Tamam cok güzel söylüyorsunuz teşekkür ederim ama ben konusmak istemiyorum o tabiki konusabilir annesi o onun.
Bu sefer oğlunu dolduruyor eşin beni niye aramıyo
Ben birşey alıyorum aynısından onada almamı istiyo
Alıyorum beğenmiyor
Almıyorum laf ediyor
Yemek yapıyorum bu olmamış şöyle yap diyor
Kalmaktan ve yatılı misafirden hoşlanmıyorum diyorum kimi ilgilendirir benim oğlumun evi kusura bakmasın kimse diyor.
Bizim Evde kimse sigara içmiyor annesi içiyo günde 3 paket. Geldiğinde salonun ortasında sigara içmek istiyor daha yepyeni ev kabul edemem böyle bişeyi balkonda içersiniz diyorum bi keyfim var onunda içine ediyorsun bişi olmaz diyip sigarayı yakıyo
En sonunda karısmayın bana lütfen bu kadar üstüme baskı kurmayın benim bi evim ailem ve kurallarım olduğunu kabullenin diyorum ben böyleyim bu yaştan sonra değişmem kusura bakma diyor lütfen siz olsanız ne yapardınız söyleyin
Tamam bende aynilarini yasadim.
Su anda ben kayinvalidemi asla aramiyorum, ancak birsey sormam gerekirse rahatsiz ediyorum kendisini.
Ama ben saygimi asla kaybetmedim, o esimin annesi onun idrakindayim, ne kadar sevmesem de gerektiginde konusmak ve anlasmak zorundayim.
Bende bu gune kadar ne aldiysam kayinvalidem de de bir cogu oldu.
Benim utumun aynisini aldi, utu masamin aynisini aldi, supurgemin aynisindan aldi.
Ve isin komik tarafi blenderima kadar aynisini benim esim aldi hep bunlari.
Netice, hic birini begenmedi.
Ama ben ses cikartmadim, alindi mi alindi, o istedi o modelleri, o urunleri, begenmiyorsa da kendisi bilir.
Begenmemesi beni alakadar etmez.
Begenmiyorsa farklisini alsaydi diyerek konulari kapattim hep, hic uzatmadim mevzuyu.
Su an esim herseyin farkinda ve her seyi anliyor. Annesinin kiskanclik yapabildigini, gereksiz takintilarini vs. anliyor.
Bana tek dedigi sey "sen annemi biliyorsun yillardir tanidin artik, he de gec, idare et"
Ama aileme asla karisamaz. Evde aldigim bir cope laf edemez.
Eskiden cok yapardi, evimin esyasina karisir, mutfagimin duzenine karisirdi.
Esimi hep uyarirdim bak annendir sen uyar ben gelinim ben laf soyleyince gelin dedi olur.
Baktim esim de bu konuda duyarsiz davraniyor.
Evime karistigi zamanlarda, bu benim duzenim benim evim ben yasiyorum ben boyle hoslaniyorum, duzenimi bu sekilde seviyorum.
Senin evinde de kendi duzenin var, sen de kendi duzenini biliyorsun, ben de senin duzenini bilemem karisamam.
Herkes kendi duzenini bilsin, diyerek tatli dille, bu yazdigim sekilde degilde daha yumusatarak bunlari zamanla soyleye soyleye artik hic bir seyime karismaz oldu.
Senin hatan, degisimleri hemen bir gunde beklemen.
Boyle birsey yok, sen istedigin kadar kayinvalidene hiddetlen yaptiklarina kiz, en cok esinin gozunde deger kaybedersin.
Sen yapici olarak, tatli dille ve karsindaki ne kadar anlamiyormus gibi gelse de, surekli soylereyerek bunu halledeceksin.
Ben senin yerinde olsam kayinvalidemi arar derim "sokaga cikma yasaklari da var zaten, biz de kocacigimla basbasa zamanimizi degerlendiriyoruz, biz sana musait bir zamanda ugrariz, simdi sokaklara cikip kendini riske atma" diyerek, gerekirse tatli dille sakalasarak konuyu kapatirim. Bir olmaz iki olmaz 3, de tutar merak etme.
Boyledir insanlar ile iletisim, hersey her istedigin ve direttigin an olmuyor malesef, zamanla oturtacaksin birseyleri.
Bir gunde kac yasina gelmis kadini degistiremezsin, zaten o hic degismeyecek bunu da bekleme.
Senin burada yapman gereken senin duzenine alistirmak onu, sen kendi duzenini bilip kendine gore evrilteceksin birseyleri.
Bu da asla hir gur ile olmaz, her zaman tatli dil yumusak baslilik ile halletmek zorundasin.
Sigara konusuna gelince, ben olsam sunu yapardim, elinden sigarayi alir, kullukte sondurur, sonrasinda da ben senin evinde kurallara uyuyorsam sen de benim evimin kurallarina uymak zorundasin, aksi taktirde gelmeyin lutfen der, kapatirdim konuyu.