Kaynana cimrimi boyle olmasimi gerekiyor

Valla bende katılıyorum arkadaşlara.
Çok saçma düşünüyorsunuz.
Zaten yurtdışında yasıyacajlarmiş.
Burda eve ne ihtiyaç vat?
Zaten evlenince evlatlıktan çıkmıyor.
Eğer orda yapamaz dönerlerse o zaman ailesi ve aileniz destek olursunuz.yada gitmeden nakit yardımı yapın.
Nişanda takıya gelince belki öyledir bilemiyorum ama sizin akrabalar siz takınızı annenize verseydi.getirdiğiniz gibi goturdynuz mu?Oda saçma olmuş

Yıl olmuş 2016 iki yetişkin insan evleniyor ve hala yok adetlerimiz yok geleneklerimiz filan diyerek en güzel günleri mahfetmek neden bilemiyorum..
Ev meselesine gelince yurt dışında yaşayacaklar geri dönme olasılığı varsa bile şu an için belirsiz.ne gerek var eve eşya alıp bomboş bırakmaya?hem bunu onlar düşünsün size ne?
Zamanı gelince yaparlar birşeyler..çok gereksiz konulara takılmissiniz

Kira getiren bi ev ihmital üzerine kapatilmamali bence de. Gelecek olurlarsa o zaman bakılır çaresine nişanlı tarafın düşüncesini pek abes bulmadim bende

Ama ev kurulacak olursa sonucta benim ailemde esya beyaz esya vs alacak cunku bizim adetlerimiz boyle evi kiz ailesi.ve erkek ailesi.kurar

Evet adetler böyle ama siz de gelin ve damat yurtdışında yaşayacak .. Belki dönecekler belki de hiç dönmeyecekler,
sadece tatillerde gelip kalmaları için ev açmak çok mantıksız .. Bunun yerine aileler alacakları eşya parasını çifte verseler daha mantıklı değil mi ??

Nisanda taki takilmamasi durumunu ilk siz yasamadiniz canim merak etme onlarin adeti oyledir dedik biz kendi adetimize baktik yapacak bisey yok kimseye zorlamayla orf adet uygylatamayiz ki ,ev konusunda arkadaslara katiliyorm ihtimaller uzerine ev kurulmaz velev ki donduler geri zaman kurarlar hatta bence oylesi daha makul olur ablan icin alacaklari esyaya karisacaklari varsada karisamaz erkek tarafi

bende arkadaslara katiliyorum

zaten bir de benim gördügüm bildigim (yurt disinda yasiyorum), türkiyedeki es adayi buraya gelirse ceyiz vs getirmiyor, ordan kizin ailesi mobilyada düzmüyor.
zaten yükün cogu yurt disindaki tarafin omuzlari üzerinde oluyor...
bide üstüne beklentiye girip her iki tarafida yipratmamak lazim

sonradan gelecek olursa o zaman düşünürler

burda neden ayrı bir ev döşensin ki, hiç gereği yok

bence kadın gayet mantıklı düşünüyor oturup oturmayacakları bile belli olmayan bir evi kurdurup ne yapacaksınız.kald ki şimdi alınan eşyları ablan ileride kullanmayı isyecek mi acaba

Biz takmak istedik taktirmadilar bi kac kisi takti onlarida cikarttirdilar

ablanızla nişanlısı konuşmuyor mu onlar istiyorlarsa hallederler siz niye dert ettiniz ki bunu

Yeni evlenicek olanlar dugun masrafi, esya masrafina zor yetisirken.
2nci ev telasi neden? Hemde hic kalmiycaklari bi evde belkide.
Avrupada dugun yapmayi kolaymi saniyosunuzda bide uzerine " ay evde alalim lazim olur belki ilerde' diyosunuz.
Fiyatlardan haberiniz varmi?
Kina dugun masrafi en az 15 bin euro avrupada, buda 45 bin eder turkiyeye gore.
Uzerine bide ev masraflarini koy 10 bin euro. 30 bin tl eder. Topla hepsini 45+30=75 bin. Uzerine daha gelinlik kinalik damatlik, araba kiralama, resim saymadim hic.

Ayrica burda ablanizin nisanlisi nerde?
Ablaniz ve nisanlsinin ailesiylemi gelisti bu olaylar? Nisanli karismiyormu?

ablaniz okumus ve calisiyor, muhakkak damat namzeti de calisiyor. ikisi ne istiyorlarsa kendileri yapsinlar, damat namzetinin ailesinden kime ne? oglan sizin, kiz sizin olsun...

bosverin!

valla bu devirde beleşe vermeyeceksiniz kızı açtırın evi döşetin kıymetsizleştirerek b irleştirmeye çalışıyorlar ben olsam yok öyle 3 ekmeğe beş köfte der evi kurdurtur en iyisinden eşyaları aldırtırım erkek tarafının şeklini görüyorsunuz hala evlendireceksiniz ablanızı göre göre yazık ediyor olmasın kendisine.

bizim saskinligimiz bu normalde bizde nisanlarda taki takilirdi kendileri takmayabilir ama bizede taktirmadilar

Bazı ailelerde adet böyle.Nişanı kız tarafı yaptığı için takıları kız tarafı takar ve kızın ailesine kalır diye düşünüyorlar.Kendi tarafları düğünde takacak ve büyük ihtimalle ablanıza vermeyip takılara elkoyacaklar.Bu mantıktaki aileler için normali budur.O yüzden nişanda bir şey takmak istemezler.Kendi tarafları da taksın istemezler yoksa maazallah düğüne gelecek takılarda azalma olur:)

Yurtdışında yaşayacaklarsa burada sıfırdan ev döşemek gerçekten gereksiz olur.
Amaaa.... Siz ablanın nerede ne şartlarda yaşayacağını biliyor musunuz ? Erkek tarafının yurtdışındaki evini,yaşantısını bilen gören var mı ? Ayrı ev açmayacak gibi görünüyorlar.Açacaklarsa herhangi bir hazırlık var mı ? Ablan klasik gurbetçi gelini olup eve hapis hizmetçi hayatı yaşamasın sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…