• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana gelin hep düşman mı

Burda okuyorum da herkes kaynasından görüşmesinden eşinin ailesinden şikayetçi toplum olarak neden bu kadar bencillik ta kızlar ilerde siz de kaynana olacaksnz eşinin ailesini bu kadar da çekişyitmeye ne gerek var ıyyyyyyyy eşimin ailesi başlığıyla başlayan konulardan gına geldi sanki burdaki gelinler masum rolünü oynuyor kim bilir burda ne kötü gelinler var sanki onlar kendileri mükemmel
Biz kv ile bu konunun cok disinda kaldik dunya tatlisi bir kayinvalidem vardi 10 yil boyunca ufacik bir kirginligimiz olmadiama iyiler cok yasamaz derker ya 52 yasinda 10 gin icinde ansizin kaybettik.rabbim herkese rahmetli kayinvalidemgibj nasip etsin

Ah şu gelin milletini bi sopayla falanda yatırcaksın
Hanimefendi biz kendimizde suc aramiyoruz bende gelinim ve kayinvalidemle beraber yasiyorum elimden geldigi kadar ona yardimci olmaya herise kosturmaya calisiyorum fakat o esimi bende kiskaniyor be zaten ogluma soyle guclu kuvvetli bi gelin alacaktim sen nesin ki diyen bi kaynanam var e napiyim bu saatten sonra guce kuvvrte mi buruneyim burda neler cekiyorum ben sizin soylediginiz seylere bak! Kim yasadigi evde guzel bi yasam hossohbet istemezki hangimiz canimiz sklsin kaynanamizi sevmeyelim diyerek evleniyoruz kii !

Bence bunun en büyük sebebi eşimizi paylaşamamamız. Düşünsenize, bir kadın sizin kocanızı en az siz kadar seviyor ve sizden daha fazla hakkı var üstünde. Annesi daha ötesi olabilir mi? Kayınvalidelerde de besledim büyüttüm elin kızı aldı çocuğumu nasıl bakacağını da bilmez şimdi psikolojisi var. Kimse kimseyi çekmiyor bu sebeple. Ama iyi kaynana diye bir şey var mı bilmiyorum varsa da oğluna yakın olmak için rol yapıyorlar bence. Doğası gereği olamaz

Bence bunun en büyük sebebi eşimizi paylaşamamamız. Düşünsenize, bir kadın sizin kocanızı en az siz kadar seviyor ve sizden daha fazla hakkı var üstünde. Annesi daha ötesi olabilir mi? Kayınvalidelerde de besledim büyüttüm elin kızı aldı çocuğumu nasıl bakacağını da bilmez şimdi psikolojisi var. Kimse kimseyi çekmiyor bu sebeple. Ama iyi kaynana diye bir şey var mı bilmiyorum varsa da oğluna yakın olmak için rol yapıyorlar bence. Doğası gereği olamaz
Kesinlikle rol....tecrübeyle sabittir!

Konu sahibi 'sözde' 2 yıllık evliymiş. Yeni gelinmiş. Ama pek bir kv ağzıyla edasıyla konuşuyor.
Benim konularımda da eşimin ailesiyle ilgili şikayetlerim dert yanmalarım olmuştur haklı yada haksız olarak.
Buraya konu açıp anlatıldığında dışarıdan hiç tanımadığım insanlar normal bir şekilde yorum yapıyor, tarafsız olarak.
Ne beni pohpohluyor ne kv mi kötülüyor. Olan neyse, anlatılan karşı tarafa ne hissettiriyorsa onlar yazılıyor.
Sizin o saçma sapan ufacık dediiğiniz olaylar, susan ve susmayı tercih etmiş gelinler için birikim oluyor ve hepimiz insanız daha ne kadar tutabiliriz ki içimizde.?

Sizin tanılarınız bence hiç hoş değil, sadece gelinlerin üzerine yürümekte nesi?
Herkezin kv seninki kadar mikemmeel olmayabilir, bu yüzden yazıp çizenlerede saygı göstermek zorundasın, sopa atmak dğil!!!

Haaa birde arada yorumlarda sözlü nişanlı olan arkadaşlar kv ile aram çok güzel vs demişler.
Umarım ömür boyu o şekilde devam edersiniz.
Ama şuda apaçık bir gerçekki asıl değişim düğün sonrası başlıyor.. Üzülerek belirtmek isterim.

Çok şükür öyle iyiyiz ki. Allah bozmasın. Çok sevilen bir gelinim. Kayınvalidemi de çok severim.

Burda okuyorum da herkes kaynasından görüşmesinden eşinin ailesinden şikayetçi toplum olarak neden bu kadar bencillik ta kızlar ilerde siz de kaynana olacaksnz eşinin ailesini bu kadar da çekişyitmeye ne gerek var ıyyyyyyyy eşimin ailesi başlığıyla başlayan konulardan gına geldi sanki burdaki gelinler masum rolünü oynuyor kim bilir burda ne kötü gelinler var sanki onlar kendileri mükemmel

On yargi kıskançlık alinganlik Kayınvalide, hem yaşının verdiği tecrübeden hem de oğlan anası olmasından dolayı gelininin kendi sözünü dinlemesini istiyor. Yeni evli gelin hakli olarak bağımsız olmak, istediği gibi yaşamak, evinde rahat olmayı arzuluyor ;) . Sonuç doğal olarak birbirine soğuk davranmak oluyor.Belki de bu benzetme boşa yapılmamıştir

Kaynana çaydanlık gibidir; fokur fokur kaynar...
Gelin demlik gibidir; sinsi sinsi demlenir...
Oğlan bardak gibidir; bir gelin doldurur, bir de kaynana...
Görümce çay kaşığı gibidir; arada bir gelir ortalığı karıştırır...
Çocuk şeker gibidir; ortalığı tatlandırır...
Kayınpeder de çay tabağı gibidir; okkalıca oturur..

;) kimse sütten çıkmış ak kaşık değildir. Herkesin kendisine gore sorunu var. Yaşamadan bilmeden etmeden uzakdan konuşmak basittir. RABBIM kimsenin başına kötü kaynana ve gelin vermesin Amiinnn ;)

Back
X