Kaynana esareti

slz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2013
210
4
118
Iğdır
Mrhba sevgili arkdslar.evet bu gun Annemarie gitmek istiyod gidemedim cunku kv izin vermedi ya bi dusunun Ben su anda kendi evimdeyim cok sukir gittidiler kendi evlerine (eylule kadar) AMA hala bi yere gittiy de ona soylek zorundayim.artik onu her arayip izin aldigda kendimi kuculmus hissediyorum.esim karismiyor.bi de Ben de de sorun var sana ne esime soyler giderim diyemiyorum yani vurdum duymaz diyilim her kesin gonlu olsun istoyorum.lut fen yorumlariniz cok onemli bana guc veriyor.zaten ilk zamanlar esim anneme sor o bilir dedi simdide 4yil oldu Boyle Devam ediyor nasil kurtulucam bu durumdan bilmiyorum.

Canım saygıdan dolayı sorarsın ona bısye demem sayet kv den yakın oturu aramasın merak etmesın senı dye ama oda abartmıs Esım ızın verıcek gıtt annene dıcek ben anneme gıdıyorum dıcem kv cıkıp gıdemezsın dıcek Allah yukarda buyuk ne yaprım onu bılıorum yanı :) kv denız galıba eskı adetlerı surdurcem dıye ugrasıor bence esınızle konsuun cocuk degılsınız sızde evlenmıs kendınıze aıt bır evınız bır duzenınız kısaca bı yasamınız var onun dedıklerı ıel hareket etmek sacma

Ah kuzum ! Isin cok zor ilk baslarda alistirdin sormalara daha dogrusu esin tesvik etmis.simdi onlarda alisti.oyle gelenek gibi suruyor . Esinle konussan oda annesiyle olmaz mi acaba ?

yazmayayım diyorum elim durmuyor...
siz ciddi ciddi telefon açıp annenize gitmek için bile kv den izin alıyosunuz ve gitme diyince gitmiyosunuz öyle migerçek mi bu ya**???
şaka mı bu???
diyemediniz mi ,doğurup büyütüp bu yaşıma getiren anamı görmek için,oğlumun annesinden izin mi alıcam diye???
hangi hakla beni ergen çocuk yerine koyup , hesap soruyosunuz diye..??
evli barklı belki de çocuklu bir kadınım ,gittiğim yerin hesabını ancak kocama veririm diye....

ben bu konularda biraz katıyım galiba bana şuanda annem bile karışmaya kalksa evlendim barklandım kocam bilir diyorum anneme hesap veremezken başkasına hayatta vermem bence arada sırada haber verin yavas yavas kesın unutmuşum filan diye oyalayın anlarlar bir süre sonra heralde ama tabi ilk başta eşinle konuşman onun tmm demesi önmli

Bazen buraya yazılanların şaka olmasını istiyorum işte buda onlardan biri.arkadaşlar bizim annelerimiz babalarımız belki imkanları olmadı okuyamadılar kendilerini çok yetiştiremediler ve eski adetleri töreleri yaşamaktan yaşatmaktan kaçamadılar ama lutfen bizler boyle olmayalım ozellikle kız cocukları cok onemli.lutfen kızlarımızı ozguvenli yetiştirelim hayırlı kısmetten once hayırlı bir tahsil ve iş bulmalarını saglayalım ayaklarının uzerine saglam basmasını kendine ve ailesine hangi şartlar içinde olursa olsun guvenmesini saglayalım yoksa esaret kapıda onları bekliyor olacaktır.kayınvalideye sonsuz saygı duyulur belki biryere gidip gelirken haber verilir oda sonucda annemizdir ama izin almak ne demek ya.sen ve eşin ailelerinizin gozunde evlenicek 2 kişi bir hayat bir cekirdek aile kurabilecek yaşa olgunluga erişmişsinizde kapıdan cıkarken karar vericek aklamı sahip degilsiniz.lutfen kendinize bunu yapmayın yaptırmayın

Haklisin canim Ben de zaten kendimi bilirm soylenecek yerde soylerim AMA her defa anneme giderken soulek arima gidiyor kendisinin soylemesi gerekir esime sor git diye AMA kadin otoriter olmaya alismis

Keske saka olsa haklisin soylediklerine katiliyorum.ama maalesef bazi anneler cocuklari uzerinde otorite kurup hayatini yonetmelden hoslaniyor ve Benin kv de maalesef boyle

Ah kuzum ! Isin cok zor ilk baslarda alistirdin sormalara daha dogrusu esin tesvik etmis.simdi onlarda alisti.oyle gelenek gibi suruyor . Esinle konussan oda annesiyle olmaz mi acaba ?

Aynen oyle esmle konusdum ama o da kendi kafasinin rahatligini dusunuyor AMA sanirim kpnusmakdan Vaz gecme meek gerekir

Eski kafaliligi da bi tek bana uyguluyor.gorumcem kv den ayri yasiyor ayri sehirde.gecenlerde gorumcein gorumceleri gidip onda uc gun kaldilar.bizimki yedi bitirdi kendini kizim mahv oldu hizmet etmekden huzuru kacdi diye sene de bir uc gun ya

Keske saka olsa haklisin soylediklerine katiliyorum.ama maalesef bazi anneler cocuklari uzerinde otorite kurup hayatini yonetmelden hoslaniyor ve Benin kv de maalesef boyle

benim kayınvalidemde özünde otorite kurmak isteyecek bir insan belki ama benim daha ilişkinin başından beri olan tavrımdan dolayı ve ailemin bana olan desteginden dolayı kimse bizim ailemiz içine mudahale etmeye cesaret edemiyor.yani olay sende bitiyor bunu unutma

Arkadaşlar bende bu konuda çok sorun yaşadım hala da çoğu zaman yaşarım bitmiyor bir türlü ve ben ev içindeyim allah izin verirse ayrı eve çıkıcaz bir yıllık evliyim ve bıktım buradan. Eşimle birbirimizi senelwrdir seviyoruz ve çok zorluklar çektik ama sonunda evlendik. Kayın validem otoriter bir insandır saolsun kendisini de severim ama afedersiniz hani derler ya bazen b*k'unu çıkartıyorlar aynen öyle! Ben eşimle dışarı oraya buraya veya annemin yanına yada başka yere çıkarken ona soruyordum o evden giderdi akrabalara memlekete vs.. 3 ay falan gelmezdi yinede arayıp sormak mecburiyetinde hissediyordum kendimi psikolojik olarak. Hatta bunu farklı bir topikte bununla ilgili bir başlıktada arkadaşlarla paylaşmıştım. Bi arkadaşımızın dediği gibi cehalet geri kafalılık işte. Hee bide her şeyi ben bilirim ben ederim edasında mübarek. Zamanımızda babamızın haddine mi biz buraya şuraya gidelim demwk heehheeytt bak sen güya bana laf sokuyor alttan alttan?! Neyse ben artık ondan izin almadan, hesap v3rmeden, bişeyleri izah etmeden cnm ne istiyosa yapmaya başladım oda sinirlendi her lafta bana dil uzatıyordu. Neyse ki kayınpederim çok medeni ileri görüşlü, kültürlü, bilgili, anlayışlı ve bana karışmaz saolsun.. Eşim bi gün fark etti ve patladı. Benim karım ne sana ne başkasına hesap vericek değil ben dururken kimse karışamaz.! Bişeyler yaparken sizemi sorucaz benim karım ben varım kime ne ! Dedi saolsun cnm kocam benim beni hiç ezdirmiyor . O gün bu gündür yüzüme karşı konuşamıyor ve hesap soramıyor ki artık bende o tavizi vermiyorum ona. Yine yapıyor konuşuyor alttan üstten ama eşim hiç takma umursama hıhı de geç diyor . Bende artık takmamaya çalışıyorum ama tabiki epey sorunlarımız var ama eşim saolsun. Artk bıktım bi an önce bu evden gitmek istiyorum bi an önce kendimi iyi hissetmiyorum bende eşimde bunaldım nerdeyse kafayi yicem ne kadar takmamaya çalışsakta yinede insanın içinde bir ukte kalıyor ve yavaş yavaş kemiriyor beni (

annemlere gidebilirmiyim yerine annemlere gidiyorum dersen ne sorun yaşarsın? Yada hiç aramasan gittiğini duyduklarında sana ne tepki verirler

senin ailenin tepkisini merak ettim ben.
kızımın bir yaştan sonra izin alarak bir şeyleri yapması benim onu iyi yetiştiremediğimi gösterir.

heyretler içerisindeyim....
ben anneme gitmek için kv mi arayıp izin isteyecem, ulu konuşmayım ama kim oluyorda bana izin isteme zorunluluğu veriyor...
üstelik eşim dururken...konu sahibi kusura bakma ama sen resmen yüz vermişsin astarını da veriyorsun.... dört yıl olmuş yazık değilmi sana çocuk gibi izin alıyorsun kv den....
bu zamana kadar böyle olmuş madem bundan sonra böyle gitmesin...bi an önce aklını başına topla ve sakın ama sakın bak sakın diyorum ipleri kv denin eline verme...
nedemek karşı gelemem yaa, bu nasıl iş böyle görülmüş şeymi??
herkesin gönlü olsun diyorsun birde, neden herkesin gönlü olacakmış...senin biryere gitmenden kim hoşnutsuz olacakmış??
kime ne??
kim ne karışır yahu??eşin var başında, ona da helal olsun yani...kendinin hiç mi vasfı yok da anasından izin aldırıyor...tövbe tövbe nasıl sinir oldum....yapmayın allah aşkına...bu kadar hak iddia ettirmeyin üzerinizden..

ben bütün ailesiyle birlikte aynı binadayım gizli bi yere asla gidemem görürler yoklugumu fark ederler mutlaka ama ben izin almam kimseye sölemem ailemden uzaktayım onlara gideceğimiz zaman bile yola cıkarken haber veririz gidiyoruz deriz belkı eşimden dolayı bu güvenım biliyorum ben cekınmem kayınvalıdemın yanında bile eşim ne derse o kimseye sormam ne yapıcagımı derim sorunda yaşamadım belkı siz gönül yapim derken emre girmişsiniz ama sıkıcı bi durum izin almak değiştirmek elinizde sölemeden cıkın gidiin fark ettiğinde unuttum aklımdan cıktı noldu önemlı bişyemi oldu anne de :) zamanla alışıtırabilrsin..

Haklisiniz seninde soyledigin gibi esinden dolayi ola bilir bu rahatlik Ben zamanin da esime sen ara anneme soyle derken o bana hayir senin araman da gerek dedigi icin belki de Boyle oldu belki ben de de cesaret eksikliyi vardi AMA artik deyismesini istiyorum

Değişmesini istiyorsan,önce sen değişmelisin.
Annene gideceksen,hazırlanır,kapıya çıkarsın,ben gidiyorum dersin.
Aynı evde veya aynı apartmanda yaşıyorsanız,haber vermek babından böyle yaparsın.
Ayrı yerlerde yaşıyorsanız,arayıp izin almana hiç gerek yok.

o nasıl bişey ya hayatımda ilk kez duydum yazmim diorum da dayanamadım arkadaşım cidden çok şaşırdım
sen kendine napmışsın böle
aynı evde oturuosan hebr verirsin ben anneme gidiorum şu saatte gelcem diye tabi önce kocanı ararsın hayatım anneme gidiorum şu saatte evde olurum diye giderkende kaynana bişe derse gidemezsin x e söledim bizim için bi mahsuru yokt dersin eşinde akişam sana bida gitme şu bu derse verirsin ağzının payını

beni bu yaşa getirmiş doğurmuş büyütmüş anneme gitmek için 4 yıldır bana zulüm yapan insandan izin alcam üstne bide bana izin vermicek ha alnını karışlarım onun büyü konişmim genede
o bana bu saygısızlığı yapıcak bendende ona saygı göstermemi beklicek zor bulur biraz

arkadaşım seni 4 yılda sindirmişler insanın kendine güveni kalmaz yahu birey olduğunu unutur önce değişime kendinden başla sonra kocanı yola getir en son kaynanı.....
sana şunu sölim eğer benim annem kaynanadan izin alarak ona gittiğimi yada gidemediğimi öğrense varya saçımdan tutup sürükler beni ben seni bölemi yetiştirdim diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…