Kaynana görümce eş vs vs

Öncelikle başın sagolsun canım. maalesefki seni senin kadar anlayan olmaz. Eşin bu sürecte daha fazla yanında olmaliydi. Ama eşinde aileside berbat insanlar. O adamdan koca olmaz . Gorumcelere gelince yaşattıklarını yaşamadan ölmezler emin ol.
 
Çok üzüldüm cnm. Başın sağolsun. Boşa gitsin bu manyakları. Evlat kaybı çok acı. Ama belkide Allah bu ailede çocuk sahibi olmani istemedi. Boşa kurtul. Herkes sorunlu ailede. Karşına düzgün biriisi çıkar evlenirsin . Anne olursun yine inşallah. Lütfen acil destek al kendin için. Bu dönemi atlatmak icin. Allah sabır versin. Koca ve ailesini s.... Et gitsin. Toparlanmaya çalış.
Bir daha evlenmek pek tercihim olmaz. Yaş almiş basini gidiyor boşan yeni birini tani güven çocuk yap zor ve istegim de yok zaten.
 
Başınız sağolsun, Allah Cennete kavuştursun yavrunuzu. Çok üzücü şeyler yaşadınız.
Bu adam, gel barışalım dese ve yeniden deneseniz, mutlu olabilir misiniz?
Mutlu olmak için bir şeylerin degişmesi gerek. Ne degisir nasil degisir ne kadar degisir bilemiyorum. Eskiye göre degişen çok şey var eşimde. Biraz daha zamanla degişen yeni şeyler de olabilir ama geçen zaman benden götürüyor.
 
Benim görümce de bebeğim öldü gelmedi eşim başta kırgındı artık gidiyor üstelik bana karışamazsın deyip laf sayıp ağlatıyordu bu arada yine konu açılsa bana haklısın der ama onları savunur.
Şimdi kendisi gidiyor artık takmıyorum ams ben asla konuşmuyorum.
Bu arada eşim benim haklılığımı kabul ediyor ama sadece çenesi bana açılıyor ve ben sadece görümceye değil kv, kb da mesafe koydum bunun için hep laf sokarlar ama bildiğimi yapıyorum çünkü yanlarına gidince beni lafları ile dövüyorlar en kötüsü vallahi ve ben zaten soğuk bir insanım yani takma erkek kardeşler eşleri haklı da olsa istisnalar dışında güçleri eşlere yetiyor
Eşim de bana sen görüşme ama bana karişma diyordu ben de görüsmuyordum. En son annesi aradi ben açmadim buna kizdi kavga patladi. Ben de çok yükseldim. Özür diliyor hataliymiş yanliş yapmiş benim suçum yokmuş. Ama ben de ona haksizlik ediyormuşum ailesine tavrini ve uzaklaşma çabasini görmezden geliyormuşum. Yavaş yavaş mesafe koyup uzaklasiyormuş birden olmazmis.
 
Hanimlar merhaba. Baştan belirteyim cümleler arasi kopukluklar olabilir kafam bulanik. Konu uzun okumaktan sıkılanlar başlamasin. Eşimle yillardir ailesi sebebi ile birbirimizi yiyip duruyoruz ve sonuca ulasamadik. İyi kötü bir şekilde yuruturken karnimda minnak bir varligin büyüdügünün haberini aldik. Kaynanam ve görümcem çok üzüldüler hatta benle küstüler ne alakaysa. Eşim bu küsmenin mantikli bir açiklamasimi yapamadi kem küm etti durdu. Neyse. Kaynanam agladi zirladi torun hasreti mi çekecegim bu yaştan sonra bu gelin bana torunumun yuzunu göstermez diyerek agitlar yakti. Eşimle bizim aramizda bu konu baya bir kavga konusu oldu niye göstermeyim desem de kendin gitmiyorsun cocugu da goturmezsin tartismasi aylarca surdü.

Hamileligimin ilk 4 ayinda gerek hormonlar gerekse eş ailesinin sacmaliklari ve eşin tutumu sebebi ile defalarca sinir krizi gecirdim hamileligim dusuk riskli gruba girdi vs. Bizim kiz çok hareketli canli bir yavru durmadan tekmeliyor oynuyor falan eşim bir degismeye basladi kiza baglandi sakinlesti kendini toplandi falan , çok şukur duzeldi dedim hakkini yiyemem dört dörtlük davrandi sonraki surecte. Ama yine de bu cocugu benim doguracagimi idrak edemedi , anne cocuk degil anne torun kafasindaki olay. Kizin etki alanina girince benle kavgayi birakti ama annesini magdur ablasini saf gostererek acindirarak aramizi duzeltmeye ugrasti durdu. Yahu ben küs degilim kendi kendilere küsüyorlae kafalarina göre şizofren gibi canlari nasil isterse öyle davraniyorlar. Ben onlarin kaprisini çekmek zorunda miyim ?

Ne yapiyorlar diye merak eden varsa bir yazmaya kalksam sabaha kadar bitmez. Örnek vereyim eşime peynir almasini söylemistim istedigim peyniri söyledim ondan yoksa alma dedim görümcem diyor ki kardesimi maymun etti peynir begendiremiyor oglan. Yani buna bile laf eden kadinin neler söyleyip yaptigini hayal gücünüze birakiyorum bu en basiti. Kaynanam ise yalan makinesi on cümleden dokuzu yalan ve kendinizi de paralasaniz yalan söyledigine kimseyi inandiramiyorsunuz cünki agliyor duygu sömurusu yapiyor bayiliyor bilmem ne. Ben senin iyiliginden baska ne isterkm kuzum benim tek derdim senin mutlulugun yavrum sen benim cigerimsin ben sana bir sey olsa yasayamam ah ölsem sen napacaksin ben karina ne yaptim lök diye kaliyorsunuz oyuncu.
Yana yana dokuz ay torun diye kendini yerlere atan kaynanam torununa bir çöp bile almadi bir kere bile sagligi nasil diye sormadi agzindan saglikli dogsun diye bir kelam çikmadi ama lafa gelince babaanneligin kitabini yazdi kadin cigerimin cigeri diyerek. Görümcelerde bebek hakkinda sadece para sordu onu almayin ona para vermeyin o hastaneye gitmeyin pahali bilmem ne , tek sorduklari ilgilendikleri mesele bebegin ihtiyaclarina giden para akişi. Abuk sabuk konusmalar gereksiz tartismalar sebepsiz küsmeler sacma salak hareketler. Görümcenin tekinin de nişani vardi aile arasinda gün belirlediler. Neyse o gün geldi çatti hastaneye gittik doktor dedi ki kalbi durmus, zorunlu sezeryanla yavrumu benden aldilar cennete ugurladik. Ne yasadigimi ne hissettigimi bir ben bilirim bir de Allah, neyse bu konudan bahsedemeyecegim toparlayamam.

Kaynanam hastaneye geldi görümceler gelmediler. Kaynanamin hastane odasinda söyledikleri, niye aksamdan gelmediniz , özel hastane diye tutturdun devleti begenmedin al sana ozel hastane, ben senin gibi üzülemem, niye normal dogum istedin sezeryan isteseydin erkenden alirlardi, ben burda sıkıldım götürün beni burdan vs. Neyse ben hastaneden ciktiktan iki gün sonra görümcenin nişani olacakti bize yapmicaz erteledik dediler , hep birlikte o gün de bize geldiler gecmis olsunaymiş. Sonra ögrendik ki nişan yapmişlar nikaha da ayni hafta içinde gün almislar ne cabuk gün buldular bilemiyorum. Bizim nikahtan da haberimiz yok. Eşim nikahtan bir gün önce yakin bir akrabadan ögrendi annesine sitem etti niye bana söylemediniz, erteledik diye yalan söylemeye ne gerek vardi ablamin nikahini x den mi duyacaktim falan dedi kirildi.

Neyse gorümcenin nikahi ile benim hastane kontrolüm tesadüf ayni güne denk geldi. Hastaneye gidince ben bir kötü oldum zaten daha yeni sezeryanliyim bir de psikolojim berbat. Eşim beni zor cikardi hastaneden aglamaktan önumü gormuyorum. Eşimin de hastane randevusu vardi o gune aldi birlikte gidelim diye de benle gidemiyor. Hastaneye yakin oturan bir gorümcem var onu aradi Ebrari bir saatligine sana getirecegim dedi , gorümce ben nikaha gidicem dedi kabul etmedi unutmusuz nikahi. Bir hafta olmus sezeryan olali ne arayan var ne soran var ne nasilsiniz naptiniz diyen var herkes nikaha odaklanmis. Görumce aramadi gelmedi eşim baya bir sitem edince de Ebrarla aramiz bozuk ondan gelmedim diye de kabahati ustume atip cikti aradan. Ben o haldeyken kardesi o haldeyken bile utanmadi ya pes.

Eşim biraz uzak davranmaya basladi eskisi gibi ilgilenmez oldu bunlarla. Görümce watsaptan kardes candir kardese sirt donulmez bilmem ne kardesle ilgili seyler paylasip duruyor. Sinirim bozuldu her sey dillerinde bu ikiyuzlulukleri midemi bulandiriyor. Ben de kardesle kalles yakin kelime ihanet beklemedigin yerden gelir diye yazi paylastim. Görümce bunun ekran goruntusunu kocama atmis altina da bu gelin ne yapmaya calisiyor meydani boş mu buldu ben ona yapacagimi biliyorum falan yazmis. Esim tabi benle kavgaya tutustu yine. Kardesi kendiymis o laflari kendine söyluyormus ablasi ben niye karsilik veriyormusum. Kendi zaten yapmasi gerekeni yapiyormus mesafe koymus. Ablami ara ne sorunun varsa konus laf atip durmayin dedi. Ablasini aradim aslinda sakin konusacaktim ama sinirli sinirli ölenle ölünmuyor biz de üzüldük, ölen öldü hayat devam ediyor kardeslerin arasina niye giriyorsun deyince delirdim. Bu ne demek ya anlami dogru olsa bile bu cocugunu yeni kaybetmis bir anneye gevsek gevsek söylenecek laf mi. Actim agzimi yumdum gözümü. Eşim de bir daha hicbiriyle gorusme konusma dedi ama kendi konusuyor hicbir sey olmamis gibi. Sanki ablasinin gevsek gevsek ölen öldü dedigi bebek sadece benim bebegim. Ben mi abartiyorum ya niye ona sinirlenecek bir sey yokmus gibi geliyor.

Ben küstüm ama kendi konusuyor karisamazsin benim ailemle iliskime diyor. Evet karisamam. Ama şu yasananlar ve sözlere bakinca insan hiç mi tepki vermez ya. Bu adamin bunlara bir durun artik demesi için ne yapmalari gerekiyor. Neyse en son kavga da annesinin beni uç defa arayip benim ise telefonuna cevap vermememden çikti. Tiksindim artik gorüsmek istemiyorum. Hele bebegimde yasadigim olaylar artik kirilma noktasi oldu hicbirini görmek de muhatap olmak da istemiyorum. Benim ailem sana ne yapti diyerek baslattigi kavga , ben böyleyim aileme senin için sirt çevirmicem begenmiyorsan kapi orda çik gitle sonlandi. Bir hişimla esyalarimi toparlayip evi terk ettim.

Kafam çok karisik benim hatali oldugum yerler var mi ? Hassas bir dönemdeyim duygusal mi hareket ediyorum ? Yoksa hak edildigi gibi mi davranmisim.
Seni tanıdım.. Ebrar demişsin yazıda.
Hatalı olduğun yer var. Yani sen haklısın. Ama duygundan dolayı haklıyken haksız duruma düşmüşsün.
O laf sokan yazı paylaştıysa sen paylaşmamalıydın.
O kardeşine söylüyor sen kocanın annesi değilsin. Bırak. Hem de değmez. Erkek ne güzel beni korudun demez.
Kocan sınır çizmeyi bilmiyor. Senin görüşmemene ses etmiyorsa en temizi. Kendi gitsin bırak.
Onlar zaten sorunlu insanlar. Bırak huzur vermesinler kendi tiksinsin.
Sen huzurlu taraf ol. Çekici ol.
Erkek inat ediyor. Sen ailen b..k diye gösterdikçe saklamaya çalışıp yok yok değil diye üstlerine kapanıyor.
Senle inatlaştığı için alt psikolojide sana inat görüşüyor.
Bahsettiğim kitabı oku.
Şaşırt onu.
Normalde tepki veriyorsan verme, normalde yorum yapıyorsan yapma, normalde sorun olduğunda konusunu açıyorsan açma, normalde küsünce salonda yatıyorsan yatma gibi gibi.
Evi terketme. Fevri olma.
Madem boşanmayı göze aldın bi süre o kocan değilmiş gibi yaşa. Dolayısı ile anası ablası da bi şeyin değil, laf soksa kızmazsın.
Sen değiş, toparlan, kaybetme korkusu ver. Noldu bu kadına ya ailem laf sokuyor sallamıyor, salmıştı kendini şimdi niye bakıyor, aman kim takar ananı arkadaşımla alışverişe gittim diyor. Kuş elde değil dalda koca olayım ben diyecek.
Seni anlıyorum haklı ve kırgınsın. Kocanında bırakmak istemiyorsun. İmkanın varsa terapi al.
Kaynanan; görümcen psikopat bile olsa gerçek şu ki sen onlar yüzünden değil eşinin olgunlaşmamış kişiliği ve seni cepte görmesi yüzünden sorun yaşıyorsun.
Kocanı değişmek zorunda bırakman lazım o da senin değişmenle olur.
Sen değiş ki seni tavlamaya, elde tutmaya uğraşmak için o da değişsin zaten otomatikman ailesine ufak ufak yol verecek o zaman.
Kaynanan yine ortaya konuşup yapıyor senin iftirasını biliyorsun bunun üst modeli var bende biliyorsun zaten boşanma moduyuz.
 
Eşim de bana sen görüşme ama bana karişma diyordu ben de görüsmuyordum. En son annesi aradi ben açmadim buna kizdi kavga patladi. Ben de çok yükseldim. Özür diliyor hataliymiş yanliş yapmiş benim suçum yokmuş. Ama ben de ona haksizlik ediyormuşum ailesine tavrini ve uzaklaşma çabasini görmezden geliyormuşum. Yavaş yavaş mesafe koyup uzaklasiyormuş birden olmazmis.
Bak bu koca bi yalan. Benimki aynısını dedi. 3 ay sürdü. E tamam uzaklaştım bak artık yeni bi olay yapmıyor ki burnu sürttü sen kincisin barışmıyorsun ömür boyu atamam ya dedi.
Hayır efendim bir taraf hatalı ise bıçak gibi tepki gösterlir ızaklaşılır. Yavaş yavaş olayı siz hatasızsınız demektir. O seni yatıştırmaca.
Haklısın da ben yapamıyorum demek.
 
sizin hatanız konusuna katılıyorum ancak sizin hatanıza karşılık kötü zamanda acımasızca yapılmış 20 hata var neredeyse . yani ben ayrılın ayrılmayın diyemem her ilişkinin düzeni ayrı. ama eşiniz demiş ya x size kırgın ben de kırgınım diye konuştum onlarla benden özür dilediler diye; sizden de özür dilediler mi ? ya da sizden de özür dilemelerini istemiş mi eşiniz ? bir de ailesini çöpe atsın gelsin demiyor kimse. kendisinin görüşmesine siz karışmıyorsanız o sizin telefona çıkamama hakkınıza neden karışıyor? bu iki davranış çok rahatsız edici.

Allah yardımcınız olsun sabır ve güç versin , inşallah bundan sonrasında güzel olur her şey sizin için.
 
Amin canim insallah cennette kavusalim yavrumla. Çok hassasim mantikli dusunemeyebilirim diye yazdim buraya, böyle dönemlerde alinan kararlar saglikli olmuyor ya ondan.
Sizin kaybedecek birseyiniz yok , o esi kaybetsenizde birsey olmaz yani. Evet ailesiyle iliskisine karisamazsiniz ama o zaman dahil etmeyecek size telefonu niye acmiyorsun demeyecek. Cocugunuza cok uzuldum ama o adamdan tekrar cocuk yapmayin , o aileye torun vermeyin . Acin davanizi kendinize yeni hayat kurun . Kendi yalanlarinda ,sahte bozuk iliskilerinde bogulsunlar
 
Öncelikle kaybınıza çok üzüldüm, başınız sağolsun.

Siz eşinizi seviyor musunuz? Sizin hayatınızdaki yeri, değeri nedir? Bu sorulara sakin kafayla cevaplar vermelisiniz.

Eşinizin kök ailesi size değer vermemiş.Size kendinizi değersiz hissettirmeleri sonucu kırılmışsınız. Onların size değer vermelerini eşiniz sağlasın istemişsiniz. Eşinizde o idrak, çaba oluşmamış. Tüm bunların sonucunda yıpranmış bir evlilik söz konusu.

Eğer bu evlilikte değer göreceğinize inanıyorsanız şans verin; yok göremem diyorsanız, ne yazık ki tek bir çözüm var.
 
Öncelikle başınız sağolsun..siz olaylara müdahale etmeseymişsiniz de adam zaten ailesinden soğuyormuş. Sakin kalıp aile ilişkilerini uzaktan izleyip sessziliğinizi korusaymışsınız eşiniz sizin haklılığınız kabul edecek bir ortam zaten oluşmuş. Telefon edip kavga etmeniz yanlış olmuş bence.
Olayların vehametiyle belki öfkenizi yansıtacak birini araken bu eşinizin ailesi olmuş...üzüntünüzü en iyi ben anlarım. ..Bir an önce ciddi bir psikolog bulup yardım almanızı tavsiye ederim. İzmirde iseniz bu konuda yardımcı da olabilirm. Allah sabır versin tekrar
 
Bir suru sey yapiyorlar eşim de uzaklasiyor ama net bir tavir sergilemiyor. Yani biraz küs ya azicik anlasinlar hatali olduklarini. Onlar ota çöpe hatta bazen sebebini bile anlamadigimiz şeylere bana da eşime de küsüyorlar dışlayip konuşmuyorlar. Eşim elinde tonla sebep varken gel dediklerinde gidiyor aradiklarinda konusuyor. Sadece eskisi kadar ilgili degil. Tavrini koysa bu saygisizlik dese,kendine böyle davranmamalari gerektigini gösterse. Cepte goruyorlar eşimi hep biz ne yaparsak yapalim x gelir x küsmez iki sitem eder susar. Sadece bu konu degil ki bu zamana kadar neler yaptilar hep gormezden geliyor alttan aliyor sitem edip oturuyor. Ben dayanamiyorum artik.
Çok zor bir durum sizi çok iyi anlıyorum anlattiklarinizinbirebir aynısını yaşadım halada yaşamaya devam ediyoruz hickimsede sorun yok sorun eşlerimizde canim karşıdakiler seni cepte görünce her türlü saygisizligida terbiyesizligide çok rahat bir şekilde yapabiliyorlar bende kv mi defalarca ararim acmaz onlara gitmek icin gideriz yuzumuze bakmazlar hayatimiza hicbir katkilari yok bi ihtiyaclari olunca kosa kosa gideriz ama bizim ihtiyacimiz olunca ortaliktan toz olurlar kardesleri gordukleri yerde konusmazlar küçücük şeyler bahane edip kavga çıkarırlar hiç cevap vermem huylarindan herkes dertli ama sonucta kim haksiz 'BEN'
 
Seni tanıdım.. Ebrar demişsin yazıda.
Hatalı olduğun yer var. Yani sen haklısın. Ama duygundan dolayı haklıyken haksız duruma düşmüşsün.
O laf sokan yazı paylaştıysa sen paylaşmamalıydın.
O kardeşine söylüyor sen kocanın annesi değilsin. Bırak. Hem de değmez. Erkek ne güzel beni korudun demez.
Kocan sınır çizmeyi bilmiyor. Senin görüşmemene ses etmiyorsa en temizi. Kendi gitsin bırak.
Onlar zaten sorunlu insanlar. Bırak huzur vermesinler kendi tiksinsin.
Sen huzurlu taraf ol. Çekici ol.
Erkek inat ediyor. Sen ailen b..k diye gösterdikçe saklamaya çalışıp yok yok değil diye üstlerine kapanıyor.
Senle inatlaştığı için alt psikolojide sana inat görüşüyor.
Bahsettiğim kitabı oku.
Şaşırt onu.
Normalde tepki veriyorsan verme, normalde yorum yapıyorsan yapma, normalde sorun olduğunda konusunu açıyorsan açma, normalde küsünce salonda yatıyorsan yatma gibi gibi.
Evi terketme. Fevri olma.
Madem boşanmayı göze aldın bi süre o kocan değilmiş gibi yaşa. Dolayısı ile anası ablası da bi şeyin değil, laf soksa kızmazsın.
Sen değiş, toparlan, kaybetme korkusu ver. Noldu bu kadına ya ailem laf sokuyor sallamıyor, salmıştı kendini şimdi niye bakıyor, aman kim takar ananı arkadaşımla alışverişe gittim diyor. Kuş elde değil dalda koca olayım ben diyecek.
Seni anlıyorum haklı ve kırgınsın. Kocanında bırakmak istemiyorsun. İmkanın varsa terapi al.
Kaynanan; görümcen psikopat bile olsa gerçek şu ki sen onlar yüzünden değil eşinin olgunlaşmamış kişiliği ve seni cepte görmesi yüzünden sorun yaşıyorsun.
Kocanı değişmek zorunda bırakman lazım o da senin değişmenle olur.
Sen değiş ki seni tavlamaya, elde tutmaya uğraşmak için o da değişsin zaten otomatikman ailesine ufak ufak yol verecek o zaman.
Kaynanan yine ortaya konuşup yapıyor senin iftirasını biliyorsun bunun üst modeli var bende biliyorsun zaten boşanma moduyuz.
Merhaba o bahsettiğiniz kitabı merak ettim. Çok sevdiğim bir arkadaşım da benzer sıkıntılar yaşıyor. Faydası olur diye düşündüm. Paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler.
 
Eşim de bana sen görüşme ama bana karişma diyordu ben de görüsmuyordum. En son annesi aradi ben açmadim buna kizdi kavga patladi. Ben de çok yükseldim. Özür diliyor hataliymiş yanliş yapmiş benim suçum yokmuş. Ama ben de ona haksizlik ediyormuşum ailesine tavrini ve uzaklaşma çabasini görmezden geliyormuşum. Yavaş yavaş mesafe koyup uzaklasiyormuş birden olmazmis.
Siz çok açık sözlü oldugunuz icin böyle oluyor bence.aslında haklısınız ama sabırsız ve fevri davranıyorsunuz. Size taktik göndericem mesajdan 🌸
 
Hanimlar merhaba. Baştan belirteyim cümleler arasi kopukluklar olabilir kafam bulanik. Konu uzun okumaktan sıkılanlar başlamasin. Eşimle yillardir ailesi sebebi ile birbirimizi yiyip duruyoruz ve sonuca ulasamadik. İyi kötü bir şekilde yuruturken karnimda minnak bir varligin büyüdügünün haberini aldik. Kaynanam ve görümcem çok üzüldüler hatta benle küstüler ne alakaysa. Eşim bu küsmenin mantikli bir açiklamasimi yapamadi kem küm etti durdu. Neyse. Kaynanam agladi zirladi torun hasreti mi çekecegim bu yaştan sonra bu gelin bana torunumun yuzunu göstermez diyerek agitlar yakti. Eşimle bizim aramizda bu konu baya bir kavga konusu oldu niye göstermeyim desem de kendin gitmiyorsun cocugu da goturmezsin tartismasi aylarca surdü.

Hamileligimin ilk 4 ayinda gerek hormonlar gerekse eş ailesinin sacmaliklari ve eşin tutumu sebebi ile defalarca sinir krizi gecirdim hamileligim dusuk riskli gruba girdi vs. Bizim kiz çok hareketli canli bir yavru durmadan tekmeliyor oynuyor falan eşim bir degismeye basladi kiza baglandi sakinlesti kendini toplandi falan , çok şukur duzeldi dedim hakkini yiyemem dört dörtlük davrandi sonraki surecte. Ama yine de bu cocugu benim doguracagimi idrak edemedi , anne cocuk degil anne torun kafasindaki olay. Kizin etki alanina girince benle kavgayi birakti ama annesini magdur ablasini saf gostererek acindirarak aramizi duzeltmeye ugrasti durdu. Yahu ben küs degilim kendi kendilere küsüyorlae kafalarina göre şizofren gibi canlari nasil isterse öyle davraniyorlar. Ben onlarin kaprisini çekmek zorunda miyim ?

Ne yapiyorlar diye merak eden varsa bir yazmaya kalksam sabaha kadar bitmez. Örnek vereyim eşime peynir almasini söylemistim istedigim peyniri söyledim ondan yoksa alma dedim görümcem diyor ki kardesimi maymun etti peynir begendiremiyor oglan. Yani buna bile laf eden kadinin neler söyleyip yaptigini hayal gücünüze birakiyorum bu en basiti. Kaynanam ise yalan makinesi on cümleden dokuzu yalan ve kendinizi de paralasaniz yalan söyledigine kimseyi inandiramiyorsunuz cünki agliyor duygu sömurusu yapiyor bayiliyor bilmem ne. Ben senin iyiliginden baska ne isterkm kuzum benim tek derdim senin mutlulugun yavrum sen benim cigerimsin ben sana bir sey olsa yasayamam ah ölsem sen napacaksin ben karina ne yaptim lök diye kaliyorsunuz oyuncu.
Yana yana dokuz ay torun diye kendini yerlere atan kaynanam torununa bir çöp bile almadi bir kere bile sagligi nasil diye sormadi agzindan saglikli dogsun diye bir kelam çikmadi ama lafa gelince babaanneligin kitabini yazdi kadin cigerimin cigeri diyerek. Görümcelerde bebek hakkinda sadece para sordu onu almayin ona para vermeyin o hastaneye gitmeyin pahali bilmem ne , tek sorduklari ilgilendikleri mesele bebegin ihtiyaclarina giden para akişi. Abuk sabuk konusmalar gereksiz tartismalar sebepsiz küsmeler sacma salak hareketler. Görümcenin tekinin de nişani vardi aile arasinda gün belirlediler. Neyse o gün geldi çatti hastaneye gittik doktor dedi ki kalbi durmus, zorunlu sezeryanla yavrumu benden aldilar cennete ugurladik. Ne yasadigimi ne hissettigimi bir ben bilirim bir de Allah, neyse bu konudan bahsedemeyecegim toparlayamam.

Kaynanam hastaneye geldi görümceler gelmediler. Kaynanamin hastane odasinda söyledikleri, niye aksamdan gelmediniz , özel hastane diye tutturdun devleti begenmedin al sana ozel hastane, ben senin gibi üzülemem, niye normal dogum istedin sezeryan isteseydin erkenden alirlardi, ben burda sıkıldım götürün beni burdan vs. Neyse ben hastaneden ciktiktan iki gün sonra görümcenin nişani olacakti bize yapmicaz erteledik dediler , hep birlikte o gün de bize geldiler gecmis olsunaymiş. Sonra ögrendik ki nişan yapmişlar nikaha da ayni hafta içinde gün almislar ne cabuk gün buldular bilemiyorum. Bizim nikahtan da haberimiz yok. Eşim nikahtan bir gün önce yakin bir akrabadan ögrendi annesine sitem etti niye bana söylemediniz, erteledik diye yalan söylemeye ne gerek vardi ablamin nikahini x den mi duyacaktim falan dedi kirildi.

Neyse gorümcenin nikahi ile benim hastane kontrolüm tesadüf ayni güne denk geldi. Hastaneye gidince ben bir kötü oldum zaten daha yeni sezeryanliyim bir de psikolojim berbat. Eşim beni zor cikardi hastaneden aglamaktan önumü gormuyorum. Eşimin de hastane randevusu vardi o gune aldi birlikte gidelim diye de benle gidemiyor. Hastaneye yakin oturan bir gorümcem var onu aradi Ebrari bir saatligine sana getirecegim dedi , gorümce ben nikaha gidicem dedi kabul etmedi unutmusuz nikahi. Bir hafta olmus sezeryan olali ne arayan var ne soran var ne nasilsiniz naptiniz diyen var herkes nikaha odaklanmis. Görumce aramadi gelmedi eşim baya bir sitem edince de Ebrarla aramiz bozuk ondan gelmedim diye de kabahati ustume atip cikti aradan. Ben o haldeyken kardesi o haldeyken bile utanmadi ya pes.

Eşim biraz uzak davranmaya basladi eskisi gibi ilgilenmez oldu bunlarla. Görümce watsaptan kardes candir kardese sirt donulmez bilmem ne kardesle ilgili seyler paylasip duruyor. Sinirim bozuldu her sey dillerinde bu ikiyuzlulukleri midemi bulandiriyor. Ben de kardesle kalles yakin kelime ihanet beklemedigin yerden gelir diye yazi paylastim. Görümce bunun ekran goruntusunu kocama atmis altina da bu gelin ne yapmaya calisiyor meydani boş mu buldu ben ona yapacagimi biliyorum falan yazmis. Esim tabi benle kavgaya tutustu yine. Kardesi kendiymis o laflari kendine söyluyormus ablasi ben niye karsilik veriyormusum. Kendi zaten yapmasi gerekeni yapiyormus mesafe koymus. Ablami ara ne sorunun varsa konus laf atip durmayin dedi. Ablasini aradim aslinda sakin konusacaktim ama sinirli sinirli ölenle ölünmuyor biz de üzüldük, ölen öldü hayat devam ediyor kardeslerin arasina niye giriyorsun deyince delirdim. Bu ne demek ya anlami dogru olsa bile bu cocugunu yeni kaybetmis bir anneye gevsek gevsek söylenecek laf mi. Actim agzimi yumdum gözümü. Eşim de bir daha hicbiriyle gorusme konusma dedi ama kendi konusuyor hicbir sey olmamis gibi. Sanki ablasinin gevsek gevsek ölen öldü dedigi bebek sadece benim bebegim. Ben mi abartiyorum ya niye ona sinirlenecek bir sey yokmus gibi geliyor.

Ben küstüm ama kendi konusuyor karisamazsin benim ailemle iliskime diyor. Evet karisamam. Ama şu yasananlar ve sözlere bakinca insan hiç mi tepki vermez ya. Bu adamin bunlara bir durun artik demesi için ne yapmalari gerekiyor. Neyse en son kavga da annesinin beni uç defa arayip benim ise telefonuna cevap vermememden çikti. Tiksindim artik gorüsmek istemiyorum. Hele bebegimde yasadigim olaylar artik kirilma noktasi oldu hicbirini görmek de muhatap olmak da istemiyorum. Benim ailem sana ne yapti diyerek baslattigi kavga , ben böyleyim aileme senin için sirt çevirmicem begenmiyorsan kapi orda çik gitle sonlandi. Bir hişimla esyalarimi toparlayip evi terk ettim.

Kafam çok karisik benim hatali oldugum yerler var mi ? Hassas bir dönemdeyim duygusal mi hareket ediyorum ? Yoksa hak edildigi gibi mi davranmisim.
O adamdan bi cacik olmaz net.
 
Hanimlar merhaba. Baştan belirteyim cümleler arasi kopukluklar olabilir kafam bulanik. Konu uzun okumaktan sıkılanlar başlamasin. Eşimle yillardir ailesi sebebi ile birbirimizi yiyip duruyoruz ve sonuca ulasamadik. İyi kötü bir şekilde yuruturken karnimda minnak bir varligin büyüdügünün haberini aldik. Kaynanam ve görümcem çok üzüldüler hatta benle küstüler ne alakaysa. Eşim bu küsmenin mantikli bir açiklamasimi yapamadi kem küm etti durdu. Neyse. Kaynanam agladi zirladi torun hasreti mi çekecegim bu yaştan sonra bu gelin bana torunumun yuzunu göstermez diyerek agitlar yakti. Eşimle bizim aramizda bu konu baya bir kavga konusu oldu niye göstermeyim desem de kendin gitmiyorsun cocugu da goturmezsin tartismasi aylarca surdü.

Hamileligimin ilk 4 ayinda gerek hormonlar gerekse eş ailesinin sacmaliklari ve eşin tutumu sebebi ile defalarca sinir krizi gecirdim hamileligim dusuk riskli gruba girdi vs. Bizim kiz çok hareketli canli bir yavru durmadan tekmeliyor oynuyor falan eşim bir degismeye basladi kiza baglandi sakinlesti kendini toplandi falan , çok şukur duzeldi dedim hakkini yiyemem dört dörtlük davrandi sonraki surecte. Ama yine de bu cocugu benim doguracagimi idrak edemedi , anne cocuk degil anne torun kafasindaki olay. Kizin etki alanina girince benle kavgayi birakti ama annesini magdur ablasini saf gostererek acindirarak aramizi duzeltmeye ugrasti durdu. Yahu ben küs degilim kendi kendilere küsüyorlae kafalarina göre şizofren gibi canlari nasil isterse öyle davraniyorlar. Ben onlarin kaprisini çekmek zorunda miyim ?

Ne yapiyorlar diye merak eden varsa bir yazmaya kalksam sabaha kadar bitmez. Örnek vereyim eşime peynir almasini söylemistim istedigim peyniri söyledim ondan yoksa alma dedim görümcem diyor ki kardesimi maymun etti peynir begendiremiyor oglan. Yani buna bile laf eden kadinin neler söyleyip yaptigini hayal gücünüze birakiyorum bu en basiti. Kaynanam ise yalan makinesi on cümleden dokuzu yalan ve kendinizi de paralasaniz yalan söyledigine kimseyi inandiramiyorsunuz cünki agliyor duygu sömurusu yapiyor bayiliyor bilmem ne. Ben senin iyiliginden baska ne isterkm kuzum benim tek derdim senin mutlulugun yavrum sen benim cigerimsin ben sana bir sey olsa yasayamam ah ölsem sen napacaksin ben karina ne yaptim lök diye kaliyorsunuz oyuncu.
Yana yana dokuz ay torun diye kendini yerlere atan kaynanam torununa bir çöp bile almadi bir kere bile sagligi nasil diye sormadi agzindan saglikli dogsun diye bir kelam çikmadi ama lafa gelince babaanneligin kitabini yazdi kadin cigerimin cigeri diyerek. Görümcelerde bebek hakkinda sadece para sordu onu almayin ona para vermeyin o hastaneye gitmeyin pahali bilmem ne , tek sorduklari ilgilendikleri mesele bebegin ihtiyaclarina giden para akişi. Abuk sabuk konusmalar gereksiz tartismalar sebepsiz küsmeler sacma salak hareketler. Görümcenin tekinin de nişani vardi aile arasinda gün belirlediler. Neyse o gün geldi çatti hastaneye gittik doktor dedi ki kalbi durmus, zorunlu sezeryanla yavrumu benden aldilar cennete ugurladik. Ne yasadigimi ne hissettigimi bir ben bilirim bir de Allah, neyse bu konudan bahsedemeyecegim toparlayamam.

Kaynanam hastaneye geldi görümceler gelmediler. Kaynanamin hastane odasinda söyledikleri, niye aksamdan gelmediniz , özel hastane diye tutturdun devleti begenmedin al sana ozel hastane, ben senin gibi üzülemem, niye normal dogum istedin sezeryan isteseydin erkenden alirlardi, ben burda sıkıldım götürün beni burdan vs. Neyse ben hastaneden ciktiktan iki gün sonra görümcenin nişani olacakti bize yapmicaz erteledik dediler , hep birlikte o gün de bize geldiler gecmis olsunaymiş. Sonra ögrendik ki nişan yapmişlar nikaha da ayni hafta içinde gün almislar ne cabuk gün buldular bilemiyorum. Bizim nikahtan da haberimiz yok. Eşim nikahtan bir gün önce yakin bir akrabadan ögrendi annesine sitem etti niye bana söylemediniz, erteledik diye yalan söylemeye ne gerek vardi ablamin nikahini x den mi duyacaktim falan dedi kirildi.

Neyse gorümcenin nikahi ile benim hastane kontrolüm tesadüf ayni güne denk geldi. Hastaneye gidince ben bir kötü oldum zaten daha yeni sezeryanliyim bir de psikolojim berbat. Eşim beni zor cikardi hastaneden aglamaktan önumü gormuyorum. Eşimin de hastane randevusu vardi o gune aldi birlikte gidelim diye de benle gidemiyor. Hastaneye yakin oturan bir gorümcem var onu aradi Ebrari bir saatligine sana getirecegim dedi , gorümce ben nikaha gidicem dedi kabul etmedi unutmusuz nikahi. Bir hafta olmus sezeryan olali ne arayan var ne soran var ne nasilsiniz naptiniz diyen var herkes nikaha odaklanmis. Görumce aramadi gelmedi eşim baya bir sitem edince de Ebrarla aramiz bozuk ondan gelmedim diye de kabahati ustume atip cikti aradan. Ben o haldeyken kardesi o haldeyken bile utanmadi ya pes.

Eşim biraz uzak davranmaya basladi eskisi gibi ilgilenmez oldu bunlarla. Görümce watsaptan kardes candir kardese sirt donulmez bilmem ne kardesle ilgili seyler paylasip duruyor. Sinirim bozuldu her sey dillerinde bu ikiyuzlulukleri midemi bulandiriyor. Ben de kardesle kalles yakin kelime ihanet beklemedigin yerden gelir diye yazi paylastim. Görümce bunun ekran goruntusunu kocama atmis altina da bu gelin ne yapmaya calisiyor meydani boş mu buldu ben ona yapacagimi biliyorum falan yazmis. Esim tabi benle kavgaya tutustu yine. Kardesi kendiymis o laflari kendine söyluyormus ablasi ben niye karsilik veriyormusum. Kendi zaten yapmasi gerekeni yapiyormus mesafe koymus. Ablami ara ne sorunun varsa konus laf atip durmayin dedi. Ablasini aradim aslinda sakin konusacaktim ama sinirli sinirli ölenle ölünmuyor biz de üzüldük, ölen öldü hayat devam ediyor kardeslerin arasina niye giriyorsun deyince delirdim. Bu ne demek ya anlami dogru olsa bile bu cocugunu yeni kaybetmis bir anneye gevsek gevsek söylenecek laf mi. Actim agzimi yumdum gözümü. Eşim de bir daha hicbiriyle gorusme konusma dedi ama kendi konusuyor hicbir sey olmamis gibi. Sanki ablasinin gevsek gevsek ölen öldü dedigi bebek sadece benim bebegim. Ben mi abartiyorum ya niye ona sinirlenecek bir sey yokmus gibi geliyor.

Ben küstüm ama kendi konusuyor karisamazsin benim ailemle iliskime diyor. Evet karisamam. Ama şu yasananlar ve sözlere bakinca insan hiç mi tepki vermez ya. Bu adamin bunlara bir durun artik demesi için ne yapmalari gerekiyor. Neyse en son kavga da annesinin beni uç defa arayip benim ise telefonuna cevap vermememden çikti. Tiksindim artik gorüsmek istemiyorum. Hele bebegimde yasadigim olaylar artik kirilma noktasi oldu hicbirini görmek de muhatap olmak da istemiyorum. Benim ailem sana ne yapti diyerek baslattigi kavga , ben böyleyim aileme senin için sirt çevirmicem begenmiyorsan kapi orda çik gitle sonlandi. Bir hişimla esyalarimi toparlayip evi terk ettim.

Kafam çok karisik benim hatali oldugum yerler var mi ? Hassas bir dönemdeyim duygusal mi hareket ediyorum ? Yoksa hak edildigi gibi mi davranmisim.
Kötü kötüdür emin olun bence birleşin eşinizle ve onları cidden görmezden gelin eşiniz görüşsün ailesi sonuçta sen onları ne kadar kötülesende emin ol ki kötü olduğunu bilsede diyemez kötü diye ailesi çünkü bu yüzden birleşirsen esinle hiç ailenin şöyle böyle deme durumlarına bakma cvp yazma esinle mutluluğuna bak
 
Ayyyy okurken sinir krizi geçirdim resmen. Eşimin ailesi aynı karaktersizlikte. Benim kv rahmetli olmuş eşim daha 12 yaşındayken. Görümcemi annesi yerine koymuş eşim. O yüzden evliliğimin ilk zamanları görümceme karşı ayrı bi ilgiliydim eşime annelik yaptı sandığım için. Ama yavaş yavaş yılanşıkşara başlayınca anladım ne halt olduklarını. Daha 3 haftalık evliyken görümcem yüzünden topladım eşyalarımı gidiyordum eşim özür diledi ikna etti beni. Çok uzatmak istemiyorum sadece kendi denediğim yöntemi söyliyim arkadaşım belki işine yarar. Ben görümcemin saçma sapan davranışlarını anlamsız tavırlarını laf çarpmalarını olduğu gibi eşime anlatıyordum. Ablan şunu dedi ablan bunu yaptı vs. Eşim bana yok ablam yapmaz öyle sen yanlış anlamışsındır, ablam demez öyle şaka yapmıştır falan diyince dedim tamam ben yanşış yapıyorum. Bi süre kendi haline bıraktım baktım anlamıyo. En son artık soktuğu lafları eşime sohbet arasında çok da takılmamış gibi, şikayet eder gibi değilde günün nasıl geçti sohbetinde günün özeti gibi anlatmaya başladım. Bu biraz işe yaradı gibi oldu eşim benim arkamda oldu bana laf söyletmedi şakaya vurarak laf bile çarpsalar ağızlarının payını verip susturdu. Tabi görümcemle eltimle aram daha da açıldı. Böyle olunca zaten eşim kendi de soğudu. Şu an ne ablasıyla ne yengesiyle görüşmüyorum. Ben görüşmek konuşmak istesem eşim izin vermiyor. Huzurumuzu kaçırmak mı istiyorsın diye bana kızıyor. Yani zamana bırak onlar hakkında kötü anlamda hiç konuşma yorum yapma. Eşin zaten bi dönem anlamış ne olduklarını mesafesini koymuş. Sen olaylara dahil olunca tekrar o taraftan biriyle konuşmuş ve beynini yıkamışlar haliyle. Bırak kendi görsün o koyduğu mesafeyi illa ki tekrar koyacaktır bu tür insanlar akıllı durmaz yine yaparlar eşini soğutacak bişeyler. Eşin mesafe koyunca zaten koyduğu mesafe zamanla soğukluk getirir. Ha onlarla mesafeliyken de evinde mutlu huzurlu olursa tamamen sana bağlanır. Çok uzattım inşallah sıkılmazsın ❤️
 
X