadığını, tam bir paracı

Erkek çocuktur bakıma muhtaç anne babaya bakmakla yükümlü olan .
Konuyu okudum konu sahibine yazacaktım ama sizin msjınızdaki bu nokta açıkçası dikkatimi çekti. Polemik için yazmıyorum ama gerçekten sırf merakımdan soruyorum.

Bakıma muhtaç olan ana babaya bakmakla yükümlü olan neden erkek çocuk diye düşünüyorsunuz acaba?

Konu sahibi sizde bakacaksınız Allah rızası için bakın. Maaş kartına el koymak tabiri hoş olmamış. ve ileride bir gün belkide o duruma kendiniz düşeceksiniz. Düşmez kalkmaz bir Allah.

Erkek çocuk mudur?
Neden; kız evlatlar yarım porsiyon mu?
Bırakın şu düşünceleri artık. Evladın kızı erkeği olmaz.

Üslubunuz çok çirkin ama tabi ki bu işin oluru budur. Kim bakıyorsa maaşını o alır. Önce o maaştan bakıma muhtaç kişinin ihtiyaçları eksiği doktor masrafları vs çıkarılır kalanını da siz alabilirsiniz. Bence bakarsanız hakkınız. Yine de maaş kartına el koymak şeklinde değil düzgün bir üslupla eşinizle konuşursanız olay böyle gelişir.

Benim babaannecim de böyle dua ederdi. Kanser oldu. Yatağa düştü. Doktor bu şekilde uzun zaman yaşayabileceğini bizi zor zamanların beklediğini söyledi. Eve hemşire tutuldu. Hastane yatağı yapıldı. 3 güne bir gelmesi için doktor ayarlandı. Derken babaannem 3 gün yaşadı o şekilde. Bunu okuyunca hatırladım özledim :)

Annemler normalde 9 kardeş fakat 2 si vefat ettiği için suan 7 kardeşler. Sırayla her ay bir kardeş bakıyor anneanneme ve o ay kim bakıyorsa maaşını o alıyor.

Zaten siz de kalıp maaşından vermiyorsa garip olur bence. Kim bakıyorsa ona vermek zorunda !
Bakın zorunda diyorum, cunku insan eti ağırdır. Maaşından verirse en azından bakan kişi sürekli şikayet etmez. Sonuçta bakmak zorunda değil.

Ama kartına el koymak tabiri hoş değil tabi:)

Hayir turkiyedeyim , Türkiye'deki tüm yasli tanidiklarimin bakıcısı var

Konu sahibi kız bakmak zorunda gibi yazmış . O yüzden öyle keskin yazdım .

Anne-babanın bakımından bütün çocuklar sorumludur. Ancak öncelikle maddi durumu iyi olan erkek çocukların bakma mecburiyeti vardır. Eğer onlar bakmıyorsa kız çocukları da bakmak zorunda olurlar.

Soy adı ve soyu erkek devam ettiriyor .
Erkek evlenirken ona yapılan harcamalar kadar harcamayı aileler kıza yapmıyorlar . Miras malını da eşit veren nadir . Ya yaşarken mal kaçırıp erkek çocuklarına veriyorlar . Ya da ölünce erkekler kızlara hakları olan malları vermiyorlar . Genel konuşuyorum tabi ki istisnalar var .
Mal yemeye gelince erkek yiyecek , Bakmaya gelince kız . Yok öyle .
Buna rağmen isteyerek severek Allah rızası için bakan her halükarda karda oluyor . İyilik yap denize at , balık bilmezse Halık ( yani yaratıcı , Allah bilir ) .

Benim düşüncem bu . Yargılanacak ya da eleştirilecek bir durum değil . Herkes aynı düşünmek zorunda da değil . Herkesin düşüncesi kendine .

Erkek çocuk mudur?
Neden; kız evlatlar yarım porsiyon mu?
Bırakın şu düşünceleri artık. Evladın kızı erkeği olmaz.

Konu sahibi kız bakmak zorunda gibi yazmış . O yüzden öyle keskin yazdım .

Anne-babanın bakımından bütün çocuklar sorumludur. Ancak öncelikle maddi durumu iyi olan erkek çocukların bakma mecburiyeti vardır. Eğer onlar bakmıyorsa kız çocukları da bakmak zorunda olurlar.

Soy adı ve soyu erkek devam ettiriyor .
Erkek evlenirken ona yapılan harcamalar kadar harcamayı aileler kıza yapmıyorlar . Miras malını da eşit veren nadir . Ya yaşarken mal kaçırıp erkek çocuklarına veriyorlar . Ya da ölünce erkekler kızlara hakları olan malları vermiyorlar . Genel konuşuyorum tabi ki istisnalar var .
Mal yemeye gelince erkek yiyecek , Bakmaya gelince kız . Yok öyle .
Buna rağmen isteyerek severek Allah rızası için bakan her halükarda karda oluyor . İyilik yap denize at , balık bilmezse Halık ( yani yaratıcı , Allah bilir ) .

Benim düşüncem bu . Yargılanacak ya da eleştirilecek bir durum değil . Herkes aynı düşünmek zorunda da değil . Herkesin düşüncesi kendine .

Kimse kimseye maaş kartını vermez.hele yaşlılar hiç vermez çünkü o parayı hastalıkları için bir güvence olarak görürler..kendi ilacimi alırım,ameliyat paramı karsilarim vs. ..en basiti,bayramda torunlarına harçlık verecek.sizden para istemek istemez..belki kendine birşey aldıracak..bana para ver kızım bana şunu alacak demek istemez..belki kızına para yardımında bulunacak..birlikte yasayacaksaniz ve gönlünden geçiyorsa ev icin kendi harcar..belki bakım parası alabilirsiniz.bunu arastirin

Aslında bu bakım konusunda hep unutulan bir şey var. O da devlet. En azından anayasada Türkiye hala "sosyal devlet" olarak geçiyor. Devlet emekliye açlık sınırının üstünde maaş verse, devlet hastanelerinde sağlık hizmetleri hakettiğimiz seviyede olsa, yaşlıların şefkatle bakıldığı yaşlı bakım evleri olsa (özel bakım evleri var biliyorum ama onlar bazen maaş bile kabul etmiyor, maaş + ev istiyorlar)...Bu kız çocuk mu bakar yoksa erkek çocuk mu bakar konusu tam bir sosyal devlet faciası.

Bekar kiz tanımız cok ılginç, evlenmediyse otursun baksın. Mesela o insaninda biraz nefes almayı istemeye hakki yok mu? Evlenenlerin annesi değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…