Kardesimin karısı bakmak isterse ben anneme soylerim maasini baktığı sure icerisinde gelinimize ver.zaten emrivaki yapma durumu asla olmaz kardesime bu konuda asla boyle teklifte bulunmam.yardimci tutabilecegimizi söylerim.yani gelinimiz baksin demem asla.oyle bir hadsizlik yapamam.kardesimin huzuru benimde huzurumdur.Kendi annenize baktığınızda maaş kartına el koyar mıydınız acaba ? Ona göre cevap vereceğim
Evlenirken size yapılanlara itiraz edebilirdiniz keşke susup kabullenmeseydiniz. Henüz fol yok yumurta yok daha şimdiden ben bakarken onlar keyfini düşünürseleri konuşmaya başlamışsınız. Umarım kadıncağız daha fazla ele dile düşmeden hakka yürür.El koymak diye birsey demem zaten. Cok ustume gelirlerse esime bu teklifi soylerim. Yoksa bu sorumlulugu almak kolay birsey degil. Beni kotu niyetli gorenlere de benim yasadigimi yasamazsiniz umarim diye temennide bulunuyorum.
Bakmak yada bakmamak degil konu.tabiki kimse bakmazsa ben bakarim. Ama ben bakarkende millet keyfini düşünürse kötü niyetli ben oluyorum oyle degil mi. Biraz insaf. Ben evlenirken tum ev esyalarimi kendileri secti aldi. Ses cikarmadim.esim sesini cikaramiyor onlara .daha neler neler el insaf
Kardesimin karısı bakmak isterse ben anneme soylerim maasini baktığı sure icerisinde gelinimize ver.zaten emrivaki yapma durumu asla olmaz kardesime bu konuda asla boyle teklifte bulunmam.yardimci tutabilecegimizi söylerim.yani gelinimiz baksin demem asla.oyle bir hadsizlik yapamam.kardesimin huzuru benimde huzurumdur.
Evleri var . Gorumcemle kayinvalidem kaliyor zaten. Kayinvalidemin emekli maasi var.kizi kullaniyor. Evleride kira degil. Insan bilir ailenin icindekilerin ne oldugunu. Esime baski yapitiklarini biliyorum. Benim evimde esimle oturmamdan rahatsiz oluyor kendisi. Beraber oturmak istiyor ki butun isleriben yapayim diye. Yukarida arkadaşlar uslubumu begenmemis olabilirler. Ama gercekten artik sinir oluyorum.esim eve ne aliyorsa onlarada ayni alisverisi yapar surekli gideriz. Herkese soruyorum. Sizin anneniz hastayken ihtiyacinizda yokken. Calisamayacaginizi bilerek . Bunca yil evde oturupta . Simdi ben calisacagim demek .eşimede baski yapmak hos birseymi.kendinizi bejim yerime koyun olumsuz yorum yapan kardeslerim.
Önceki konulara bakarsanız görürsünüz bunun basit bir sinir olmadığını, tam bir paracıKadın sinirlenmiş yazmış diye bakıyorum ben bu duruma.
Bu aşamaya gelmek kolay degil çünkü.
Evet yanlış ifade etmiş ama bir görümce ve k.valide evlerinde kalacak maaşını talep etmesi oldukça mantıklı.
Konuyu okudum konu sahibine yazacaktım ama sizin msjınızdaki bu nokta açıkçası dikkatimi çekti. Polemik için yazmıyorum ama gerçekten sırf merakımdan soruyorum.Erkek çocuktur bakıma muhtaç anne babaya bakmakla yükümlü olan .
İhtiyacının olup olmadığını nereden biliyorsunuz ?
Buna hiç bir zaman asla emin olamazsınız
Bunca yıl oturmayı ister oturur , bundan sonra çalışmayı ister çalışır . Size ne ?! Size mi soracaktı. Erkek çocuktur bakıma muhtaç anne babaya bakmakla yükümlü olan . Bunca yıl Kızı bakmış zaten daha ne istiyorsunuz .
Çalışamayacağını bilerek demişsiniz . Neden çalışamayacakmış ?
Eşinizi de Nasıl korkuttuysanız vereceğim tepkiyi bildiğinden hiç bir şey demedi diyorsunuz .
Şurada durumum az hinlik ogreniyim..
.
Ananem dua ederken der di ki 2 hun yatak 3. Gun toprak ne beni evlatlarıma yuk et ne evlatlarıma beni muhtaç et...
Yaşlılık zor bisey hep yaslanacagiz lakin para biriktirmek yerine iyilik biriktirmek lazım değil mi gelinine evlatlarına tatlı dil güler yüz biz kadınlar küçücük bi şeyden mutlu olan insanlarız ...... Allah cc kimseyi kimseye muhtaç etmesin rabbim bile sana göz kulak vs verdim illa bana ibadet edeceksin demiyor..
Hayir turkiyedeyim , Türkiye'deki tüm yasli tanidiklarimin bakıcısı varAma bence konu sahibinin ailesi de o kafada degil.
Sizi yurtdışında yaşıyor biliyorum.
Çok marjinal bir aile değilse ya da küçük elit kesim disinda böyle.
Söz konusu aile olunca bakıcı olayı bu ülkede çok nadir gerçeklesen bir durum.
Nadir iste bu.Hayir turkiyedeyim , Türkiye'deki tüm yasli tanidiklarimin bakıcısı var
Konuyu okudum konu sahibine yazacaktım ama sizin msjınızdaki bu nokta açıkçası dikkatimi çekti. Polemik için yazmıyorum ama gerçekten sırf merakımdan soruyorum.
Bakıma muhtaç olan ana babaya bakmakla yükümlü olan neden erkek çocuk diye düşünüyorsunuz acaba?
Konu sahibi sizde bakacaksınız Allah rızası için bakın. Maaş kartına el koymak tabiri hoş olmamış. ve ileride bir gün belkide o duruma kendiniz düşeceksiniz. Düşmez kalkmaz bir Allah.
Erkek çocuk mudur?
Neden; kız evlatlar yarım porsiyon mu?
Bırakın şu düşünceleri artık. Evladın kızı erkeği olmaz.
Konu sahibi kız bakmak zorunda gibi yazmış . O yüzden öyle keskin yazdım .
Anne-babanın bakımından bütün çocuklar sorumludur. Ancak öncelikle maddi durumu iyi olan erkek çocukların bakma mecburiyeti vardır. Eğer onlar bakmıyorsa kız çocukları da bakmak zorunda olurlar.
Soy adı ve soyu erkek devam ettiriyor .
Erkek evlenirken ona yapılan harcamalar kadar harcamayı aileler kıza yapmıyorlar . Miras malını da eşit veren nadir . Ya yaşarken mal kaçırıp erkek çocuklarına veriyorlar . Ya da ölünce erkekler kızlara hakları olan malları vermiyorlar . Genel konuşuyorum tabi ki istisnalar var .
Mal yemeye gelince erkek yiyecek , Bakmaya gelince kız . Yok öyle .
Buna rağmen isteyerek severek Allah rızası için bakan her halükarda karda oluyor . İyilik yap denize at , balık bilmezse Halık ( yani yaratıcı , Allah bilir ) .
Benim düşüncem bu . Yargılanacak ya da eleştirilecek bir durum değil . Herkes aynı düşünmek zorunda da değil . Herkesin düşüncesi kendine .
Bekar kiz tanımız cok ılginç, evlenmediyse otursun baksın. Mesela o insaninda biraz nefes almayı istemeye hakki yok mu? Evlenenlerin annesi değil mi?Aa bu yaşta önemli gorumcenin yaşı varmış.bu zamana kadar çalışmayıp şimdi çalışmak istemesi tuhaf olmuş..
Oda biraz realist olsa iyi iş bulması zor gözüküyor.
Benim cevremde böyle bi tanıdık vardı oda 40li yaşlarında bekardı anneye babaya o bakıyordu çok zordu.. ama asla gelinler bakmıyordu onlara arada gidiyorlar tekrar evlerine geri dönüyorlardı.. malesef böyle durumlarda ilk bakacak kişi evdeki bekar kız oluyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?