• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana ile küslük

Neden anlamıyorsunuz kayınvalidem düşmanca davrandı, o ortama davetli bile değildi herkes şok oldu zaten pat diye gelince , alakaya maydanoz yani , eşimle de kavga edince ailesi ile aynı şehirde olamayayım olaylar büyümesin diye mini bir tatil daha yaptık sadece , ayrıca konu bu değil ki , yorumların hepsini okuyun derim , neden şımarık mışım gibi yorum yapıyorsun, yani bu durumda ne yapmalıydım ki , kaynanamı anlından öpecek halim yoktu ya :)))
Yahu kız elli kere yazmış anne babam yok diye onu annesi yerine koymuş ne kadar üzülmüş ki kim bilir neler oldu bilmediğimiz buraya yazmış teselli bekliyor rahmetli anneciği olsa onunla paylaşır dertleşir biraz anlayışlı olun

Ben olsam gıtmem KV sittirsin....

Yalniz esini anlayamadim boyle rezil olaylardan sonra neden israrala sizi gorusturmek istiyor? belli ki birbirinizden nefret ediyorsunuz gorusup ne yapacaksiniz???
Ay adam milleti neyi algılayabiliyorki bunun algılasınlar onlara göre duygusal olaylar çok yüzeysel geliyor ne olacakki ne var bunda kafasında oluyorlar

Kimseden kolay kolay soğumam kolay kolay hayatımdan da çıkarmam, çıkarmışsam da mutlaka kendime göre haklı bir sebebim vardır ve inanın ki hayatımdan çıkardığım kişiler ölse şu kadarcık 🤏üzülmem, ben eş ailesinden kimseyi silmedim de kendi ailemden çok kişiyi sildim, birkaç hafta önce sildiklerimden bir tanesi kendisi mi talep etti yoksa kardeşim mi küslük son bulsun deyip aracı olmak istedi bilmiyorum ama bir araya getirilmek istendik, kardeşim bana değil kızıma söyledi sizi bir görse eşinle tanışsa vs diye, ben artık ölsem istemem o kişiyi hayatımda ama kızıma da karışmam istediğiyle görüşebilir, gerçi kızım da teklifi reddetti çünkü rahmetli dedesinin ardından yapılanları o da sindiremiyor.

O yüzden duygusal bakamıyorum akrabaymış eş ailesiymiş, kendi ailenmiş meselelerine, herkese Allah selamet versin der yoluna devam edersin.
Mune ablacım yaş olarakta akıl olarakta gayet olgun bir insansınız, sizin yorumlarınızın adaletini iyi bilirim gel gör ki eşim olacak adam vazgeçmiyor, en son baya bildiğin azarladım şimdilik sussa da bayram sabahı yalvarmaya başlayacak, bu durumdan çok sıkıldım, ben komple görüşmeyi kesmek isterim inan , ruhum da kafam da daha rahatlardı , eski konularımı bilen bilir 2 yıl altınlarımı benden sağladıklarında da affettim ( altınlarımı emanet bıraktık geri vermek istemediler balayi dönüşü) daha başka çok şey var da uzun olur , kayınbabamın annem babamın olmamasını dile getirerek ayağını denk al demeleri yani bunlar haketmiyor beni gerçekten, eşim tüm bunlara rağmen onları affediyor ve benim de affetmemi bekliyor, karar olarak senin dediğine daha yakınım bu yüzden 8 aydır görüşmüyorum , inan 8 aydır daha huzurluyum , vicdanen de çok rahatım ...

Ya bekarken çok zulmetti o kadın bana ve kardeşime, tam anlatamıyorum annem babam yok ve bu kişi ile yaşamak zorunda kalmıştım bir dönem, okuyup meslek sahibi olup evlenip öyle kurtulmuştuk ondan...
Kalbinizin sesini dinleyin, gitmek istemiyorsanız gitmeyin lütfen.
Bazi yorumları da okudukça çok şaşırıyorum.
Benim KV geçen yıllarda sadece tek bir hareket yaptı bana karşı.oğlunun canına okudum. Geçen bayramlarda oğlu tek başına gitti. Şimdi yine Bayram yaklaşıyor ,gitmemiz için yol yapıyor ama eşim teklif dahi edemiyor.
Size yapılan hareketin yanında benimki devede tüy kalır, buradaki yorumcular da "bunu mu dert ettin "der ama benim için büyük bir saygısızlık.

Kalbinizin sesini dinleyin, gitmek istemiyorsanız gitmeyin lütfen.
Bazi yorumları da okudukça çok şaşırıyorum.
Benim KV geçen yıllarda sadece tek bir hareket yaptı bana karşı.oğlunun canına okudum. Geçen bayramlarda oğlu tek başına gitti. Şimdi yine Bayram yaklaşıyor ,gitmemiz için yol yapıyor ama eşim teklif dahi edemiyor.
Kalbim gitme daha çok kırılacaksın diyor , aklım ise politik ol diyor ama yapamıyorum...

Ben olsam gıtmem KV sittirsin....

Yalniz esini anlayamadim boyle rezil olaylardan sonra neden israrala sizi gorusturmek istiyor? belli ki birbirinizden nefret ediyorsunuz gorusup ne yapacaksiniz???
Ben şimdiye kadar nefret etmiyordum kaynanamdan, hep ona acırdım kayınbabam dan dolayı , eşim tutturmuş ölüm var çok üzülüyorlar diyor ya hu üzülen 8 aydır aramaz mı :)

Kalbim gitme daha çok kırılacaksın diyor , aklım ise politik ol diyor ama yapamıyorum...
Benimki doğrudan değil ama dolayı olarak pişmanlığıni dile getirdi defalarca, kp kalp krizi geçirdi biz gitmedik , onlar geldi ( aramızda neredeyse 1000 km var)

Mihriban inan ben de aynı şeyleri evlenmeden önce yaşadım benimkiler laf sokarlardı saçma sağan davranırlardı ben bir türlü ısınamazdım ve evlenmemize kayınvalidem görümcem çok engel oldu ben baştan mesafe koyfum ve hiç bir araya gelmek istemiyordum ama psikologdan yardım aldım evlenirken bile o kadar zorluk tartışma çıkardılar ki ben zorla evlendim son gün düğünüm bozuluyordu sonrasında fitne fesat sokmalar kavgalar oldu psikologum dediki aile arasında yaşananları fazla abartma ve eşini ailesinin yanında yalnız bırakma sen de git benim inan o kadar canımı sıkarlardı ki şimdi hamileyim ben kendim isteyerek gidiyorum aramızda düzeldi ama öyle şeyler yaşadım ki anlatamam hep alttan aldım ve mesafe koydum eşimle aramı çok iyi tuttum onun bir dediğini iki etmedim eşimin mutluluğunu görüyorlar şimdi görümcem eltimde eşleriyle iyi geçiniyor benim yanımda çünkü benim eşimin mutluluğunu görüyorlar benim yaptıklarımın doğru olduğunu algılıyorlar ama mesafeyi hiç bozmuyorum mesafe çok önemli çünkü bir şey olsa biliyorum ki ilk beni ortada bırakırlar hiç biri dostum değil ama iyilikleri de dokunuyor tabiki bizim çok çok daha fazla iyiliğimiz dokunuyor eşimin durumu iyi olduğu için neyse bir şey demiyorum
İşte herkes senin yaptığını yapmamı söylüyor yani kendi çevrem de , ya ben çok net bir insanım şimdi eğilip bükülmek zoruma gider vallahi , başkası olsa ben de derdim amann boşver politik ol diye , yapamıyorum ayağım gitmiyor , eşim kac kere kapılarına kadar götürdü arabanın içinde yalvardı yine de çıkmadım yukarı...

Benimki doğrudan değil ama dolayı olarak pişmanlığıni dile getirdi defalarca, kp kalp krizi geçirdi biz gitmedik , onlar geldi ( aramızda neredeyse 1000 km var)
O zaman çok büyük suç işlemişler desene , benimkiler suçunu biliyor da onlarda burunları yere düşse almazlar..

Yani gidersem aptal konumuna düşmez miyim :)) bu arada ailesi gezip tozmamızdan hep rahatsızdı , genelde eşim tatile gittiğimizi bilmezlerini istemezdi...
İnsanlık yapıp aptal konumuna düşmezsiniz .sonucta siz bunu onlara değil eşinizin hatrına yapacaksınız en azından öyle davranırlarsa eşiniz sizin yanında olduğunuzu bilsin ailesini bi kes daha görsün

İnsanlık yapıp aptal konumuna düşmezsiniz .sonucta siz bunu onlara değil eşinizin hatrına yapacaksınız en azından öyle davranırlarsa eşiniz sizin yanında olduğunuzu bilsin ailesini bi kes daha görsün
Artık öyle davranamazlar da suçlu gibi ayaklarına gitmek sinirlerimi bozuyor , gidesim gelmiyor çok kararsızım, aslında kararım belli de eşim huzur vermiyor, sürekli gündeme getiriyor hadi ne olur gidelim diye ...

Aslında size yapılan benimkinden çok daha üzücü, bana yapılsa onlar da gelmezdi.
Evet bence de çok üzücü, benim gibi özü sözü bir , bukalemun gibi renk değiştirmeyen gelini kaybettiler, olduğum gibi hiç iki yüzlü olmadan net davranan bir insanım, şimdi onlar düşünsün...

Büyüklerin en büyük hatalarından biri , yapıp yapıp kenara çekilmek , bayram seyran arkasına saklanıp, "nasıl olsa kız ikna eder/ nasıl olsa oğlan onu getirir "diye düşünüp buna güvenerek, yaptıkları ettiklerinin sorumluluğunu almamak. Halbuki, içten ve dürüst bir özürün halledemeyeceği çok az şey var.

Ben, ki ben de kayınvalideyim, gitmezseniz, sizi haksız bulmam. Çünkü bu riyakarlığı, yani yapıp sorumluk almayıp "anne -baba" kartını çıkarmayı, çok çirkin buluyorum. Ama öte yandan, evliliğin bazı kamburları var, bazı dengeleri var; giderseniz de, bunları gözettiğinizi anlarım. Ben olsaydım şöyle yapardım demeyeceğim, her evliliğin her insanın dengesi, ayarı farklı. Umarım, içinizi en rahat ettirecek kararı verirsiniz.

İşte herkes senin yaptığını yapmamı söylüyor yani kendi çevrem de , ya ben çok net bir insanım şimdi eğilip bükülmek zoruma gider vallahi , başkası olsa ben de derdim amann boşver politik ol diye , yapamıyorum ayağım gitmiyor , eşim kac kere kapılarına kadar götürdü arabanın içinde yalvardı yine de çıkmadım yukarı...
Eskiden ben de çok nettim inan bir şeyi eğer istemiyorsam asla kimse yaptıramazdı bana bir yanlışta hemen insanları silerdim ama hayat çok kısa sen kendi aileni kurdun artık böyle konularda fazla diretmeye hiç gerek yok kindar olma inan sen kazanırsın kayınvaliden zaten hatasını anlamıştır sen de eskisi gibi olmayacaksın sonuçta eşin gidecek sen evde mi duracaksın eşinde üzülüyordur eminim sen kendini eşinin yerine koysan senin annenle eşin arasında kavga olsaydı ve bayramda sen annene gitmek isteseydin eşin annene küsseydi neler hissederdin

Eskiden ben de çok nettim inan bir şeyi eğer istemiyorsam asla kimse yaptıramazdı bana bir yanlışta hemen insanları silerdim ama hayat çok kısa sen kendi aileni kurdun artık böyle konularda fazla diretmeye hiç gerek yok kindar olma inan sen kazanırsın kayınvaliden zaten hatasını anlamıştır sen de eskisi gibi olmayacaksın sonuçta eşin gidecek sen evde mi duracaksın eşinde üzülüyordur eminim sen kendini eşinin yerine koysan senin annenle eşin arasında kavga olsaydı ve bayramda sen annene gitmek isteseydin eşin annene küsseydi neler hissederdin
Doğru diyorsun da yüzüme gülüp içten içe haset etmiş kadın, bunu aşamıyorum, ona karşı bu kadar dürüst, saygılı bir geline neden bu düşmanlık, net sınırlarım vardı ama asla saygısızlığım olmadı, sınırım dediğim de evliliğim...

Mihricim kimsenin hatırına özür dilemek, gitmek zorunda değilsin. Anne babasız büyümüş bir insana zulm edebilen insanları çevrende tutma. Sen bunu haketmiyorsun. Boşver kaynana ne yapmış kimle konuşmuş umurunda olmasın. Kendi kendilerine kursunlar, oynasınlar. Eşin seninle ise kapını kapat hayatına bak ha değilse onuda kapı dışarı et. Şu dünyada kendinden başka kimsen yok bunu hiç unutmadan yaşa 👍🏻 Kendini de üzme kaynanalar oğulcukları gelinleriyle mutlu oldular mı yiyip,gezip, eğlendiler mi çocukları olduğunda filan garip haller sergiliyorlar. Nedenini kaynana olunca çözerim herhalde daha çözemedim 🤣

Kızlar merhaba , uzun süredir aktif değildim lakin sizlere danışmam gerekiyor , gecen yaz biz kayınvalidem ile baya kötü şekilde kavga ettik , nedeni ise kaynanamın benim aramın kötü olduğu ve bana zarar veren bir akrabamla samimiyet kurmasi ve bunu gözüme sokmasıydı, sanırsam yazın eşimle tatile gezmelere gidince kayinvalidem kıskandı , normalde aramız kötü değilken tatil dönüşü kadının içinden adeta şeytan çıktı, benimle ilgili içinde baya biriktirmiş ki bu denli düşmanca davrandı ki o bahsettiğim akraba ile de soğuk olduğumu ve görüşmelerini istemediğimi de biliyordu, buna rağmen gözüme soka soka yaptı bunu , eşimle de kavga ettim baya büyük olaylar yaşandı ve 8 aydır da görüşmüyorum ailesi ile , eşim şuanda bana yalvarıyor ailesi ile görüşmem için lakin içimden asla gelmiyor , kalbim çok kırıldı , annemin ölmüş olmasına rağmen ona hep anne dedim , içten yaklaştım sadece biraz sınırları olan bir gelindim onun dışında saygılı davranıyordum ama ev içi işlerime , gezmeme vs karışmalarına izin vermiyordum onlar da bu durumdan rahatsızlardı hep , kayinbabamı sevmezdim çok patavatsız sıkıntılı olduğu için ama kaynanamla hiç sorun yaşamamıştım bu denli , eşim de bana hak veriyor ama ne olur bayramda gel gidelim bu küslük bitsin diyor ama ailesinden de 8 aydır hiçbir iyi niyet ve yaklaşım görmedim, siz olsaydınız ne yapardınız bu durumda , sonrasında üzülüp pişman olmak istemiyorum, yazın bu olaydan dolayı da hastalandım üzüntüden, sizce ne yapmalıyım...

Üzüntüden hastalandım diyorsunuz burası çok önemli. Kimse sizin sağlığınızdan daha önemli değil. İçinizden gelmiyorsa gitmeyin, eşiniz gitsin. Sonra pişman olmak istemiyorum demişsiniz ya kayınvalideniz siz uzuntuden hasta olunca pişman oldu mu?

Back
X