kaynana hastalanınca neden gelin bakmak zorunda?siz bakarmısınız?

Bakacak kimsesi yoksa ya da en yakınında ben varsam bakardım ama sırf gelin olduğum için baktırmaya çalışırsa "annem (ablam, kardeşim vs) çok hastaymış annecim hemen çıkmalıyım hastaneye kaldırmışlar" derdim

İlla bakmak zorunda oldugunu dusunmuyorum ama vicdanen bakabilirsin. Ayrıca sen geline her turlu eziyeti yap et huzurunu kacır ondan sonra hastalaninca bana baksin olayini gececeksin arkadas. Iyilik yap iyilik bul demisler.

uzun süreli hastalıkları olan yaşlıları aile bireyleri,yani evlatları sırayla bakıyor.makul olanı da budur.
senden önce kızının bakması gerekir zaten..
kızkardeşi de bakma imkanı varsa bakar.bunu birilerinin başına kakmasına gerek yok.ablası sonuçta.
kv iyileşmeseydi yeri geldiğinde sen ve eşin de üzerinize düşeni yapardınız.
açıkcası sevilmeyen ve sana eziyet eden bir insana bakabilmek oldukça sabır ve yüce gönüllülük istiyor.
ben seni eleştirmiyorum.sen daha gençsin.
birden bire hasta bir kv nin tüm sorumluluğunu üzerine alacak değilsin elbet.bunu da kimsenin beklemeye hakkı yok.
ama dediğim gibi hastalığın uzun sürdüğü durumlarda vicdanen el uzatmanız gereken durumlarda da sırtınızı dönemezssiniz.
Allah bilsin derler ya öyle düşüneceksin.Bizler ne olacağız bakalım diye düşündüğümüzde insana bir ürperti geliyor ya işte bu sebeple yeri geldiğinde yardımı esirgemeyeceğiz.
ancak bu kolay değil tabi.benim kv de ben hastalandığımda hiçbir zaman bir evladına üzülür gibi üzülmediği için, yeri geldi bir geçmiş olsunu çok gördüğü için ben de ona sonsuz bir sevgi duymuyorum tabiki.öyle bir duyguyla da sarılacak ve kızı gibi ilgilenecek değilim.bunu da açık yüreklilikle ifade ediyorum.
eşimi yöndendiriyorum ihtiyaçlarını görmesi ve ilgilenmesi için.sonuçta benden önce evlatları bi koşssun çırpınsın bakalım.geline de sıra gelir elbet

İnsana en iyi kızı bakar ve öyle de olmalı bu bir gerçek .Aynı şehirde kızı var iken geline kendini geline baktırıyorsa o kaynananın vicdanından şüphe ederim ama kızı yok iken gelin de bakmam diyorsa onun da vicdanından şüphe ederim . Bu olay toplumumuzun kanayan bir yarasıdır maalesef. Gelinler kendi annelerini eve getirirken kocasının rızasını almak zorundadır o istemezse bakamaz kendi annesine ama söz konusu damadın annesi olunca geline sorulmaz bile . Erkek egemenliğinin geldiği nokta budur maalesef .Malatya yöresinde damatlara halk arasında s...ci dendiğini duydum ve resmen iğrendim .Bu tür olaylar söz konusu olunca oğlan ana babaları geline ithafen oğlumun evi dururken s...cinin evinde ne işim var derler . Benim rahmetli kaynanam bile 3 kızı da devlet memuru olduğu halde yani elleri ekmek tuttuğu halde oğlanlarda kalırdı .İsyan etsem ederdim o benim artım ses çıkarmadığım için ama çıkarsam haklıydım yani .Miras paylaşımına gelince benim de anam derler ama söz konusu bakma ise gelinler baksın olur nedenmiş .

Nasıl bir hastalıktan bahsediyorsun?

Başka çocuğu yok mu bu konu kvalidenin?

Iste boyle insana bakmak zor olmuyor.o kadarkotu davranan k.v.varki bakilmak istenmiyebiliyor.ustelik kocada huzur vermiyorsa esine,gelde bak.ama diyorum ki allah kimseyi kimseye muhtac etmesin.fakat su bir gercek biz cocuklarimizi ozellikle erkek cocuklarimizi bizebakacak diye buyutuyoruz.ve zamanida gelince evlenlnce geline bize sen bakican baskisi yapiyorlar.

Bende boyle demisim bi ara kimse bakmiyirsa sokaga atamazsin annen var en onemlisi sende yaslanicaksin kotude olsa imtihandir bakilmali derim ben o utansin sen yap iyiligini

Biz turklerde erkek cocuk bize bakacaksin mantigiyla buyutuluyor.ve gelin alinincada ayni mantik,gelin bize bakacak....merak ediyorum,yabancilarda nasil.is nasil yuruyor..onlarin boyle bir beklentisi olmadigi icinboyle tartismalari da yok diye biliyorum.
Bakma konusuna gelince,eli ayagi tutuyorsa ,sadece yasliyim diye bakmak mantikli gelmiyor bana.isini gucunu yemegini hallederim.evinde tabiki.fakat hayat bu cok kotu bir hastalik olursa anneme ne yaparsam onada yaparim.

kızı varsa onun bakması daha doğru ama yoksa da tabiki oğlunun eşi bakacak. sonuçta eşimin annesi benim de annem oluyor.

ilk yorumda bakan oğlu değil ki o bütün gün işte, evde gelin bakıyor demişsiniz çok yanlış bir düşünce. evin erkeği bütün gün çalışıp para kazanırken ve evin hanımı evde otururken sorun olmuyor, ama iş kaynanaya bakmaya gelince ama o çalışıyor ben bakıyorum oluyor. evde oturan baksın bi zahmet zaten. zor geliyorsa da roller değişsin o zaman kadın çalışsın, erkek de evde oturup annesine çocuklarına baksın

Hic bir seye mecbur degilsiniz.merhametinize kalmis...dinimizde de siz degil esiniz bakmak zorun da.sizi baglamaz.dert etmeyin.tutsun bir bakici baktirsin.

Benim iki tane rus arkadaşım var Türklerle evli olan .ikisi de çok vefakar .Normalde çok cadaloz olmalarına rağmen bu hususta çok vicdanlılar.Kocasını seven zaten ses çıkarmaz .Bazen düşünüyorum hesap günü geldiğinde annelerine bakmayıp gelinin başına atan kadınlar ne diyecek ?

Hic bir seye mecbur degilsiniz.merhametinize kalmis...dinimizde de siz degil esiniz bakmak zorun da.sizi baglamaz.dert etmeyin.tutsun bir bakici baktirsin.
Bu iş din işi değil vicdan işi .Dinimizde anne çocuğunu emzirmek zorunda bile değil derler .Tamamen yanlış tamamen gerizekalıca bir düşünce .Süt anne tuttururmuş isterse vay anasını .Komşuya bile giderken kocadan izin alınmasını savunan zihniyet süt anne tutacak öyle mi ?Peh peh peh .İnsanlar işlerine geldiği gibi dini kural oluşturmuşlar .Bırakın bu dinimizde şöyle böyle laflarını .

çalışmıyorsam bakacak kimsesi de yoksa bakardım,sonuçta o da anne,kötülük yaptıysa aramız bozuksa da anne... herkes kendinden sorumludur. iyilik yap denize at demişler... önce vicdan...

burasını iiyice seda sayanın saçma bir prog vardı ya oraya döndürdünüz...
nasıl bir vicdan(sızlık) size bu soruyu sorduruyor merak ettim..

yine bazı yorumlara takıldım pes dedim sonra sus dedim kendime.....

Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin sokağa atılacak halleri yok mutlaka bakılacak ama şu olaya bende sinir oluyorum bana oğlum bakar yaw nerde oğlun bakıcak benim elime kalıcan bunuda gayet iyi biliyonda ne diye oğlum bakıcak diye havalanıyon ...kayınvalidem her olayda sürekli oğlunu tutar ağzımla kuş tutsam oğlum sayesinde der o derece... ama hasta olsa eline ilacını vericek benim azda benim gönlümü yap dimi yokkkk nasılsa oğlu bakıcak ona...

işin bide o kısmı var yaslanana kadar gelinleri dolduruolar bakamaz hale getiriolar sonra meded umuyolar nasıl bi dünyaysa artık oda rabbmin sınaması diyip boyun büküüp bakmak lazım allah kimseyi kimsenin eline bırakmasın..

Bıraksınlar oğlum moğlum muhabbetini allahaşkına .Oğlu ile yatağı bir ayırmayagör .Bakalım kimi tercih edecekler .Kız evladı gibi bakan olmaz .Gelin de bakıyorsa zaten kendi iyiliğindendir .Erkek milleti işte .Aralarında gerçekten erdemli olup ana babasını yüzüstü bırakmayanları çok çok az ama kız evladı öyle mi ama şeytanlıkla ama dalavere ile illaki bakar kendi ana babasına .

komşu yaşlı kadına bakarım ona bakmam....
eşime de söyledim.....açık net....
haaa illa eşim bakacaksın derse...2 çocuğum var onlar için boyun eğeceğim şeyler olabilir ama 10 tane daha olsa bırakırım eşimi yine bakmam...bu kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…