- Emoji Skoru
- 30.039
- Puanlar
- 598
- Konu Sahibi Mihrimah Sultann
O kadar güzel özetlediniz ki , yapıp yapıp kenarı çekilip nasılsa oğlumuz onu getirecek modundalar, gururuma yediremiyorum bunu , teyzelerim de git bisey olmaz eskisi kadar samimi olmazsın olur biter diyorlar , eşim ısrar ettikçe ona da kinleniyorum, evde kavga çıkmasın diye şu aralar ağzını açmasa da bayram da ısrar edecek ve yine keyfimiz kaçacak, bir yanım da diyor ki eşinin anası babası ne zamana kadar görüşmeyeceksin ki hem de aynı şehirde , politik olmak mantıklı geliyor ama onu da içim almıyor, ben olsam arar kızım özür dilerim senin hassas olduğun bu konuda daha dikkatli olmalıydık der iyi kötü barış ilan ederdim , 8 aydır ne ben aradım ne de onlar, aşırı soğudum yeminle...Büyüklerin en büyük hatalarından biri , yapıp yapıp kenara çekilmek , bayram seyran arkasına saklanıp, "nasıl olsa kız ikna eder/ nasıl olsa oğlan onu getirir "diye düşünüp buna güvenerek, yaptıkları ettiklerinin sorumluluğunu almamak. Halbuki, içten ve dürüst bir özürün halledemeyeceği çok az şey var.
Ben, ki ben de kayınvalideyim, gitmezseniz, sizi haksız bulmam. Çünkü bu riyakarlığı, yani yapıp sorumluk almayıp "anne -baba" kartını çıkarmayı, çok çirkin buluyorum. Ama öte yandan, evliliğin bazı kamburları var, bazı dengeleri var; giderseniz de, bunları gözettiğinizi anlarım. Ben olsaydım şöyle yapardım demeyeceğim, her evliliğin her insanın dengesi, ayarı farklı. Umarım, içinizi en rahat ettirecek kararı verirsiniz.