Kaynana baskısı ve karşı gelemeyen koca..

PaytiPo

Bana Allah Yeter!!!
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2012
3.661
3.047
158
Merhaba kızlar... Dün gece eşimle çok kötü tartıştık . bu adam beni.hiç anlamıyor duygularıma hislerime hiç saygı duymuyor . sülalece millet ne der derdindeler. Memleketten sülalesi buna baskı yaptıkça buda bana baskı yapıyor. Bi karıya laf geçiremedin gibi söylemlerle aramızı bozdular bunca sene. Sabrettim sabrettim dayandım sustum hiç bir saygısızlık yapmadım. Ama iki hamileleiğimide rezil rüsvay ettiler .. Bir daha beni bir şeye zorlayacak olursan boşanırım dedim yemin ettim. Çok bunaldım. Nasıl zor şartlarda çalışıyorum anne olarak çocuğumu göremeden büyüdüğünü göremeden Günlerim geçiyor. Kendisi günde 20 dk ilgilenir sonra sikilip odaya kapatır kendisini.
Tamam annesi babasıyla çok iyi olmasakta onlarında bazı şeylere hakkı var. Ama onların derdi millete ne cevap verecez olunca şartellerim atıyor. Bütün sülalesi torunları görmeliymiş doğumu onların yanında yapmalıymışım .. Tabikide asla kabul etmem ama eşimin tavırı davranışı suratı anında değişiyor . baskı kuruyor ayrılırsan çocukları alırım diye tehdit ediyor. Bu adamla sağlıklı bi iletişim kuramıyoruz ailesi hatta sülalesi yüzünden... 7 senede bir kere bile tatile gitmedik. Sadece bir kere o benim aileme geldi ben her sene gidiyorum ve bunları hiiiiç ama hiiiç sorun etmedim. Offff çok bunaldım. Beni hamileyken anlamayan yanımda olmayan saygı duymayan adam bundan sonra benle olsa ne olur .. Kaldıki bu tavırları sadece hamilelikle alakalı değil benim hssasiyetim şu dönemde fazla. 7 senedir hiç ortak birşey yapmadık yemeğe çıkmadık alışverişe gitmedik. Neyse geçmişte yaşananlar çok uzar gider anlatmaya çalıştığım şey benim alınganlığımla alakalı değil bu adam hep böyleydi sadece iyi bir insan diye bu kadar katlandım dayandım.. Ama iyi bir koca değil .. Hayatlarımızda hayallerimizde ortak değil. Siz olsanız ne yapardınız. İletişim demeyin asla ailesine karşı gelemez. Annesinin bir kaç kere kaçır çocuğu gel karını parayla mı aldık sanki diye yazdığını yakalamıştım. Annesi de çok karıştırıyor ortalığı..

Benim esimin ailesi de ben hamileyken esimin aklina sokmaya calistilar gelsin burada dogursun diye.
Tabi ki kabul etmedim ve gitmedim.
Siz kendiniz nasil rahat edecekseniz oyle yapin.
Ayrica ayrilirsan cocuklari alirim gibi bir dunya yok. Hicbir hakim kucucuk cocuklari babaya vermez.

Kimin çocuğunu kimden kaçırıyor
Ne yaşanıyorki aranızda annesibe ne söylüyorki anneciği paraylamı aldık diyebiliyor
Kendi adıma çekemem

Kimin çocuğunu kimden kaçırıyor
Ne yaşanıyorki aranızda annesibe ne söylüyorki anneciği paraylamı aldık diyebiliyor
Kendi adıma çekemem

Tabiki de asla kabul edemem .. Yaparsam onlara da bana da zehir olur lohusalık.. Çünkü ben delirirsem herkesi delirtirim kırarım dökerim kendi huyumuda biliyorum. Eşim zaten sadece anne değil onların sülalesi aşiret gibidir sülale baskısıyla beni çok aglattı ilk yıllarda . hiç naif ve yumuşak anlayışlı olmadı. Ama çocuk olduktan sonra hem eşimin hem annesinin ve sülalesinin bana bakışı değişti. Sen ne bok yersen ye oğlum ve torunumuz bizimdir gibi bir anlayışa kapıldılar. Herkes söz sahibi .. Tabiki arada mesafe olduğu için etkileri bana çok yansımadı ama eşimin iyice avuçlarına aldılar. Zaten vardı ama ben katlanıyordum eşim.özünde iyi bir insandır kocalığı ve babalıgı baskı yüzünden beceremediği maalesef.. Ama şimdi evlatlarım benim zayıf noktam bunu kullanmaya çalışıyorlar.

Allah yardimcin olsun. Kendi yasadiklarima benzettim yasadiklarini. Ne desem bilemedim. Cok zor esin ailesinin mudahil oldugu evliligi yurutmek

Mesela 2 yaşındaki oğlumu eğitmeye çalışıyor ailesinin yanında mahcup olmamak için mış. Sürekli aglamamalı korkmamalıymış . şımarmalaıymış .annem ve ben çok şımartıyormuşuz. Küçğcük çocuğu saatlerce ağlatır köpek eğitir gibi eğitmeye kalkıyor. Tabi sevdiği oynaştıgı zamanda oluyor orası ayrı...

Allah yardimcin olsun. Kendi yasadiklarima benzettim yasadiklarini. Ne desem bilemedim. Cok zor esin ailesinin mudahil oldugu evliligi yurutmek
Evet çoook zor kaynananın bir kaç mesajını yakaladım bunları münasip dille söylediğimde telefonuna kilit koydu.

Evet çoook zor kaynananın bir kaç mesajını yakaladım bunları münasip dille söylediğimde telefonuna kilit koydu.
Bu adamın neresiyle evli kaldınız bunca sene? Ve nasıl istek ve sevgi duyarak birlikte olup hamile kaldınız? Oğlunuxa köpek yavrusu gibi davranmış adam, kendisi anasının kuçusu belli ki.

Ben kadınların nasıl hala böyle adamları sevip evli kaldıklarını anlayamıyorum açıkcası.

Tam aynisi olmasa da benzeri baskilar bizde de var. Esim onlara sesini cikaramiyor ama ben de esime karsi susmuyorum. Biseye zorladikca 'sen napiyorsan yap beni karistirma'ya da 'ben buyum senin gibi kalabalik ve icli disli bir sulalede buyumedim,istesem de degisemem' gibi keskin sinirlarim var. Cozumu bu degil ama en azindan tartismalar seneler gectikce azaldi. Sen kendinle ilgili kotu dusuncelerini yakalamissin,esin ailesi adina senden ozur dilemedi mi? Ben boyle bir durumla karsilassam sanirim evlilige devam edemezdim,esimin agzina kus tutmasi lazimdi ki o sozleri yutayim.
Dogum yeri meselesine gelince, bebek onlarin ayagina gidemez. Normal insanlar bebek ziyaretine gider. Nokta.
Valla sinirlendim Allah yardimcin olsun

Siz nerde yasiyorsaniz cocuk orada dogar. Gormek isteyende kalkar gelir. Leylekle gelmiyor ki bebek il il dolastirilsin. Sonucta sizin duzenli gittiginiz bir doktorunuz var, takibiniz var. Dogum yaoarken bir suru kriterlere bakiyoruz. Hediye de degil bu buyrun dogurdum, size torun getirdim diyemeyiz. Bahanelerle de mi yilmiyor esiniz? Doktorum burda, bu hastane cok iyi, evimde rahat bir lohusalik geciririm, kendi akrabalariminda lohusayken gelmesini istemiyorum, annen gelsin 1 2 haftaligina sonra biz gideriz gibi?

Sevgide saygıda bitti canım ama hani biranlık kararla yuva yıkmayayaım dedim düzelir dedi zaman dedim. Olmadı.. Olmuyormuş....
Tepkini çok iyi anlıyorum ben hayatta yapmazdım dediğin şeyin ortasında buluyor kendini insan. Bu yüzden dışardan göz olarak sizlerin görüşüne ihtiyaç duydum.

Çok güzel anlatmıssın aynen senin davrandığını gibi davranıyorum. Benzer konuşmalar geçiyor her seferinde aramızda .. Ama o taraf agor basıyor demekki.. Ama zaman geçtikçe yaş aldıkça tahammülüm de azalıyor. Kavgalar her ay olurdu yılda bire düştü. Ama buda fazla artık..

İstediğim bu .. Oda mutlu olsun aile baskısından kurtulur da boynundaki tasmayı çıkarır belki..

Nasıl dayandın bu adama arkadaşım. Karısına sahip çıkmayan laf ettiren adamdan ne beklenir. Keşke bir çocuk daha yapmasaydın. Sen kendi yoluna bak bence. O psikolojiyle ne çocuk büyütülür ne de sevgisiz ortamda çocuklar düzgün büyür.

Konuşuluyor mu beyefendiyle. Ailesi bişey demiş başka bişey yapabilir mi . rest çekmedikçe konuşmak anlamsız. Hayatım rest çekmekle geçiyor sonra ben kötü gelin oluyorum. İstenmiyorum .. Geçimsiz olan benim.

Evet maalesef karşımda güçlü.iradeli hem karısını hem annesini idare eden ikisini de çok seven ve araları iyi tutan sağlam karakterli erkek olmasını isterdim kocanın çünkü ben saygısız şımarık bir kadın değilim sadece yetiştirilme tarzım biraz soğuk yapım var.. Ama iyi bir adam bu yapımı bile yumuşatabilirdi. Yanlış davranış yanlış sonuçlar doğuruyor malesef.
Ben evlatlarımın baba ve aile büyüklerini tanıyıp bilip severek büyümesi taraftarıyım ayrılsak sanki daha sağlıklı bir ortamda büyüyecekler. Çünkü ben mutlu ve baskısız bir ortamda olacağım. Çocuklarımı babanelerini de aratırım sevdiririmde ama şuan ben sevmiyorum çünkü elimi kolumu zincire vurmaya çalışıyorlar nefret ortamında büyümelerinden se sanki ayrılmak daha iyi

Erkek anaları ve babaları neden böyle ya, oğlunu evlendirmişsin yuvasını kurmuş çoluga çocuga karışmış daha niye uğrasıyorsunuz ya ,amaç evliliği evciliğe çevirmek mi, oğluyla gelininin arasının açılması bazı insanlara ne kadar mutluluk veriyor ya , el alem için yasayandan ne beklenir ki zaten kaynana soraydın bi oğlunu başkasına verirmiymişti hiç! Üzülme canım hiç bişey yapamazlar ağzı süt kokan bir koçan olursa herkes söz sahibi olur evliliğinde istediğini yapsınlar nereye kadar..

Kızlar tşk ederim. Hep ben suçlandıgım için sizin gözlerinizle olaya bakmaya ihtiyacım vardı..

Erkek anası olmak evlilikte söz sahibi olmak sanırım onlar için. Birde ben asla kocamı onlardan uzaklaştırmadım ki bunun kaygısına düşsünler. Her fırsatta gidip annesini babasını ziyaret eder. Her yıl gidip kalırız ama o asla bizimkilerde gelmez ve ben ona mutlu olmayacaksan gelme derim. Ama onlar bir karıya laf geçiremedin diyorlar bunu yazmış kaynanam mesajla.. Zaten kadınlara olan davranışlarını hüç begenmezdim. Onların köyünde erkek asla kadına yardım etmez önce erkekler yemek yer sonra kadınlar. 2. Sınıf yani .. Banada öyle davrandılar ama çalışan kadının avantajları işte boyun eğmedim ama asla saygıaız da olmadım.

Bence de sen iyice düşün taşın ve kendi yolunu çiz. Yazık olur böyle hem sana hem evlatlarına. Allah yardımcın olsun.

Bence de sen iyice düşün taşın ve kendi yolunu çiz. Yazık olur böyle hem sana hem evlatlarına. Allah yardımcın olsun.
7 yıllık evliyim 7 yıldır düşünüyorum 7 yıldır bir arpa boyu yol katetmedik. Haklısın bide öbür yolu deneyelim. Bazen dostça ayrılık düşmanca evlilikten daha güzeldir. Ama bakalım dostça davranacaklar mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…