Kaynana cadısııı

Keşke görmese benimde istediğim bu
Ama öyle olmuyo işte bi bakmıssın arıyo bi bakmıssın mesaj atıyo
Ee bakayım onu nerden aldın demek için
1 ayda seni çok yormuş saniriim
bence eşinizin ailesine hiç takmamalisin evliligini etkiler.
tepkini ver. susma susunca üzerine yürüyor.
kırarlar deme onlar seni güzelce kırmasini biliyor. seninde bi kalbin var bunu unutma.

Yok maalesef.
Dört duvar içerisinde kendimi yiyorum.
Dün aksam eşimle konustuk bugun sorsan yine aynı düşüncede.
Asla değiştiremiyorum
Asla haklı olduğumu yanlış yaptıklarını ona gösteremiyorum
O kadar çaresizimki ayrılmak istiyorum
Şuan acele etmeyin ayrılık konusunda. Geldiklerinde hazırlık yapmayın. Hatta basım agrıyor deyıp agrı odaya gecin.Az konusun. Sıkılırlar zaten

Bozuldular :KK66:
Siz gelmeyin biz 5 dk uğrarız dedim yok efendim ben nasıl gelmeyin dermişim ben kimmişim kusura bakmayacakmısım sesimi kesecekmişim
Ya bu kadın nısanlıyken de böyledir. Keske evlenmeseydin. Bunlar fragman gıbı gelıyor bana. Bu kadın oldugu sürece oglunun evlıliligi yurumez

1 aylik evlilikte ne kalmasi allahaşkina hem korona var korkmuyormu ...ya burda okudugum konulara bazen inanamiyorum gercekten 1 aylik evli ciftin evine yatili kalmak isteyen kaynanalar var mi
Hahhahah bizimki balayına gelmek istemişti bizimle. Allahım düşündükçe sinir oluyorum. Tek diyeceğim ufak bi cinnet herşeyi çözer.

Korona var neyin misafirliği neyin yatıya kalması?
Aynı şehirde neden birbirinde kalma kafası?
Bir aylık taze evlinin evinde kalınır mı yani o da neyin düşüncesizliği?
Zaten bu adamlar karılarına gelince para sayma makinası gibiler ama annelerine gelince tık yok 😒

Tamam cok güzel söylüyorsunuz teşekkür ederim ama ben konusmak istemiyorum o tabiki konusabilir annesi o onun.
Bu sefer oğlunu dolduruyor eşin beni niye aramıyo
Ben birşey alıyorum aynısından onada almamı istiyo
Alıyorum beğenmiyor
Almıyorum laf ediyor
Yemek yapıyorum bu olmamış şöyle yap diyor
Kalmaktan ve yatılı misafirden hoşlanmıyorum diyorum kimi ilgilendirir benim oğlumun evi kusura bakmasın kimse diyor.
Bizim Evde kimse sigara içmiyor annesi içiyo günde 3 paket. Geldiğinde salonun ortasında sigara içmek istiyor daha yepyeni ev kabul edemem böyle bişeyi balkonda içersiniz diyorum bi keyfim var onunda içine ediyorsun bişi olmaz diyip sigarayı yakıyo
En sonunda karısmayın bana lütfen bu kadar üstüme baskı kurmayın benim bi evim ailem ve kurallarım olduğunu kabullenin diyorum ben böyleyim bu yaştan sonra değişmem kusura bakma diyor lütfen siz olsanız ne yapardınız söyleyin
Tamam bende aynilarini yasadim.
Su anda ben kayinvalidemi asla aramiyorum, ancak birsey sormam gerekirse rahatsiz ediyorum kendisini.
Ama ben saygimi asla kaybetmedim, o esimin annesi onun idrakindayim, ne kadar sevmesem de gerektiginde konusmak ve anlasmak zorundayim.
Bende bu gune kadar ne aldiysam kayinvalidem de de bir cogu oldu.
Benim utumun aynisini aldi, utu masamin aynisini aldi, supurgemin aynisindan aldi.
Ve isin komik tarafi blenderima kadar aynisini benim esim aldi hep bunlari.
Netice, hic birini begenmedi.
Ama ben ses cikartmadim, alindi mi alindi, o istedi o modelleri, o urunleri, begenmiyorsa da kendisi bilir.
Begenmemesi beni alakadar etmez.
Begenmiyorsa farklisini alsaydi diyerek konulari kapattim hep, hic uzatmadim mevzuyu.
Su an esim herseyin farkinda ve her seyi anliyor. Annesinin kiskanclik yapabildigini, gereksiz takintilarini vs. anliyor.
Bana tek dedigi sey "sen annemi biliyorsun yillardir tanidin artik, he de gec, idare et"
Ama aileme asla karisamaz. Evde aldigim bir cope laf edemez.

Eskiden cok yapardi, evimin esyasina karisir, mutfagimin duzenine karisirdi.
Esimi hep uyarirdim bak annendir sen uyar ben gelinim ben laf soyleyince gelin dedi olur.
Baktim esim de bu konuda duyarsiz davraniyor.
Evime karistigi zamanlarda, bu benim duzenim benim evim ben yasiyorum ben boyle hoslaniyorum, duzenimi bu sekilde seviyorum.
Senin evinde de kendi duzenin var, sen de kendi duzenini biliyorsun, ben de senin duzenini bilemem karisamam.
Herkes kendi duzenini bilsin, diyerek tatli dille, bu yazdigim sekilde degilde daha yumusatarak bunlari zamanla soyleye soyleye artik hic bir seyime karismaz oldu.

Senin hatan, degisimleri hemen bir gunde beklemen.
Boyle birsey yok, sen istedigin kadar kayinvalidene hiddetlen yaptiklarina kiz, en cok esinin gozunde deger kaybedersin.
Sen yapici olarak, tatli dille ve karsindaki ne kadar anlamiyormus gibi gelse de, surekli soylereyerek bunu halledeceksin.

Ben senin yerinde olsam kayinvalidemi arar derim "sokaga cikma yasaklari da var zaten, biz de kocacigimla basbasa zamanimizi degerlendiriyoruz, biz sana musait bir zamanda ugrariz, simdi sokaklara cikip kendini riske atma" diyerek, gerekirse tatli dille sakalasarak konuyu kapatirim. Bir olmaz iki olmaz 3, de tutar merak etme.
Boyledir insanlar ile iletisim, hersey her istedigin ve direttigin an olmuyor malesef, zamanla oturtacaksin birseyleri.
Bir gunde kac yasina gelmis kadini degistiremezsin, zaten o hic degismeyecek bunu da bekleme.
Senin burada yapman gereken senin duzenine alistirmak onu, sen kendi duzenini bilip kendine gore evrilteceksin birseyleri.
Bu da asla hir gur ile olmaz, her zaman tatli dil yumusak baslilik ile halletmek zorundasin.

Sigara konusuna gelince, ben olsam sunu yapardim, elinden sigarayi alir, kullukte sondurur, sonrasinda da ben senin evinde kurallara uyuyorsam sen de benim evimin kurallarina uymak zorundasin, aksi taktirde gelmeyin lutfen der, kapatirdim konuyu.

yani cidden yatak yapmakla vs uğraşmaya gerek var mı çıkar kaldır yıka vs vs yarım saat mesafede
Misafir olayında beni en zorlayan kısım. Yatak yapma işi. Öğrenciyken yurtta kalırken çarşaf geçirme işinden nefret ettiğimden, nevresimin üzerine battaniyeyi koyar öyle uyurdum. Şimdide hiç hoşlanmam. Yemek bulaşık o kadar koymuyor bana. O yataklar yapılacak diye bütün akşam huzursuz otururum öyle. Vaktim varsa misafir gelmeden çok önce yatak yorgan işini bitiririm ki kafam rahat etsin. Misafir eğer birden fazla ise ev iyice göçebe evine dönüyor. O da çok sinir bozucu oluyor. Misafir sonrası malum... Onları çıkar, yıka, kurut, katla. Tonla iş.
Bende bu sebeple hiç kimsenin evinde yatılı kalmamaya özen gösteriyorum.

Aynı dertten müzdariptim. Gelmeyin diyemiyordum. B*k var gibi yatıya gelirlerdi 30 dk lık mesafeye. Bide cümbür cemaat.
artık canıma tak etti. Ne yemek hazırladım ne kahvaltı ne çay. Suratımı astım oturdum. Gittim odamda yattım vs.
o son oldu bi daha yatıya gelmediler. Heralde doğuma gelirler 🤣
Enazindan alınmışlar demek yüzleri varmış

Misafir olayında beni en zorlayan kısım. Yatak yapma işi. Öğrenciyken yurtta kalırken çarşaf geçirme işinden nefret ettiğimden, nevresimin üzerine battaniyeyi koyar öyle uyurdum. Şimdide hiç hoşlanmam. Yemek bulaşık o kadar koymuyor bana. O yataklar yapılacak diye bütün akşam huzursuz otururum öyle. Vaktim varsa misafir gelmeden çok önce yatak yorgan işini bitiririm ki kafam rahat etsin. Misafir eğer birden fazla ise ev iyice göçebe evine dönüyor. O da çok sinir bozucu oluyor. Misafir sonrası malum... Onları çıkar, yıka, kurut, katla. Tonla iş.
Bende bu sebeple hiç kimsenin evinde yatılı kalmamaya özen gösteriyorum.

halama falan gider kalırdık eskiden ama 10 saat mesafe

özel kalmaya gidilirdi

birlikte yer içer yatak yapılır toplanır en az 1 hafta kalınırdı

aynı şekilde onlar da gelir bizde kalırdı

şimdi anneme gidince de kalıyorum zira orası da 8 saat

ama kv dem de eskiden bir iki kaldım şimdi kalmam

aynı şehirdeyiz ama iki ayrı uç

kaldığımız dönemde arabamız yoktu

işten zaten eşim akşam 8 gibi çıkardı gidip geri dönmek zordu zira 10 dan sonra otobüs bile bulunmuyordu

sabah da kalkar işe giderdik

araba olduktan sonra kalmadık

benim kv tırıl hatundur bir dönem bebek bakacak diye bize geldi

bebeğin bakıcısı da vardı o dönemde, bakıcı ile sıkıntı vardı babaanneye alışacak mı bebek diye getirmişti eşim hafta sonu baksın bari şeklinde

yorganını yatağını havlusunu bile getirmişti

bu da beni rahatsız etti zaten iki geceden sonra gitti bizim evimiz çok sıcakmış terliyormuş, kat kat giyinme dedik, çok yakıyorsunuz dedi bebeğimiz var yakıyoruz sen çıkart üstündekini dedik sonra gitti

aaaa bak eşim "aman anam haklı, hem böyle paramız da boşa gidiyor, sen üstüne hırka giy, bebeğe de hem hırka hem patik giydir "

deseydi sıkıntı olmazdı belki

özetle iş eşinde biter diyorum yine konu sahibi

bak adam aldı götürdü anasını, anam ne derse o olacak demedi, acaba neden?

Allah cezalarını versinki var.
İşte ben beyinsiz kocama bunu anlatamıyorum.
Benim ailem belli bi saatten sonra asla telefon dahi açmaz.
Bunun ruh hastası annesiyle kardeşi gelelim,kalalım,gelin,kalın modunda

Ben eşime benim ailem akşam 9 dan sonra aramaz bile dediğimde ne demek o her saat senide benide arıyabilirler diyor.
Adamlar evlenince annelerini kendi evliliklerinden dolayı terk edilmiş mağdur sıfatına koyup, evliliklerini suçlu konumda görüyorlar ne yazıkki.

Hatta biz bu düşüncelerimizi ifade ettiğimiz de de bencil oluyoruz gözlerinde maalesef.

Eşimle ilk evlendiğimiz de yaptığımız bir tartışma da eşi şöyle demişti bana; (bu arada asla rahatsız eden gelip giden bir kayınvalidem ve bir şikayetim de yok)

-Annem beni artık hiç akşamları aramıyor senin yüzünden çekiniyor kadın
Me: Ne alakası var ben annene arayamazsın belli bir saatten sonra diye birşey demedim kaldıki aramaması zaten normal olan
- Neden normal olan oymuş, istediği zaman arar beni o benim annem
Me: Aksini iddaa eden olmadı evet o senin annen, annen seni senin düşündüğün gibi aramak istiyor ancak evli olduğun için çekinip aramıyor değil. Sen kafanda annenin seni aramak istediğini ve evli olduğun için arayamadığını ve acılar içinde bu sebeble kıvrandığını filan hayal ediyorsun herhalde. Öyle bir sey yok annende belli bir saatten sonra çoluğu çocuğu olmayan yeni evli insanların aranmaması gerektiğini bildiğinden aramıyor. Sen evlenince anneni yalnız bıraktığını düşünüp kendini suçluyorsun bence bir psikaytriye filan git.

Bu şekilde konu kapandı... O nedenle yazımın başında "Adamlar evlenince annelerini kendi evliliklerinden dolayı terk edilmiş mağdur sıfatına koyup, evliliklerini suçlu konumda görüyorlar ne yazıkki." cümlesini kurdum.

Ben eşime benim ailem akşam 9 dan sonra aramaz bile dediğimde ne demek o her saat senide benide arıyabilirler diyor.
Adamlar evlenince annelerini kendi evliliklerinden dolayı terk edilmiş mağdur sıfatına koyup, evliliklerini suçlu konumda görüyorlar ne yazıkki.

Hatta biz bu düşüncelerimizi ifade ettiğimiz de de bencil oluyoruz gözlerinde maalesef.

Eşimle ilk evlendiğimiz de yaptığımız bir tartışma da eşi şöyle demişti bana; (bu arada asla rahatsız eden gelip giden bir kayınvalidem ve bir şikayetim de yok)

-Annem beni artık hiç akşamları aramıyor senin yüzünden çekiniyor kadın
Me: Ne alakası var ben annene arayamazsın belli bir saatten sonra diye birşey demedim kaldıki aramaması zaten normal olan
- Neden normal olan oymuş, istediği zaman arar beni o benim annem
Me: Aksini iddaa eden olmadı evet o senin annen, annen seni senin düşündüğün gibi aramak istiyor ancak evli olduğun için çekinip aramıyor değil. Sen kafanda annenin seni aramak istediğini ve evli olduğun için arayamadığını ve acılar içinde bu sebeble kıvrandığını filan hayal ediyorsun herhalde. Öyle bir sey yok annende belli bir saatten sonra çoluğu çocuğu olmayan yeni evli insanların aranmaması gerektiğini bildiğinden aramıyor. Sen evlenince anneni yalnız bıraktığını düşünüp kendini suçluyorsun bence bir psikaytriye filan git.

Bu şekilde konu kapandı... O nedenle yazımın başında "Adamlar evlenince annelerini kendi evliliklerinden dolayı terk edilmiş mağdur sıfatına koyup, evliliklerini suçlu konumda görüyorlar ne yazıkki." cümlesini kurdum.

bir de ayrı aile olduğunu hissedememe var

yani annemler gitti biz gitmedik ayıp olur hissi

işin ilginci anneleri ile birlikte yaşarken ne işim var, ben sizinle gelmem, siz babamla gidin işte (nişan, düğün, hasta ziyareti -işte ne ise o gidilen -) diyen adamlar evlenince bunun yapılmamasını ayıp sanmaya başlıyor

annemler gitti biz de gidelim ee annenler gitmiş işte bir de biz neden gidelim, onlar gitmese giderdik

burada geçenlerde de yazdım eşimin kuzeninin bebeği oldu ablaları bebek görmeye gitti

neyse bir iki hafta sonra biz de gidelim dedi

ablamlar gitti ayıp olur dedi

nasıl ya dedim, ablanlar gitti zira o şehire yaşamaya gidip kuzenin ve eşinin evinde yaşadı aylarca bu nedenle o tarz bir ilişkileri var

ayrıca onlar ayrı biz ayrı aynı şeyi yapmamız mı lazım

ek olarak da senin 8 yaşındaki oğlunu görmeye kim geldi dedim de vaz geçti

Arkadaslar dün acmıs olduğum tazecik bi konu var özet gececek olursam o kadar canımdan bezdiren kendisinin sesini bile duymaya tahammül edemediğim bi kayınvalidem var (ne yazıkki)
Bu kadın ve kızı sürekli bize gelip kalmak istiyorlar. Yada biz gidip kalalım istiyorlar.
aynı şehirdeyiz evlerimizin mesafesi trafikli şekli ile bile 30dk.
Daha 1 aylık evliyiz bu arada.
Eşim olacak pasif kişide ağzını açıp gelmeyin dediğinde karşındaki düşüncesizlerin kırılacağından korkuyor.
Ne diyelim biz bunlara ? Nası bi yol izleyelim lütfen akıl verin.
Teşekkürler

karşıdaki kırılsın mümkünse.
kaynana cadısı değil de annekuzusu kocam bence bu konu. Kocanızla çözeceğiniz bir mesele.

Arkadaşlar hepiniz gerçekten çok tatlısınız
Beni kardeş,arkadaş görüp sorunlarıma çözüm bulmaya çalıştığınız için teşekkür ederim.
Sorunun yalnızca kv de kaynaklı olmadığını biliyorum.
Benim eşim çok pasif.
Bunu söylemekten inanın bende çok rahatsız oluyorum keşke o dengeyi kurabilecek yapıda bir insan olsada bende gözüm kapalı teslim olabilsem kendisine.
Ama biliyorumki ben suanda onunla konussam anlık olarak beni anlayacak annesi ile telefonda görüşüp kendisini acındırdığı noktada benim konustuklarımın hepsi boşa gidecek.
Önceden bu kadar üstüne düşmüyordu eşim.
Hatta o kadar mesafeliydi ki bekarken odasından cıkmaz işten gelince yemek yer geçer odasına kendince vakit gecirir annesinin tarzından rahatsız olur sessizlik isterdi.
ama şuanda ne oldu?
Demekki beni benimseyemedi,ailesi olarak görmedi.
Sürekli aklı annesinde.
Sanırım boşanacağız.
ben istemiyorum bu şekilde bir ilişki.
Şuan cicimayları olan o dönemde değil miyiz? Ben mi yanlış biliyorum?
Balayından itibaren beni her gün ağlatan insanla aynı yastıkta uyumak istemiyorum.

Eşin annesine şu mahalle ağzınla hakaret ettiğini görse de seni boşasa biri benim anneme hakaret edecek ağzını kırarım ne terbiyesiz gelinsiniz
Pardon?
Ağzınızı bi toplayın
Bi gazdan kaldırın ayağınızı,
Ne oluyor? Siz kimsiniz ?
Ne haddiniize benimle böyle konuşmak?

Arkadaşlar hepiniz gerçekten çok tatlısınız
Beni kardeş,arkadaş görüp sorunlarıma çözüm bulmaya çalıştığınız için teşekkür ederim.
Sorunun yalnızca kv de kaynaklı olmadığını biliyorum.
Benim eşim çok pasif.
Bunu söylemekten inanın bende çok rahatsız oluyorum keşke o dengeyi kurabilecek yapıda bir insan olsada bende gözüm kapalı teslim olabilsem kendisine.
Ama biliyorumki ben suanda onunla konussam anlık olarak beni anlayacak annesi ile telefonda görüşüp kendisini acındırdığı noktada benim konustuklarımın hepsi boşa gidecek.
Önceden bu kadar üstüne düşmüyordu eşim.
Hatta o kadar mesafeliydi ki bekarken odasından cıkmaz işten gelince yemek yer geçer odasına kendince vakit gecirir annesinin tarzından rahatsız olur sessizlik isterdi.
ama şuanda ne oldu?
Demekki beni benimseyemedi,ailesi olarak görmedi.
Sürekli aklı annesinde.
Sanırım boşanacağız.
ben istemiyorum bu şekilde bir ilişki.
Şuan cicimayları olan o dönemde değil miyiz? Ben mi yanlış biliyorum?
Balayından itibaren beni her gün ağlatan insanla aynı yastıkta uyumak istemiyorum.
Bak benim eşimde odasından cıkmazdı.Yemegınj yer odasına gecerdi. Salonda pek oturmazdı.Evlendik sürekli evimi özledim falan derdi. Daha cok yenisiniz. Düzelir diye umuyorum. Hemen ayrılmayı dusunme. Herkes bu seylerı yasıyor

Back
X