kaynana hastalanınca neden gelin bakmak zorunda?siz bakarmısınız?

Evet haklısın çok gıcık bir durum. Mecbur muyum dersen, eşler sorumluluklarını paylaşmakla yükümlüdürler, eşin annesine bakmakla yükümlü, yani onun sorumluluğunda, sen de bunu paylaşmak zorundasın, yani evet bakmak zorundasın. Kanunen de mecbur sayılırsın bir anlamda. Acı ama gerçek.

pisko cok guzel anlatmissin
demek istedimi
bunca sorundan sonra bakasim
gelmezz hastaya bakmak sabir
ister fedakarlik ister ama bende
ona karsi bunlar sifir
canım haklı olabilirsin iinsan kendisi bilir ancak ne çektiğini
benim annemde çok çekti babaannemden yıllarca aynı evde yaşadılar
babama hep dövdürürdü biz büyüdükte dokunamaz oldu şimdi
ama annem sesini dahi duymak istemiyor
annem kinci bir insan deil,ağzı var dili yok dediklerinden
ama babaannemi affedemiyor gıcık alıyor
anlıyorum onu sonuçta o çekti
ben anneannem kadar sevmesemde severim babaannemi ama bende çok şey hatırlıyorum
hasta olur götürüm doktora izinlerimde,muhakkak yanına köye gider kalırım ama hala çok fena durmaz çenesi annemi aşağılaması bize hep kötülerdi annemizi
anlıyorum seni,ama yapacak bişey yokiş kocada bitiyor,once onun sana evet sen haklısın ama annemdir demesi bile eminim seni hafifletir pozitifleştirir
çok konuştum kusura bakma

nurhayal dunya bana kalsin diye
bir derdim yokda neden bu
mecburiyet onu konusuuoruz
sonrada gelinler kafayi yiyo
gelin kaynana catismasi oluyo
iste bunlarin sebebi hep bu
zorlamalardan biseyi birine istemeyerwk yaptirisan asla verim alamassin
ama o gelin ben bakamam derse
vay haline...

Sana kımse mecbursun demıyor ey vatandaş !
Sanabunun merhamet . vijdanla alakalı bısey oldugunu anlatmaya calısıyorlar ınsanıyetle alalkalı oldugunu soyluyorlar ınce nokta burada
sen takmıssın zorunlumuyum tamam degılsın oldmu oldu sen bakamzsın olur bıter
Allah kımseyı senın elıne dusurmesın ne dıyelım artık ıdealllerınle mutluluklar bayan

limonsarisi bak kendinde diyosun ogkumu baksin temizligiyle ilgilensin yenek yapsin diye ...eee oglu sozde bakiyor cunku anama ben bakacam deylip eve getiriyor ve o ddedikleri de
gelin YYAPMAK ZORUNDA BIRAKILIYOT

mucuks herkez herkeze karsi
vicdanli olamayabiliyor
heleki evinde yasanaya calisan
birini ezip bitiren birine karsi
evett allah benim elime tabiki
dusurmesin allah bana muhtac
etmeain tabiki kimseyi benide
kimseye herzananki duam budur

İllaki evinizde bakmak zorunda değilsiniz, hele ki çalışıyorsanız. Şöyle yapabilirsiniz, evleriniz ayrı ama yakın olur, sık sık gider yardımcı olursunuz, keza kocanız da öyle. Eee kızları da varmış, aranızda herkesin durumuna göre anlaşırsınız. Evet insanlık vazifesi ama "ne ekersen onu biçersin" lafını biraz da kaynanaların duyması gerekiyor. Sen gelinine iyi davran, kanın gibi davran ki, yarın bir gün yaşlanıp ele ayağa düştüğünde o da sana öyle baksın, el gibi değil.

Kaynana gelin damat elti görümce değilki bu mevzu,burdaki mezvı insanlık. Hasta insana yardım edebilcek vicdana merhamete sahip misiniz? Kaynanaya böyle yapıp sokaktaki yavru kediyi ayy kıyamm diyr sevenlerdenmisiniz? Mesele bu bence....

Oğlundan önce ben derdim annen gelsin biz bakalım diye. Annemin nasıl hürmet görmesini istiyorsam kayınvalidemede aynısını yaparım. Ne kadar kötü olursa olsun eşinizin annesi

Allah annemi yataklara düşürmesin süphaneke dinimiz amin:-D gelini oğluöu bakıyor ben bakıom banane derse, damadı gelin kaynanasınada bakmadığı için bende senin anana bakmıom banane derse ne oöur anamın babamın halii.. aa dur yaa bi dakka ben öyle demiomki... insan diorum insan olmalı. Tamm ya bizde sorun yok. Azıcık analarınızı da düşünün bi zahöet. Sizinkiler anne de eşinizinkiler değilmi?

çok merhametliyimdir ancak insanın nefreti döndü mü merhamet falan kalmıyor
ben de çok rahatsızlandım bir tek annem vardı yanımda hiç bir sorunumuz olmamasına rağmen gelmedi uğramadı bile
haftada bir geldi yarım saat durdu gitti
kv ile aramız 15 dk

yani böyle mi olması gerekiyor
ondaki vicdana ne oldu?
hani gelin evlattı

hastalık başka bişey...
anlaşamıyo olabilirsin..
kadın zaten o zaman kendi canının derdine düşer kimseyle uğraşamaz...
ben olsam bakarım...

Valla herkes ne güzel insani duygularından sıyrılıp
Feci derecede vicdan sahibi olmuş
Ben bana çektirsen kayınvalideye hele ki kızları varsa bakamam
Kimsesi yoksa olabilir
He zaten sen evde olmasan oğlu evde olsa sen çalışsan size gelmez
Çünkü hizmet eksik kalır anlattığın tarzda insanların gözünde
Oğluna kıyamayan kayınvalide aç susuz fln kalır

yorulacaksa gelin yorulsun..kendi kızlarının bakmasını istemezler..yorulurlar gezmelere gidemezler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…