- 12 Nisan 2016
- 83
- 16
- 3
- 30
- Konu Sahibi Herseyoglumhatrina
-
Ama ablamin isi burda sonucta ve sonradan buraya gelme durumlari soz konusu o zaman ne yapacaklar ?Olması gerekn şey kavramı,
örf, adet,gelenek,görenek ve görgüye göre değişir ..
Ama benim nacizane fikrim sizin isteğinizi saçma buldum ..
Yurt dışında yaşayacak insanlar için ev açılması ve eşya alınması bencede fazlaca gereksiz ..
anladim ama evlendikten sonra buraya gelme durumlari soz konusu olabilir is durumu olmazsa o zaman ne olcak yada tatile geldiklerinde ? Keni evlerinde rahat rahat oturmalari gerekmezmjBen ablamın yerinde olsam eşya vs aldırmazdım evlenip hemen gidecekse bence saçma olur neden durup eskisin eşyalar
Kira geliri olan ev neden atıl hale getirilsin
Ablan okumuş etmiş galiba kendi kararını kendi versin siz bir şey istemeyin
Erkek tarağının ne hediye getirme zorunluluğu ne ev kurma zorunluluğu var evlenen onlar nişanlısı ve ablanda bu yükümlülük
Ama ablamin isi burda sonucta ve sonradan buraya gelme durumlari soz konusu o zaman ne yapacaklar ?
Ama ev kurulacak olursa sonucta benim ailemde esya beyaz esya vs alacak cunku bizim adetlerimiz boyle evi kiz ailesi.ve erkek ailesi.kurarAblan işini bırakıp gidecek ve orada yeni bir iş bulacak .. Gelmesi gelmemesi kadar muhtemel ayrıca .. Yani varsayım üzerine ev kurulması saçma ..
Gitmek kendi kararları dönme gibi bir durumları olursa evlerini kendileri kurarlar bunu siz niye sorun haline getiriyorsunuz ki ..
Sonuçta siz de ablana çeyiz, beyaz eşya almayacaksınız yurtdışına gittiği için .
Yurt dışında yaşayacaksa burda niye ev açılsın
Tuhaflık sizde bence
Bizim derdimix erkek tarafini masrafa sokmak degil cunku zaten bizim adetlerimizde evi kiz tarafinin ailesi ve erkek tarafinin ailesi kuruyor sadece erkek tarafi degilSonradan gelirlerse o Zaman kurarlar evlerini. Şimdiden kesin olmayan bir durum için niçin boşu boşuna masraf yaptırmak istiyorsunuz? Niçin illa ki erkek tarafı diye almak zorunda olduklarını düşünüyorsunuz. Açıkçası ben de isteğinizi mantıklı bulmadım.
Tamam çeyizin parasını nakit verirsinizAma ev kurulacak olursa sonucta benim ailemde esya beyaz esya vs alacak cunku bizim adetlerimiz boyle evi kiz ailesi.ve erkek ailesi.kurar
anladim ama evlendikten sonra buraya gelme durumlari soz konusu olabilir is durumu olmazsa o zaman ne olcak yada tatile geldiklerinde ? Keni evlerinde rahat rahat oturmalari gerekmezmj
bizim saskinligimiz bu normalde bizde nisanlarda taki takilirdi kendileri takmayabilir ama bizede taktirmadilarArkadaşlara katılıyorum. Ev açmaya gerek yok. Hazır evleri var diye evin boş durması anlamsız. Tatillerde gelir kalırlar diyorsunuz belki 3-5 gün kalıp gerçek tatil yapacaklar.
Nişanda takı olmaz. Akrabalar takmaz. Erkek evi takabilirdi ama her yerin örf adeti farklıdır. Bilemeyiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?