• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana ile küslük

Büyüklerin en büyük hatalarından biri , yapıp yapıp kenara çekilmek , bayram seyran arkasına saklanıp, "nasıl olsa kız ikna eder/ nasıl olsa oğlan onu getirir "diye düşünüp buna güvenerek, yaptıkları ettiklerinin sorumluluğunu almamak. Halbuki, içten ve dürüst bir özürün halledemeyeceği çok az şey var.

Ben, ki ben de kayınvalideyim, gitmezseniz, sizi haksız bulmam. Çünkü bu riyakarlığı, yani yapıp sorumluk almayıp "anne -baba" kartını çıkarmayı, çok çirkin buluyorum. Ama öte yandan, evliliğin bazı kamburları var, bazı dengeleri var; giderseniz de, bunları gözettiğinizi anlarım. Ben olsaydım şöyle yapardım demeyeceğim, her evliliğin her insanın dengesi, ayarı farklı. Umarım, içinizi en rahat ettirecek kararı verirsiniz.
O kadar güzel özetlediniz ki , yapıp yapıp kenarı çekilip nasılsa oğlumuz onu getirecek modundalar, gururuma yediremiyorum bunu , teyzelerim de git bisey olmaz eskisi kadar samimi olmazsın olur biter diyorlar , eşim ısrar ettikçe ona da kinleniyorum, evde kavga çıkmasın diye şu aralar ağzını açmasa da bayram da ısrar edecek ve yine keyfimiz kaçacak, bir yanım da diyor ki eşinin anası babası ne zamana kadar görüşmeyeceksin ki hem de aynı şehirde , politik olmak mantıklı geliyor ama onu da içim almıyor, ben olsam arar kızım özür dilerim senin hassas olduğun bu konuda daha dikkatli olmalıydık der iyi kötü barış ilan ederdim , 8 aydır ne ben aradım ne de onlar, aşırı soğudum yeminle...

Mihricim kimsenin hatırına özür dilemek, gitmek zorunda değilsin. Anne babasız büyümüş bir insana zulm edebilen insanları çevrende tutma. Sen bunu haketmiyorsun. Boşver kaynana ne yapmış kimle konuşmuş umurunda olmasın. Kendi kendilerine kursunlar, oynasınlar. Eşin seninle ise kapını kapat hayatına bak ha değilse onuda kapı dışarı et. Şu dünyada kendinden başka kimsen yok bunu hiç unutmadan yaşa 👍🏻 Kendini de üzme kaynanalar oğulcukları gelinleriyle mutlu oldular mı yiyip,gezip, eğlendiler mi çocukları olduğunda filan garip haller sergiliyorlar. Nedenini kaynana olunca çözerim herhalde daha çözemedim 🤣
Çok hoşsun, özür dilemem ki asla özür dileyecek hiçbirşey yapmadım onlara karşı, ha eşimle tatillere gidip gezip tozdugum için biraz suçlu olabilirim:)) valla ben de anlamadım bu kayın aileleri ...

O kadar güzel özetlediniz ki , yapıp yapıp kenarı çekilip nasılsa oğlumuz onu getirecek modundalar, gururuma yediremiyorum bunu , teyzelerim de git bisey olmaz eskisi kadar samimi olmazsın olur biter diyorlar , eşim ısrar ettikçe ona da kinleniyorum, evde kavga çıkmasın diye şu aralar ağzını açmasa da bayram da ısrar edecek ve yine keyfimiz kaçacak, bir yanım da diyor ki eşinin anası babası ne zamana kadar görüşmeyeceksin ki hem de aynı şehirde , politik olmak mantıklı geliyor ama onu da içim almıyor, ben olsam arar kızım özür dilerim senin hassas olduğun bu konuda daha dikkatli olmalıydık der iyi kötü barış ilan ederdim , 8 aydır ne ben aradım ne de onlar, aşırı soğudum yeminle...
Eşin resmen özür dilemeye götürüyor seni dikkat et

Üzüntüden hastalandım diyorsunuz burası çok önemli. Kimse sizin sağlığınızdan daha önemli değil. İçinizden gelmiyorsa gitmeyin, eşiniz gitsin. Sonra pişman olmak istemiyorum demişsiniz ya kayınvalideniz siz uzuntuden hasta olunca pişman oldu mu?
Ne pişmanı hala benden bekliyorlar , o ara antidepresan kullandım, uykularım bozuldu, bana bu denli kötülük yapan birisi ile bu derece bana düşmanca birlik olabilmesi çok ağır geldi , hiçbir zaman o derece kötü olmadık eşimin ailesi ile, yani ne olursa olsun bunu haketmedim ama onlar alışık beni zaaflarımdan vurmaya , yeni evliyken de annesi babası olmayan evliliğine herkesten daha dikkat edecek diye aba altından sopa göstermişti kayinbabam :))

Çok hoşsun, özür dilemem ki asla özür dileyecek hiçbirşey yapmadım onlara karşı, ha eşimle tatillere gidip gezip tozdugum için biraz suçlu olabilirim:)) valla ben de anlamadım bu kayın aileleri ...

Gidersen özür dileteceklerine dair bir hissim var nedense büyüklerin klasik şeyidir bu. Kendileri her zaman suçsuzdur küçükler özür dilemek zorundadır.
Eşinle tatillere gidip gezip tozduğunda normali oğlum mutlu çok şükür olması gerekirdi ama 🤷🏻 Anlayamayacağım nokta tamda bu benim insan oğlunun mutlu olmasını nasıl istemez....

Gidersen özür dileteceklerine dair bir hissim var nedense büyüklerin klasik şeyidir bu. Kendileri her zaman suçsuzdur küçükler özür dilemek zorundadır.
Eşinle tatillere gidip gezip tozduğunda normali oğlum mutlu çok şükür olması gerekirdi ama 🤷🏻 Anlayamayacağım nokta tamda bu benim insan oğlunun mutlu olmasını nasıl istemez....
Eşim de ailesi de adları gibi bilirler ki ben eğer haklıysam özür dilemem , beni bunca zaman tanımış olmaları gerekiyor, dertleri biz ne dersek o olsun , bize göre yaşasınlar...

Artık öyle davranamazlar da suçlu gibi ayaklarına gitmek sinirlerimi bozuyor , gidesim gelmiyor çok kararsızım, aslında kararım belli de eşim huzur vermiyor, sürekli gündeme getiriyor hadi ne olur gidelim diye ...
Gitmek istemiyorsanız eşinize net bir tavır sergilemeniz lazım .
Yani şimdi kv ye istemediğiniz bisey yaptı die aylarca küsüp kendınız kendı istemediğiniz biseyı yaparsanız küstüğünüzün ne anlamı kaldı

Eşim de ailesi de adları gibi bilirler ki ben eğer haklıysam özür dilemem , beni bunca zaman tanımış olmaları gerekiyor, dertleri biz ne dersek o olsun , bize göre yaşasınlar...

O hepsinin derdi ama bu sınırı oğlulları çizmeli. Erkekler pasif bu konuda senin çizdiğin sınırda pek etkili olmuyor, olmaz . Şu kadınlar kulübünde açılan tüm konuların ucu her zaman ve hep buna çıkıyor. Erkeklerin ailelerine sınır çizememesine

Ne pişmanı hala benden bekliyorlar , o ara antidepresan kullandım, uykularım bozuldu, bana bu denli kötülük yapan birisi ile bu derece bana düşmanca birlik olabilmesi çok ağır geldi , hiçbir zaman o derece kötü olmadık eşimin ailesi ile, yani ne olursa olsun bunu haketmedim ama onlar alışık beni zaaflarımdan vurmaya , yeni evliyken de annesi babası olmayan evliliğine herkesten daha dikkat edecek diye aba altından sopa göstermişti kayinbabam :))

Ben böyle aileye başlarım. Kibarca yazdım ama aşırı sinirlendim. Ben olsam net gitmem. Esin seni darliyorsa eşine de resti cek. Sen antidepresan kullanacağına onlar kullansın.

yerin altında bunun hesabını nasıl verecekler hiç düşünmüyorlar. insan olan bunu fırsat görür, kol kanat gerer sahip çıkar. yerinizde olsam sırf bu laftan sonra bile görüşmezdim. yerden biten otun bile Sahibi var.

Gitmek istemiyorsanız eşinize net bir tavır sergilemeniz lazım .
Yani şimdi kv ye istemediğiniz bisey yaptı die aylarca küsüp kendınız kendı istemediğiniz biseyı yaparsanız küstüğünüzün ne anlamı kaldı
Yok eşime karşı gayet kararlıyım taviz vermedim ama kendi içimde savaş veriyorum...

yerin altında bunun hesabını nasıl verecekler hiç düşünmüyorlar. insan olan bunu fırsat görür, kol kanat gerer sahip çıkar. yerinizde olsam sırf bu laftan sonra bile görüşmezdim. yerden biten otun bile Sahibi var.
Yeni evlendiğimde henüz atanmamıştım özelde çalışıyordum keza eşim de aynıydı, o dönem de baya sıkıntı yaşattılar bize benim atanmama bile sevinmediler sözleri geçmeyecek diye , yerimde taş olsa çatlardı buna rağmen görüşmeye devam ettim ama eşimin babasına karşı hep soğuktu içim, şimdi annesi de bitti benim için...

Ben böyle aileye başlarım. Kibarca yazdım ama aşırı sinirlendim. Ben olsam net gitmem. Esin seni darliyorsa eşine de resti cek. Sen antidepresan kullanacağına onlar kullansın.
Eşim başta sustu araya aylar girdikçe huzursuzlaştı, mesela beni yemeğe çıkarıyor sonrasında hadi çaya da annemlere gidelim diye tutturuyor , tam üç kere kapılarına götürdü arabadan inmedim, antidepresan kısa süreli uykusuzluk için mecburen kullandım, o ara kızıma bile bakamadım üzüntüden, aslında kendime üzüldüm, sahipsizliğime, dışardan bakan gıptayla bakar hayatıma ama içimde o kadar çok üzüntü birikti ki, şu hayatta insan sahipsiz olacağına ölsün daha iyi , beni en baştan gelin gibi görmeyip anne baba gibi sarsalardı ben onlara evlat olurdum , zamanla hareketlerinden dolayı uzaklaştım, ilk yıllar anne babasız olmamı çok kullandılar , birden soğumadım onlardan yine de eşimin hatrı vardı ama artık o da kalmadı...

Eşim başta sustu araya aylar girdikçe huzursuzlaştı, mesela beni yemeğe çıkarıyor sonrasında hadi çaya da annemlere gidelim diye tutturuyor , tam üç kere kapılarına götürdü arabadan inmedim, antidepresan kısa süreli uykusuzluk için mecburen kullandım, o ara kızıma bile bakamadım üzüntüden, aslında kendime üzüldüm, sahipsizliğime, dışardan bakan gıptayla bakar hayatıma ama içimde o kadar çok üzüntü birikti ki, şu hayatta insan sahipsiz olacağına ölsün daha iyi , beni en baştan gelin gibi görmeyip anne baba gibi sarsalardı ben onlara evlat olurdum , zamanla hareketlerinden dolayı uzaklaştım, ilk yıllar anne babasız olmamı çok kullandılar , birden soğumadım onlardan yine de eşimin hatrı vardı ama artık o da kalmadı...
Ben uzaktalar sandım amacı 1 kere değil seni sürekli çay vs bahanesiyle oraya götürmek senin çektiğin acıları görmezden geliyor ailesi için.Kalkıp çay servisi yapacaksın onlara atanmışsın kendine güvenin olsun benim hissettiklerimi yaşadıklarımı görmezden geliyorsun de eşine..çok yanlış yapıyor

Şahsi fikrim ben yerinde olsam daha o ilk zamanlar sogurdum. Sen yine çok sabirliymissin. Esin bunları bile bile seni kapılarına goturuyorsa eşine deha çok sinirlendim. Esine net rest cek. Gidiyorsa kendisi gitsin.

İşte herkes senin yaptığını yapmamı söylüyor yani kendi çevrem de , ya ben çok net bir insanım şimdi eğilip bükülmek zoruma gider vallahi , başkası olsa ben de derdim amann boşver politik ol diye , yapamıyorum ayağım gitmiyor , eşim kac kere kapılarına kadar götürdü arabanın içinde yalvardı yine de çıkmadım yukarı...
Eşin senin yaşadıklarını yaşamadığı için anlamıyor duygularını, bu basit bir görüşmediğimle görüşme meselesi değil.
Kayınvalideniz kötü kalpli biri , anadan babadan yaralı birinin yarasına hırsla tuz basmak iyi insan işi değildir. Bu kızın anacığı babacığı yok, hayatta gariplik çekmiş kolumun kanadımın altında tutayım diyeceği yerde bu yaraya tuz basıyorsa ezer geçerim böyle insanı kocamın annesi olması onu kurtaramaz. Doğrusunu yapıyorsunuz, yüzünüze gülüp en basit bir olayda hırsla düşman kesiliyorsa olmasın zaten hayatınızda.
Anne babanıza rahmet diliyorum, kalbinizin yükünü hafifletsin Rabbim şu mübarek günlerde 🤲

Back
X