kaynana hastalanınca neden gelin bakmak zorunda?siz bakarmısınız?

kızı var arkadaşlar evleride yakın
çıcuna kaynanam bakıo birlik
te yiyip içiyorlar gece çocuklarını
alıp eve gidiyorlar keyifleri iyi
ama hastalık olunca neden ben
bakmak zorundayum ki ve ben
hasta bakacak yapıda biri degilim
bpyüklerle anlaşamıyorum alış
janlıklarım hayallerim ideallerim
var onları gerçejleştirmek varken
kendşmi nasıl hasta bakıcılıga
adayabilşrimki bebegimi büuütüp
işe gitmek istiyorum bu biraz
vakit alıcak ama bilmiyorum üzgünüm

Mecburı dıye bırsey yok
fakat sonucta eşimi doguran bu yasına getıren bır kadına elbete severek hızmet ederım
sonuc bana kotu davranmıs yok efendım benı sevıp saymamıs benı ılgılendırmez eskı eskıde kalır affedıcı bır ınsanım kı boylede olunması gerekıyor
Anılarımız bızı bugunumuze bu olgunlugumuza getıren tecrubelerımızdır
ha benım annem ha esımın annesı ona bakarsak esımızde bıze bakıyor elılık zorundalık mı ? kesınlıkle hayır ama bakıyor sızde karsılıgında ona hızmet edıp saygı sevgı gosterıyorsunuz ynı hersey mecburıyetten degıl saygı sevgıden gecıyor bu kadar basıt

mucuksss sen evlimisin
bekarken bende senin gibi
düşünüyotdum ama evlendim
yaşadım gördüm sonuç :
hiçbişey yaparım ederim demekle
olmuyor yaşamadan

Herzaman derdim kv bakarim diye ama terbiyesiz bir kv oldugu icin ASLA bakmam ne,hali varsa gorsunnn

mucuksss sen evlimisin
bekarken bende senin gibi
düşünüyotdum ama evlendim
yaşadım gördüm sonuç :
hiçbişey yaparım ederim demekle
olmuyor yaşamadan

2 yıllık evlıyım
işi bekarlıga evlılge vurdurmayın bır zahmet !ıstedıgınız cevaplar alamayınca ben evlıyım sen bılmıyorsun yasamadıgın ayagına yatmayın yasamadıgımızı nerden blıyorsunuz hanfendı ?

sız nasıl saygı gosterırsenız oyle karsılık alırsınız he olmuyormu muhatap olmazsınız evın bır tek ogluyla evlıyım kaynanam zor bırımı evet zor bırı ama sever sayarım oda benı sever sayar cok sukur sevmesı onemlı dgeıl saygı olduktan sonra evet hersey cok basıt bu benım esımın anası taıkı bakacam sızınde evlatlarınız yarın oburgun evlendıklerınde gelınlerınız bız bunu bakmayız bıze cok cektırdı demesını ıstermısınız ? nasıl davranırsanız oyle muamele gorursunuz ! bakıp bakmamak sıze kalmıs

Eşinin annesi seninde annen olmalı o gözle bakılması lazım diye düşünüyorum. Kendi anneniz hasta olsa bakmayacak mısınız? ?? Allah kimseyi muhtaç etmesin ama kim olursa olsun hasta birine bakmak merhametli her insanın vazifesidir bana göre.

fuliş1985 bende aynen o düşün
cedeyim suan ama ben bakmam
nasıl denir nasıl yaoılur bilmi
uırum şyan böoe bi durum yk
ama ilerisini düşünmek zorunda
yım

Kanunen değil gelini, kızı da olsanız "mecburi" bir durum söz konusu değil.. Bu tamamen toplumun değer yargıları, gelenekler ve en önemlisi 'şahsi' vicdanınızla ilgili bir durum..
Fakat günümüzde de, hala geçerliliğini koruyan "kız alma" olayı durumu var..
Eski zamanlarda "gerçekten" kız alınırdı.!
En basiti; 1 kız 1 erkek, 2 kardeşsiniz ve köyde yaşıyorsunuz diyelim..
Evlenecek olduğunuz damat, başka bir köyden veya şehirden gelip sizi alır ve kendi evine gelin götürürdü.
Ve o evde; kayınvalide, kayınpeder, diğer gelinler ve varsa bekar görümce ile birlikte yaşardınız. Başka evli kızları varsa, onlar kendi 'gelin gittikleri' evde olurlardı çünkü..
Siz evlendikten 1 yıl sonra da, erkek kardeşiniz de evlendi diyelim.. O da, başka bir yerden sizin evinize 'gelin getirdi'.
Bu durumda; anneniz hasta olsa.. Başka evde yaşıyor olsa da, ona 'gelininin' yani erkek kardeşinizin bakmasını ister.
Çünkü siz artık "elin" evine gelin gittiniz ve şayet anneniz sizi çağırırsa, yaşadığınız evde sorun olabilir.
Eşiniz ya da eşinizin ailesi "yanında oğlu varken niye kızını çağırıyor, gelini baksın, boşuna mı gelin aldılar" diyebilirler.
Anneniz de tüm bu sorunlar yaşanmaması ve sizin sıkıntıya düşmemeniz, eşinizle aranız açılmasın diye oğluna gider.
Boşuna mı " Aşrı aşrı memlekete kız vermesinler, Annesinin bir tanesini hor görmesinler" diye türküler yapılmış.?

Sonuçta; Her ne kadar eski zamanda da olsa, halen geçerliliğini koruyan 'kız verme-gelin alma' olayı ve bundan doğabilecek sorunları tahmin edeceğinden, kızı olsa da, bir anne oğluna gider.

arkadaşa katılıyorum sonuna kadar
sız bana cektırdı bakmam derdındesınız haklıda olabılırsınız fakat bır hastaya bır tas corba vermek de vjdan merhamet ısıdır ona bakarsak sadece kayınvalıdemızden haksızlık gormedık bu yasımıza kadar yapılan haksızlıkları cırkeflıklerı sayarsak cevremızde yuzune bakılacak ınsan kalmaz

mucuks saygıyla falan alakası
yok bunun saygidagöstersem
anlaşamadık zaten çok tuhag biri
tekrar aynı seyleri yasanak
istemiyotum ayrica kaynanayla
ayni evdr yasayinca iyiken
kotu oluyosun sen nekadat saygi
goster olmuyo sende bi muddet
sora kacacak delik ararsin sana
şuan telefon gelse annem. Cok hasta
artik bizde kalacak hemen odanin birini ayarla getiriyirum annene bakacaksin dendiginde eminim byrdaki gibi pozitif kobusamazsin canim

Yaşlı kadın ne olacak ?
Ortada mı kalacak ?
Ayrıca aynı evin içinde kalınacaksa kvde biraz kendinden taviz vericektir.
Hastaysa bi de zaten ..
Fitne fesat düşünecek hali olmaz.

gotich34 evet dogruca bizim
geleneklerimizi yazmisin ama
benim demek istesigimde bu
oglunun yanina gidene gelin
mecburiyetten bakiyor artik
bu tabular yikilsa

gotich34 evet dogruca bizim
geleneklerimizi yazmisin ama
benim demek istesigimde bu
oglunun yanina gidene gelin
mecburiyetten bakiyor artik
bu tabular yikilsa

Siz nasıl olmasını istersiniz çok merak ettim. Oğlu bakacak diye sadece oğlu mu ilgilensin corbasini yapsın temizliğini yapsın bakımıyla ilgilensin...

Allah kayinvalidenizi sizin elinize düsürmez inşallah. Kızıyla yiyip iciyo ya ne kadar ayıp ediyo. Sizin annenizin gelini de sizin gibi düş ünüyorsa asıl o zaman ne yapacaksin. O gelinde sonuçta kızı baksın diyebilir. Aman annenle arana mesafe koy fazla takılma.

ben kolay yada farklı bırsey dememdım
ama ne yapsın adam sokagamı atsın madem empat yapıyoruz suan dusun oyleyse kendı annenısenden baskaevladı yok baban yok bır sen varsın naparsın sokagamı atarsın yoksa b bana cok cektırdı agzı huyu bozuk cekemem deyıp yol mu verırısın ? nasılkı kolay olmadıgını soyluyorsun buda kolay degıl oratada muhtac bır ınsandan bahsedıyoruz sokakta kedı bulsan ac susuz alır vır kap su yemek koyarsın onune ıcımde hayvana gosterdıgım merhamet olupta anama gosteremeyeceksem oyle merhamet vıjdan yerın dıbıne batsın !
yaptıysa yaptı ne yapayım o bana yaptı dye bendemı yapayım sımdı ?
he durumum mu yok ? bakamaz mıyım yollarını arastırırırm esımle karsıya karsıya oturur hal caresı ararım ama be bu ısten muafak degılım deyıp dıs kapının dıs mandalı halınede burunemem yahu ınsanım ben duygularım var yarın oburgun cocugumun yuzune bakamam bugunun yarınıda var

Yaşlılara hürmet etmek onlara bakmak tabikide çok güzel birşey ve vicdan meselesi..
Ama bu birazda o bakıma muhtaç olan kişiye bağlı..
Hepimiz insanız neticede uzaktan ay insanlık sende kalsın bakıver demek kolay geliyor
ama bahsi geçen kişi tarafından eziyet görmüş birisi neyse yaşlı sonuçta diyipte bakası gelmez ki..

Ben evli değilim ama annemin eski kv si yani benim babaannem için kendi kanım için bile ne hali varsa görsün diyebiliyorsam varın gerisini siz düşünün...

Konu hakkındaki düşüncem ise kayınvalidemin insanlığına göre değişir..
Elden ayaktan kesilmiş olur çok çok hasta olur başımın üstünde yeri var der evimin kapısını sonuna kadar açarım
ama sırf nazından niyazından ay oğlumun evi değil mi gelinde baksın bana mantığıyla gelip evime yerleşip ayılıp bayılacaksa BAKMAM...

AMIN ...
benım anam anamsa oda benım anam benı dogurması gerekmıyor
ALLAH kımseyı kımseye mhtac etmesın genclık gelıp gecıcı ılerıkı yasları goremıyor bazı ınsan , oglu gelını yarın oburgun sahıp cıkmayıp yataga dustugundeyemeye bır kap yemek bulamadıgında anlar ama allah dusurmesn kımsey ınsallah o yuzden dıyoruz RABBIM bızı senden baskasına muhtac etme !
karnımda tasıdıgım evladım bıle benı basından savacaksa rahatı ıcın bılmıyorum artık

pisko cok guzel anlatmissin
demek istedimi
bunca sorundan sonra bakasim
gelmezz hastaya bakmak sabir
ister fedakarlik ister ama bende
ona karsi bunlar sifir

Bugun gelın ısen yarın kaynanasın ,bunu bır kenara yaz , ne ekersen yarın onu bıcersın ,sultan suleymana kalmayan dunya sana hıc kalmaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…