- 21 Eylül 2014
- 7.981
- 11.880
- 218
2 yıllık evlıyım
işi bekarlıga evlılge vurdurmayın bır zahmet !ıstedıgınız cevaplar alamayınca ben evlıyım sen bılmıyorsun yasamadıgın ayagına yatmayın yasamadıgımızı nerden blıyorsunuz hanfendı ?
sız nasıl saygı gosterırsenız oyle karsılık alırsınız he olmuyormu muhatap olmazsınız evın bır tek ogluyla evlıyım kaynanam zor bırımı evet zor bırı ama sever sayarım oda benı sever sayar cok sukur sevmesı onemlı dgeıl saygı olduktan sonra evet hersey cok basıt bu benım esımın anası taıkı bakacam sızınde evlatlarınız yarın oburgun evlendıklerınde gelınlerınız bız bunu bakmayız bıze cok cektırdı demesını ıstermısınız ? nasıl davranırsanız oyle muamele gorursunuz ! bakıp bakmamak sıze kalmıs
anneniz çok sabırlı bi insanmış allah razı olsun dediğin gibi mükafatını rabbim versin.. aslında kolay kolay insanları hayatımdan çıkaramam çıkardımmı da tam çıkarırım....ilerde ne olur bilemem şuanki düşüncelerim böyle....Orta da yaşlı bakıma muhtaç bir insan varsa herşey bir kenara bırakılmalı...Sevdiğiniz için degil ama Allah rızası için bakılmalı ben böyle gördüm böyle düşünüyorum... Benim babananne anneme çok çektirdi... Yılda iki kez gelirdi kendi köyde yaşardı ,ortalığı karıştırıp giderdi... Gece odama gelip beni hırpalıyor mu demedi, babama sen gidince yemek vermiyor mu demedi,bunu gidip köyde akrabalara mı yaydı, kızkardeşlerini eve çagırıyor beni odadan çıkma diye kızıyor dedi, sürekli önüme soguk yemek koyuyor,beni evde bırakıp bırakıp çoçukları da alıp sabah çıkıyor akşam geliyor vs .. daha neler dedi... Her geldiğin de annemle babamın arası açılırdı dediklerine babam inanmasa da belki aklında kuşku kalırdı.... Babam askerdeyken annem köyde onlarla kalmış, abime hamileymiş bir Allahın zeytinini almamış kadına, yumurta saklarmış satacağım diye hamile kadından.... Bu aynı şeyleri yengeme de yapmış... Daha binlerce şey.... Gelgörki babanem elden ayakdan düştü ne kızı, ne büyük oğlu yanaştı... Bunları da çok severdi... Anneme o kadar aglatmasına ,o kadar iftira atmasına rağmen annem offf demeden baktı... Altından pislik alarak ,hergün banyo yaptırarak,ona özel yemekler yaparak,beslenmesiyle birebir ilgilenerek tıpkı bir bebek gibi baktı....O çok sevdiği toz kondurmadığı insanlar yaklaşmadı bile.... Ben böyle gördüm böyle biliyorum ortada muhtaç birisi varsa sırtımı dönemem dinende böyle ,vicdanımda böyle diyor... İster katılırsınız ister katılmazsınız benim fikrim bu.... Mutlaka size bir mükafatolarak döner diye düşünüyor.... Herşey bu dünya için olmamalı....
evet bende onu diyorum madem ben ahiretti düşüneceksem o da düşünsün bende insan evladıyım köle gelmedim.....sırf sesi çıkmıyor diye bu kadar ezmek hangi müslümana yakışır...daha doğrusu hangi insana.....ve benim kv daha 52 yaşında bıktırdı bunun 60 ı 70i var....Inan ben okurken boğuldum Allah size sabır versın şükür eşiniz yanınızda ya oda onların yanında olsaydı
Tam işkence olurdu o zaman
İnsanlar işte bırgun muhtac düşkün aciz olabılecegını düşünce yada karsınsındakının yerıne koysa kendını bunların hıc bırı olmaz ama gelde anlat
Once saygiyi ogrenin.size dogru gelmemesi ,size boyle konusma hakki vermez.Bu iş din işi değil vicdan işi .Dinimizde anne çocuğunu emzirmek zorunda bile değil derler .Tamamen yanlış tamamen gerizekalıca bir düşünce .Süt anne tuttururmuş isterse vay anasını .Komşuya bile giderken kocadan izin alınmasını savunan zihniyet süt anne tutacak öyle mi ?Peh peh peh .İnsanlar işlerine geldiği gibi dini kural oluşturmuşlar .Bırakın bu dinimizde şöyle böyle laflarını .
ben bunu anlamıyorum kaynana hasta olunca hemen oğlum bakar
bana deyip o eve sığınmak ister
tamam ogludur bakmak zorunda
ama bakan oglu degilki gelin..oğlu
sabah işe gidip akşam gelecek
evde gelin bütün gün kaynanayla
ilgilenecek yani bakmak zorunda
bırakılmak değilmidir bu?
Gelin ben bakamam derse
sülalenin yüzkarası olur kocası
ayrılıgın eşine gelir buna boyun
eğen gelin bundan sonraki hayatını hasta bakıcı olarak mı geçirecek?
işte erkekle kadın arasındaki fark,belki kaynanan kaynanasına bakmak istemeyecekti.
Din olmazsa da vicdan olur :)Once saygiyi ogrenin.size dogru gelmemesi ,size boyle konusma hakki vermez.
Ayricaa islam dinin de komsuya gidince kocandan izin alican diye bir sey yok.bu senin gibilerin zihniyeti.islami bilmeyenlerin.din olmazsa vicdan olmaz.ben bu gelin k.v.iliskisinde dini boyutunu ele aldim ki,yani bir gelinin buna mecbur olmadigini dinde soyledigini belirttim.
Ayrica din yataktan kalktigin an sana nasil yasayacagini soyler.ilk isin komsuna gulumse der.saygilar.
Bu nedenle bence kadının kızı varsa o bakmalı, kızlar daha iyi bakar, gelin pek içten bakmayabilir. Tabi şu da var herkesin kızı yok, yada kızın eşi sorun çıkarırsa, bakamayabilir kız.... Bakacak kimse yoksa mecbur oğlu ve gelini bakacak.ben bunu anlamıyorum kaynana hasta olunca hemen oğlum bakar
bana deyip o eve sığınmak ister
tamam ogludur bakmak zorunda
ama bakan oglu degilki gelin..oğlu
sabah işe gidip akşam gelecek
evde gelin bütün gün kaynanayla
ilgilenecek yani bakmak zorunda
bırakılmak değilmidir bu?
Gelin ben bakamam derse
sülalenin yüzkarası olur kocası
ayrılıgın eşine gelir buna boyun
eğen gelin bundan sonraki hayatını hasta bakıcı olarak mı geçirecek?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?