kaynana evini temizlemek

canım kayınvalıdenız cok yaslı ıse ,yardımcı olun zaten .yazık kadına tek basına temızleyemıyebılır .

ama kayınvalıdenız de bırazcık patavatsızlık yapmıs .sız aldırıs etmeyın .boyle herseye takılıp uzmeyın kendınızı .

kaınvalıdenız belkı de sızden yardım bekledıgı ıcın espırılı bır uslupla soylemıstır onu .takmayın kafanıza

benim rahmetli anneciğimde aynısını yapardı.milletin yanında sürekli gelecek temizleyecek yapacak edecek derdi.
gelinini görebilmiş olsaydı eminim onada yapardı.
sanırım millete karsı ben otoriteyim demeye getiriyordu.
kızım gelinim beni dinler sözüm geçer ..
belki kkayınvalidenizde böyledir.

senede 2 defa ancak gideriz kaynanamlara uzaktalar çünkü
her gittiğimizde en fazla 4-5 gün kalırız
gittiğim günden geleceğim güne kadar
temmuzz bahçeli evi temizleyecek
temmuzz dip köşe temizlik yapacak
temmuzz ütü yapacak
ben oturacağım temmuzz yemek yapacak vs vs vs
bunun gibi saçma sapan şeyler
hiçbişey demiyorum karşılık vermiyorum yaparımda demiyorum yapmamda
duymamış gibi yapıyorum
bu kadın şunu anlamıyor oğlum gelinim tatile gelmiş şunun şurasında 5 gün kalacak gidecekler
bende sürekli oturayım demiyorum zaten
gittiğimde mutlaka temizliğini yaparım ama kendimi yormadan üstün körü
birini yapsam birini yapmam
buda onu sinir eder oda her zaman " anne yapılacak işin var mı?" diye sormamı bekler
daha çok bekler
tatilemi geldim sene boyunca temizlik yüzü görmeyen evini temizlemeye mi?
duymuyor muş gibi yap en güzel cevap şekli
beni üzecek bana laf vuracak çok söylemleri olur eleştri yapar aklınca
yüzüne dahi bakmam oralı olmam
sıradan konuşmalarda ise sıcak davranırım
yüzüne bakmadığım zaman anlar ki hoşuma gitmeyen bişey diyor
kendini geri çeker o zman bu taktik iyi işe yarıyor
eli kolu tutoyrsa bi zahmet kendileri yapsın
gezmeye tozmaya gelince 18 lik kızlar gibi hiç oturmuyorlar
:46::46::46:ayakta alkışlıyorum canım seni.dediğin gibi iş görmeye geldi mi yaşlılar elleri kolları tutmuyor,gezmeye geldi mi 18lik oluveriyorlar.

böyle bir durumda cvp vermezdim.Ne gerek var ortamı germeye ve daha fazla gerilmeye.Gün gelince görür zaten ...

aklıma geldi şimdi.Bazıları da (tanıdıklarımdan) gelinim şurayı temizleyecek- temizledi diye söyler.Amacı çok şanslısın dedirtmektir aslında.

o şansı kaybetme korkusu mu yani bu:)

sizin kv denizin niyetini bilemem ama örnek olarak anlattığım kişi geliniyle ayrı evlerde oturuyor.Gelinim gelecek camları silecek,halıları yıkadı derken çevresinden "ayyy ne şanslısın" tepkilerini alınca çok hoşuna gidiyor.

Sizinkide aynı evde yaşıyordunuz galiba..Bilmiyorum ama evin çoğu işini sizin yaptığınızı düşünürsek ya da yarısını gidişinizle evin yükü sadece Ona kalacak.Gelin gidiyor ama yine de yardıma gelecek üzülmüyorum gidişine işler bana kalmıyor yine O gelip yapacak gibi teselli ediyor olmasın kendisini..:26:

Tum arkadaslar ayni seyi soylemis zaten.

Aklin yolu bir. Simdi sus, cagirinca bahane uret. 1-2 bahane sonra anlayacaktir.

Ustelik de temizlige gidiyormus. Bence bedava temizlik yapmak istemiyor. Temizlik yaparak para kazandigi icin kendi evini bile temizlemek istemiyor o yuzden.

kayinvalideniz kac yasinda , cok mu düskün ?
Benim annem 57 yasinda 220 metrekare evi var kendi temizler , hemde ne temizleme , daha da önemlisi is yaptigi gün abimin veya kardesimin esi " anne bugün sana gelicez evde misin diye aradiklarinda " isim var temizlik yapiyorum yarin gelin " der. banada "simdi gelecekler isimden gücümden edecekler onlara yemek pisir v.s" der :ssz:

O birşey dediğinde duymamazlıktan gel. Ama gelecek yapacak demesi saçma. Nerden biliyorsun geleceğini yapacağını. Bir daha derse eğer zoruna gidiyorsa anne sana bir temizlikçi tutarım ben haftada bir gelir dip köşe temizler parasını ben veririm de. İki eve de yetişemem de.
Yakın olup da sık sık gelip gitme istemiyorsan da işe girip çalışacaksın. Yoksa çat kapı çok gelir gider.

sizin kv denizin niyetini bilemem ama örnek olarak anlattığım kişi geliniyle ayrı evlerde oturuyor.Gelinim gelecek camları silecek,halıları yıkadı derken çevresinden "ayyy ne şanslısın" tepkilerini alınca çok hoşuna gidiyor.

Sizinkide aynı evde yaşıyordunuz galiba..Bilmiyorum ama evin çoğu işini sizin yaptığınızı düşünürsek ya da yarısını gidişinizle evin yükü sadece Ona kalacak.Gelin gidiyor ama yine de yardıma gelecek üzülmüyorum gidişine işler bana kalmıyor yine O gelip yapacak gibi teselli ediyor olmasın kendisini..:26:

katılıyorum arkadaşa bence kayınvaldenin etrafa söyleme nedenide budur hoşlarına gidiyor galiba
ayrıca he he de geç niye üzüyorsunki kendini söylesin dursun

O birşey dediğinde duymamazlıktan gel. Ama gelecek yapacak demesi saçma. Nerden biliyorsun geleceğini yapacağını. Bir daha derse eğer zoruna gidiyorsa anne sana bir temizlikçi tutarım ben haftada bir gelir dip köşe temizler parasını ben veririm de. İki eve de yetişemem de.
Yakın olup da sık sık gelip gitme istemiyorsan da işe girip çalışacaksın. Yoksa çat kapı çok gelir gider.
3 yaşında kızım var iş bende istiyorum ama eşimde bende ona kızımızı bırakmak istemiyoruz pek ,çünkü iyi bakıyor ama çoğu lafıda zorumuza gidiyor baktım olmuyor kreş yolu gözükür
.

evin işi sırtımda arada bazen cam siler yada dışarda olsak evi süpürse şunu şunu yaptım orayı şöyle yaptım diye diye sayar bitiremez yaptıklarını kırkyılda birde olsa.
bayramda ailemin yanına gittim gitmeden 10gün önce evi temizlemeye başladım bayrama 3 gün kala iş bitti aileme gittiim geldim ev çok kirliydi çok yoruldum dedi çıldırdım yine sustum kirlenirde mübarek fayanslara avizelere kapılara kadar siidim alllahım sen bana yardım et sabrımı sınama

kayinvalideniz kac yasinda , cok mu düskün ?
Benim annem 57 yasinda 220 metrekare evi var kendi temizler , hemde ne temizleme , daha da önemlisi is yaptigi gün abimin veya kardesimin esi " anne bugün sana gelicez evde misin diye aradiklarinda " isim var temizlik yapiyorum yarin gelin " der. banada "simdi gelecekler isimden gücümden edecekler onlara yemek pisir v.s" der :ssz:

düşkün değil canım içi dolu gardolabı tek başına evirir çevirir altını silelim diye açıkçası bende o güç yok

Son GÜNLERDE; bir surat bir surat ki GELİNDE, çayımı bile yarım dolduruyor BEY.
Allah'tan KULAKLARIM ağır işitiyor da, duymuyorum ne söylediğini…!
Ama yinede HİSSEDİYORUM..! Beni, bu evde galiba istemiyor artık. Hey gidi günler heeey…!
OĞLUNU bilirsin, vur kafasına al lokmayı. İki ara bir derede ne yapsın…? ANA bu, atsa atılmaz; satsa satılmaz.Bana artık gizli gizli sarılıyor bey...!
Dün akşam, UYURKEN öptü beni biliyor musun?
Nasıl ağırıma gitti nasıl…! Artık AKİDE ŞEKE...Rİ DE getirmiyor. Hani dişlerim yok ya, güya yerken garip sesler çıkarıyormuşum da; çocuklar İĞRENİYORMUŞ benden.
Yok; vallahi yalan bey, hiç yapar mıyım ben öyle şey..? GELİN; çocuklara masal anlatmamı da yasakladı. Üstelik seninle konuşuyormuşum diye, duvardaki resmini bir yere sakladı. Olsun, koynumdaki resminden haberi bile yok..! Yine de BEDDUA edemem bey, oğlumun karısı; torunlarımın anası o…!
Geçenlerde üst KOMŞULAR geldi. Ne konuştuklarını duymayayım diye, kapıyı üstüme kilitledi. Duymadım, duyamadım; lâkin hissettim.
DÜŞKÜNLER EVİNE yatıracaklarmış önümüzdeki ay beni.
Ne yalan söyleyeyim epey ağırıma gitti, epey…!
Ha, SEN ne diyorsun bey..? Hani bir görünsen OĞLUNA…! Ne de olsa babasısın, seni dinler.
Bu odada oturur, vallahi hiç dışarı çıkmam. Akide şekeri de istemem. MASAL DA anlatmam artık çocuklara.
Ne olur, AYIRMASINLAR beni bu evden. Yaşayamam, nefes bile alamam. Sana ait anılardan uzak ne yaparım ben, ne yaparım..?
Şu camın PERVAZINDA hayalin durur, çekmecelerde el izin. BASTONUN hâlâ duvarda asılı.
İstemiyorlar beni artık, istemiyorlar hasılı...!
HEY GİDİ GÜNLER HEY..!
Hani DİYORUM, bir çağırsan..! Yoksa, yoksa sende mi UNUTTUN beni bey…?:50:

eğer elinden gelmiyorsa çok yaşlandıysa arada gidip yardım edilebilir ama gücü kuvveti yerindeyse kusura bakmayın da az yesinde kendine bir hizmetçi tutsun gelin bu köle değil ayrım yapamıyorlar hala.ben çalıyorum die benim halılarımı annem yıkadı ( yakımasını hiç istemedim ama canım annem bana kıyamadı) eminim gelinine de aynısını yapar bazıları garip oluyor hakkaten

düşkün değil canım içi dolu gardolabı tek başına evirir çevirir altını silelim diye açıkçası bende o güç yok

gelin alarak hizmetçi aldıklarını sanan zihniyetleri anlamıyorum temiz kullanılan ev devamlı temizlik istemez bi zahmet onuda yapıversin benm kayınvalidem sağolsun hiç istemez zaten çalışıyorumda evi hep tertemizdir kızını evlendirdi o zamanda bile istemedi benden ama sorar bana misafirim felan gelceğinde erken geleyim yapılcak işin varsa yapayım der ben hizmet ederken bile hiç oturmaz bana yardım eder

başkalarına hava olsun diye söylüyor belli.. ne var sanki sen de, temizlerim tabi desen.. her gün gidecek değilsin ya.. bayramdan bayrama, ya da bir misafiri geleceği zaman... çalışıyor musun bilmiyorum ama benim annem mesela çalışıyor ama ben kendimi bildim bileli her hafta gider anneannemin evini dip köşe temizler.. hatta bayram temiziliğinde filan dayımın eşi de gelir anneme yardıma.. ve annem sadece anneannemin evini de değil, yazları babaannemlere gittiğimizde 1 ay kalsak, bir ay boyunca hiç oturmadan yemek yapar iş yapar o evde de.. kimse de zorla kalk yap demiyor.. biz yapma yoruluyorsun deyince de ''kendi evimde de yapmıyor muyum sanki, ne olacak sanki elime mi yapışacak, yaşlı insanlar mutlu olsunlar'' der hep..

kayınvaliden arkadaşların da belirttiği gibi bazı sebeblerle söylemiş olabilir ama ya sen ya da eşin milletin içinde böyle söylemesin uygun olmadığını söyleyin ona. mesela 'anne ben müsait olursam tabi ki gelirim ama bunu herkesin içinde söylemen iyi olmuyor' deyin. içine atacağına en azından söyledim rahatladım dersin.

Insanlarin icinde boyle emrivaki yapmasi hic hos olmamis.
Hani basbasa iken, yardima gelirsin dimi kizim dese zoruna gitmez insanin.
Sonucta kendi annemizin de yardimina gitmiyor muyuz?
Herkeste ama ince dusunemiyor ne yazik ki.
Birde ustunluk taslama cabasi oldugundan kayinvalidelerin, boyle davranislar sergileyebiliyorlar.
He he diyip gecin en dogrusu, ya da ne demek annecim elbette gelirim diyin, hosuna da gidecektir. Demekte zor olsa gerek ama:)

Back
X