Kaynana görümcee

Son Edebiyat

Yolunda gitmeyen şey imtihanındır
Kayıtlı Üye
5 Mart 2015
658
444
53
37
benim bir kayınvalidem var malum bir de görümcem herkes de kaynana bir ama ben de iki
Görümcem evli olmasına rağmen halen kendi ailesinin dibinde yaşıyor
Benim kayınvalidem benim yanımda yanlız olduğumuzda sen benim umudumsun benim senden başka kimim var diyip göz yaşı döküyor kızların var diyorum onlar çekip gidecek diyor gel gelelim ki kızıyla aynı ortamda olduğumuzda kızına sıcakbana soğuk davranıyor
Oğlumu bile ölçülü seviyor
Kızıyla damadıyla her akşam kendi evlerinde yer içerler kızı sonra eve gelir
Kaynanam oğlunu çağırmaz bi yerden dönerken damadının arabasıyla gider
Bizim yüzümüze de on tane damat oğlum etmez der ama icraatte yaptıkları çok farklı bana da baştan birlikte yemeyi teklif etti her gün ben kabul etmedim şimdide görümcem sanki o evin gelini ne zaman kaynanamlara gitsem orda elimi bişeye atsam benden önce kalkıp yapıp benim elimi değdirmiyor o eve gelinlik yapmama engel oluyor zaten her gün onlarda görümcemin olmadığı bi zaman kaynanama gitsek arayıp bizim orda olduğumuzu anlatıyor kendimi dışlanmış hissediyorum bu ikili tavırlarına çokkkk sinir oluyorum bu insanlara nasıl davranmalıyım sizce

görümcem sanki o evin gelini ne zaman kaynanamlara gitsem orda elimi bişeye atsam benden önce kalkıp yapıp benim elimi değdirmiyor o eve gelinlik yapmama engel oluyor
Allah' tan belanızı mı istiyorsunuz? Ben olsam yağlar ballar bi de kendime keyif kahvesi yaptırırım.

Kadın zeki yalnızken seni cefa günlerine hazırlıyor.
Sefa günlerinde de sana kim olduğunu hatırlatıyor .
Krizi fırsata dönüştür. Hiç gelinlik yapma . Beklentiyi 0 a düşür . İlerde rahat edersin .

Bu arada adam oğlunu kapının dışında tutuyor , seni haydi haydi tutar.

Yahu millet kayinvalidem is yaptiriyo diye kendini paraliyo siz gorumcem bişeye elletmiyo diyosunuz.

Elletmesin , kendi yapsın..
Şükredin..
Benimde eltim öyle kocamin tabağına bile yemeği o koyuyor ama iş bulaşık yıkamaya gelince nedense bebeğine bakmaya gidiyor ağlarmış diye mış ne demek ya bebek uyuyo ağlarsa git dimi ama offf offff Allah fesatlardan korusun.

Kaynana evinde iş yapmak gelinlik mi oluyor? Kaynanayı paylaşamayan ve kaynana evinde hizmet etmek icin can atan gelinde gördük ya sonunda Ben olsam keyfime bakarim. Ben kv evinde is yapmam pek. Benim evime gelenede iş yaptirtmam. Gorumcelerle topluca kv evindeysek herseyi gorumceler yapar.

Ne guzel iste. Bende elimi surmuyorm gerek yok. Bir bulasik yikayinca yada bir kahve yapinca onemli olmuyosunuz merak etme. Sacini supurge et gun gelir hicbisey yapmadi ki derler. Uzak dur sen esinle iliskinle ilgilen. Kv dedigine de he deyip gec. Guzel sozlerine kanma ama kotu de davranma. Orta kararlilik en guzel seydir. Hep su acidan bak sen onun kanindan canindan daha degerli olamazsin. Birak yaa ben oyle yapiyorum. Yapilcak bisey var mi dedigimde yok derlerse gecer iceri otururum. Bosveer

Deli misin sen! Ne guzel iste. Elini hicbir seye surme. Sık sık da gitme. Bunun ileriki yillari da var.

Galiba yetişme tarzınız gelinin kaynana evinde iş yapması gerektiği şeklinde olmus.
Ben de tam tersi kızları otururken asla iş yapmam. Sonuçta ben o evde misafirim ve evet "dış kapının dış mandalıyım"
O yüzden hiç dert etmeyin kendinize. Sizin yerinizde olmak isteyen kaç tane kayınvalide mağduru var bir bilseniz

Ben de annemde anneme yardimci olmak amaciyla kimseden beklemeden yapar ederim.. digerlerinin naziydi saziydi beklememek icin Allah icin annemi kimseye minnet ettirmem yaparim. Ama isterdimki gelinler de elini sürsun birlik olup yapalim edelim bazen oyle yapariz velhasil.
Bence bunda dislancak bi unsur yok benim gorumcelerimde elimi surdurtmese nrrdeeee... :))

Gelinlik yaptırmamak nedir ya?
Millet yakınıyor,görümcem/eltim totosunu devirip oturuyor ben yapıyorum tüm hizmeti diye,siz kalkmış bana birşey yaptırmıyor diyorsunuz. Şaşılacak şey.
Bırakın ne halleri varsa görsünler. Sizde oturup keyfinize bakın.

Ama bu şekilde bana sen dış kapının mandalısın mesajı veriyor
Burda kaynanasi gorumcesi ona dis kapinin mandali muamelesi yapsa kurban kesesek kadinlar var yahu aklinizdan zorunuz mu var ? Annesinin evi yapsin zaten niye bu kadar zorunuza gidiyor ki ? Ben ne evimde biri is yapsin isterim ne misafirlikte is yaparim. Nezaketen tabaklara falan yardim ederim sadece. Ben gorumcem gelince ona hic bisey yaptirmam mesela onlara gidincede sadece masa toplarim sehpa koyarim falan. Hic sikayetim de yok valla. Esinizin ailesiyle gereksiz bir samimiyet kurmaya cabaliyorsunuz bence. Kisa sure sonra da herkes her isi benden bekliyor hizmetci miyim ben diye konu acabilirsiniz dikkat edin derim.

Allah sabır versin öncelikle....
Görümcenizle de samimimisiniz

Misafir gibi davran. Cok mu heveslisin gelinlik yapmaya? Cocugun varmis işte, onunla ilgilen, ev isinden daha faydalidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…