kaynana hastalanınca neden gelin bakmak zorunda?siz bakarmısınız?

unutma sende bir gün yaşlanacaksın şimdiki sağlığın ve dermanın kalmıyacak oğluna sığınacaksın yada kızına

bu dünyada ne yaşatırsan onu görürsün

Hastalıktan kasıt bi tas çorba vermek ilacını vermekse sokaktaki herhangi birine de bakarım
Ama yatalak altı temizlenecekse kızı varsa kızı bakmalı

Yarın sizde kaynana olacaksınız.O zamanda aynı düşüncelere sahip olursunuz sanırsam.Bu kadar gaddar olmayın.Elin insanına acırken , eşinizin annesine acımamak sahtecilikten başka birşey değildir

ALTINA İMZAMI ATARIM.HARİKA

anneniz çok sabırlı bi insanmış allah razı olsun dediğin gibi mükafatını rabbim versin.. aslında kolay kolay insanları hayatımdan çıkaramam çıkardımmı da tam çıkarırım....ilerde ne olur bilemem şuanki düşüncelerim böyle....

evet bende onu diyorum madem ben ahiretti düşüneceksem o da düşünsün bende insan evladıyım köle gelmedim.....sırf sesi çıkmıyor diye bu kadar ezmek hangi müslümana yakışır...daha doğrusu hangi insana.....ve benim kv daha 52 yaşında bıktırdı bunun 60 ı 70i var....

ben ilk çocuğumu doğurduğumda öğleye kadar çalışıyordum ve henüz bakıcı bulamamıştım. bu süre içinde evime geldi kendisi ve eşi. evde kamera sistemi kurulmuştu. bunu bildikleri halde 'sürünerek geliyoruz, bakıcı begenmiyorlar' vs diye kamera doğru konuşmuşlar. bizdeki durum bu. bunu gözönünde bulundurarak ne yapılması gerektiğini siz söyleyin

Annen senin için neyse eşinin annesi de hastalandığında o olmalı, boşverin ettiklerini onun hesabını zaten ayrı verecek, belki bu sizin imtihanınız ? ayağıyla gelen sevabı siz neden göndermek istiyorsunuz ki...

benim 1 tane oğlum var,yaşlanınca kimse kimseye bakmak zorunda değil elbette ama hayat bu..
Allah kimseye muhtaç etmesin..
bu durumda zaten sizin gibi bir gelinim olursa vay halime...

Kaynanama , kaynanamin kaynanasina ve esimin yengesine hastanede ve evimde kendim baktim.kendileri tabiki benim bakmami isterler ama ben onlari kendim davet etmistim. Tatsizliklar illaki olabilir ama pismanmiyim degilim cunku desinler diye bakmadim Allah rizasi icin baktim.. Allah saglik versin hepsine ama yine olsa yine bakarim

Kaynanalar evin parasal yükünü kim çekiyorsa kendini ona baktırıyor zannediyor da ondan. Misal oğlu çalışıyor gelin ev hanımı ise, gelin isterse kendini parçalasın ona oğlu bakıyordur. Öyledir. Aynı şekilde damadı çalırken kızı evde kendisine bakarsa da kendini damadın eline bakıyormuş gibi görür. Yani özetle asıl ilgilenene değil parayı kazanana bakıyorlar. Haliyle oğlu dururken damadını seçmek istemiyor.
Tabi herkes bu kafada mı, değil. Gelin de pekala bakabilir, bakmalı. Fakat hastamız da bakanın oğlu değil gelini olduğunun farkında olmalı. Zaten günümüzde kız evlatlar da artık çalışıp eve para getiriyor, bu yüzden bu mantıktaki ebeveynlerin kendilerini sadece oğullarına dayamalarına gerek kalmıyor.
Bana kalsa hiç fark etmez, eşimin ailesine de kendi aileme de çok güzel bakarım.

Once saygiyi ogrenin.size dogru gelmemesi ,size boyle konusma hakki vermez.
Ayricaa islam dinin de komsuya gidince kocandan izin alican diye bir sey yok.bu senin gibilerin zihniyeti.islami bilmeyenlerin.din olmazsa vicdan olmaz.ben bu gelin k.v.iliskisinde dini boyutunu ele aldim ki,yani bir gelinin buna mecbur olmadigini dinde soyledigini belirttim.
Ayrica din yataktan kalktigin an sana nasil yasayacagini soyler.ilk isin komsuna gulumse der.saygilar.

Annem işe gittiği halde işten gelince yemek yapar ve ilk olarak babaannemin ve dedemin yemeği evlerine götürülür. Hiç de gocunmaz. Yarın birgün kaynananıza siz muhtaç olabilirsiniz. Dünyanın binbir türlü hali var. Fazla deşmeyin.

karşılıklı saygi sevgi varsa tabiki benim gorusum bakarım ben.. hemde kendi annem gibi görürüm. .

işte erkekle kadın arasındaki fark,belki kaynanan kaynanasına bakmak istemeyecekti.

Yanlış anlamayın genel olarak sağduyulu yorumlar yazdığınızın farkındayım

Ancak

İşte erkekle kadın arasındaki fark mı? Ciddi misiniz?

Sizce damatlar mı daha çok bakmayı kabul ediyordur, etmek zorunda kalıyordur yoksa gelinler mi?
Damatların çoğuna kayınvalidenin eve gelmesi teklif bile edilemez

Yani ciddi misiniz?

Din olmazsa da vicdan olur :)
Babaannem kanser oldugunda hacca gidip gelmis dindar halam degil, inancsiz oldugunu dusundugum annem temizledi altini aylarca.. elmayla armutu birvirine karistirmayalim..

Yani bakilir elden ayaktan.dusunce bakmamak olur mu hic.. Ama kizi varsa.kiz bakmali..

Bu nedenle bence kadının kızı varsa o bakmalı, kızlar daha iyi bakar, gelin pek içten bakmayabilir. Tabi şu da var herkesin kızı yok, yada kızın eşi sorun çıkarırsa, bakamayabilir kız.... Bakacak kimse yoksa mecbur oğlu ve gelini bakacak.

Kaynanami sevmem ama yaslaninca yada hasta olursa Allah rizasi icin ben bakicam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…