Kaynana adayim ve benim birsey yapmamam

Kv değil kv adayın yaptığın garip değil. Valla ben kv kp görümce hiçbirine onların evinde çay doldurmam. Bulasık bile yıkamam istemiyorlarsa önüme yemek koymasın. Durduk yere değil yaptıkları seyler yüzünden böyleyim. Hiç de huzursuz değilim niyeyse. Bence kadını tanı hakedecek
iyi bir insansa iş yap.

Ben olsam ya tam misafirlik yaparım ortama göre yani sevgiliminkini de doldurmam ya da doldurmuşken hepsini doldururum. Kim olursa olsun tanımadığım biri de olsa doldururum çaydanlığı elime aldıktan sonra elime mi yapışır?

Annemin bir lafı vardı tembellik yapanlar icin dünyaya iş yapacağını anasının karnında göreymiş hiç doğmak istemezmiş....

Valla garip...Dolduruyorsanız herkese doldurun doldurmuyorsanız kimseye doldurmayın.şimdiden bu nasıl bir ince hesaptır arkadaş anlamadım valla.evet mesafe iyidir ama siz olayı yanlış anlamışsınız.çay doldurmayım alıstirmayım kendimi ezdirmem deyip yemeğe gitmekle mesafe olmaz.Bu bana göre biraz görgüsüzluk oluyor mesafe kurmak böyle olmaz.Mesafeli olmak istiyorsanız ilk yapmanız gereken nişanlınız bile olmayan adamın evine annesi çağırdı diye gitmemeniz olur.

Valla ben çok yüz göz olmamak için her işi yapıp kendimi oyalıyorum, elim boş olunca dilim durmuyor sürekli açık veriyorum pot kırıyorum. Bulaşık çay yemek bana işten ziyade kurtarıcı olarak geliyor kv lerde.
Benim evime gelince de görümcelerim hiç oturmaz. Sizin bu hesaplar biraz garip geldi bana çaydanlık kime yakınsa çayı o doldurur ya da kim ayaktaysa.

Madem kadinin evine gidiyorsun is ayrimi yapma, elinden geleni yap..ama kendini de begendircem diye hirpalama...simdiden kayinvalide adayina tepkili olma..o seni evine kabul etmek zorunda degilken sana masa hazirliyorsa sen de elinden geleni yapmalisin......kisacasi kendini ve karsi tarafi uzmeden ortayi bulmalisin...

Misafirlige nereye gidersem gideyim nezaket geregi islere yardimci olmaya calisirim .. Sofra kurmaya yardim eder bulasik yikamaya eşlik ederim. Benden yaşca buyuklerin caylarini da doldururum.. Bence oylede olmasi gerekiyor ev sahibine cok yuklenmemek lazim bana gelenlerde yardimci oluyorlar bana.. Bence sevgilinjze doldurup kv doldurmamak ayip olmus. Ya ikisine de doldurun yada sadece kayinvalidenize.. Sonucta sizden yasca buyuk onu saymiyormus gibi olmasin

aynen devam et ilerde cok beklentiye girer yoksa hatta bazen saka yollu dile bile getir okula gidip gelmeye alisigim ben hizmet etmekten hic hoslanmiyorum falan de alissinlar

Daha ortada fol yok yumurta yokken gelin triplerine sokmuşsunuz kendinizi, belki de sizi tanıdıktan sonra beğenmeyip oğluna almayacak.şimdiden kasmayın kendinizi
Yaniii birde şöyle bırsey var o beğenmedikleri kv baştan saymiyorlar kv aslında bayilmiyo tabiki ama oğlu hadi çok istiyor diye ses çıkartmıyor gelin kızın her türlü soğuk hareketlerine rağmen evlendiriyor gel zaman git zaman gelin hanım hanımcık kocasında tavır tuhaf hareketleri ile kendinden soğutuyor artık tartışma huzursuzluklar gırla giderken ayrılma gündeme oturuyor işte tam ozaman aman kaynana canım kaynana yuvam yıkılıyor sen yardım et bize cogu boyle vakalar gordum kimisi herseye rağmen oğluna yalvar yakar bosanmakdan ikna ediyof kimi kv bunu koz olarak kullaniyor sen degilmiydin beni insan yerine saymayan hayır efendim:) ne yardımı edecekmişim oh iyi olmuş oğlum istemiyorsa ben dünden istemiyordum zaten seni deyip suratına kapatıyor böyle şımarık gelincikleri kapıyı suratına de babası da orda tüses diye sönüveriyor ne oldum degil ne olacağım diyeceksiniz...

Ee yemege neden gidiyorsun o zaman milletin evine ? Sevgilin kocanmis gibi hizmet ediyorsun.ki kocan da olsa cayi kendi koymali da asil ona hizmet ederken dusun ne yapiyorum ben diye. Kadin yemek yapmis gelin adayini davet etmis. Cay koyuyor sadece oglana ben essek basimiyim der ki.. demistir

anladığım kadarıyla sevgılının annesıyle mesafelı olmak ıstıyorsun
yemeğe de sevgılın ve sen yıyecegın ıcın yardım edıyodursun öyleyse yanı adayın sadece yıyecek olsa onada yardım etmezsın
ama mesafe sevgılının çayını doldurup adayın çayını doldurmamayla olmuyo
mesafe daha sevgılıyken o eve gıtmemeyle olur anca
gıdıyosanda artnıyetsız yardım edılmelı bence

Misafirin ev sahibinin çayını tazelemesi çok saçma
Erkek arkadaşınız da ev sahibi kalkıp kendi çayını koyabilir
Buradan bakınca koca benim kaynananın da gözü çıksın tarzı bir gelin gördüm ben.
İşler heniz ciddiye binmemiş ama olur da binerse saygısızlıkla kendini ezdirmeme arasında dünya kadar fark var.
Sınırları şimdiden çiziyorsunuz gibi geldi bana. Karşı taraf umarım hiç umursamayan bir insandır

Bende çoğunluğun aksine misafirliğe gittiğim yerlerde mutfağa asla girmem.

Ben küçükken annem yemeğe bulaşığa vs yardım edilmesinden nefret ederdi.
Misal, annem bulaşıkları sudan geçirirken suyu az açar,dikkatli kullanırdı ama dışarıdan gelip biri tazyikli şekilde açıp sağa sola su fışkırttığında çok sinirlenirdi içten içe. Bu sebeple yardım istemezdi.

Bende mutfakta yardım almayı sevmem annem öyle alıştırdığı için ve yardım edeceğim diye baştan savma/benim usulüme uymayan iş yapılmasından nefret ederim.

Bu nedenle de herkesin mutfağı/düzeni ayrı mani oluyorum o kişiye diye düşünürüm. Bilmiyorum benim düşüncem mi yanlış?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…